I love this feeling

Det blev 15,5 idag i alla fall. Hittade två polare före loppet började som sa: du hänger väl med? Fat det gick inte så bra. Insåg redan vid 3km att jag borde ge mig vid 6. Men så nej. Så började vi snacka om att köra 11. Och jag tänkte ok, det fixar jag. Sen var vi plötsligt på väg på 15. Jag var trött. Det fanns inga vätskestationer och det var varmt. Men jag pinnade på. Och det gick. Med dryga 3km kom en vän på cykel och frågade om vi ville ha vatten. Ja det ville jag. Och den lilla flaskan räddade mig! Men det var tungt. Med 2km sackade jag efter. Var kräkfärdig. Var yr och trodde jag skulle tuppa av i diket. Men skam den som ger sig. Med 1km kvar gick jag en bit, benen kändes konstiga och jag gick vingligt ungefär som om jag varit full. Sen sprang jag sista biten, och fan så skönt det var! Jag kom i mål, jag var sjukt svettig men sjukt nöjd. Men jag inser ju också att jag måste börja lyssna på kroppen. Och så är jag nöjd över 2 saker: mina nya löpdojjor från Nike. Love. Sjukt bekväma. De ska få sig ett eget inlägg snart. Min löpkjol från lululemon. Snygg, skön. I love it! Imorgon ska jag umgås med svägerskan. Köpa ny kalender och penal. Sånt man behöver till skolstarten!


What to do?

Idag arrangeras ett lopp här där jag bor som man kan cykla, gå eller springa. man kan också välja mellan 3 sträckor. 6,11 och 15. Min tanke var: 15 om jag lyckas ragga sällskap. 11 om jag kör själv. Men nu ser det tusan ut som att jag får nöja mig med 6. Suck. Har haft massa problem med svindel och yrsel de senaste dagarna, och speciellt idag. Kände mig tom yr i bilen på väg hem - och då satt jag bara!! Ska städa lägis med sambon och sen får jag se hur jag mår. Hoppas att det tar sig och blir bättre! Jag vill ju springa långt ju! Usch vad det känns som jag klagar mycket nu.


Alla barnen gick på fest på lörda, utom M hon sprang en 5km:s runda

Och skönt var det. Varmt som tusan. Benen gick lätt. Men flåset hängde inte med. Kände mig tjock i halsen. Men mina nya löpardojjor var kanon! Fasiken så sköna! Hela löparoutfiten var faktiskt ny. Det enda som inte var nytt var strumporna och trosorna. Hade till och med nya lurar i öronen! Härlig. Har varit en underbart varm dag. Sommar på riktigt. Imorgon säger dem det ska åska.


Suck

Har försökt ladda upp ett inlägg via blogg.se appen sen i lördags, och det vägrar komma upp. Men då det väl kommer upp nånting så ska det handla om löpning sen. Så håll utkik!

Testing

Var ute på en 1,5 km powerwalk för att testa mina New Balance minimus barfotaskor jag köpte i NY. Nån kanske kommer ihåg att jag ju beställde ett par Merrell pace glove via den lokala sportbutiken, men jag fick dem aldrig! De lovade de skulle ringa och kolla med merrell vad som var fel och sen höra av sig, men gjorde det aldrig. Jag fick aldrig nåt svar. Å inte tänker jag då vänta 2 månader på dem då jag hittade dessa billigt i NY. Och bekväma var de! Skönt att kunna gå barfota i dem. Snygga är dem också!


Dagen godaste

Lunchsallad gjord på gurka, körsbärstomat, gul paprika, vattenmelon, jordgubbar, avokado, halloumiost. Och så lite olivolja smaksatt med citron på. Njuter!


One of those days again

Det verkar som att varannan dag är en bra dag och varannan e inte så bra dag. Idag är jag sjukt trött. Masade mig ur sängen tidigt för att inte sova bort hela dagen utan kanske kunna sova inatt istället. Men det leder ju till att jag sitter här och halvsover nu. Dessutom ska jag på fest ikväll, och har inte alls lust. Det blir ju säkert kul bara jag kommer dit, men just nu känns det bara jobbigt. Tur att sambon jobbar sista dagen före semestern idag, så att vi får lite quality time tillsammans de kommande två veckorna. Bjuder på en läppbild för att göra reklam för Burt's Bees lip shimmer i färgen raspberry. Härlig färg i härlig konsistens som känns mjuk och bra på läpparna!


Några från resan

 
Vi gjorde manikyr och pedikyr. Jag valde en lila färg från OPI på både fingrar och tår.
 
 
Vi var uppe i Top Of The Rocks (Rockefeller Center) en sen kväll och såg NY by night.
 
 
Där uppe såg vi fyrverkerier. Väldigt lämpligt eftersom det var en kille som friade till sin tjej då vi kom upp.
 
 
Vi gick runt i Central Park. Som ganska många andra. Njöt av det fina vädret, och picknickade. Två dagar i rad.
 
 
Fina Central Park
 
 
Hittaden en bokaffär (Strand hette den) mitt på 5th Avenue.
 

Några från resan

 
Vi gjorde manikyr och pedikyr. Jag valde en lila färg från OPI på både fingrar och tår.
 
 
Vi var uppe i Top Of The Rocks (Rockefeller Center) en sen kväll och såg NY by night.
 
 
Där uppe såg vi fyrverkerier. Väldigt lämpligt eftersom det var en kille som friade till sin tjej då vi kom upp.
 
 
Vi gick runt i Central Park. Som ganska många andra. Njöt av det fina vädret, och picknickade. Två dagar i rad.
 
 
Fina Central Park
 
 
Hittaden en bokaffär (Strand hette den) mitt på 5th Avenue.
 

Några från resan

 
Vi gjorde manikyr och pedikyr. Jag valde en lila färg från OPI på både fingrar och tår.
 
 
Vi var uppe i Top Of The Rocks (Rockefeller Center) en sen kväll och såg NY by night.
 
 
Där uppe såg vi fyrverkerier. Väldigt lämpligt eftersom det var en kille som friade till sin tjej då vi kom upp.
 
 
Vi gick runt i Central Park. Som ganska många andra. Njöt av det fina vädret, och picknickade. Två dagar i rad.
 
 
Fina Central Park
 
 
Hittaden en bokaffär (Strand hette den) mitt på 5th Avenue.
 

Härligt utmattad efter en workout

Körde Bodyrocks "Don't wake me up - hot butt workout". 27 minuter. Med KB och gummiband istället för en sandbag som jag inte har.

Är sådär utmattad så att jag nästan vill kräkas. Och då är det redan 20 minuter sen jag avslutade.
Bra träning. Sådär så att du måste sitta i duschen för att du inte pallar att stå.

Lär nog behöva en lyftkran för att komma ur sängen imorgon tror jag.

Fina tider!

Nu ska jag luncha med morsan! Om jag återhämtar mig till kvällen ska jag springa lite också.

Motivationsbrist

Just nu har jag lite svårt att hitta motivation till att träna. Som vanligt på senaste tiden beror det på trötthet. Är helt utpumpad just nu. Sover bort halva dagen osv. Skulle vilja springa bara för att jag vet hur skönt det är, men nu just är jag rädd för att det ska hå så tungt och vara så jobbigt att jag bara blir sur och irriterad. Igår körde jag i och för sig styrka, och idag blev det mellan 45 min och 1 h promenad i skogen med mamma. Men det känns liksom inte som att det är tillräckligt. Jag vill mera men kroppen orkar inte. Så den där skogspromenaden (då vi hittade kanske 10 kantareller) får duga idag, så kör vi nya tag imorgon. Ska bestämt släpa mig ur sängen tidigare och se till att springa på eftermiddagen. Har ju 3 par nya löpdojjor att testa! Ikväll njuter jag av grönt te och detta:


The good ol' days

Dagens middag/lunch är en trip down memory lane till studieåren då jag levde på nudlar. Och tonfisk. Vol2 är pimpad med fetaost och oliver dessutom! Mums. Kostcirkeln gråter väl lite, men då sambon jobbar övertid och jag varken gör eller äter så mycket så duger detta alldeles väl!


Har fastnat, i den röda smoothien

För nån vecka sen skrev ptfia på sin blogg om att vi inte borde fastna i den röda smoothien då de finns goda varianter i andra färger. Och det stämmer ju. Banan-äpple är ju gott till exempel. Men ändå så tycker ju jag det är både gott och färggrant med en rosa/röd smoothie. Så bag kör på den igen. Blåbärjordgubbe. Mums.


Träningsdags

Äntligen är det dags att träna på riktigt och ordentligt igen!
Ska köra ZWOW 1, bara för att se om det jag gjort sen senast har hjälpt, om jag är starkare efter en vila och så vidare.
 
I USA blev det 2 löprundor/powerwalkar (i 35° orkar man inte springa så mycket, och den andra fick vi avbryta eftersom jag höll på att svimma). Har också hunnit med lite styrka, plankorna, knäböj, utfall och så yoga.
 
Nu ska jag styrketräna och imorgon tror jag bestämt att jag ska springa igen. Härligt! En kompis ska komma cyklande till mig, så eventuellt följer jag henne hem springande.
 
Men nu: ZWOW1 och The real houswives of Beverly Hills.
 
Bjuder på en bild från NY som ni kan njuta av under tiden.
 

Packar upp

Packar upp väskorna och shoppingen från USA. Bjuder på en liten bild...


Plötsligt händer det

Och jag drabbas av riktig resfeber. Pirr i magen och så några fjärilar på det. Kommer ha svårt att sova. Kanon då väckarklockan ringer lite efter 03 igen. Men, får försöka sova på planet imorgon.

För jag ska till NY!

Tur!

Adlibrispaketet hann komma! Att vi sen var och handlade i stan och hade kommit halvvägs hem då jag fick leveransmesset så vi fick svänga om var ju en bisak! Nu har vi massa bra läsning till resan!


Sånt du kan göra då det åskar

Rita bottenplanen på ett hus och drömma dig bort lite. Bara som ett exempel.


Åskhuvudvärken

Har en riktigt obehaglig väderhuvudvärk. Har varit sjukt kvavt hela helgen, och för en stund sen åskade det lite. Och jag har huvudvärk, som vanligt i detta väder. Det brukar lätta efter åskan, men jag misstänker att det finns mera på lager och att det blir ett riktigt ordentligt åskoväder ännu ikväll.

Men inte mig emot. Kan hitta nån bok att läsa och bara mysa med sambon i soffan.

För övrigt hoppas jag så himla mycket att mitt adlibrispaket jag beställde i förra veckan kommer imorgon. Jag räknade ut att de borde ha 10 dagar på sig för packning och frakt före jag åker till usa, och de lovar att de ska hinna på det. Kommer det inte fram blir jag väldigt besviken!

Det var då på tiden!

Äntligen kom en uppdatering till http://blogg.se">blogg.se appen. Det här betyder att de blir mera uppdateringar, och bättre. Mera live sådär. Idag har jag träningsvärk. I låren. Inte så mycket nån annanstans. Tror jag kompenserat mycket med låren igår då jag redan hade träningsvärk i rumpan. Fel fel fel. Nu har vi just lunchat. Hänger på sommarstugan. Läser och lyssnar på sommarregn. Och sånt där.


Då du inte kan springa...

Kan du istället passa på att träna lite styrka och plocka minutrar på NTC.
 
 
Började med 15 minuter mage! Härligt så det brände i musklerna!
 
 
Sen så tänkte jag att kan jag träna magen så kan jag ju träna lite ben och rumpa också! Ooh så det kändes i benen! Speciellt i rumpa/lår som jag tränade i förrgår också!
 
Som ni ser har jag "bara" tränat 270 minuter alltsomallt med NikeTrainingClub. Något jag definitivt ska se till att få ändring på! Här ska tränas och tightas till kroppen!
 
Och ja varför kan jag inte springa? Jo förra torsdan fick jag för första gången på 2 år skoskav av mina löparskor. Små skoskav. På fredan åkte vi bort över helgen och jag slängde på skavsårsplåster. I förrgår fick ja ta av plåstrena då det höll på att trilla av, men ändå inte, och istället fastnade överallt. Vad ser jag då? Jo blåsorna har blivit större. Och dessutom har de i sommarvärmen gått och blivit infekterade. Så en ilsken röd häl (höger är värre än vänster, även om den också är röd) som som tur har slutat vara går jag nu runt med! Måste ha den i skick till USA! Så ja, jag lämnade på 940km. Men inte illa det heller!

Idag

Har jag powerwalkat många kilometrar igen! 13 närmare bestämt. Men i 3 olika omgångar.
 
Fast dagen startade jag med NTC 15 minuter Better Butt. Sen tänkte jag att det kunde vara bra att gå en massa så att benen hålls igång, på så vis hoppas jag på mindre träningsvärk imorgon.
 
Mellan sista powerwalken och bastun hann jag också med lite core. 50 sek + 10 sek vila, 4 övningar, 2 varv igenom. 8 minuter alltsomallt. Vanlig planka, sidoplankorna och rygglyft.
 
En bra träningsdag helt enkelt! Med bastubad och årets första riktiga havssimning (inte så långt, men jag simmade i alla fall!) avslutades kvällen helt perfekt!
 
 
 
Det tar sig. 59,7km kvar!

Powerwalken och det nya rekordet

Alltså. Nu just är jag imponerad av mig själv. Från att gå från att ha varit sjuk 2 veckor och superfrustrerad under en 5km löprunda, till att springa milen på 55 minuter (allt inom 1 vecka dessutom). Ja härregud. Det trodde jag inte. När jag sen såg resultatet av min sena powerwalk igår trodde jag då verkligen inte att det var sant.
 
Men vi tar det från början.
 
Jag hade ju det där målet, om att komma upp i 1000km före den 10.7 då jag sticker till USA. Kände att det var hopplöst då jag bara lyckades regga 4,9km under den där tjejmilen nästa vecka. Men så tog jag mig i kragen och tänkte att har jag bestämt mig så ska det tammetusan gå vägen också. Så då var det bara att börja samla på sig kilometrar. Precis då jag satt med telefonen i handen och skulle ragga sällskap (morsan förstås) så knackade det på dörren, och så står hon där. Perfekt. Så vi traskade iväg. Och sicken händelserik powerwalk det var!
 
Vi traskade iväg glada i hågen. Den längre rundan vi brukar gå (tur-retur till morsans hus är den ca 5). Tur-retur hemifrån blev den 7,5 för mig. Inget underligt. Förutom på sista 500 metrarna. Vi gick i allskönsro och jag såg nåt som låg ihoprullat på marken, vilken tjock daggmask tänkte jag - vad gör den ute på det torra gruset? Steg över och så rullade den till, och jag skrek rakt ut, hoppade iväg och skrämde halvt ihjäl mamma på samma gång.
 
Det var ingen daggmask, det var en liten huggormsbaby. Behöver jag säga att jag har ormfobi och att hjärtat slog 200 slag i minuten resten av vägen hem + att jag hoppade till varje gång nån insekt råkade nudda i mig? Ja alltså fyfan. Jag fyller snart 25 och det här var första gången jag såg en orm, livs levande ute i naturen. Och då har jag bott på landet nästan hela livet. Sjukt. Tur att det inte hänt förr.
 
 
Här ser ni lite perspektiv. På nära håll (jag stod en bit bort och zoomade) ser den stor och fet ut, men ser man perspektivet så är den ju inte såå stor. Haha. Och den här skrämde ihjäl mig. Fy, får obehag bara av att titta på bilden också! Dessutom sa både mamma och sambon att dom små är giftigare. Hua!
 
Usch. Var tvungen att scrolla förbi bilden, fick sånt obehag.
 
 
 
Nåja. 7,5km alltså. Not bad. Här hamnade jag då. 922km. Ja, alltså bra är det ju. Men jag hade uträknat att jag måste gå minst 8,5km om dan om jag ska springa/pw:a varje dag och inte vill dra till med sträckor över 10. Så då hade jag inget annat val än att dra till med en PW till.
 
2,5 var ju enda jag hade behövt gå. Och jag hade 30 minuter på mig. Så jag tog ett varv runt byn, 2,7km. Men så hade jag gått nästan hela varvet på nästan 20 minuter och då tänkte jag att jag ju måste komma över 10km istället, då jag hade så bra fart på.
 
Och ja, slutligen blev min runda 4,5km. Och jag gick den på 31 minuter! Alltså helt sjukt! Jag kan inte fatta. Jag som springer 5 på 28 typ. Senast jag sprang den för att pressa tiden. Nu misstänker jag att det kan gå liite snabbare än så.
 
 
Så igår stannade jag här. Och jag är nöjd. Det betyder att jag bara har 73,1km kvar. på 8 dagar, eller i princip 7. Så då måste jag snitta 10,4km/dag nudå. Men det tror jag bestämt ska gå, för jag har en långrunda inplanerad med en vän mot slutet av veckan. Och idag ska jag se till att springa en 10, och kanske powerwalka en bit också. Och tja, det tar sig!
 
Fast det jag är mest nöjd med igår, det där rekordet, det kan ni se här:
 
 
Den där andra kilometern har ju gått helt sjukt snabbt alltså. Jag kan inte ens fatta! Sen tog jag det lilla lugna på kilometer 3 och 4, men nöjd nöjd nöjd är jag i alla fall! Om jag kan powerwalka 1km på 5'30, hur hårt kan jag då inte springa det?
 
 

Nora Schingler -Lingon & Läppstift

 
Har länge varit nyfiken på denna bok som jag läst en hel del om. Originalet är alltså skrivet på finska, men författaren är tvåspråkig och talar svenska också.
 
Precis som det står på omslaget handlar boken om hur hon gjorde sig av med onödiga kemikalier och tillsatsämnen. Något som fick sin början i att hon gick runt med sjuk, orolig och gasig mage (hej hög igenkänningsfaktor!) och besökte otaliga läkare som inte hittade något fel (ingen gluten, ingen laktosintolerans - hej ännu större igenkänningsfaktor!)
 
Första delen handlar om hennes 5 ex, bl.a. socker och jäst. Om hur hon dumpade/minskade på vissa livsmedel och fick till slut en mage som inte orsakade problem. Om hur hon i samband med experimentet började studera innehållsförteckningar på mat noggrannt och insåg att alla varor innehåller en massa konstiga E-koder och saker som man inte ens kan uttala än mindre förstå vad det betyder eller vad det är.
 
I boken tar hon upp saker som hur konventionellt "odlat" kött, alltså boskap behandlas, vad som stoppas i dem osv. Hon tar också upp vad som sprutas på grönsaker och förespråkar alltså ekologisk kost.
Mycket av det hon skrev om var sånt jag visste, men helt enkelt inte tänkt så mycket på. Men boken fick mig verkligen att tänka till, och mitt mål är nu att 1: införa mera vegetarisk mat hos oss och 2: införa ekologisk mat!
 
Så, jag gick till butiken och skulle köpa ekologiskt. Den nära oss, den ganska lilla. Vad kom jag hem med i ekologiskt format? Jo mjölk, jogurt och tomater. Det var det enda som fanns, av det jag behövde. Idag däremot, då jag handlade i en större butik fick jag en hel del: tomater, köttfärs, äpplen, mjölk + att jag kunde ha köpt ekologisk turkisk jogurt om jag velat. Helt klart bättre utbud, men inte fullständigt förstås! Det fanns ju annat ekologiskt i butiken idag också, men inget jag behövde.
 
Angående sminkdelen var den också intressant, speciellt eftersom hon tipsar om ekologiska sminkmärken som inte är fulla med skit, rent ut sagt, och eftersom hon ger en insyn i vad som kan hända om vi fortsätter smörja in oss och proppa i oss massa kemikalier. Det var ändå matdelen jag var mest intresserad av, även om sminkdelen också var en eye-opener!
 
Jag rekommenderar verkligen boken åt alla som ens är lite intresserade av hälsa och välmående. Boken är skriven ur ett finskt perspektiv, men jag kan tänka mig att det ganska långt liknar det svenska!
Istället för att sätta in boken i bokhyllan så har den nu en plats framme på en hylla så att den är lättillgänglig, så att jag kan kolla upp saker om det är nåt jag vill kolla upp eller bara vill repetera lite!
 
Så alltså, LÄS!

RSS 2.0