Hua!

Cyklade till och från pappsen idag. Tungt. Tog ut alla mina krafter. Fattar inte. Helt sjukt. 3km och jag är dödstrött och benen orkar knappt bära.

Fy.

Nåväl, nu ska jag hoppa i duschen. Var aptrött där kl 19, men nu känner jag mig lite piggare. Borde kanske satsa på powernaps på eftermiddagarna igen, så att jag orkar på kvällen också.

Barfotalöpning

Är så sugen på att testa barfotalöpning och barfota skor!

Vibram Five Fingers är ju den vanligaste och mest kända modellen, en omtyckt modell av de som använder dem. Jag skulle så gärna vilja ha ett par, t.ex. dessa:Vibra Five Fingers Bikila/W, 1 495kr. Härifrån.

Förutom att skorna kostar en slant så finns det ett annat problem. Jag har simhud mellan pek och långtårna (eller vad dem nu heter. Men ni vet, pekfinger och långfinger tån). Så jag fortsätter söka efter en modell som inte har tår.

Har ni tips?

Vila

Vet ni, här vankas det vila nu. Igår och idag. Känner mig ur form (misstänker ju att det är sköldkörteln som spökar - imorgon ringer jag farbror doktorn) och mår inte så bra.

Dessutom är det bara 3(!) dagar kvar till Stockholm och där ska jag vara pigg och kry och glad. Så det så!

Sista veckan av augustiutmaningen!

Nu är sista veckan av augustiutmaningen här, och den kan jag sammanställa på följande vis:

Måndag: 4,9km (löpning)
Tisdag: 7,2km (cykling)
Onsdag: 5,2km (cykling)
Torsdag: 4,2km (cykling)
Fredag: 5,12km (löpning) + 6,2km (cykling)
Lördag: 25,8km (cykling)
Söndag: 1,868km + 8,7km (cykling)


Sammanlagt blir det alltså:

Löpning: 4,9 + 5,12 = 10,02 km
Cykling: 7,2 + 5,2 + 4,2 + 6,2 + 25,8 + 1,868 + 8,7 = 59,168

Sammanlagt: 69,188

Lite irriterande att inte få ihop 70 jämnt. Eller 75km som jag hade haft lite förhoppningar om, men nöjd är jag i alla fall. Har ju ändå haft lite vila på gång, varit på massage och så..

Cykling idag

4,2 + 4,5 = 8,7km 
Helt okej. Hade ju gärna fått till 10km jämnt, men hej, man kan inte alltid få allt! Jag får ju i alla fall ihop 10km då jag plussar till det jag cyklat tidigare idag!

Då sköldkörteln inte fungerar

Jag äter medicin mot min sköldkörtel. Värden har åkt berg och dalbana upp och ner i många år, och jag vet egentligen inte om jag äter medicin mot hypotyreos (då den inte producer tillräckligt med hormon) eller mot hypertyreos (då den producerar för mycket hormon)

Symptom för hypotyreos är följande:
ymtomen på för låg ämnesomsättning kommer smygande. Exempel på tidiga symtom är
 • trötthet eller nedsatt ork X
 • depression
 • koncentrationssvårigheter X
 • frusenhet. X

Senare kan mer typiska symtom utvecklas, till exempel

 • torr hud och torrt hår
 • förstoppning X
 • viktökning X (eller egentligen är det mest svullnad för mig, alltså kroppen samlar på sig massa vätska, men det resulterar ju i att vikten ökar)
 • minnessvårigheter X
 • långsam hjärtrytm
 • led- och muskelsmärta
 • nedsatt fruktsamhet.
Och för hypertyreos dessa:

Yngre personer får ofta besvär som

 • svettningar X
 • värmekänsla X (ibland känns det som om jag kommit i klimakteriet i förtid)
 • trötthet X
 • menstruationsrubbningar X (men det kan ju lika gärna bero på de nya p-pillrena)
 • hjärtklappning och ökad puls X
 • viktnedgång, på grund av ökad energiförbrukning
 • darrningar, vilket beror på att känsligheten för vissa ämnen i nervsystemet ökar X
 • lös mage, beroende på att maten passerar snabbare genom tarmen / (magen gör precis som den själv tycker, varierar mellan förstoppning och lös mage)
 • nervositet, dålig sömn, oro, irritation, ilska och gråtmildhet XX
 • muskelsvaghet, som beror på ökad energiförbrukning och att musklerna bryts ner X
 • hudproblem, bland annat kan naglar släppa från nagelbädden och man kan få håravfall.

Jag har satt ett x för sånt som passar in på mig.

Ja som ni ser så passar många av dessa in. Och visst, alla kan vara darriga, gråtfärdiga ibland eller ha mensrubbningar eller sånt. Men då det förekommer ofta så får man ju börja fundera. I torsdags fick jag veta att ett av de två värden som testas var lite rubbat igen, men läkaren som är en allmänläkare tyckte att vi skulle avvakta och se lite. Men vad fan hjälper det?! Jag är så trött på alla läkare som säger att vi avvaktar, för det gör inte att jag mår bättre. Och privatläkaren jag gick till förut har jag försökt få tag på i ett helt år utan att lyckas.

Jag blir så trött och så ledsen. Speciellt idag då jag mår apa och kroppen inte alls vill fungera.

Imorgon tänker jag ringa sjukhuset och be att få en remiss till nån som vet vad hen pratar om. Måste få nån klarhet i det här fanskapet, speciellt om jag ska orka jobba hela året!

One more week

Ser så otroligt mycket fram emot Stockholm på fredag. En fjuttig vecka kvar så åker vi. 5 dagar. Varav 4 på jobb.
Det blir en tung vecka, långa dagar och massor att göra. Men det är det värt. Fasiken så kul vi kommer att ha. Gud jag är så glad och har sån resfeber att jag håller på att spricka!

Vad bra att så lite gör så mycket ibland :)

Nu ska jag koka en kopp te och planera morgondagen på jobbet, så har jag det gjort. Sen kan jag ta det lugnt och skönt hela kvällen.

Att det lovas +17° stör inte heller. Man kan visst åka till Gröna Lund ändå!

Det blåser upp till storm

Eller så verkar det i alla fall. Blåser helt massor. Tidigare kom också en regnskur som heter duga. Jösses så det öste ner.

Hoppas förstås dock på att det ska lugna ner sig till kvällen. Trots att rumpan inte gillar cykelsadeln tänkte jag ändå samla på mig nåra sista kilometrar i augustiutmaningen genom att cykla lite. Skulle vilja få ihop där kring 10-15km, får se vart jag hittar på att ta mig iväg. Måste vara lite försiktig då jag haft så himla problem med yrsel och svindel idag. Svartnar för ögonen varje gång jag stiger upp och ska gå nånstans, och ibland vill benen vika sig under mig...

Har ju redan fått ihop 1,868km cykling idag. Bättre än inget, men inte tillräckligt!

25,8km cykling

1h8 minuter tog det för mig att trampa den sträckan igår. Ja + en 10minuters paus för vattenpåfyllning och ett glas läsk hos mormor. Behövde mera energi.

I slutet på första etappen blåste det motvind och var tungt. Samma sak i slutet på andra etappen. Hela den etappen var ganska tung då den går utmed en stor väg där hastighetsgränsen är 100 och det slipper åt att blåsa helt massor. Då var jag trött. Dessutom gassade solen på som en tok och det fanns ingen skugga nånstans. Ja förutom i dikena då, men dit ville jag inte hoppa i. Att få svänga av till etapp nummer 3 var så otrlogit skönt. Det blåste mindre och det fanns mera skugga. Tungt var det igen då jag närmade mig slutet, för det är helt öppet med åkrar på båda sidorna om vägen, så ja det blåste som bara vad. Men sen kändes det bra efter läskpausen hos mormor. Märkte hur svettig jag egentligen var, då det bara droppade av mig och rann utefter benen. Men pausen gjorde gott och benen orkade trampa på under den sista etappen. Här fick jag igen chans till lite skugga och sånt, men sen då jag närmade slutet och landskapet öppnade sig igen tilltog förstås vinden också.

Men nöjd och glad kom jag fram. Så skönt! Så troligt att få sen den vägen man kört tusentals gånger ur ett annat perspektiv och inte bara då man susar fram i 100km/h i bil.

Hade tänkt cykla hem idag också, men så hade vi inte riktigt tid. Och bra det, för sen då jag väl kom hem så har jag haft problem med svindel och yrsel igen, och det hade ju inte varit så kul om jag varit 15km hemifrån och börjat svindla och svartna för ögonen.

Det var i alla fall ett kul äventyr, som jag definitivt gör om igen! Ja dessutom vet jag inte om min rumpa hade gillat cykelsadeln alls idag..


Lättlunch

Godaste och enklaste soppan är nog den här. Leilas recept förstås. Märks det att jag gillar hennes matlagning?

Hehe. Idag fräste jag med vitlök med majskornen (då man bryner dem i pannan) och sen hackade jag i en liten gul chili också. Det doftar ljuvligt, och snart får vi smaka!

Fick föresten beställa grönsaker via jobbet, av en lokal odlare. Beställde en påse chili (den kommer nog räcka ett tag, dom var ganska små - men många!), två squash, en påse körsbärstomater (dom har hård åtgång här hos oss) och bönor och så sallad. Mm. Perfekt sätt att få hem ekologiskt odlade och närproducerade varor! Det kostar ju en slant, men det var det nog värt!

Köper ni ekologiska och närodlade grönsaker och frukter eller nöjer ni er med utländska?

Skulle aldrig köpa utländksa gurkor och tomater, dom smakar ingenting. Frukt är det ju ganska svårt att få tag på då det inte är säsong här så dem köper jag nog utländska.. Finns ju inte direkt inhemska bananer heller..

6,2km

Igår blev det 6,2km cykling till och från kalaset. Vägen hem i totalmörker. Ganska spännande, då sambon dessutom kör i serpentier på vägen (han kan aldrig cykla rakt)

Dagsresultatet för igår ligget alltså på 11,31km.

Hyfsat. Idag blir det lite mera. Nu skiner solen så jag ska passa på att cykla till sommarstugan. Det blev ju inte av sist. Eller ja, hela vägen blev ju inte av.

Not my day today

Stack ut på löprunda. Och det var inte riktigt min dag idag.
Har känt mig trött och lite hängig hela dagen, men ville ändå röra på mig och fö svettas lite. Men jag borde nog ha stannat hemma. Helt åt piopsvängen gick det ju inte, men det var nog ingen höjdardag. Nu känns det dessutom konstigt i bröstet och nyst har jag gjort hela dagen. Bara jag inte blir sjuk igen! Var ju inte länge sen jag låg sist!Såhär var rundan, väldigt jämn idag. Konstigt då jag själv tycker att jag sprang ganska ojämnt - eller är vågorna möjligen olika höjder om man springer på en kuperad väg? Nån som vet?
Vid några ställen hamnade jag stanna och ta det lugnt, andas lite. Benen ville sega ihop, pulsen var nånstans uppe bland molnen och härjade och andningen ville inte riktigt likadant som jag. Huga. Maxpuls 195 typ. Helt sjukt. Medel var väl 178, eller var det tom. nåt på 180. Orkar inte stiga upp och kolla. Enligt pulsklockan -313kcal eller dylikt.Ja inte riktigt, men man kan ju låtsas!

Nej ibland borde man helt enkelt fatta att lämna hemma! Hade inte tålamod med några låtar heller, så jag bytte låt konstant och det kom bara dåliga låtar. Gamla Britney hits som jag inte alls hade tålamod med, långsamma sega låtar som inte peppade mig alls. Dessutom började magen krampa där mitt i och jag kände hur den svällde och hur löptightsen tryckte på sådär obehagligt. Hua. Mår ännu lite illa.

Men nu är det bara att svira om till klänning och klackar. Examensfest på gång! Får hoppas jag är mera pepp på det, trots att jag är trött.

Cykla mera!

4,2km cykling idag. Inte så mycket. Men helt okej.

På det dessutom en skön lång stretch, lite muskelträning och hopprep på kvällens gymnastikträningar! Skoj!

Angående dendär barnboken om bantning

Angående det här inlägget där jag skrev om den där boken som handlade om flickan som bantade och fick världens självförtroende, så tycker jag att ni ska gå och läsa Evas inlägg om samma sak.

För övrigt tycker jag att ni ska kika in i Evas blogg, hon har de tre sötaste barnen och tar de finaste bilderna. Att hon dessutom är en mycket klok ung dam gör ju bara saken bättre!

Skäm bort mig själv dag

Idag har jag riktigt skämt bort mig själv.

Chokladmassage
Epilerat benen
Klippt ner och filat naglarna
Ansiktsmask
Plockat ögonbrynen
Lång varm dusch
Hårinpackning

Tror jag ska ta och måla naglarna ännu före jag går och lägger mig. Tidig väckning imorgon, så eventuellt kryper jag ner i sängen direkt med en bra bok.

Cykling idag

5,2km cykling blev det idag. Hiskelig motvind på vägen dit, men skönt med medving på vägen hem!

?

Alltså jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om det här.
För det första tycker jag inte att en bok som riktar sig till 4-8 åringar ska handla om bantning, för dem är barn och ska inte ens behöva fundera på sånt här just nu!

Att föfattare inte ens förstås varför det har blivit uppståndelse är ju också lite intressant.

"Min avsikt var att skriva en berättelse som uppmuntrar barn att vara nöjda med sig själva, upptäcka nya, bättre sätt att äta och att lära sig att träna, säger Paul Kramer till ABC News." (från aftonbladet.se, länken!)

Det låter ju som att avsikten var bra, men om man vill uppmuntra barn att vara nöjda med sig själva ska man väl inte döpa en bok till Maggie goes on a diet?! Det tyder ju på att Maggie inte var nöjd med sig själv före...

Okej, never judge a book by its cover. Men jag kan ändå inte se nåt bra i det här - trots att jag inte läst boken.
Visst, bra av författaren att ha skrivit om hur man som barn hanterar skilsmässor och sånt, för det kan alla råka ut för, men att skriva om bantning och sånt. Nä.

Snart!

Nästa helg åker vi till Stockholm på en liten weekend med sambon och en del av familjen. Ser så otroligt mycket fram emot vår lilla get-away. Lite shopping, god mat, mycket skratt, bästa umgänget, en fin stad osv.


Åh. Så kul! Bara 1 jobbvecka kvar, eller tja, nästan 1 1/2..

Smells like chocolate

 

 

Alltså. Oh my God! Hot Chocolate Massage var helt fantastiskt! Så otroligt skönt och mjukt. Tänkt att få hela kroppen masserad. Eller ja, allt utom hårbotten då, men alltså. I was in heaven. Typ. Tänk dig att få en mjuk och skön massage, så långt ifrån idrottsmassagen du kan tänka dig, du blir insmord i en varm olja som doftar choklad. Du får skild massage på händer och fötter, och både fram och baksida fixas till.

Klicka för bildlänk.

 

Ja jag säger bara - sök upp nån som utför hot chocolate massage i dina trakter och testa. Helt amazing!


Tanken var god

Brummade förbi bankautomaten på väg hem från jobbet. Massage om 40 minuter. Tänkte att jag hoppar på cykeln då jag kommer hem och cyklar iväg för att hämta ut pengar.
Men sen satte jag mig i soffan med datorn, ett äpple och en banan till mellanmål. Och nu blev jag så hiskeligt trött så jag inte förstår hur i hela fridens värld jag ska orka trampa de 2,6km ner till bankautomaten - och sen hem igen! Det här är alltså något som kommer ta typ en kvart, och jag vet inte hur jag ska klara av det.

Men det är väl bara att ge mig själv en spark i baken så blir det bättre bara jag kommer iväg. Visst?

Lax med salami

Såhär ser rätten ut då en proffisg fotograf tagit bild av den och då proffsiga Leila tillrätt den.

Klicka på bilden för att komma till receptet!

Ja den såg inte riktigt likadan ut då jag tillredde den, men tusan så gott det blev! Snabbt, enkelt och nyttigt dessutom!

Du behöver:

Lax

Basilika

Mozarella

Salami (jag använde chorizo salami, från Lidl)

Körsbärstomater

Salt & Peppar

 

Sätt allt på en bit aluminiumfolie och paketera ihop det i ett paket. In i ugnen på 250° i 15 min eller på grillen. Njut!


Dagens pedaltrampande

2,3km + 4,9km = 7,2km

Helt hyfsat. 23 minuter blev det. Inte så hög puls, där kring 143. Max 163. 117kcal typ. Blev en ganska lugn men ändå svettig cykeltur, pladdrandes med mamma, som så ofta då jag cyklar eller tränar!

Skönt med lite kvällsträning tycker jag! Älskar att det börjar kännas som höst i luften nu och att det är fräscht i luften då man tränar utomhus!


Laxpaket

Dagens middag blir laxpaket med basilika, prosciutto, mozarella och körsbärstomat. Recept à la Leila förstås.

Ser gott ut och hoppas att det smakar lika bra!


Testing testing

Har testat mina nya löptights under en runda i regnet idag. Så skönt. Benen pendlade på bra (dels tack vare 30 minuter stretch på säsongens första gymnastikpass tidigare ikväll, som jag längtat!) andningen fungerade och sällskapet var trevligt. Det flöt på bra helt enkelt. Dagsformen var visst fin idag.

Hade tänkt transportera mig till träffpunkten på cykel, men regnet vräkte ner just då jag skulle åka iväg, så då fick det bli bilen istället. Skönt det också så kom jag hem snabbare. Tidig väckning imorgon igen!Lite smått irriterande att jag inte kunde irra på i 100m till så att jag skulle fått till 5 jämnt. Men det här duger det också!

Vi gick där i början på asfalten, men tydligen har vi sprungit ojämnt efter det också. Hoppade över en massa vattenpölar och sånt så därav kanske det blev sådär. Snittpuls enligt klockan var 163, helt okej. Max 192. Jösses, när var jag uppe i det?! Lustigt nuförtiden då Nike+ armbandet gör av med mera kalorier än pulsklockan påstår. Undrar vilken som är felinställd.. Nåväl, nu skiljer det på 1kcal så det är ju inte hela världen. 273 visar pulsklockan.

Den här sista tycker jag stämmer så bra! Det är ju så att man får energi av att springa, och träna i allmänhet förstås!Nu ska jag borsta tänderna och krypa under täcket. Väckning 6.15 imorron. Får hoppas det blir bra väder så man kan dra till med en runda då också!

Kliar i shoppingfingrarna

Jag är sugen på lite nya träningskläder. Behöver en ny utedräkt då jag undervisar i gymnastik, och tja lite annat smått och gott tackar man ju inte nej till heller.

NIKE
Den här Nike toppen från Stadium skulle jag t.ex. inte tacka nej till!


Augusti utmaningen: sammanfattning

Såhär har min vecka sett ut, i kilometrar och minuter:

Måndag: 21,6km cykling 1h
Tisdag: 2,8km powerwalk 24 min 500m cykling 2,5min
Onsdag: 2,8km cykling 7 min 4,5km pw 41min 7,74km löpning, 54min
Torsdag: 3,314km pw 25min, 10,6km cykling 26min
Fredag: 5,8km cykling 20min, 4,6km löpning 31min
Lördag: 11km cykling, 29min
Söndag: 1,5km cykling, 5min

Kilometrar sammanlagt: 61,714km
Minuter sammanlagt: 324,5min

Så jag nådde alltså målet att träna minst 300min denna vecka. Men med styrketesterna och morgon eller kvällspromenaderna gick det sämre. Nåväl, jag är nöjd i alla fall, för kilometrarna är mycket bättre än vad de varit tidigare!

Nästa vecka, som också är den sista ska jag försöka få till 75km, trots att det blir vilodag på onsdag då jag ska på massage.
Tycker också det var helt skönt att ta vilodag idag, då jag ändå tränat bra denna vecka!

Better than nothing!

Idag har det bara blivit 1,5km cyklong. 5 minuter.

Men helt okej det också. Jag avslutade inte veckan på topp, men ibland får det bli så. Vila, socialt umgänge och jobb gick före den här gången!

Har nån testat?

Nån som testat det här receptet? Det låter gott. Jag måste testa. Nån annan dag.

Som värsta tonåringen

Jag har väldigt känslig hy, och väldigt torr också - speciellt på höst och vinter. Igår var jag dessutom ut i skogen och plockade blåbär, vilket ledde till en del myggbett. Efter skogen var det dags för bastu och ni vet ju hur huden börjar klia av värme (eller är det bara min?) Nåja, det ena ledde till det andra och jag började skrapa. Försökte att inte skrapa och klia med naglarna (borde kapa mina naglar helt i det här skedet) men till sist glömde jag det. Min hy blev röd och antagligen ännu mera irriterad, och tja, det lämnar liksom märken efter sig.

Nu har jag ett rött avlångt skrapmärke på min hals, fast det ser ut som om jag varit på ungdomsdans och hittat nån söt kille som velat tugga på min hals istället för att hångla med mig. Och nej, det är inte min sambo som fått för sig att tugga på min hals, utan det är helt enkelt skrapmärken som ser ut som sugmärken! Hoppas att det bleknar tills imorgon, annars blir väl mina kollegor fundersamma!

O flugsmälla, where art thou?


Jag har lyckats förlägga vår flygsmälla. Och jag har ingen aning om vart jag har satt den. Kommer ihåg att jag hade den i fredas, men efter det - noll koll. Sådär normalt skulle det ju inte vara hela världen, men nu råkar det sig så att vi har 10 flugor här inne som surrar på och stör en mest hela tiden.
Och trots att vi har städat idag så har vi inte hittat den nånstans heller. Suck. Vart kan man liksom komma på att gömma en sån här? I don't get it.

Klicka på bilden så ser ni vart den kommer ifrån. Vår var inte såhär fin kan jag säga.


Jägarvila

Skulle testa maxkapacitet på jägarvila här för nån da sen men mina ben sa upp kontraktet direkt, klarade typ 18sekunder. Jag känner av alla spänningar i hela min kropp och ser verkligen framemot massagen på onsdag. Därför känns det så trögt att testa maxkapacitet nu då jag vet att jag presterar mycket bättre då kroppen är i toppform. Ska ändå ta och testa det nu, för jag vill vill vill verkligen få till 10min planka och 10min jägarvila ännu idag.

50 burpees får jag dock skippa. Det vet jag att kroppen inte kommer att orka med, så då ids jag inte pressa och stressa den heller (igen + poäng till mig själv som inte tar utmaningen på för stort allvar utan som istället lyssnar på kroppen. Hurra för mig!)

Tvivlar på att jag kommer få till 10 min utav varje där ännu idag. Men man kan alltid försöka! Hoppas på att jag inte får domningar i armarna av plankan igen bara..

top40workoutmusic.com

Cykling

Igår hade jag tänkt cykla till sommarstugan, men så blev det så att vi måste köra iväg med 2 bilar, för att föra en bil till min morbror. Så tja, då slängde vi in cykeln i bakluckan istället och så fick jag cykla från min morbror istället.

Först passade jag dock på att ladda med fika hos mormor och morfar ;)

Hoppade på cykel och trampade iväg i solskenet. Det blåste ganska mycket, och jag glömde sätta på pulsmätaren direkt från början, så jag missade kanske 3 minuter. Men sammanlagt blev det 11km jämnt. Snittpuls låg på 148 och max på 175. 190kcal gjorde jag av med. 29 minuter trampade jag.


Ganska nöjd är jag, men nöjdare hade jag ju varit om jag hade cyklat hela vägen. Då hade det blivit 25,8km. Men hej, man kan inte få allt!

Blev också ett snabbdopp i havet igår, men ingen riktig simning det var det allt för kallt för!Jag har börjat gilla cykling mer och mer. Önskar bara man kunde mäta sträckor med Nike+!

Hade tänkt cykla hem hela vägen idag, vilket skulle gett en bra slutsumma på denna veckas kilometerutmaning, men tyvärr regnade det tidigare idag då vi ville hem, och eftersom solen sken och det var varmt sommarväder igår var jag inte utrustad för hösten. Men å andra sidan så har pappa nu fixat min "nya" cykel som jag fick i present i fjol, och den är bättre för långa sträckor (även om den andra helt vanliga cykeln med korg är praktiskt och så, så föredrar jag den mera sportiga nya cykeln då jag kör cykling som träning och inte bara som transport), så kanske jag får till en tur idag. Solen skiner för tillfället så jag borde ju passa på. Ska fråga om pappsen har en extra cykelmätare samtidigt. Kan ju vara kul att kolla upp annanstans än på Eniro hur långt man trampat!

Gårdagens sammanlagt

Löpning: 4,6km 31minuter
Cykel: 5,8km 20 minuter

Alltsomallt: 10,4 km och 51 minuter. Very good!

Löpning

Igår blev det 4,6km löpning. I lugn takt. Det var allt för varmt så vi gick lite. 31minuter tog det.

Gårdagens cykling

3km + 2,8 = 5,8km. I transportsyfte. Alltså inte i träningssyfte, men helt bra i alla fall. 20 minuter är ju helt okej det också.

Inspirerande!

Var på ett sjuk inspirerande möte gällande höstens gymnastikträningar. This is gonna be great!

Fotoskolan del 8: Bokeh

Denna vecka skulle vi testa på bokeh, här kommer några bilder av mig:Noralt fotar jag med autofokus, men här ställde jag in manuell fokus och gjorde det suddigt med avsikt :)

Maxkapacitet plankan

Körde plankan just. I 2:00:51 orkade jag hålla ut. Så jag räknar med 2 minuter. Med träningsvärk i benen, jättetrötta armar är det nog inte det bästa jag kan prestera, men helt hyfsat i alla fall tycker jag!

Har nog något som är i kläm i ryggen, eller så är det bara det att jag är så fast, för mina armar känns som om de skulle väga 200kg var nu, och det är inte normalt efter plankan för min del. Fick dessutom lock i örat av det. Helt mysko.

Tur att jag ska på massage på onsdag, men å andra sidan hade det ju fått vara liite tidigare. Får nog ta en paus och lägga mig på spikmattan nu!

Sen ska jag testa maxkapaciteten i jägarvilan. Men träningsvärk från i förrgår kommer ju det att gå kanon! Sen hade jag ännu tänkt få till ca 15-20 burpees idag. Lite i taget alltså. Tänkte att jag kan köra 5-7 per omgång och sen så många omgångar som krävs!

Don't take this the wrong way

Vet ni, jag älskar min sambo över allt annat, men han har en del ovanor som ibland kan reta gallfeber på mig. Som ett exempel:

Sambon är hemma på lunch, dricker upp mjölkpaketet, äter upp korvpaketet och brödpåsen blir också tom. Jag kommer hem och ser att ett tomt mjölkpaket, en tom brödpåse och en tom korvförpackning ligger på bordet tillsammans med en tallrik, gafflar, kniv, osthyvel, brödsmulor, glas etc. Då han kommer hem frågar jag varför han inte kan städa undan efter sig - "jag hade så bråttom". Det tar 20sek att slänga allt detta i soporna, men då har han så bråttom att han inte hinner. Och tja, får han det slängt har han gjort det utan att klämma ihop mjölkpaketet, så att det tar upp hela soppåsen.

Det är roligt hur tidsbegreppen hos män går lite fel ibland. Eller kanske det bara är min karl som gör så? Idag var jag dock lyckligtvis hemma och kunde fråga " vart tänkte du riktigt sätta den smutsiga disken nu?" då den tänkte hamna bredvid fruktskålen och mikron. Inte på diskbänken.


Har er sambo eller pojkvän nån ovana som retar er ibland? För ibland orkar man ju helt enkelt inte bry sig..

Sovmorgon.

Det blev en ordentlig sovmorgon idag, vaknade först vid havl 11. Låg fortfarande i sängen och läste då sambon kom hem på lunch 11 dessutom. Men orka stressa!

Jag beslöt där och då jag vaknade att mina lediga dagar får bli heliga - utan stress! Fine, om jag vaknar 9 kan jag stiga upp och göra något, men sover jag till 10 så är det för att min kropp behöver det och då ska den få det. Väckarklockan är bannlyst dessa dagar! Det var skönt att få sova länge, och efter en lång frukost känner jag mig nu fit for fight för att ta itu med dagen och vad den har att erbjuda! Åtminstone är det städning som står på schemat.  Sen ska jag nog hinna med en liten promenad också.

PS. På onsdag ska jag på choklad massage. Gissa om jag ser fram emot det.

Dagens kilometrar och minuter

25 min powerwalk  3,314km
26 min cykling, 10,6km


Sammanlagt: 51minuter träning, 13,914km. Mycket bra mycket bra. Jag är nöjd!

Dagens cykling

Det blev en cykeltur också. 10,6 km tur-retur till min moster och hem igen. På 26 minuter trampade jag. Ganska hög puls blev det, men det var tanken! Det kändes dessutom i benen och rumpan - träningsvärken börjar nämligen komma smygande. Får se hur det går med burpeesarna och jägarvilan imorgon - men jag har inget annat val det är bara att ta itu med det om jag ska hinna! 3 dagar kvar av den här nästsista utmaningsveckan!

För övrigt var det så härligt att cykla i solnedgången. Så skönt att det inte ens är helt mörkt vid 22, men nu 45 minuter senare är det helmörkt. Så skönt med frisk och krispig höstluft som luktar av säd och potatisåker. Helt underbart. Att jag älskar stället jag bor på, landet. Trots att jag älskar pulsen och livet i stan också. Älskar också det faktum att vi har 4 årstider, skulle tröttna om det var sommar jämt!


PW

3,314km powerwalk so far. Nu ska jag ut och cykla!

Vrålhungrig

Jag är vrålhungrig. Blev ingen mellis för jag kom hem ganska sen och tänkte äh, det är ju bara en halvtimme tills sambon slutar så då kan vi äta en tidig middag istället.

Det där var 1h 15 minuter sen. Sambon har fortfarande inte kommit hem från jobbet.

Nähäpp!

Det blev visst ingen träningsvärk. Synd, hade nästan sett fram emot det. Men det betyder i och för sig att jag kan springa igen idag, och det är kul. Me like. Ska försöka få sällskap på en lite längre runda, dvs 10km minst. Hoppashoppashoppas. Så mycket roligare att springa långt då!

PS. Klarade mig dessutom undan älgflugorna igår, då mamma plockade bort dom en efter en hela vägen. Hurra, kanske dom äntligen förtsått att jag inte är en älg nu ;)

Dagens kilometrar

Summerar dagens kilometrar och minuter såhär:

Cykling: 2,8km 10min
Powerwalk: 4,5km 41min
Löpning: 7,74km 54min

15,04kilometer alltsomallt (hurra!)
105 minuter träning! Närmar mig målet i veckans utmaning att träna 300 minuter nudå!

Burpeesarna har jag inte hunnit med, och inte att testa maxkapacitet i planka och jägarvila heller. Skulle ju göra det idag, men hann inte. Det får bli imorgon, och då är det bäst att sätta igång om jag ska hinna med 10min planka, 10min jägarvila och 50 burpees innan veckan är slut!

Post träning - kost

Ja det hör ju till att man ska äta efter träning. Och dagens matintag har nog inte varit världsbäst.

Hade några fina tjejer över på tortillas tidigare ikväll, men åt bara en då. Passar istället på att äta en till nu efter träning. Så gott!

Har bara ett problem då det gäller tortillas. Det finns ju så mycket gott att sätta i den att jag blir överivrig och packar den så full att den inte går att stänga och hälften faller ut. Men då får man ju äta det skilt istället.

I min tortilla har jag: köttfärs med tacokrydda, isbergssallat, paprika (gul och röd), gurka, hot salsa sås (mycket sånt!) tomater, majs (går inte att äta tortilla utan majs!), lök (mycket sånt också, lök är ett måste i tortilla, annars är det inte gott) och guacamole (hemmagjord - den färdigköpta ger mig ingen smaksensation den är bara snorgrön och äcklig - den här hemmagjorda är förresten jättegod! Blev lite mycket citron, men perfekt med vitlök - receptet tog jag från tasteline.se).

Mums! Inte det jag vanligtvis käkar efter träning men det får duga idag! Gott är det ju i alla fall!

Samba in Rio!

Dagens träning nummer två blev en joggingtur i vårt lokala skidcentrum, så det blev sand, grus, spån och gräsväg som vi sprang på. Uppför en tung och lång backe (spånbana!) och nerför igen.

7,74 kilometer blev det. 54 minuter. -492 kcal enligt pulsklockan.Vid första dippen stannade vi och funderade över vilken väg vi skulle ta. Vid andra var det efter att ha kutat upp för backen. Blåbärspaus vid backkrönet - man ska ju fylla på med energi! Och vid sista när vi var färdiga förstås!Trots att jag tyckte att det kändes att jag var sjuk förra veckan hade jag medelpuls 168 och max 186. Mycket bra tycker jag, med tanke på att det är en stund sen jag sist tränat!

Löprundan var skön, och tack vare terrängen kändes det i vader och rumpa. Också innerlåren fick sig en omgång. Kommer att ha träningsvärk i benen imorgon, men den tar jag emot med öppna armar. Får ta och cykla ihop kilometrar imorgon om det är omöjligt att springa!

Jag är i alla fall jättenöjd med dagens kilometrar och träning! Kul!

Ja och på Nike+ active erövrade jag London och fortsatte att springa vidare i Rio de Janeiro!

Dagens första kilometrar

2,8 km cykling.
4,5km powerwalk. Svettiga 41 minuter. Men trevliga sådana i solen med mamma.

7,3 stannar det alltså på hittills. Nu ska jag planera lite lektioner tills imorgon, sen ska jag iväg på joggingrunda tror jag. Eller cykelrunda. Passar på då det är varmt och solen skiner!

Dagens lunch

1 glasstrut

2 Stekta ägg med lök och getost.

Ganska gott. Fast lite synd att börja med glassen. Men vad gör du då du är i butiken 30km hemifrån och blodsockret störtdyker och magen vrålar? Ja förstås kunde du ju köpa en banan. Men det jag mest behövde var en skjuts åt blodsockret, så då tog jag en glass. Och den var god.

Jag och grodorna

Trotsade regnet och gick ut på en powerwalk. Helt plötsligt efter att jag kom hem från mötet blev det mörkt, och nu är det becksvart. Det ösregnar. Varierade lite i styrka medan jag gick, men hade genomblöta byxor då jag kom hem. Skönt var det i vilket fall som helst. Älska frisk luft! Det var bara jag och grodorna som vågade oss ut, och det var så skönt att ha knappa 25 minuter för mig själv. Med bara regnet, ljudet av mina skor och min regnrock som "musik". Den lilla stunden jag fick för mig själv, bort från allt behövdes verkligen!


Det här budskapet passar bra in. Träningen gör att jag undviker dendär väggen. Min frizon.

3087 steg blev det i alla fall. 24 minuter, -107kcal. 2,8 kilometer fick jag ihop. Inte direkt lika många som igår, men då har jag också cyklat 500m idag. Så 3,3km ligger jag på sammanlagt idag.

Allting räknas ju, så då gäller det att tänka på de små sträckorna också!
Skulle det inte ösregna hade jag gärna tagit en längre promenad, men nähäpp, det bestämde sig för att ösa ner idag. Hoppas på bättre väder imorgon!

Imorgon ska jag testa maxkapacitet i planka och jägarvila också. Är så jättetrött nu så jag orkar inte. Att väckarklockan ringer 6.15 tar på krafterna.

I kläm

Det känns som om jag har nånting i kläm i höger skulderblad och i armen. Ingen skön känsla direkt. Måste ringa massören nu.

21, 6 km

Skrev ju tidigare att jag var Fit For Fight för augustiutmaningen den här veckan. Och det är jag verkligen.

Inleder starkt med 21,6km cykling idag.

Solen sken så jag ringde en kompis och bjöd över mig själv på te. Vägen dit gick bra, medvind, lite småmolningt med solen som kikade fram ibland. Blev lite småsvettig med tog det lungt med tanke på förra veckans sjukdom. Efter en smörgås, lite te och prat och skratt med en fin vän var det dags att cykla hemåt.

Nu var det dags för en envis och stark motvind. Dessutom var himlen full av mörka regntunga moln. Jag trampade på och kämpade en del samtidigt som jag försökte övertala mig själv att ta det lilla lugna. Jag hade ju inte bråttom. Bara det inte skulle börja regna. Dryga halvtimmen tog det mig i alla fall. Svettig och glad med rosiga kinder.

Nu ska jag äta pannkakor till kvällsmål.

Vad jag gjorde igår.

Igår tog jag med kameran ut och fotade lite. Jag och då jag nu varit sjuk passade jag på att fylla på vitaminförrådet lite:


Mumsade på lite röda vinbär. Från att har varit längst ner på vinbärsskalan så konstaterade jag nu att dom ju nog är jättegoda i alla fall!


Mumsade på vita vinbär. Älskar vita vinbär. Dom är så goda!

Nummer 1 är naturligtvis ändå svarta vinbär. Goda att äta som sådana, goda att dricka som saft!Sen åt jag lite krusbär också. Tyvärr fanns det bara röda. Dom är söta och goda, men jag gillar syrligheten i de gröna/gula också.

Slänger upp mera bilder från fotosessionen senare!

Augustiutmaningen vecka 3

Nästsista veckan i Malins augustiutmaning har kört igång, och den här veckan är jag supertaggad till att samla in massvis med kilometrar och faktiskt komma upp i ett bra antal. Dessutom har hon ju satt till några extra utmaningar, dom ser ut såhär:

"
 • Stå i jägarvila så länge du kan per tillfälle, testa din maxkapacitet (sammanlagt minst 10 minuter under veckan)
 • Stå i plankan så länge du kan per tillfälle, testa din maxkapacitet (sammanlagt minst 10 minuter under veckan)
 • Promenera en sträcka på morgonen eller på kvällen 5 av 7 dagar denna veckan
 • Kör 50 burpees (inte på raken utan på hela veckan)
 • Träna minst 300 minuter under veckan

"

Synd att det redan är nästsista veckan, men nu ska här tränas. Mot slutet av veckan ska jag försöka få in morgonpromenader, men imorron börjar jag 7.30 och har 30 minuter körväg till jobbet, så då blir det nog ingen morronpromenad.. Jägarvila och planka ska jag testa maxkapacitet på redan ikväll, efter att jag vart ute på promenad eller cykel. Ska försöka få till en långrunda. Har jag tur kanske jag får sällskap på vägen.


Fit for fight!

Den här veckan känner jag mig helt fit for fight för att träna igen. Ska bli så otroligt skönt att röra på sig, få frisk luft och inte sitta inne hela tiden.

Men idag startar jag lungt. Promenad eller cykeltur. Har inte bestämt mig riktigt än.

Why?

Alltså varför har jag inte sorterat ut alla suddiga konstiga bilder? Såna behöver man ju inte? Fortfarande 8000 bilder kvar att kopiera in. Misstänker att några eventuellt kom dubbelt nu.

Så nu vet ni ju vad jag gör imorgon i alla fall. Jobbar. Och städar iPhoto. Man kan ju inte ha kvar en massa suddiga, fula och onödiga bilder. Juh.

Rutiner

Imorgon känns det som om rutinerna kan börja på riktigt. Skolan börjar igen. På tisdag 7.30 har jag mina första elever. Jag har fortfarande ingen aning om vad jag ska hitta på med dem. Men det löser väl sig. Måste kolla lite på vad de haft och så, så är det ju lättare. Men jag har mina idéer och tankar!

Känns konstigt att jag den här gången stiger in i skolan som anställd lärare och inte som vikarie eller bara tillfällig. Jag ska liksom vara där hela året. Helt sick. Spännande ska det bli också! Gah. Imorgon blir en lång dag på jobbet. Har mycket att planera!

Ångrade mig

Huoh. Försökte radera alla bilder ur iPhoto, tyckte att datan blivit så långsam och tänkte att den kanske börjar bli full. Nåväl kopierade dem till externa hårddisken och till Dropbox. Sen mittiallt fick jag iPhoto tomt fast jag läste nånstans att det inte fungerar så. Men nu var allt borta. Så då ångrade jag mig. Nu kopierar jag in allt tillbaka. Bara 25000 nånting bilder :S Shit asså. Måste fråga dataduden på jobbet om det fungerar så och hur jag ska göra. Oooh. Knepigt dethär. Läste att man inte ska tänka så mycket PC med Mac. Den lagrar liksom allt på sitt sätt och logiskt, då ska man inte blanda sig i. Hoppas jag inte förstört nåt nu. Men det tror jag nog inte.

Should I?Första helgen i september ska jag och sambon på en getaway till Stockholm. Jag hade läst nånstans att ToppLoppet gick av stapeln då, men så var det ju inte. Det är Tjejmilen som går av stapeln, hade blandat på datumen mellan de två. Nu funderar jag om jag borde passa på att anmäla mig då jag en gång kommer va i Stockholm. Vilken upplevelse liksom att få springa Tjejmilen i Stockholm.

skärmdump från tjejmilen.se

 

Ska du springa tjejmilen i Stockholm?

 

Edit: Äsch, loppet var visst fullt och det gick inte att anmäla sig mera :/ Nåja, får ta nya tag nästa höst istället :)

 

Var intresserad av ToppLoppet också, men har nog inte möjlighet att komma till Sthlm igen 1a Oktober.


Äventyr

Har varit ute på äventyr med en kompis idag (äntligen slapp jag ut och röra på mig!). Har gått och gått och gått.

Imorgon ska vi boka flygbiljetter. Kul. Weekend get away på kommande!

Amelia träning och pepp

Var till butiken idag för att handla några sista förnödenheter till middagen (tortillas). Då jag stod i kassan kikade jag på tidningsstället och knyckte åt mig en tidning jag tittat på ett tag. Amelia träning och pepp, en specialtidning som hör till amelia.

Tja. Helt okej tidning. Hittade några bra recept och några intressanta artiklar, men inte mer än så. Jag håller mig nog till ToppHälsa och IForm i framtiden.

Fast kanske du vet nån bra träningstidning som du vill tipsa om?

Läser...

Jag är fast i en skitbra bok. Återkommer då jag läst ut den...

För övrigt börjar jag nog känna mig lite bättre nu.

Long time no see

Det var ett tag sen jag åt godaste frullen sist.
Turkisk jogurt, jordgubbar, en liten näve solrosfrön, några krossade valnötter och lite lite honung strött över. Mums för smaklökarna!

Passar dessutom utmärkt då jag imorse vaknade med ont i halsen.

Men nu väntar ännu en kopp te och 2 kokta ägg (åt en miniportion jogurt, för jag blev så sugen på ägg också).

Ja, bild skulle jag ju visa, men jag hann ju äta upp ren, så ni får nöja er med en bild på en turkisk jogurt burk - dock inte den rätta. Lidls är the one and only här hos mig!

http://www.lindahlsmejeri.com/produkter/naturell-yoghurt/grekisk-yoghurt.aspx

Tvekar

Ibland blir jag tveksam till att fortsätta min inget godis före efter nyår utmaning.

Hittills har det gått kanon, det kan jag inte neka. Har knappt varit sugen på godis alls faktiskt. Har helt enkelt accepterat läget att såhär är det - jag ska inte äta godis före vi går in i det nya året. Och egentligen stör det mig inte heller. Men just idag. Då jag är så otroligt uttråkad och klättrar på väggarna här hemma så känner jag att det skulle vara gott med nånting gott. (Jag har redan ätit glass idag, på grund av den småsjuka halsen). Så egentligen bottnar sig sugen i att jag är uttråkad. Vilket ju är dumt.

Dessutom så har jag bestämt mig. Inget godis före 1.1.12. That's it.Varför äta det där då man kan äta det här?Mycket godare!

Spring i benen

Herremintid så man blir rastlös av att bara sitta inne en hel dag och inte träffa en enda människa, ja förutom sambon. Att inte se nåt annat än de 4 väggar innanför vilka man befinner sig är så tråkigt. Gud. Klättrar på väggarna och har inte ro med nåt. Ändå verkar inte förkylningsjäveln ge med sig. Nyser och snorar fortfarande.

Om jag är sjuk ännu imorgon får jag fnatt!

Läsvärt

Hittade ett inlägg som väckte många tankar.

Läs.

Ibland kan man känna igen sig i vissa saker.

Budskap från Nike

Löpning är perfekt avstressningsträning!


Det lättaste sättet att få grönsaker till lunch/middag

Passar på att tipsa lite, samt visa en bild på dagens lunch. Lax och färskpotatis pyttipanna. Supersmarrigt, och enkelt!Här är dessutom det enklaste sättet att addera lite grönt till lunchen eller middagen är att slänga dit några körsbärstomater och några gurkbitar. För man orkar ju inte alltid hacka en sallad (trots att det ju inte ens är jobbigt). Dessa kan man dessutom förvara nånstans utan att det blir slämmigt och äckligt (så som sallad blir då man har hackat tomaterna och saften rinner runt på bottnen, och salladen blir slämmig).Att få äta lunchen ur mina finaste retrotallrikar gör ju bara saken ännu bättre!

Dagens middag bestod av gazpacho (varm!) med lite mörkt sojakross i. Uppskattades av sambon också, trots att det var helvegetariskt, så från och med nu ska jag satsa på åtminstone en vegetarisk dag i veckan!

Nobody puts Baby in a corner!

 

Förstår inte hur jag kunde glömma denna igår då jag listade bästa filmerna att se på då man är sjuk. Fast den här kan man ju se på när som helst. Älskar Dirty Dancing! Lätt en av de bästa filmerna!


Snygga budgetalternativ till hösten

H&M har riktit snygga sportkläder tycker jag. Och vill man inte lägga ut himla dyra pengar på sportkläder så är H&Ms alternativ ett utmärkt budgetköp!

Jag använder nästan alltid H&Ms sportBHar eftersom de är hyfsat billiga, och då jag har små bröst känns det dumt att köpa en shock absorber för 50€ då det inte finns så mycket som kan skumpa på. Visst känner jag skillnad på ett H&M sportBH och ett från t.ex. Reebook (som sitter mycket spändare och verkligen håller brösten på plats, men jag gillar ändå H&Ms), H&Ms modell passar mig ändå så jag fortsätter använda dem hursom.

Den här nya lite mindre sportBHn som jag antar är tänkt till lugnare träning som t.ex. yoga tycker jag ser mycket skön ut. Den skulle jag kunna beställa för att gå omkring med sådär annars, då man inte vill ha en vanlig BH.
H&Ms tights tycker jag är otroligt sköna och verkligen prisvärda med tanke på det billiga priset, och snygga träningstoppar har dem också.Dessa tights hade snygg skärning bak på vaden! Lite annorlunda än de helt vanliga!Vanliga långa tights kan man aldrig få för många av! Bästa plagget att träna i!Härliga toppar i lila och rosa. Den till höger är samma modell som den nere till vänster, gillar båda färgerna och skulle gärna klicka hem båda!


Snygga toppar i fräscha färger! Gillar ryggen på den till höger, assnygg!


Härlig tröja som inte ser sådär supertjock ut! Perfekt att ha på ett lugnare pass eller under hela träningen om man är lite frusen av sig!

Edit: Carro påminde om att man ju kan printscreena, så äntligen kan jag visa bilder också!

Sätter inte ut priserna på dessa, då de är de "vanliga" H&M priserna. H&M verkar ha satsat mycket på mjuka, lösa kläder som passar till Yoga och andra lugnare pass. Kul tycker jag!

Vad gillar du H&MS träningskläder?

PS. En del av dessa kläder är sommarens och var på rea, men jag tog med dem i alla fall!

Fail

Idag har jag redan sisådär 3-4 gånger hunnit tänka att "men hej, nu känns det ganska bra - jag är helt säkert på bättringsvägen". Det var det första jag gjorde imorse. Men vet ni, varje gång jag tänker den tanken så kommer en såndär nysning, då man tar i ända från tårna och det känns som att inälvorna är på väg ut. Då både näsa och ögon rinner efteråt.

Lugnt kan jag alltså konstatera att nej, jag är inte på bättringsvägen, inte riktigt än.

För övrigt är det perfekt väder ute idag. Solsken, där kring +25 i solen, krispig luft i skuggan. Helt perfekt för en promenad eller en cykeltur. Men jag ska kasta mig på soffan med en bok istället.

Proteiner!


Igår fick jag visst i mig tillräckligt med proteiner och nästan tillräckligt med fett, trots att jag inte åt så mycket. Fick ju till och med mera proteiner än vad som behövdes, men inte ens hälften av de kolhydrater jag behöver.
Nåväl, får tacka laxmedaljongen jag åt.

Vi som ganska sällan äter fisk här hemma (för att det ofta är så dyrt - blir mera tonfisk än lax) har nu ätit lax 2 dagar irad, och fortfarande har vi en laxmedaljong kvar. Det lämnade också potatis från i förrgår, så tills sambon kommer hem på lunch ska jag vara en såndär snäll flickvän som har maten klar. Pyttipanna på potatis och lax. Kan ju inte bli annat än gott!

Laxfilén jag nu köpte var på specialpris på Lidl i måndas och jag fick nästan 1kg för 9€. Mycket bra! Nu såg jag dessutom i gårdagens reklamskörd att den lokala butiken skulle ha rabatt på laxfile under veckoslutet, så det kanske blir ännu mera lax i veckan.. Snart blir det väl lax overload här, men man måste ju passa på då det är på specialpris!


Angst

Nu måste jag gnälla lite igen. För jag är så otroligt uttråkad. Jag tittar sällan på TV. Har inte liksom tålamod. Läser samtidigt, eller slösurfar (nå det har jag gjort nu halva dan och börjar tröttna), men nu då det inte fungerar är det ju typ det enda jag vill och orkar göra!

Varför har jag inte Friends på DVD? Jo för då jag ville ha dem i högstadiet eller gymnasiet tyckte mamma det var onödigt - dem går ju på TV hela tiden. Och tja det stämmer ju. Men det hjälper ju inte direkt då TVn inte ens fungerar.
Orkar inte titta på en till film. Och inte via datorn. Om dvdn helst skulle fungera. (Får väl ta och köpa en ny, såhär kan det ju inte va!)

Gah. Ska ta och bre en smörgås eller nåt. Har ju inte ens ätit sen lunchen. Men orka. Noll matlust. Kanske äter lite glass istället. Ingen direkt hälsosam mat, men jag brukar resonera så att huvudsaken att man får i sig nåt då man är sjuk - allt är bättre än inget då man inte har nån matlust och inte ens blir hungrig.Kastar upp en fin och somrig bild som lite uppiggande åt mig.

Snyggt att träna i inför hösten

Har plockat ut lite snygga plagg som jag gärna skulle träna i i höst. Först ut är plagg från Nelly.coms ganska nya träningsavdelning Sports fashion.


Vi börjar med en snygg träningsBH i en fräsch färg:

Triloop Bra EUR 33,50, Stay In Place - NELLY.COM

33,50€

Sen behöver man ju ha en topp/tisha över för att inte frysa:

Lineage Tank EUR 17,50, Adidas Performance - NELLY.COM

Ganska basic linne från adidas för 17,50€.

Sen föredrar jag att träna i tights, och dessa fina får gärna hitta hem till min garderob:

Marathon 3/4 W Tights EUR 55,50, Adidas Performance - NELLY.COM

55,50€

Fräscht med lite färgklickar på tightsen. Hade dom funnits som hellånga hade jag klickat hem ett av varje, ett par för inomhusträning och ett par för löpning.

Response Trail Hood EUR 53,95, Adidas Performance - NELLY.COM

53,95€

En hoodie är bra att ha så man inte börjar frysa.

Sen kan man ju behöva en jacka också, men Nelly hade inte nåra såna på lager nu..

Ett par fräsiga dojjor skulle ju passa bra till:


Everyday Fit EUR 145,50, Nike - NELLY.COM
145,50€


Visability Vest EUR 35,50, Craft - NELLY.COM

Om du tränar utomhus tycker jag också du ska satsa på en reflexväst så att du verkligen syns! 35,50€ men väl värt pengarna!

Nytt i träningsgarderoben

Tror jag nämnde här tidigare att jag köpt nya träningstights på rea.

Shop Nike for Shoes, Clothing & Gear. Start shopping now at www.nike.com

Dessa från Nike blev det, fast randen på sidan är orange, inte röd som här på bilden. Riktigt snygga tycker jag! Har ju inte hunnit provköra dom än, men tror dom kommer bli kanon! Gillar verkligen Nike's träningskläder!

Bilden lånade jag från nikestore.com
Check out the
Nike Tech Women's Running Tights
I found at Nike online

Favoriterna då jag är sjuk

Skulle tipsa om bra filmer att titta på då man är sjuk, samtidigt som jag skulle lägga på Grease på DVDn. Men då bestämde sig dvd spelaren för att ta paus. Den låter som en traktor då den snurrar skivan och visar bild men behagar inte spela ljud.

Ja och Grease kunde jag ju ha sett på 4an ikväll, men serni då digiboxen också lagt av. Ingen signal där heller.


Nåja, här är i alla fall mina filmfavoriter då man är sjuk:Den bästa av dem alla. Sweet Home Alabama. Kan den utantill, men den är ändå lika bra varje gång jag tittar på den. Skulle kunna titta om och om igen, dels är ju Reese en duktig och snygg skådis, dels finns det ju två snygga hunks med i filmen också. Och sen storyn är ju bara för fin.De här två är mina nästa favoriter. Kan dessa i princip utantill också. Ett tag tittade jag på 2an nästan en gång/dag. Så jävla bra är den. Helt underbart. Kommer ihåg då jag såg 1an hos en kompis första gången i lågstadiet. Inbandad på video. Det var väl en sån video som vi såg så pass många gånger att hela bandet blev suddigt och nött till sist.

För övrigt har jag också sett den här filmen idag:Filmen var bra. Inte sådär att jag skrattade högt för mig själv, men det gör jag å andra sidan mycket sällan då det kommer till film och TV. Helt klart sevärd tycker jag.

Om DVDn nu skulle fungera skulle det jag helst hade velat se ändå vara det här:Om sambon skulle vara hemma skulle jag be honom åka hem till svärisarna för att hämta hem svägerskans box, men får väl vänta med det till lite senare. Måste ju ha nåt att göra imoron också!

Bilderna på filmerna lånade jag från imdb.com och sex and the city boxen från cdon.com

Oj

Tog tempen. 38,05. Fan.
Sambon kom hem, kikade in i sovrummet där jag låg och sa "oj, fan". Så hemskt kan det väl inte va tänkte jag. Tittade mig i spegeln och drog slutsatsen jo så hemskt är det. Ögonen rinner så sambon trodde jag hade gråtit. Huvet väger 300kg pga all snor och håller på att sprängas på grund av huvudvärken. Kinderna är röda av febern. Näsan är röd pga att jag snytit mig så mycket. Läpparna blir alltid röda och såra då jag är sjukt. Resten av jag är blek, och tja mina ögon är svällda. I feel pretty. Not.

Nu ska jag ta en värktablett (huvudvärken kommer ta kål på mig annars) och bädda ner mig i sängen och hoppas på att få sova en stund. Lyckades inte tidigare idag, och jag är ju egentligen inte trött på det viset. Annars får jag ta mig till soffan och slänga på TVn som sällskap.

Godaste lunchlådan

Sitter och äter av godaste left-oversen man kan hitta. Och ja gårdagens godaste middag naturligtvis.

Här är receptet, som jag plockade ur Leila Lindholms första kokbok, men som också finns på recept.nu (därifrån copypastear jag in receptet hit)

Ingredienser

4 bitar lax à 150 g
Chilimarinad:
4 msk sweet chili
4 msk japansk soja
2 tsk malen ingefära --> bytte ut detta till 3 stora vitlöksklyftor, de hade ingen färsk ingefära på Lidl i måndas..
2 msk olivolja
Mangosallad:
2 mango
1 gurka
2 avokado
2 salladslökar
2 lime, saften --> Hade ingen lime så jag bytte till citron
2 apelsiner, saften --> skippade apelsinerna helt då jag inte hade såna heller
salt
svartpeppar
tabasco
2 msk olivolja
4 stora isbergssalladsblad
4 msk matlagningsyoghurt
basilika till garnering

Gör så här

1. Blanda ingredienserna till marinaden i en skål. Lägg ner laxbitarna och se till att det blir marinad runt om. Låt laxbitarna marineras under tiden som salladen görs.

2. Tärna mango, gurka och avokado i centimeterstora bitar i en skål. Skiva ner det gröna på salladslöken fint. Pressa över citrussaften och smaksätt med salt, svartpeppar och tabasco.

3. Häll till sist ner oljan och blanda. Servera salladen i isbergssalladsbladen. Toppa med yoghurt och basilika.

4. Grilla laxen med skinnsidan neråt.

5. Grilltid under lock, cirka 10 min.


Jag hade in min lax i ugnen och serverade med kokt potatis (sambon överlever inte på bara sallad). Och oj oj oj så gott det är! Jag gillar ju inte ingefära så för mig var det att byta till det bättre då jag hade i vitlök istället. Så enkelt, snabbt och helt underbart, ljuvligt gott!

Sönderfrätt i näsan

Det känns som att insidan av min näsa är helt sönderfrätt. Har väl snytit mig några gånger för mycket så att slemhinnorna torkat ut. Att sen använda nässpray var dagens sämsta idé. Fy sjuttsingen så ont det gjorde, och gör fortfarande!

Nu måste jag nog ta tempen också, sitter med leggings + mjukisbrallor och har bara sådär helt lämpligt varmt. Sjukt. Vill ju inte vara borta från jobbet imorgon då det finns massor att göra, kan hellre va ledig på torsdag och fredag istället - men får la se. Är man sjuk ska man stanna hemma!

Inte min dag

Det här är inte min dag. Hällde på marinaden på fisken då den ännu låg på skärbrädet, istället för att sätta fisken i den ugnsfasta formen först och sen hälla på marinad. Resultat? Hela köksbänken full av marinad.

Sen blev fisken klar så jag stängde av ugnen men låter den stå inne på eftervärme. Resultat? Stängde av spisen (den är barnsäker vår spis ser ni!) så potatisarna slutade koka, och nu då jag märkte det och satte på spisen tillbaks så kokar ju dom jävlarna över också.

Ja hoppas verkligen att det blir gott, för annars vet jag inte om det var värt all klott.

Jäklar så duktigt!

Kika in i Malins blogg och inlägget angående första veckan i augustiutmaningen:
Här hittar du det.
Trots att jag själv inte bidrog med så jättemånga kilometer så kom vi ju ändå en bra bit på vägen!

Intressant.

I det här inlägget sprang jag 2,nånting kilometer. Med Nike+/Ipoden som räknare. Igår gick jag samma sträcka och då var den helt plötsligt bara 1,4 kilometer. Måste ta och se över inställningarna på Ipoden, för det här var ju helt fel! Sådär olika tycker man ju inte att den skulle räkna bara beroende på om du går eller springer.

Enligt Eniro är rutten 1,8 kilometer. Så då stämmer varken löpmätaren eller stegräknaren. Måste nog kolla upp olika sträckor och sen ställa in den efter det.

Edit: Det stämmer ganska bra med 2,nånting i alla fall. Glömde att jag sprang tillbaka en bit då jag stötte på en bekant, och var tvungen att tala lite (sprang på stället då) så det är nog ganska så korrekt. Måste ändå se över det där med stegräknaren.

Huvudet fullt av snor!

Sitter i soffan med huvudet fullt av snor. Hjärnan känns som gröt. Borde egentligen åka och hjälpa mamma med att skrapa tapeter, men har bara varit hemma en stund ännu och behöver få vila lite. Ska kila över till butiken och köpa 100 pack näsdukar, och Ben&Jerry's, om det finns. Måste trösta mig med nånting. Hatar att vara förkyld. Vill. träna. nu.Den här jäveln har flyttat in i min näsa.

Nån futtig kilometer

1,4 futtiga kilometer fick jag ihopsamlat idag på min promenad. Hade ju gärna velat gå längre och träna mera, men hade liksom inte räknat med att helt plötsligt bli dunderförkyld. Det suger.

Säsongens första

Ja det är inte bara säsongens första förkylning på gång (den har verkligen brutit ut nu. Fryser och snorar som tusan), det är också yllestrumpspremiär. Favoriterna är på och förhoppningsvis värmer de mina nerkylda fötter.

 

 

Fixade också till en stor (ja ni vet sådär Indiska 05l kopp stor) te. Grönt te med Mycket honung, bara för att honung är antiseptiskt, och förhoppningsvis kan det hjälpa mot förkylningen. Borde väl gnaga i mig nån klyfta vitlök också, men lär väl inte vara så omtyckt på jobbet imorgon om jag gör det..


NOOOOOO!

Den här augustiutmaningen kommer nog inte att gå så bra. Tyvärr. Redan förra veckan kände jag ju att en förkylning höll på att bryta ut, den bara låg på lur. Nå nu verkar den vara på kommande på riktigt. Näsan rinner och jag nyser och har mig. Hur ska jag nu kunna inviga mina nya löpartights som jag köpte på Rean? Och hur ska jag nu kunna samla in kilometrar till augustiutmaningen?

Det här är inte alls kul.

Dagens kilometrar.

Har cykla lite idag. Igår promenerade jag lite. 5km allt som allt. Lite, men istället har jag dansat och partat och haft kul. Skrattat tills tårarna runnit och magmusklerna krampat och så.

En kanon helg helt enkelt!

Get things done

Måste ta itu med saker nu. 3h på mig att baka, städa och fixa, sen ska jag vara på nästa ställe och efter det blir det en snabbdusch och fixning för sen blire kalas.

men då jag blev så trött nu. Tror jag börjar med en kopp te.

Hinner inte med

Det är lite mycket på gång just nu så jag hinner inte med. Har inte ens orkat med Shape Up Club den här veckan.

Kilometerutmaningen går det inte så bra med heller. Får ta igen det nästa vecka. Nu ska jag slänga in några pajer i ugnen. Kalas ikväll.

Gamla favoriter

Sitter och lyssnar på några gamla favoriter.

Då jag var typ 15-17 var den här en av mina favoritlåtar, och den är absolut lika bra än idag! Så kul att komma tillbaka till sånt här man lyssnade på för länge sen och märka att man fortfarande gillar det.Då jag var yngre, i högstadiet och gymnasiet lyssnade jag konstant på musik hemma. Stereon var på i ett och snyrrade mellan alla 3 skivor som gick i den. Ibland kunde jag ligga i flera timmar och bara lyssna, till och med på kvällen då jag gick och la mig hade jag på stereon, för den gick ju att ställa in så att den stängdes av efter en viss tid.

Nu gör jag inte så mera, men lyssnar ändå ofta på musik, då jag diskar, lagar mat, prövar kläder, fixar till mig, tränar och så vidare.

Let's talk about books

Har ju hunnit avverka några böcker till sen jag sist skrev inlägg om nåt sånt, och här kommer en recension på två av dem. Som vanligt lånar jag bilder och text från Adlibris.seLilla Stjärna är berättelsen om två flickor.

Under en svamputflykt hittar svensktoppsartisten Lennart ett spädbarn nedgrävt i en plastpåse. Han räddar flickan till livet och hennes första skrik gör honom stum. Ur den lilla kroppen stiger en serie perfekt träffade toner. Han tar med flickan hem och gömmer henne i källaren. Hennes obefläckade musikalitet ska ge hans liv mening.

Hon är Flickan med den gyllene håret.

Vid samma tid föds en annan flicka i en mellansvensk stad. Hennes liv rymmer inte många glädjeämnen. Hon upplever sig själv som grå och alldaglig med få begåvningar och ännu färre vänner. Hon tröstar sig med elaka hyss och trollande på olika nätforum.

Hon är Den andra flickan.

Så småningom korsas de två flickornas vägar. En brinnande vänskap växer fram, med förödande konsekvenser för alla som kommer i dess närhet.

Lilla Stjärna är en historia om kärlek och besatthet, om en röst ifrån en annan värld och idoldyrkan driven till sin spets. Hur långt är du villig att gå för den du beundrar över allt annat?

I Lilla Stjärna för John Ajvide Lindqvist ännu en gång in skräcken i ett vardagligt, samtida Sverige. Unga människor i en värld av bortvända vuxna försvarar sig med vad som finns till hands. Eldrivna verktyg, om så krävs. Det är hans mörkaste bok hittills och både känsliga läsare och älskare av Allsång på Skansen varnas.

Boken är bra. Jag fastnar för den direkt och tycker den är spännande samtdigt som den är konstig. Det här är en såndär bok som jag inte kan beskriva. Jag kommer på mig själv med att fundera på hur författaren överhuvudtaget kommit på hela denhär historien? Den är liksom så vrickad och befängd på nåt vis, ändå dras jag med i den och är fast från första sidan till sista. Jag slukar den som många av de andra böcker jag läst i sommar, och jag väntar tills jag får läsa nån annan av författarens böcker. Definitivt läsvärd!Du kan vara lyckligt gift eller leva ett häftigt singelliv - och ändå känna en obestämd längtan efter det liv du inte har ...

Utifrån sett har Vicky Townsley allt. Hon bor i London, har bra ekonomi, är snygg, singel och arbetar på den supertrendiga tidningen Poise! Men hon skulle ge upp allt för en man, barn och ett hus på landet komplett med trägolv och perenner.

Amber Winslow, å andra sidan, har allt det som Vicky vill ha. Visserligen på andra sidan Atlanten, men där finns hon med man, barn, hund, nanny och ett enormt hus. Hon tillbringar sina dagar med andra hemmafruar och de tävlar om vem som har de senaste märkeskläderna, dyraste vigselringarna och det häftigast inredda huset.

Men Amber är inte heller lycklig. Så när hon ser att Poise! Söker en läsare som vill byta liv med en glamorös journalist under en månad, sätter hon sig ner för att skriva en ansökan.

Aldrig kunde hon tro att just hon skulle bli vald.

Det här är en typisk chic lit bok som är sådär passlig strandläsning, eller jag-känner-hängig-och-vilar-i-soffan läsning. I början hae jag svårt att koncentrera mig, men då storyn väl satt igång så var jag fast. Som vanligt. Surprise surprise. I slutet måste jag till och med kolla hur månag sidor som var kvar, för jag satt som på nålar för jag ville så gärna veta hur allt slutade - riktigt sådär så att jag var så otroligt nyfiken på hur det skulle sluta så jag ville att den skulle ta slut, samtidigt som den var så bra att jag ville ha en fortsättning, en vad hände sen och sådär nej jag vill inte att den ska ta slut. Har inte läst nåt av Jane Green förut, men då jag verkligen gillade den här boken så tänker jag absolut söka upp flera av samma författare!

Dagens klagan

Känns som att jag klagat en del på sistone. Eller kanske vi kan kalla det för att bokföra förändringar i min hälsa eller nåt. Då låter det så mycket bättre och så mindre klagande.

Idag lider jag av nån konstig anledning av svindel. Hinner bara komma fram till t.ex. toalettdörren så slår det svart för ögonen och benen viker sig. Det lustiga är att det började efter frukosten, normalt har jag svindel då blodsockret är för lågt, eller då jag stiger upp för snabbt. Måste kolla mitt blodtryck tror jag, för att se om det av nån anledning är det som spökar (har aldrig haft problem med blodtrycket förr) eller vad det nu kan vara. Måste rådfråga mamma. Mammor har ju svar på allt.

I väntan på att det ska bli bättre tänker jag fortsätta läsa på boken jag håller på med, liggandes i soffan och ibland spana ut mot den blå himlen och det svaga solskenet jag ser utanför. Molnigt medn varmt här idag.

Cykling

11 km cykling blev det idag. Ungefär. Då jag ritar upp det enligt Eniro blir det 10,89 så jag avrundar det till 11 då avståndmätaren på eniro drar rakt och vägen böjer sig, så den följer sig inte riktigt. 11 brukar det bli då man kör med bil..
Ganska bra i alla fall!

Tröttade ut mig på första etappen men fick ta det lilla lugna sen då det blev lite för tungt. Skönt var det i alla fall att susa fram i solnedgången.

Godare än godis!

Eftersom jag nu är inne i min inte-äta-godis period så måste jag ju ha ett substitut då sötsugen sätter in. Min lösning är torkad frukt. Så otroligt gott, mycket bättre än godis då det är naturligt och inte innehåller tillsatsämnen!


Torkade tranbär.


Godast är ändå torkad mango. Kan äta det till allt, konstant och hela tiden.

Första hemgjorda lasagnen!

Idag har jag åstadkommit första hemgjorda lasagnen sen hemkunskapen i skolan. Ganska bra. Fast än har vi ju inte smakat!

Hoppas sambon kommer snart, för jag är hungrig!

Återkommer med smak och bilder över själva ihopkokandet. Kaos i köket som vanligt.


PS. Tappade Rutiga Kokboken (ni vet den stora, tunga rödrutiga) på tårna. Gör inte det. Det gör ont som fan. Men åtminstone är dom inte blåa, än. Dock kände jag att dem var aningen svullna för det gjorde lite ont i skon.

Fotoskolan del 6: Lek med kameran!

I denna veckas upplaga av fotoskolan uppmanades deltagarna att våga leka med kameran och inte alltid sträva efter perfektion i sina bilder.

Jag har lekt med kameran på lite olika sätt, och istället för att bara visa en eller tre bilder slänger jag upp flera.
Jag bestämde mig för att motivet denna gång måste tas inomhus, alla andra gånger har jag tagit bilder till fotoskolan ute. Så här kommer det. Jag lekte också på med lite olika funktioner med min kamera.


Ser ni vem som gömmer sig på det suddiga bladet?I dessa tre bilder lekte jag lite med utlösar tiden. I den första hade jag lång utlösar tid och därför ser bilden suddig ut, i de två sista hade jag snabb ulösartid och därför ser man hur sidorna "hänger i luften". Jag hade velat ha många fler sidor än bara 2-3 som hänger i luften, så ur tanken och planen sett är inte dessa bilder perfekta, trots att resultat ändå blev bra - men inte som jag tänkt mig.


Här lekte jag lite och fotade min nya favorithandväska (från New Yorker) jag hade velat få fotot att se ut som en tunnel mellan väskan och locket, men istället blev det en snygg suddig och ganska abstrakt bild.Lekte på lite med vår skohylla också. Gillar den här bilden och den har ju inslag från tidigare fotoläxor med bildkomposition, en sko i förgrunden, en i fokus och några till i en suddig bakgrund.

Godaste räksalladen i stan

Lunchade med en fin vän idag. Blev räksallad för oss båda, och det var nog den godaste räksalladen jag ätit på länge! En riktig ordentlig portion fick man också, så den lär man nog hålla sig mätt på ett tag framöver!

Har också smakat en blondie, alltså en vitchokladkladdkaka. Gott! Nu ska jag byta om till lite bekvämare kläder och sen sätta mig ute på trappan och läsa nyaste ToppHälsa som jag tyckte jag kunde unna mig idag.

Dagens mesta flopp

Solen sken. Jag var trött, men huvudet var pigg på en liten runda. Det var inte kroppen. Det gick tungt. Andningen funkade helt ok, men benen ville inte alls som jag. Borde mao ha stannat på soffan.Det här åstadkom jag. Inte så mycket, men det får räcka för idag. Jag tog i alla fall det mogna beslutet att avsluta min runda och hoppa in i bilen med sambon på vägen hem (pit stop för tapetrivning där emellan).Jag håller helt med bruden på bilderna. Men orkar inte kroppen ska man inte pressa heller. Något jag insett, för länge sen egentligen, men aldrig verkligen utövat i praktiken före den här våren.

Känner att jag eventuellt har en förkylning på kommande, så det blir att ta det lilla lugna fram till helgen nu.

Ibland

Ibland skenar min puls iväg utan att jag gör nånting. Det känns som att hjärtat är på väg ur bröstet då det händer. Dessutom slutar det lika snabbt som det börjar.

Jag har lite svårt för det här. Jag har medicin mot skenande puls, men varför ska jag stoppa i mig piller då "anfallet" varar i ca 10 sekunder? Det hände idag igen. Då jag just hade vaknat av att sambon ringde och talat med honom. La på och höll på att somna om då hjärtat var på väg ut. Konstigt. Men egentligen inte.

Djeez, jag måste ta det lugnt nu. Därför har jag legat på soffan hela eftermiddagen. Nu ska jag snöra på löpdojjorna och ta mig ut på en lugn löprunda. Riva lite tapeter och sånt. Sen ska jag svara på brevet jag fick igår.

Vad ska du göra ikväll?

Mitt mål för augusti

I augustiutmaningen som jag skrev om igår ingick att sätta upp ett mål för augusti. Vad jag vill uppnå denna månad.

Det största jag vill uppnå denna månad är träningsglädje. Jag känner att glädjen hamnat lite i skymundan nåstans och andan och lusten faller liksom inte riktigt på ännu. Jag vill ha tillbaka den glädje och längtan jag oftast känner inför träningen!
Sen vill jag också försöka få träningen regelbunden igen, några dagar i veckan.

Vad är dina träningsmål i augusti?

Lite senare än alla andra

Fick hem ett paket jag beställt från Nelly.com idag, och jag säger bara en sak. Love at first sight.

Matsumoto 3 EUR 13,95, Nelly Shoes - NELLY.COM
Pic Nelly.com
Jag är lite senare än alla andra med att bli kär i denna sko. Eller det har jag ju varit sen jag såg den första gången, men då kändes den lite dyr. Nu kostar är den nerlagt på -70% och sitter som en smäck på min fot. Underbar på alla sätt och vis. Fast jag läser i kommentarerna att den blir snabbt smutsig. Nå inte så konstigt då den är ljusgul.
Lite svår färg kan tänkas, men tänk så snyggt i höst att lysa upp en mörk outfit med dessa skor. Beställde hem de svartmönstrade också, men fick hem de helsvarta. De är också apsnygga. Så nu vet jag inte vilken/vilka jag ska behålla. Måste ta mig en riktig funderare nu.

Plock ur frysen!

Tänk vilka brakmåltider man kan skapa av det som finns i frys och skafferi. Idag blev det wok på grisfilé, risnudlar och grönsaker smaksatt med kokosmjölk, salt, peppar, soja, chilipulver.

Gott och mättande! Och nu ser man resultat i frysen också, äntligen ryms det in lite nya varor dit!

Powerwalk

Blev 45 minuter powerwalk och knappa 5 kilometer avverkades. Ganska skönt väder, friskt i luften, kvalitetstid med mammsen samtidigt. Solnedgång dessutom.


Dagens middag

Idag var det alltså köttbullar av kycklingfärs som gällde. Kollade lite i Leilas kokbok och i Hälsokokboken före, men hade inte alla ingredienser till nåt av recepten, så jag bestämde mig helt enkelt för att improvisera. Plocka lite idéer från de olika recepten men ändå göra det jag känner för.

Det här hamnade i smeten:

400g kycklingfärs
3 klyftor vitlök (som jag rev ner i smeten)
1 gul lök
salt
peppar
(mycket) paprikapulver
(lite) grillkrydda
(mycket) curry

Och så gott det blev sen! Sambon kom hem och sa att det doftade jättegott, och de blev verkligen goda också! Fast jag hade i dem liite för länge i ugnen, kunde tagit ut dem en minut tidigare.Skålen var fylld till bredden då middagen serverades. Sambon var hungrig och åt typ 13st medan jag åt 4st. Vi åt dem med kokt potatis och Crème Bonjour vitlök och örter gräddfil. Jag åt dessutom körsbärstomater, rädisor och gurka till.

Mums! Det bästa är ju att det räcker som lunchlåda imorgon.

Då jag ändå hade ugnen varm passade jag på att svira ihop en paj också. Använde ett recept från Linnéas blogg, receptet hittar du här. Originalreceptet är gjord på ananas, men jag hade ingen burkananas hemma (gillar bara färsk!) så jag bytte ut det till blåbär istället.Istället för att göra pajskalet på bara vetemjöl hade jag i grovkornigt dinkelmjöl också. Degen blir mycket krispigare och godare då!Borde dock ha använt den större pajformen, eftersom kanten svällde ganska mycket (syns bättre på bild 1).
Nu står pajen på spisen och väntar på att det blir dags för kvällste. Fast före det ska här tränas. Och så måste jag in via butiken och köpa vaniljvisp också!

Inomhus vs utomhus

Jag tycker det är så mycket roligare att fota utomhus. Jag hittar mycket mera motiv, man får lättare till det med naturligt ljus och jag känner mig mycket mera inspirerad. Denna vecka tänker jag alltså ta foton inomhus till veckans fotoläxa. Måste bara finurla på något bra först!

Får inget gjort!

GAH! Jag får absolut ingenting gjort! Blev så himla trött efter lunchen och fick lite ont i magen till på köpet. Suck. Tror jag ska lägga mig i soffan en stund med en kopp te och en bok. Sen hinner jag nog med en promenad före sambon kommer hem och det är dags för mat + lite städning.

En utmaning i Augusti

Malin har kört igång en utmaning på sin blogg. Jag är förstås inte sen att hoppa på utmaningen i augusti som går ut på att samla så många kilometrar som möjligt genom att gå, springa, cykla eller simma. Dessutom kommer varje måndag en extra utmaning med som hon slänger upp på sin blogg.

Här kan ni läsa om augustiutmaningen.

Idag har Malin alltså slängt upp en extra utmaning för denna vecka, den kan du läsa om här. I korthet ska man alltså denna vecka göra följande:

1. Ta sig fram så många kilometer som möjligt
2. Sätta upp ett mål för augusti månad - vad vill jag uppnå
3. Ge dig en ärlig komplimang det första du gör om mornarna
4. Minst 4 träningspass
5. Grönsaker till varje måltid
6. Pröva en ny träningsform - något jag knappast får chansen till, men vi får se!

Jag tycker det här ska bli riktigt kul och tänkte faktiskt snöra på mig löpdojjorna och ta med mig kameran ut på en powerwalk om en stund, för att samla kilometer men också för att göra veckans fotoläxa!För övrigt började ju min godisutmaning i dag också. Nån som hänger på den? Här är mitt nya motto, och det passar ju in med augustiutmaningen och denna veckas utmaning då man ska försöka äta grönsaker till varje måltid!

Veckans matlista

Tänkte att jag skulle testa på det här med att veckoplanera matlistorna nu i höst, för att inte sen varje kväll stressa över att både sambon och jag är vrålhungriga, men ingen av oss vet vad vi ska äta. Ska också se om detta sparar pengar (iom veckohandling) + att det är tömma frysen vecka på gång nu, så det borde ju bli billigt åtminstone!

Såhär ser i alla fall min första planering ut:

Måndag : Köttbullar gjorda på kycklingfärs + kokt potatis
Tisdag : Grisfilé + rostade rotsaker (potatis, morot, rödbeta, lök)
Onsdag : Lasagne (som finns till lunchlåda åt båda på torsdag)
Torsdag : Kycklingfilé med dinkelkorn
Fredag : Kantarellpaj

Helgen lämnar jag ännu öppen, eftersom den innebär lite program och sånt.

Första dan på jobbet och matplanering

Första dan på jobbet avklarad. Blev ganska kort då jag saknar en del info som behövs för att kunna gå vidare.

Istället ska jag göra lite nytta hemma. Svara på ett brev jag fick och planera veckans matlista. Måste börja tömma frysen om vi ska få rum med mera bär, svampar, sylt och saft, så den här veckan blir mission töm frysen.


RSS 2.0