Nattens theme song



I can't get no sleep.

Har sovit som en kratta igen inatt. Och nu har sambon inte ens snarkat. Suck. Men å andra sidan kanske jag sover bättre inatt då istället, för jag kommer ju vara sjukt trött ikväll.

Förresten gillar jag inte ens dendär låten, men kom att tänka på den i morse då jag masade mig ur sängen med grus i ögonen. Den fanns på skivan Hit Music '96 eller Mega mix 96 eller nåt sånt. I övrigt var det en ganska dålig skiva. Kanske 96 var ett dåligt musikår?

Tips mottages gärna!

Hörni, nu då jag sitter här och pillar på min nya fina vita iPhone så tar jag ju gärna emot tips. Vilka appar använder ni och tycker ni att jag ska ha? Hittills har jag laddat ner Fejjan och Nike Training Club.

It has arrived!

Herre jösses. Den är redan här. iPhonen alltså!


Hurra.


PS. Ni vet ju vad jag kommer nörda mig med idag då. Jag som hade tänkt läsa ut boken jag håller på med..

Dagens träning

Nästan en hel timmes (55min) powerwalk resulterade i 6km. I regn och allmänt grått väder, men med det bästa av sällskap.

För övrigt har jag haft en underbar dag!

Ja och så är det ju bara 1 pass kvar till 2012 också.

Snygg rumpa - övningar



Gör squats på rätt sätt.



Ser intressant ut detdär sido utfallet. Stolen är för övrigt ett bra redskap!


Sitter och inspireras av lite övningar och videos på youtube. Så jag passar på att dela med mig!

Något jag ska testa imorgon.



Man tackar ju inte nej till ny träningsinspis!

Woop woop!



Klickade hem en vit iPhone 4S. Inom en vecka kan jag alltså vänta mig att denna dyker upp med postutdelaren. Hurraaaaaa!

Let your body decide

Kroppen valde idag, och det betydde sovmorgon till 10.25. Jag var visst trött. Fast jag skyller på sambon som helt plötsligt börjat snarka (?) och nu snarkar för flera. Hoppas han bestämmer sig för att sluta lika snabbt som han började!

Nu har jag ätit 2 stekta ägg till frukost, och nu ska jag lyssna på skön musik, kolla igenom nyaste H&M katalogen och dricka mitt te. Sen ska jag börja på en ny bok.


Glädjen i det lilla

Ni vet, då man tror att blåbärslagret från sommarn är slut. Men så hittar man en burk längst bak i frysen.


Hur glad blir man inte då man får avsluta kvällen med grekisk jogurt + blåbär + lite frön och honung?

Shake 'ya tailfeather

Har varit på ett svettigt pass zumba. 1 1/2h idag. Kul kul. Skönt att svettas.

Är glad att jag masade mig ur soffan, trots huvudvärk och illamående före. För nu mår jag som en prinsessa. Och sådär skönt trött i kroppen är jag också.



2 pass kvar så är det 2012 sen!

Ingen bra dag för träning.

Stormen blåser fortfarande utanför och lockade inte till powerwalk. Tänkte att jag kör lite yoga istället så jag får sträcka på kroppen lite.

20 minuter.

Men nu går det inte mera. Det känns bara inte bra idag. Jag känner mig överhettad - ja jag har väl lite för mycket på mig. Jag har inget tålamod att andas lungt och stilla. Jag är rastlös och tänker bara på en massa annat. Inte en dag för det här. Och styrka känner jag att min kropp inte heller vill med idag. Så 20 minuter yoga får räcka.


Men det är bättre än ingenting! 3 pass kvar till 2012!


Det bidde det inget av

Blev inte av att testa det nya gymmet idag. På grund av lite olika orsaker. Istället blir det nog en powerwalk i stormen. Skönt med lite "lugnare" träning också.

Då svetten luktar illa

Ja alltså äckligare än vanligt. Har lagt märke till detta på senaste tiden, att min svett luktar hemskt starkt, typ ammoniak och något annat. Till och med sambon märker det ibland!

Har läst runt lite och tror det kan bero på följande: kroppen behöver detoxas, det kan du läsa om här. T.ex. på grund av för mycket stress och annat skit kroppen får i sig - detta tror jag på eftersom det också påverkat min hud och mitt hår. Har aldrig haft så dålig hy som jag har nu. Inte ens i tonåren hade jag problem med finnar och sånt, men nu helt plötsligt har dem upptäckt min panna..

Sen tycker jag det här svaret på stadiums hemsidor också låter rimligt:

Illaluktande svett, vad beror det på?

Hallå! Jag tränar mycket, ofta löpning, core spinning, box, skiåkning, cykling, ja det mesta. Jag äter nyttigt, mycket fisk, kyckling, grönt och massor av vinbär, blåbär och havtorn i egengjorda proteindrycker. Mitt problem är att jag luktar så illa när jag tränar! Jag svettas också väldigt mycket. vad kan det bero på? Tacksam för svar! MVH Carina

Hej Carina!

Om du tycker att svetten luktar ammoniakliknande, så kan det bero på att du får i dig för mycket protein i förhållande till vad du behöver. När kroppen försöker bryta ner överskottet uppstår en biprodukt som kan göra att du luktar just ammoniak. Lösningen är förstås att dra ner proteinintaget till mer rimliga mängder.

Det är också vanligt att man börjar lukta ammoniakliknande om kroppen befinner sig i ett svältläge, vilket den kan göra om du
1) äter för lite i förhållande till hur mycket du tränar
2) tränar för mycket totalt sett, så att kroppen börjar bryta ner muskelmassa istället för att bygga upp den

Nu vet jag inte tillräckligt om dig för att kunna veta vilket alternativ som stämmer (det kan förstås vara en kombination också, lite för mycket träning i kombination med en kost som innehåller för mycket protein) men troligen kan du ganska lätt komma underfund med det själv. Om du är osäker, får du gärna höra av dig igen och då skriva mer detaljerat om din träning och kost (hur många pass per vecka du kör, varaktigheten på dessa, intensiteten i dessa, och givetvis hur mycket du kör av vardera träningsform, hur mycket du vardagsmotionerar, hur många mål per dag du äter och ungefär hur dessa ser ut i fråga om sammansättning och mängder, vad du dricker under dagen, etc. Längd och vikt är också intressant.).

Mvh
Camilla


Copypaste härifrån.

Jag har tränat väldigt mycket på senaste tiden, med få vilodagar och har också ätit mycket protein, mera än vanligt faktiskt. Så detta ska jag testa. Om 4 pass som jag har kvar av utmaningen så ska jag lugna ner mig lite. Försöka att inte äta så mycket protein, köpa hem lite ekologisk mat och se om det hjälper och försöka hitta balans i min kropp tills jag börjar jobba igen.

VSF 2011

Tittade som sagt på Victoria's Secret Fashionshow igår. Förutom dedär 5 minuterna då vi hade strömavbrott. Och jag säger bara tusan så snygga dedär brudarna är! (Fast den nya modellen, Karla Kloss eller vad hon nu hette tyckte jag faktiskt var lite för smal). Vilka kroppar! Ska snoka lite på nätet och se om jag hittar nåt träningsprogram på dem. I och för sig är ju nog dessa damerna till stor del födda med sina kroppar, men lite kan man ju drömma om att man skulle kunna jobba fram en sån kropp ändå. Minus några centimerar från benen, för jag är ju tyvärr inte över 170cm ens.

 

Miranda Kerr var supersnygg, och hon som just fått barn dessutom. Syns ju ingenstans. BHn på bilden är dessutom värd 2,5 miljoner dollar. Helt sjukt.

 

Bilden googlade jag fram.


Min dag so far

Vaknar där kring 8.30 är skittrött men kommer på att Campadre öppnat sin UGGs kampanj. Klickar mig in på sidan och klickar hem det par jag vill ha. Men förstås så krånglar sidan så att just den skon hinner bli utsålt före jag fått iväg beställningen. Klickar hem dem i en annan färg istället. Mina första riktiga äkta UGGs!

Är fortfarande trött och har massor av grus i ögonen, men tycker det är lite dumt att försöka somna om då jag redan vaknat. Så jag hämtar boken. Och där har jag legat sen dess. 3 timmar tog det mig att läsa ut de cirka 200 sidorna jag hade kvar efter igår. Nu sitter jag och äter frukost, samtidigt som sambon kommer hem från jobbet på lunch.


Idag ska jag ta en powerwalk i solskenet och stormen. Kika in stans nya gym. Njuta av mera julmat hos mammsen. Och bara vara.

I ♥ jullov!

En skön promenad

Powerwalkade bort all julmat lite här innan. Och nu är det pyjamasmys i soffan med Victoria's secret fashionshow 2011 och en bra bok som gäller.



4 pass kvar till 2012!

Det stora suget!

Nu helt plötsligt slår det stora chokladsuget till. Alla andra mumsar i sig av chokladaskarna som man som vanligt fått hur många som helst av i julklapp. Och jag sitter och äter inget alls. Dessutom fick jag hembakt ischoklad och kola av en fin typ, men den sparas i kylen till nyårsdan.

Har jag klarat mig utan godis såhär länge så klarar jag mig nog till 1.1.12 också. För nu har jag bevisat att jag verkligen inte är beroende och att jag faktiskt klarar mig utan!

PS. Under julen sätter jag tid på att umgås med fina familjen och vänner, sova länge på mornarna och mys med sambon. Träna hinner jag sen i mellandagarna och över nyår!

Dagens styrka

Bestämde mig för att köra ett pass styrka efter powerwalken också.


20 svingar
20 tålyft (tränar vaderna!)
10 * clean and press på båda armarna
20 svingar
3*10 knäböj
20 svingar
3*10 rygglyft på pilatesboll
20 svingar
3*10 mage på pilatesboll

+ lite stretch

Effektivt värre på 20 minuter. Och helt darriga och trötta ben efteråt. Eller ja, hela kroppen var trött och slut.

Styrka och PW idag alltså.

5 pass kvar till nytt år!

Julsmoothie

Ingredienser:
1 banan
naturell jogurt
minimjölk
äppelmos (Hemlagat! Hade inte äpplen hemma)
massor av kanel


Julaftonens efterrätt

Lånade receptet av Linnea, här. Hade ingen alkoholhaltig glögg hemma, så jag körde på helt vanlig som inte var smaksatt med nåt. Hade i alla fall i lite mera glögg än vad som stod i receptet. Kommer toppa med krossade pepparkakor! Tror det blir smarrigt värre!



Fast nu just ser det mest ut som om jag hällt upp mjölk i glas och bara ställt in i kylen.

PS.

Jag har stans snyggaste och glittrigaste skor till nyår!

Nu gäller det bara att hitta nåt att ta på sig också!


Powerwalken till och från posten var den svettigaste på länge, så nu ska jag passa på att svetta till det lite mera med ett helkropps styrkepass. Så får man tighta till sig lite inför dopparedan imorgon!

Vem hinner luncha i julstressen?

Har haft julklappsverkstad här hemma. Glömde visst bort att äta lunch. Så jag slängde ihop en smoothie. Duger. Orkar inte anstränga mig mera.

Nu ska jag traska till posten efter ett paket. Sen ska jag visa bild på vad som fanns i paketet och på min julsmoothie!

30 minuter senare

Och 7 pass kvar till 2012.

Ett pass yoga avklarat. Ska köra samma imorgon, dock nånstans där vi har mera utrymme. Var lite trångt nu.

Vila

Blev vila igår också. För det kändes bäst så. Nu känns det som att jag behöver sträcka lite på mig, trots att det är sent. Så jag ska ta itu med lite yoga tror jag. Passar mitt lugna humör idag.

Benpass

Igår hade jag tänkt dra till med ett benpass. Som ni märkte blev det inte av. Så därför blev det PW.


Men idag tänker jag dra till med benpass. För jag har träningsvärk i armarna efter måndagens boxning på wii.

Idag

har jag nyss avklarat en powerwalk på knappa 3km. Eller ja, 2,91 för att vara exakt. Skönt men lite halt i och med att det kommer snö som smälter till slask så fort den når marken.

Är i alla fall hög på frisk luft och sitter nu här med rosiga kinder och njuter. Ska ta en dusch, sen koka en kopp te och mysa ner mig i soffan med en bok.

Perfekt avslutning på kvällen!

PS. 1 jobbdag kvar till jullov!


PS2. 8 pass kvar till 2012!!

#50 challenge

9 pass kvar.

Slut som människa

Hade bestämt mig för att ta mig ut på en löprunda redan tidigare idag, och hade jag bestämt mig fanns det ingen återvändo. Trots att jag före låg på soffan och höll på att somna. Ibland borde man lyssna på kroppen då den skriker sömna och vila. Men så går det inte alltid.




Helt okej runda. Men obs. Bara Helt okej. -298kcal enligt pulsklockan. Snittpuls på 170, max på 184. Benen pendlade på automatiskt. Men det fanns ingen riktig kraft i dem. Och nu har jag känningar i knäna. Måste massera dem lite med massagebollen.

Nu känns hela kroppen riktigt död faktiskt. Benen är sådär underbart avslappnade som de oftast bara är efter en riktigt tung dag, och ögonlocken är återigen tunga.

Det blir en kopp te + kvällsmål och sen tack och gonatt för min del!

På jakt

Har varit på jakt efter den perfekta julgranen idag. Avverkade således dagens första träningspass där. 45 minuter skogspromenad kommer förhoppningsvis att kännas i benen imorgon, i komination med wii fit plus:andet (inte direkt van att hula hula och låtsas åka snowboard).


45 sköna minuter i skogen gjorde gott. Så stilla och rofyllt, trots att vi ständigt diskuterade kvaliteten på olika granar vi hittade.

Svettigt me wii fit plus!

Körde alltså med vårt nya wii fit plus idag. Riktigt svettigt kan man få till det bara man vill! Speciellt hula hula spelet där man ska försöka få till så många roteringar som möjligt. Kändes dessutom i magen. Trots att jag var genomsvettig då jag var klar räknar jag ändå inte detta som ett träningspass.



Fast lite lustigt är det ju. Balansplattan påstod att jag vägde 60kg, och sambon 52kg. Lite omvänt på nåt vis. För sambon väger garanterat över 60, och jag å min sida ligger under. Men spelar roll, huvudsaken är ju att man har roligt med spelen. Och det är ju det som är vårt mål, för jag köpte ju inte det för att träna - det fixar jag på andra sätt!


Men som sagt, det jag testat hittills var riktigt kul!

Har du testat wii fit plus?

Wii fit plus

Köpte Wii fit balansbrädan åt mig själv till jul igår. Nu övar jag och brorsan på backhoppning, slalom, hinder banor och allt möjligt!

Skoj!

Lusten som försvann helt

Jag är så himla himla trött. Skulle kunna sova minst 10 timmar till, och ändå vara trött. Så skönt att det bara är 2 jobbdagar kvar och sen jullov. Det behöver jag verkligen!

Powerwalkade hem till svärisarna på lunch. Och nu hade jag tänkt träna lite styrka här hemma på sovrumsgolvet före jag ska träffa en kompis. Men all energi rann ur mig, och ögonlocken är tunga. Så tunga att de knappt hålls öppna.

Jag har i dags dato 11 pass kvar till nyår. Och 14 dagar kvar till nyår. Jag ligger alltså före. Därför tänker jag inte göra något mer idag. Kroppen skriker vila, och det förtjänar den nog också. Efter en stressig höst som mest bara inneburit jobb jobb och mera jobb.

Kort och kraftigt

Hade minimalt med tid igår före julfesten jag var på, men hade bestämt mig för att minska av listan med träningspass i alla fall.

Tur att jag har den där Kettlebellen då. 10 minuter avklarade jag följande:
60 svingar i 15*4 reps
20 rodd drag
20 raka armlyft
10 clean and press på båda armarna.

Och svettig var jag minsann efteråt! Skönt!

12 pass kvar! (Vill minska till 10 under dagens lopp)

Lördagsnjutning

1 .Vakna av sig själv efter en skön sovmorgon
2. Ligga och dra sig i sängen så pass länge (1h extra) att man hinner läsa ut de sista 100 nånting sidorna i en bra bok - även om man bara hade tänkt läsa några kapitel
3. Ställa till med lång frukost då man samtidigt hinner läsa tidningen och slösurfa/uppdatera sig på lite bloggar.

Senare idag väntar följande:
-julfest
-städning
-powerwalk och styrka
- kompishäng
-beställning av ny telefon - iPhone!!


Lite sådär irriterande

Några nysningar här och där och nu som då. Små små känningar i halsen, som ibland är starkare, andra gånger svagare och ibland helt borta?!

Jag gillar inte det här förstadiet. Då det känns som om något är på väg men du vet liksom inte riktigt vad och om det kommer att bryta ut.

Det blir med andra ord powerwalks och yoga några dagar framöver, tills kroppen bestämt sig. Imorgon kanske jag ändå vågar mig på en lugn jogg, om det känns bättre.

Dagens

Gymnastikträningar idag. Körde en ordentlig stretch med flickorna. Det räknas som dagens pass. Är helt slut i benen. 13 timmars arbetsdag typ. Shit.

13 pass kvar till nyår!

Insomnia

Har knappt sovit alls inatt. Att somna efter 1 och stiga upp 6 och däremellan sova oroligt är inte att rekommenderas.

Jag är nog inte världens mest uppmärksamma person idag.

Why do I keep forgetting about you?

50 minuter helt underbart avslappnande, utstretchande och töjande yoga. varför gör jag inte det här oftare?

Under jullovet ska jag försöka yoga åtminstone varannan morgon före jag äter frukost. Perfekt morgonträning!

Känner mig som en ny människa!

Dagens investering

 

Halkskydd till löpardojjorna. Tycker dessa från designtorget var riktigt fina, men jag köpte från en helt vanlig sportbutik. Bilden lånade jag från sparkibaken - den första som kom upp då jag googlade halkskydd.

Fast nu har det ju regnat igen, så nu behöver jag dem inte för tillfället. Men det lär ju komma mera snö.

 

Nu ska jag yoga lite tror jag. Känner att jag behöver sträcka på mig!


Krossa alla fönster

Tacka vet jag spotify på jobbdatorn då jag har paus.

Diggar till Maskinens "Krossa alla fönster" samtidigt som jag igen bannar min mage som fick fnatt efter lunchen. Aj. Undrars om det är mjölkprodukterna som spökar nu igen. För jag åt inget bröd och maten innehåll inget mjöl idag.

Ska försöka vara lite snäll med den nu den närmsta tiden och försöka undersöka vad som gör att den får fnatt - förutom att äta över huvudtaget då, för sluta äta kan man ju inte heller.

Mål och sånt på Nike+











I Nike + Active hänger jag här:




Och det går bra tycker jag. Redan halvvägs! Får se om det blir löprunda imorgon eller inte. Funderar faktiskt på att dra iväg och simma. Måste se hur mycket tid jag har.




Avslutar med lite pepp! Bara tisdag idag och redan 623 Nikefuel samlade. 43 NF kvar så slår jag förra veckan. Lätt säger jag då!

Löpning på hal is

Kände inte alls för att träna i styrka idag. Istället kände jag att det fanns lite spring kvar i benen och att jag ville ut i friska luften.


Så, löpdojjorna på och ut.





En 5a var allt jag hade tid med. Hade tänkt köra min vanliga runda, men då jag svängt av på en avtagsväg och glidit fram en bit insåg jag att det bara var dumt - man kan ju inte springa på en isgata och några brutna ben vill jag inte ha! Så jag svängde om. Och drog en lite annan runda istället. Sista 50 metrarna gled jag fram på vår gård som är isgata den med. Men glad nöjd och genomsvettig var jag.


Löparendorfiner bara sprutade runt i kroppen och det kändes görrbra!


15 pass kvar till nytt år!



 


Nu kul grej på Nike+, att man kan se sina kilometertider såhär i en lista. Mycket bra. Trots ganska så dåligt underlag tycker jag det gick riktigt bra! Hyfsat tempo! I slutet ökade jag och körde så snabbt som möjligt den där sista. Så snabb gick den ju inte, men som sagt så sinkade isgatan på gården farten.


Älskar löpningen just nu. Ska åka in till sportbutiken imorgon och köpa halkskydd att fästa på skorna, allt för bättre grepp!



Members.com

Är du inte medlem tycker jag du ska skicka in ansökan nu!

De har kampanjer som pågår olika antal dagar där du får olika varor till billigare priser.

Jag klickade just hem 3 par skor (Nelly skor) för 280kronor, med frakt och faktura blev det 340kronor. Sjukt billigt!

Liten julklapp till mig själv såhär. Bland annat ett par fina glittriga klackar till nyårsafton.

Bambi på hal is

Var ute på en minst sagt hal löprunda.

Update om rundan sen, men skönt var det!

2 minuter

Vad kan du göra på 2 minuter?

Jo du kan slösurfa på facebook eller nån annan websida. Eller så kan du tömma och fylla diskmaskinen.

Jag valde diskmaskinen. Nu ska jag planera lite till jobbet, köra ett kort och kraftigt styrkepass och sen fixa middag. Lucia på programmet ikväll!

16 to go!

Har avverkat 2 powerwalks idag.
6,14km alltsomallt. Först en 20 minutare hem till mamma. Hjälpte henne och grejade lite där. Sen ut på en pw tillsammans. 40 minuter där. Perfekt. 1h skön frisk luft + 1 1/2 timmars gymnastikträningar (fast jag är ju tränare så jag räknar inte dem till mina 50 pass trots att jag ju själv är aktiv också).




Så skönt med pw! Får till lite variation i träningen som blivit mycket styrka på sista tiden!

Dagens mest påfrestande

Dusten med symaskinen.

Jag gillar min symaskin, för man kan fixa saker med den. Men vi är nog inte så bra vänner som vi borde vara. Suck. Det finns en tydlig orsak till att jag inte pluggat till sömmerska.

Men, några fula ord och pulshöjande stunder senare har jag nu en ny klänning och ett par nygamla jeans redo att användas!

Getting a facial

Fick ett presentkort på en ansiktsbehandling av morsan till födelsedagen för nån månad sen, och nu bokade jag tid till nästa vecka så att jag får fin och fräsch hy till julen. Perfekt!

Monday morning - lagertömning

Har drömt inatt att jag bakade bröd. Och drack vatten ur glas som var fastsvetsade och bara hade et löjligt litet rör att dricka ur ?!.

Nåja, eftersom jag drömt det så var det helt självklart att jag skulle baka bröd då jag vaknade. Så jag steg upp, klädde på mig och gick till butiken. Och nu ligger mina två lavabröd i ugnen.

Råkade tömma skåpen på typ alla ingredienser utom mjöl också i och med bakandet. Så till nästa gång blir det att uppdatera skåpen lite!

PW i snöstormen

Såhär ser det ut då man går på en mörk väg, en bil är på väg upp bakom dig och det snöstormar.


Vila

Hade tänkt dra ut på löprunda, men bestämde mig för att det får bli vila idag. Trött i ryggen efter gårdagens löppass, och har känt mig konstig senaste vecka. Det gäller alltså att bota sånt här idag. Så jag myser i soffan, har hängt julgardiner, vikt undan tvätt, fixat julklappar och sånt.

Och nu ska jag faktiskt fixa lite mera julklappar!

En ny

Hur fin? Så sirlig och enkel. Klicka på bild på för länk.

Jag är sugen på en ny tatuering. En enkel fin liten. På handleden. I vitt eller ljusaste grått. eller i så tunn och snirklig stil som denna, så att det inte tar över hela min arm.

 


Dagens projekt

Julklappar!

Håller på att göra en fotobok och eventuellt nån canvastavla blir det också. Det tar tid, men förhoppningsvis blir det grymt fint sen!

Igår:

30 minuter powerwalk i stormen. Blåsigt värre.

10 minuter effektiv styrketräning med KBn resulterade i 50 svingar.

2 pass gjorde att jag kom ner i 19 före nytt år. Och nu då 18 kvar.

Stå stadigt i stormen

Har tränat styrka igen. Allt för att stå så stadigt som möjligt i stomen ni vet.

20 minuter blev. Kort, men mycket effektivt.

Hade tänkt köra 25-30 min, men efter 20 såg jag så mycket stjärnor och fläckar (ni vet såna som man ser då nån tagit foto med blixt) att jag tänkte det var bäst att lägga av.

Hann i alla fall med följande:

4* KB set med 15 svingar, 12 marklyft, 9 knäböj och 6 armpressar/arm
15* sidolyft, böjde mig ner till sidan med KBn i handen och lyfte upp - en riktig killer för lovehandles:en
Plankan på pilatesboll, både rakt och till sidorna
15*2 Ben/rumplyft på boll: sätt fötterna på bollen och lyft upp rumpan så att kroppen bildar en diagonal

Tror det var alla. Som sagt 20 minuter, knappt några pauser alls.

Några väldigt effektiva övningar måste jag säga. Benen var riktigt slutköra på slutet, och det känns nog i armarna också!

18 pass kvar till 2012!

Allergier eller förkylning?

Har hunnit nysa några gånger sen jag kom hem från kvällens program, och jag hoppas verkligen att det är allergier och inte en förkylning som är på väg!

Fick ta en allergitablett på julfesten för något gjorde så att mina ögon började irritera så himla mycket, och till sist rann det nästan ur dem. Antar att nysningarna kan vara eftersviter. Jag väljer att tolka det så. Så laddar jag med massvis med c-vitamin imorgon.

Nu tänker jag i alla fall ladda med många timmars sömn.

Inget jobbgym idag

Det blev ingen träning på jobbets gym. Ändrade planer gjorde att jag nu hann komma hem, så istället tänker jag ta med kameran på en promenad i snöstormen och sen kör jag lite kettlebell styrka här istället.

Så får jag dessutom till 2 pass före kvällens festligheter.

Den fantastiska frukosten

3 mandariner.

Sovmorgon

Tycker det är riktigt lyxigt att få ta sovmorgon på en fredag och sova ändå till kl 9. Försökte vakna tidigare, för att stiga upp och hinna med promenad och allt. Men då klockan ringde skrek kroppen fortfarande efter vila och ögonlocken föll tungt ner igen. Så promenaden blir till eftermiddagen.

I eftermiddag blir det också träning på jobbets gym. Skoj. Sen är det dags för julfest med jobbet.

Hur ser era fredagsplaner ut?

Trött tröttare tröttast

Jag hade en bra idé till ett inlägg. Men nu kan jag inte komma på vad jag skulle skriva.

Så jag kan berätta att jag är så trött att jag mår illa. Och att jag dessutom är lite hungrig.

Jag har avklarat årets första julfest, och jag har inte tränat idag.

Men det är okej. Jag tar igen det över helgen.

tack och gonatt.

Då man märker skillnad

Drog på mig ett par halvgamla jeans idag. De har alltid suttit sådär snyggt tight, men på senaste tiden har de varit lite väl spända kring midjan och rumpan. Konstigt då jag inte tyckt jag gått upp i vikt, men jag har ju varit svullen på grund av en icke fungerande sköldkörtel.

Nåväl, idag gled dom på av sig själva, och inga love handles fick jag heller. De sitter som en smäck! Samma gäller ett par andra gamla jeans jag hade igår. De har också framkallat lovehandles, men nu är det adios amigos till dem.

Är så glad över att märka resultat redan nu av styrke träningen med kettlebell, och förstås all annan träning jag sysslar med också.

Det bevisar ju också att det inte var inbillning att min rumpa såg snyggare ut!

Zumba!

Så var det bara 21 pass kvar före 2012 då.

Ett pass Zumba avklarat med en fin vän. Skoj. Fick le och shake:a loss lite. Jag blir inte sådär jätte exalterad över zumba som vissa verkar bli. Det är kul, men inte mer än så. Jag föredrar ren dans, men det här får duga så länge. Och som sagt jag tycker ju det är kul, är bara inte lika ivrig som många andra. Skön variation är det i alla fall till löprundorna, kettlebellsen och simningen!

Överlevde dagens tristess i väntan på kvällspass med att läsa nyaste ToppHälsa (eftersom jag köpte nyaste Fitness Magazine förra veckan).

Had I known

Skulle ha tagit med träningskläder om jag vetat att ett av kvällens pass skulle bli uppskjutet. Men det visste jag inte. Så nu har jag 2 1/2h kvar att vänta.

En uppdatering om mina Nike+ mål

Här kommer en liten uppdatering om mina mål på Nike+ :



Det här har ju gått galant! Fast det känns som om det var länge sen jag var ute på löprunda/powerwalk så är det tydligen inte det. 9 dagar kvar att avverka en löprunda. Lätt.



Här har det visst gått framåt också. Massor. Nyss var det ju 27,7km kvar. Så jag antar att nån runda registrerats lite senare. Men i alla fall. Lite kvar nu.



Här å andra sidan borde jag sätta fart på. Men så var det ju det där underlaget. Måste eventuellt ta mig till en spånbana för att klara av detta.

Varför jag hade ont i magen

 

Har bakat pepparkakor idag. Och smakat på degen några varv. Och smakat på några pepparkakor också. Gott. Och så ger det ju lite julstämning också!


Skön löprunda!

Fick nästan ihop till hela 7km. Halt som fasiken så det gällde att ta det försiktigt. Mot slutet vågade jag ta i lite hårdare, men så sprang jag också i dikesrenen för att det där fanns motstånd för fötterna. Men skönt var det i varje fall.





Idag var igen en sån där dag då allt bara flöt. Det gick ju inte supersnabbt, som sagt så sinkade underlaget alla tankar om fart rundor. Men det var så hiskeligt skönt att bara låta benen pendla. Bara gå och gå och gå.

Jag har en otroligt stark kropp och jag är så himla tacksam för att den tar mig igenom sånt här och en massa annat. Visst dethär är inte 70km som vissa springer, men varje gång min kropp tar med mig på nåt och gör som jag önskar blir jag glad. För jag har varit där då kroppen inte orkar nånting. Då den bara stänger av och du orkar ingenting. Därför är varje litet träningspass som kroppen genomför med bravur guld värt.


22 pass kvar till 2012.

Ska bota magont

Tänker ta mig ut på en löprunda. Tror det får bli en kortare, typ 5a eller så. Får se hur det känns då jag kommer ut.

Nu har jag i alla fall jätteont i magen, och det tänkte jag springa bort. Går det måntro?

Ska dela med mig av orsaken till magontet bara jag kommer hem igen.

Tips!

Hittade det här tipset i Johannas fina blogg. Jag som älskar Wayne's coffees chai latte ska definitivt testa detta redan imorgon. Mums!

23 pass kvar!

Kapade visst med 2 pass idag igen.

Ett mycket effektivt styrkepass hemma på vardagsrumsgolvet, med kettlebell (8kg), en pilatesboll och min egen krppsvikt som motstånd. Svingar, marklyft, knäböj, armpressar, plankan, rygglyft, benlyft och lite andra övningar hann jag med. ja och så lite stretch på det. 30 minuter allt som allt. Och svettigt värre var det!

Nu laddar jag med ett ägg och en banan, sen tar jag en snabbis via gymnastikträningar och sen kvällspass!


PS. Jag känner redan skillad i mina styrkeövningar, och så tycker jag att min rumpa blivit mycket snyggare på bara några gånger med KBn här hemma!

Laddar om

Sitter i soffan med toast och julmust (ohälsosamt mellis, men gott!) och laddar om. Nyss hemkommen från jobbpass nummer 1 idag.

Egentligen betyder ju måndagar gymanstikträningar för min del, men ikväll blir det lite annorlunda. För ikväll är det sista långa kvällspasset som gäller för min del. Wonderful. Sen är det två korta kvällspass kvar, och sen helt plötsligt är det nästan jul. Som jag väntar.

Ska försöka svinga lite kettlebell här emellan också.

En liten julklapp till mig själv

Som jag skrev tidigare var ju jag och fina typen iväg på lite shopping i lördags. Då vi väl var där passade jag på att uppdatera träningsgarderoben med något jag suktat efter länge länge länge. Men som jag aldrig riktigt känt att jag skulle ha råd med. Men, så helt plötsligt, hängde dem där. En helt ställning full. Och på rea. Hjärtat slog några volter då jag började bläddra igenom ställningen. Inte en enda i min storlek. Modet sjönk lite, för jag ville ju så gärna ha dem. Men så kom jag till näst sista paret. Och där hänge dem. I rätt storlek och allt.

Vad talar jag om då? Jo dessa:



Mitt allra första Craft plagg. Suktade efter några löpartröjor, en löparmössa och några löparjackor också, men var ju tvungen att begränsa mig lite!





Ett par New Storm tights. Tjocka och vindtäta framtill. Hur underbart. Kan lova att jag gått och klämt på dessa varje gång jag varit in i en butik som säljer dem. Men aldrig köpt dem då de kostat där kring 1000 lappen. Men nu så. Nu gjorde jag slag i saken och bar iväg med dem till kassan. Nu väntar jag på lite mera minusgrader så att de får komma ut på testrunda också!

En hal powerwalk

Var ute på en powerwalk ner till posten och hem igen. Det blev inte så många kilometrar, men det blev svettigt och det tog mig i alla fall en halv timme. Halt som fan efter gårdagens snöblandade regn som nu frusit på. Ibland var det nog nära att jag skulle lämnat och sitta på rumpan, men jag överlevde. Och nu har jag fina rosor på kinden och lite mera d-vitamin i kroppen.

Ja solen skiner nämligen här idag!



Väldigt överredigerad bild.

En ny bokrecension

Tänkte att det nog var dags att komma med en ny bokrecension såhär på en måndag.

Nästa i tur är följande bok:



Såhär står det om boken på adlibris:

Alex Andersson är en märklig unge. Han hamnar ideligen i nya slagsmål, har svårt att koncentrera sig i skolan och sitter och somnar på lektionerna. Han pratar knappt och säger han något så svär han bara. Men en dag upptäcker hans lärare något som får henne att slå larm. Hon tror att hon har förstått varför Alex har problem.

Misstankarna tas på största allvar. Alex tvångsomhändertas av socialen och polisen inleder en brottsutredning för att ta reda på vem det är som har behandlat Alex så illa. Sophia Weber, delägare på en liten advokatbyrå i Gamla stan, utses till Alex advokat.

Advokat Sophia Weber får aldrig företräda några massmördare, bankdirektörer eller våldtäktsmän med ordnade familjeförhållanden och bättre ekonomi än hon själv. Hon har väntat många år på den kallblodiga brottsling som hon tycker att hon förtjänar. Hennes senaste klient Alex Andersson, sju år gammal, väger inte ens trettio kilo. Han kan vare sig åtalas eller straffas, kan inte klockan och har ingen aning om vad en advokat egentligen håller på med. Ändå är det han som ska göra Sophia Weber känd.

Bara ett barn är en spänningsroman om de vuxna som styr och de utsatta barn som de bestämmer över.


Jag köpte boken efter att en kompis rekommenderat den, och jag fastnar i den direkt. I allmänhet blir man ju, eller jag åtminstone!, mera berörd av böcker som handlar om barn. Och av den här blir jag verkligen berörd. Tänk att det här faktiskt är verklighet för en del barn  - allt för många barn. Usch, hemska saker. Boken är i alla fall verkligen en sidvändare, och jag rekommenderar verkligen denna!

Gårdagens träning

Igår blev det två pass, så följaktligen är jag nere i 25 pass kvar till nyår nudå.

1 st powerwalk till mammsen.
1 st 20minuters kettlebell pass. Körde igenom hela kroppen, men kan nog konstatera att armarna fått sig mest, för där har jag som mest träningsvärk nu just.

Mycket bra gjort. Ska försöka minska med 1 eller 2 pass idag också. Ska ta och powerwalka ner till posten nu, så ser vi vad jag får till i eftermiddag sen.

27 pass kvar till nyår

Ja jag har tydligen inte minska på antalet pass så himla mycket förra veckan. Fast det ändå känns som att jag tränat hyfsat mycket.

Nåväl, 27 pass kvar. Innan dagen är slut planerar jag att det bara ska vara 25 pass kvar.

Snart halvvägs!

Lördag

Har shoppat och ätit gott med fina typen. Läst ut En shopaholic i väntans tider som jag började på igår. Och nu är det bara soffhäng som häller.

Fredagsmys

En cider + Fitness Magazine + En shopaholic i väntans tider + Idol + mys med bästa typen i soffan.

Kan det bli annat än fredagsmys?

Nu ska jag lacka naglarna också.

Skönaste endorfinhöga avslutningen på veckan!

 

Dagens mesta irriterande: att jag inte fick ihop 9km. Men whatever. Drog förresten upp rutten på Nike+ maps, och den visade mycket kortare, men det gjorde den i och för sig med en annan rutt som jag kollat upp tidigare hur lång den är. Antar att den följer vägen och tar kortaste vägen.

 

Idag gick det bra. Fy tusan så bra mina ben pendlade. Skulle ha kunnat springa hur långt som helst. Hittade bästa flytet vid 2km och då jag var färdig hade jag nog kunnat fortsätta en 5a till. Så varför gjorde jag inte det då? Jo för jag hade lovat sambon att springa via butiken och handla mat till kvällen på väg hem - vi hade alltså inte ätit, och det kunde jag inte dra ut på hur länge som helst. Speciellt då jag också blev hungrig under sista kilometern.

Hade på pulsklockan också. Är så nöjd över dagens siffror: Snittpuls låg på 175 och max på 186. Bra tycker jag! Speciellt då jag nu inte sprungit på ett tag igen. Jag hade heller aldrig problem av att pulsen skulle ha känts för hög, och det känner jag ju av ibland. 539kcal enligt pulsklockan, så iPoden tar i lite i underkant där. Men det är inte det viktigaste heller.

 

Det viktigaste är att det gick så bra. Och det var så skönt!

 

Jag är så glad. Flytet som jag hade för nån vecka sen har kommit tillbaka, big time! Älskar sånt här flyt, då man känner sig odödlig och helt fantastisk!

 

Slutade i alla fall på topp (min egen topp) i Spark i Bakens novemberutmaning också. Många långa kilometer från vinnaren. Men jag har gjort mitt bästa och enligt min tid och förmåga just nu.

 

 

Har ökat på min kilometermängd ganska bra på sistone.

 

 

 

Tydligen såhär mycket denna vecka! Det trodde jag inte!

 

 

Minin är nog lika glad som jag nu.

 

 

 

Så som det känns nu kommer jag klarar 27,7km galant på två veckor. Får hoppas på det också!

 

Här ska det springas mera!


Nytt till håret

Samma dag jag köpte teerna bestämde jag mig också för att testa en grej som många många bloggat om på senaste tiden. Nämligen kokosolja.




Såg en video på youtube där en tjej berättade att hon satte lite kokosolja i topparna på håret och att det blev mjukt och fint. Hon i butiken där jag köpte oljan sa dessutom att den är bra att smörja på extremt torra områden på huden, som till exempel fötter. Men jag borde nog bada i den. Har så torr hud att den sticker och nästan gör ont (speciellt på bena) då jag kommer ur duschen och torkar av mig.


Jag smetade alltså in lite i topparna, och förutom att de började dofta gott av kokos så tycker jag faktiskt att de känns mjukare redan nu - efter att ha haft i det i 2 dagar och sen tvättat håret!

 

Hon som hade lagt upp videon använde ibland 3 olika oljor i håret som en inpackning, kokosolja i topparna, arganolja i längderna/mitten, och en fetare olja, typ olivolja i rötterna. Allt för att återfukta håret. Kanske man borde testa det också?

I nåt skede ska jag nog testa att använda kokosoljan i matlagning också.

Testar nya produkter

Var inne i en hälsobutik för nån dag sen då jag hade lite tid över, och stod och kollade på Yogi teer som jag hört mycket bra om och som jag vet att många dricker.

Diskuterade lite med försäljaren om vilka som var bra och så, och dessa två fick följa med mig hem:



Bedtime är ett lugnande te som ska göra att man sover bra. Och tja, jag vet inte om det var teet som gjorde det eller om det var tröttheten, men jag har minnsann sovit som en prinsessa inatt!

Pure är ett detox te som ska rensa kroppen på skit vi får i oss och lugna den. Testade detta imorse, och kan inte riktigt säga om det fungerar efter endast en kopp, men jag tänkte att jag ska ta en påse per dag och se om det blir bättre eller om jag märker nån skillnad!







Varför svänger blogg.se på bilden? Har inte gjort nånting åt den, men då jag laddar upp den slängs den på sidan. Så ja, ni får luta huvudet för att se den rätt väg. Ville bara visa hur fina lådorna va inuti också!

Förresten så tycker jag att jag blivit riktigt duktig på att ta fina bilder!


Recharging my batteries

Just nu laddar jag batterierna. Ja alltså iPodens.

 

Men, denna helg ska definitivt batterierna laddas riktigt ordentligt, annars blir det ju inte till nåt!

Men först några kilometers löpning (om en stund, mellis nu). Sen soffhäng och mys.


Sånt som gör mig glad

Kan ju inte lämna det här med ett negativt inlägg, så vi kör på sånt som gör mig glad idag:

1. det är fredag, need I say more?
2. fredag innebär 2 lediga dagar i form av lördag och söndag
3. jag köpte senaste numret av fitness magazine igår som jag inte ens öppnat än
4. jag har 7 olästa böcker som står i hyllan och väntar på mig
5. jag tänker springa ikväll
6. solen skiner!
7. jag har nytvättat hår och klänning på mig idag
8. jag ska till jobbet, där jag trivs superbra!

Ha en bra fredag!

Saker som gör mig lite ledsen just nu

1. att solen skiner nu (det är jag ju glad för iofs!) men att den knappast kommer göra det då jag kommer hem från jobbet
2. att jag började må illa av min frukost så att det inte blev nån powerwalk
3. att jag känner mig svag och trött, som också påverkade powerwalken
4. att det är några veckor kvar till jullov
5. att jag svingade lite med kettlebellen, men det fanns ingen energi i kroppen
6. att jag är trött så trött så trött trots 9h sömn
7. nu orkar jag inte ens komma på nåt mera.

Ska gå och duscha och åka lite tidigare till jobbet. Ska tammetusan se till att dra ut på löptur ikväll, om det så blir i mörkret!

The perfect timing.

Nu skulle det vara perfekt väder för en löptur. Solen skiner och det blåser inga stormvindar. Så, vad är problemet?

Jo:
1. Jag åt nyss frukost
2. Börjar jobba om 2 timmar
3. Har 30min körtid till jobbet
4. Måste hinna luncha på jobbet före jag börjar


Konstaterande? Jag tror jag går på en powerwalk nu, så hoppas jag på lika fint väder på eftermiddagen - fast då lär det ju ha blivit mörkt ren. Men äsch, kanske jag kan jogga lite sakta i alla fall.

Casall @ campadre

Casall har kampanj på campadre just nu. Undrar om jag borde klicka hem dessa som jag suktat lite efter?


Ingen träning idag

Hade tänkt satsa på powerwalk eller löprunda idag, men stormvindar och regn satte stopp för det. Lika så bra då jag inte mått så bra idag. Nyser, fryser och är sjukt trött.

RSS 2.0