Mera sånt här, tack!



-15 och vindstilla, rosiga och till och med lite frostiga kinder. 30 mintuer. D-vitamin. Frisk luft.

 

Underbart.


Endorfinhög!

Igår dansade jag, på riktigt, framför publik, för första gången på länge (eftersom jag varit sjuk och inte kunnat träna). Det var helt underbart! Blev hög på endorfiner och fick en riktig adrenalinkick!

idag är jag lite täppt i näsan och så, men hey, det är smällar man får ta!

En rolig lillajul hade jag i alla fall. Hade du?


Nu kollar jag på The Hills, äter Wasabinötter (Sjukt gott) och försöker skriva på slutarbetet samtidigt. Hade lovat mig själv att ha 20 sidor skrivet inom denna vecka, så att jag har ju program för hela kvällen här!

Egentligen borde jag inte

Glad lilla jul gott folk!

Termometern visade fortfarande feber igår. Idag är det exakt en månad sen min första feber dag. Hoppas på att det är den sista.

Egentligen borde jag inte, men jag tänker i alla fall klä på mig mycket kläder och gå ut på en promenad i kylan. Allt för fint väder för att sitta still. Dessutom har en stor del av min lördags spenderats med blankettifyllning, skolarbeten och dylikt. Jag behöver en paus!

Första på länge

Har fortfarande feber. Och håller på att bli riktigt ordentligt deppig pga det. MEN. Orkade inte stiga upp före 7 idag för att skjutsa sambon till jobbet så att jag skulle kunna ha hans bil. Istället tänker jag GÅ hem till mamma och hämta hennes bil.

En promenad på 15 minuter ska bli så skönt, och att det är 8- spelar ingen roll! Det finns ju varma kläder!

Hurra för promenad!!

Svårt att sitta still

Då jag sitter på en vanlig stol har jag svårt att sitta still.
Jag sitter på knäna, i skräddarställning, med ena knät upp, med andra knät upp, med benen rakt ut, vinglade runt stolsbenen etc.
Nu då jag skriver slutarbete försöker jag samtidigt råda bot på detta. Sitter istället på pilatesbollen! Samtidigt som jag skriver kan jag alltså smygträna magen och ryggen utan att jag ens tänker på det! Hur smidigt som helst! Så mycket mjukare och bekvämare än en vanlig stol också. (Jag skriver vid köksbordet).
Om du inte har en pilatesboll tycker jag absolut du ska investera i en. Den är verkligen funktionell. Så bra att ha! Man kan träna och variera hur mycket man vill! Perfekt då det ösregnar ute och man inte känner för att motionera utomhus eller dra till gymmet! Lika perfekt för stressiga dagar då man inte hinner dra till gymmet!
Så värst dyra är de inte heller! (Ju dyrare ju bättre kvalité, men man klarar sig helt bra med en i medelpris. )

HÄR ÄR EN BILD PÅ EN PILATESBOLL. DEN ÄR HYFSAT STOR, OCH BLÅ.
Blogg.se vill inte ladda upp bilder nu. Error, error säger det bara.

På väg mot det bättre

Äntligen verkar det som att jag håller på att bli förkyld också. Låter kanske konstigt att säga äntligen, men efter snart en månad med feber undrar farbror doktorn varför det inte satt sig på mina slemhinnor?! Mina bihålor är snygga och prydliga (som Doktorn uttryckte det), jag har inte ont i halsen, ingen hosta och inte snorar jag speciellt mycket heller. MEN idag har jag varit lite snorig, och nyst och haft mig. Kanske det också då betyder att viruset är på väg ut ur min kropp?

Hoppashoppashoppashoppashoppas.

I onsdags sa farbror doktorn att jag nog ännu måste ha tålamod med kroppen, i 2 veckor till. Jag får leva som vanligt, men fysisk ansträning är "förbjudet". För f*n, 2 veckor till?! Suck.
Jag tänker i alla fall hoppas på att jag nu blir förkyld och att det sen går över till typ måndag.

Och styrka tänker jag smygträna på pilatesbollen i alla fall. Nånting måste man ju få göra!


Varför?

Febern går inte ner. Nästan 38 igår igen. Fan fan fan fan.

Varför händer detta just mig? Varför kan det inte slå till hos en soffpotatis som hatar att träna och helst bara chillar i soffan framför TVn? Varför måste jag som vill springa, kettlebella, dansa, powerwalka, simma, spinna etc. smittas? Jag är så trött på TV, dator, böcker, tidningar. Jag har så tråkigt. Och jag är rastlös. Och aningen grinig och gnällig. Jag vet. Förlåt.

Envisa j*vla virus. Jag. ska. bli. frisk. till. helgen.

Nya favoritsnacks / sötsaker



I studiestaden finns en butik som säljer allt möjligt i lösvikt, olika rissorter, nötter, frön, torkade frukter, naturgodis, quorn, soja etc.

Nyligen har jag upptäckt några dyra, men riktigt goda favoriter därifrån.

Kanel och chokladtäckta mandlar och äppelbitar. Mums. Blir nog årets julgodis #1!

 

Wasabinötter är #2. Sjukt gott. Sjukt beroendeframkallande.

 

 

Dyrt. Men ibland måste man unna sig. Dessutom är dom alla ganska kraftiga i smaken, så åtminstone jag vill inte ha så många i gången.

 


Tröttheten

Just nu är jag trött. Riktigt trött. Nästintill utmattad. Det spelar ingen roll hur mycket eller lite jag sover. Jag är ändå konstant trött. Ögonen vill falla fast, kroppen orkar inte riktigt.

Till en viss del beror det helt klart på viruset som härjar i min kropp. Till en annan del kanske det beror på stress. Det tror mamma, hon vill jag ska lugna ner mig.

Jag har försökt. Jag försöker att inte känna stress och press, men i mitt undermedvetna blir jag ändå stressad över det som ska göras. Jag SKA bli färdig till sommaren. Det är ingen fråga om saken. Det ger mig undermedveten stress. Hur ska jag hinna med det som ska göras fram till dess? Lätt, säger jag. Det.måste.gå.

Jag hoppas på att en lugn promenad ikväll ska kunna pigga upp mig. Få lite frisk luft. Rensa tankarna. Bara vara och ta det lungt.

Förutom lite skoluppgifter och ett möte under helgen ska jag bara njuta. Umgås med sambon, familjen och bara vara.

Varför köpa sånt man kan tillaga själv?

Igår gjorde jag min egen sorbet. Hittade ett recept i Leila Lindholms Leilas Middagstips. I receptet skulle sorben göras på mango, och sen skulle den serveras med färsk passionsfrukt. Jag ändrade på receptet lite och gjorde den på mango-ananas-passion, en frysfruktblanding jag köpt hem för att göra smoothie av, men som inte riktigt föll mig i smaken.
Såhär såg receptet ut på riktigt:
2 stora mangon
1/2 dl florsocker
3 dl matjogurt
rivet skal av 1 lime
2 passionsfrukter

Skala och frys mangona. Mixa allt i mixer då mangon är djupfryst. Ät.

Jag hade citron hemma så jag använde det istället för lime. Och riktigt gott måste jag säga att det blev! Ett lite hälsosammare alternativ, utan konserveringsmedel och E-nummer.




Förresten är jag fortfarande sjuk. Febern slog till igen. Doktorn ordinerade vila och tålamod. Jag har inte tålamod och jag är trött på att vila. Önskar man kunde köpa tålamod på apoteket..

 


Träna i smyg

Nu menar jag ju inte att man ska smyga med sin träning, och träna i smyg så att inte andra vet att man tränar. Nej jag menar att man ska träna utan att man märker det. Utan att man tänker på att man tränar.
En favorit här hemma har blivit gympabollen. Eller pilatesbollen eller vad man nu vill kalla den.

har idag suttit på gympabollen då jag läste några artiklar till skolan, satt på bollen då jag åt lunch och nu sitter jag på bollen då jag tittar på ANTM på 3an. Att sitta och dessutom försöka hålla balans utan stödpunkt (dvs så att fötterna inte nuddar golvet och händerna inte håller i något) tränar kroppen mera än man tror! För ett tag sen då jag steg upp ett varv kändes det verkligen i benen och rumpan! Gympabollen tränar hela kroppen eftersom du måste parera, och spänna många små muskler som du kanske inte ens visste fanns. Mycket bra med andra ord!

Annan småträning som jag brukar köra på ibland är t.ex. att stå på tå då jag borstar tänder, kokar mat, hänger tvätt.

Smygtränar du?

En bättre start..

..på veckan får man nog ta och leta efter.

Fick inte ut paketet från posten, det hade inte kommt in ännu, MEN jag fick mig en alldeles underbar promenad i solen och snön. Kameran hängde med och jag knäppte några bilder. Kanske nån av dem får tjäna som årets julkort?

Jag förstår ungdomarna som säger att de vill bort härifrån. Det finns inte så stort utbud på aktiviteter och evenemang, och före jag själv flyttade bort var jag av precis samma åsikt. Nu är jag glad att jag (åtminstone för en stund) kommit tillbaka. Jag menar, det är ju så vacker här. Underbara natur. Tystnad. Lugn.
Hur mycket jag än trivs i stan, närheten till allt, utbud på gym, dans etc. så trivs jag också utmärkt här i lugnet, i naturen, där jag växt upp.

Nu blir det en smoothie till mellis. Sen tar jag fram skolböckerna.

Hur startade din vecka?

Längtar

Jag riktigt längtar tills jag får ge mig ut på en löprunda igen. Det är så länge sen! Har varit hindrad både av feber och av andra medicinska orsaker, men nu är jag taggad!
Snart.

I år ska jag införskaffa vinterlöptights och broddar att sätta under skorna, så behöver jag inte vara rädd för halkan. Hur utrustade är ni inför vinterlöpningen?

Friskförklaring



Efter att verkligen har vilat hela helgen och inte gjort typ någonting känner jag mig äntligen i form igen. Skönt. Jag har med andra ord friskförklarat mig själv, och äntligen får eller rättare sagt ska jag börja träna igen.
Gud så jag saknat träningen. Är mera beroende av träningsendorfiner än jag trott.
Vaknade till ett snötäckt landskap idag. Mysigt. Varje år tänker jag -nej jag vill inte ha snö ännu- och varje år blir jag lika barnsligt glad av den första snön.

Jag tänker lufta kroppen och ta en riktig promenad för första gången sen 1 1/2 vecka tillbaka. Visst har jag sprungit runt i studiestaden från ställe till ställe fast jag haft feber, men det räknas inte.
Måste till posten och tar den längre vägen bara för att få så mycket frisk luft som möjligt.
Sen ska jag hinna yoga och träna lite styrka på boll idag också. Ett pass pilates kanske jag också drar till med. Måste börja lungt och med sådant som inte är så jobbigt.
Kettlebel imorgon och på onsdag!


Bild från ifjol. Riktigt såhär mycket snö har det inte kommit än.


Maraton feber

Feber spökar fortfarande. Därav tystnaden. I helgen ska jag bara vila. Nu ska jag tammef*n bli frisk! Jag är rastlös, grinig, trött, uttråkad och bara sur. Jag måste få lite träningsendorfiner NU!

Jag. vill. träna. nu.

Ursäkta för ett gnälligt inlägg. Men jag har träningsabstines. Fy sjutton så tråkigt det är att vara sjuk!

På måndag SKA jag ut på åtminstone en Powewalk. På tisdag SKA jag kettlebella.


RSS 2.0