well hello there

Ja det var ju alltså en kettlebell som flyttade hem till mig igår. Och vi körde som sagt ett 20 minuters träningspass ihop på första dagen. Idag känner jag träningsvärken smyga sig på, överallt. Mest glad är jag över att jag känner mig småöm och lite stel i magen - där jag aldrig annars får träningsvärk.

Får se om jag ens kan gå imorgon!

Dagens 3 km

Var på powerwalk med mamma efter jobbet. Skönt. Det hade i alla fall slutat regna och luften var frisk. Gillar rosor på kinderna.

3km fick jag till.

Spark i bakens november utmaning på Nike+ är snart slut.



Har två dagar kvar, och jag skulle så gärna så gärna så gärna få till många många kilometrar ännu. Ska försöka få till en riktig löprunda imorgon, och en på fredag + en morgonpromenad så borde det ju bli några kilometrar till.



Det här ska ju avverkas före 15 december också så.. Bara att sätta igång.

Gissa vad som flyttat hem till mig?

 

Vi har dessutom nyss kört vårt första 20 minuters pass tillsammans. Mina ben speciellt blev jättetrötta. Jag värmde upp med 30 minuter powerwalk, och sen körde jag 20 minuter styrka + 10 minuter stretch.

 

Nu ska kroppen ha energipåfyllning och sen är det kvällsjobb som gäller!


Det konstiga sambandet?

Mensen kom, matlusten stack iväg illa kvickt. Mensen håller på att ta slut, matlusten smyger sig tillbaka.

This was a first! Men hej, det finns ju en första gång för allt!

Matlusten - var är du?

Dagens:

Frukost: grek jogurt med en apelsin
Lunch: 3 pepparkakor med brieost
Mellis: en limpskiva med ost och gurka, en satsuma
Middag: en pannkaka

Och så 1/2 timmer morgon promenad, 1 1/2 timme träningar till på det.

Say what liksom? Dåligt, dåligt. Men jag kan inte tvinga i mig mat då jag inte är hungrig.

Mera!



Kolla hur snyggt de kommer upp ur spagaten i början!


Blod, svett och tårar

En del helt fantastiska bilder en del ganska grymma. Men tänk så himla vacker och estetiskt detta blir sen.

Lova att ni tittar igenom båda videorna, fast ni inte ens är intresserade av gymnastik på riktigt.






50 pass före nyår - var ligger jag nu?

31 kvar. Blah. Jag som var bombsäker på att jag låg under 30. Det här betyder 19 avklarade. Men, det ska jag nog kontrollräkna en annan dag, för osäker kan jag inte va. Men nåväl, jag har ju några dagar kvar. Så nu är det nog bara att sätta igång och jobba!

Den bästa starten på veckan

Efter en ganska så lung, skön och slö helg (om man räknar bort storstädningen då!) så tog jag itu med den nya veckan på absolut bästa sätt:

1. sovmorgon
2. morgonpromenad i det påfrusna landskapet - inte så lätt att powerwalka sig svettig då det var glashalt ute efter gårdagens blöta snö som frusit på, men det gick!



Riktigt bra start på dagen! Ska se till att få till nån mera ikväll. Vet inte om man vågar sig på att springa då det är såhär halt, finns risk att man hamnar på kryckor ett tag framöver då. Och det vill jag inte.





Man hade ju kunnat yra på 400m till för att komma upp i jämnt 420. Det här visar förresten vilken periodare jag är med löpningen (förut har jag ju mätt mina powerwalks med stegmätaren, så egentligen ska ju otaliga kilometrar till till detta också!) om ni tittar på det såhär istället:





Jag har alltså haft iPoden och Nike+ sen sommaren 2010 då jag köpte den i USA. Den sommaren var stekhet och då sprang jag inte så mycket just för att jag inte klarade av det i hettan. Men i alla fall. 82 pass på 1 1/2 år. Inte så mycket va. Fast då har jag ju mätt en del pass med stegmätare = de räknas inte hit. + att jag sprungit en del pass utan också. Så tja, nytt mål blir att komma upp i 100 pass före nyår. 18 pass kvar alltså. Lätt som en plätt säger jag!

Men mina egna mål på Nike+ går det ju sisådär, efter en mindre aktiv vecka förra veckan (eller aktiv var jag ju, men med annat!)




Får lägga på ett kol med det här om jag ligger 3 rundor efter. Men så är det ju länge kvar till 15.12, så 7 rundor ska jag väl hinna på det!



Här ser det också ut som att jag får lägga på ett kol. Måste nog köpa hem broddar nu om jag ska kunna springa i den här halkan - eller så är det bara att vänta på att det ska regna bort (hoppas inte!)



HAHAHHAHAHHA!



Ja, 4 rundor till lär jag klara av, men att få till dem i under 6 fart får vi se. Normalt är ju det inga problem, men som sagt. Halkan ställer nog till det lite.

Sparkibaken utmaningen

Vet ni, jag har kommit över 50 km i sparkibaken utmaningen. Så mycket har jag fått till hittills, och vi har ännu på oss till söndag, typ ?! Ja till 2.12 i alla fall. Men jag har fallit ner en hel del placeringar, så nu gäller det att ta tag i kilometrarna igen och se till att jag klättrar de placeringar jag fallit också. Taggar till nu!




It's just one of those days

Matlusten ligger på minus som den gjort ett bra tag nu. Blir liksom mätt av lite sallad och sen behöver jag inget mera. Inte så bra. På lite sallad kan man inte träna hårt. Och därför finns det ingen ork i kroppen till att träna heller.

MEN. Idag är ändå en bra dag. För idag ställde jag mig framför spegeln och konstaterade att jag har en snygg kropp. Snygga ben, platt och snygg mage och fina armar.

Istället för att stå där och tycka att mina höfter ser för jävliga och alldeles för breda ut, att min mage putar och att mina armar är bara blä.

Älskar såna här dagar. Har ändå tillräckligt av dem där andra, då inget är bra.

Jehuu!

Årets första snö. Mycket blöt men stora härliga flingor som dalar ner.

Äntligen, som jag väntat!

Mums!

No words needed, bilderna säger allt.



PS. hade inget vaniljsocker hemma så det bytte jag ut till honung. Mycket lyckat!

Dagens flytande frukost

Det går trögt ner idag. Hungern ligger liksom på minus. Men jag klarar ju inte mig utan frukost, så då fick det bli en flytande sån idag.

Grönt te + en smoothie



Smoothien innehåller följande: ett päron, en skvätt minimjölk, en skvätt naturell jogurt, en matsked linfrön, en matsked psylliumfrön, en matsked chia frön och en och en halv matsked kakaonibs, lite blåbär och lite tranbär. Mycket gott, och fullproppat med goda saker! Innehåller ju en del av de där top 50 sakerna att få i sig också.

Själv är jag nästan mest nöjd över att jag satsade på att ta snygga bilder idag. Så här kommer några till:



Dom får ni klicka på om ni vill se dom i större format.
Använde mig förresten av ett tips som jag fick i en fotoblogg: gör din egen fotostudio med vit bakgrund av två vita A4 papper (som jag ställde upp emot väggen vid diskbänken). Blev mycket finare och fräschare tycker jag än om jag bara hade ställt glaset på diskbänken som i den här bilden:



Och tänk så enkelt det var!

Tips!

Tycker ni ska kika in i Jeppes blogg. Han har mycket intressanta ämnen som han skriver om - han satsar på en ren livsstil och tar upp diskussioner om sånt som är mindre bra för kroppen och förstås sånt som är bra.

I det nyaste inlägget listar han top 50 råvaror som du ska äta som är bra för kroppen. Kika in här.




Bland annat svamp fanns med på listan!

Kvällens gottis

Surfade in på en blogg där bloggerskan visade upp chokladbollar som hon gjort igår. Och det såg ju så tusans gott ut, så det tänker jag minnsann svänga ihop till kvällen åt mig och sambon.

Mums!



Hur nostalgisk blir man inte av detta? Lagade massor med chokladbollar då jag var yngre, men nu är det flera år sen jag ätit hemmagjorda.






Plockade både bild och instruktioner från recepten.se.

Dagens program

Det blir en lillajulsstädning som står på schemat här idag. Eller rättare sagt har det stått på schemat. Bara att våttorka golven så är vi klara, och då ska jag unna mig en promenad i solskenet och stormvindarna.

Fina typer

Har nyligen lärt känna en ny fin typ. Som jag klickade med direkt. Pang sa det och så pladdrade vi på i 2 1/2 timme i sträck första gången vi träffades. Och likadant är det varje gång. Och vi kommer så himla bra överens och har så himla roligt. Och jag är så tacksam för att ha en ny vän.


En bra grej!

Kan ju inte lämna er med ett lite negativt förkylningsinlägg heller. Så här kommer en positiv grej.


Efter gårdagens afro + zumba har jag träningsvärk i ryggen och baksida lår! Hurra! I am so happy. Älska träningsvärk, trots att det känns tungt att stå upprätt!. Kul att det känns i baksida lår också, ett ställe där jag sällan får träningsvärk. Synd bara att jag inte känner nåt i magen, trots att jag jobbade väldigt mycket med magen och tänkte på att spänna den hela tiden.

Så nu vill jag ha ett tips, på övningar som ger dig träningsvärk i magen! Det är alltså inte mycket som tar så pass på mig, men jag tror bestämt att bara jag får min Kettlebell hemköpt ska den nog få hjälpa till att ta fram lite träningsvärk i lilla magen också.

Knock you down

Nej säger jag! Sambon har klagat över ont i halsen, känningar i öronen och sånt i några dagar nu. Äsch tänkte jag, men jag blir ju inte smittad. Fasiken heller. Här sitter jag nu och nyser och snorar och näsan känns tjock. Suck. Som tur har jag inte ont i halsen, hittills i alla fall. Och de ska jag tammetusan se till att inte heller få. Te, mycket honung och mycket extra vitaminer står på schemat nu.





Den här fula bacillen ska inte få knock me down!


Ska köpa hem bär och sånt från butiken för att ladda med vitaminer. Ska kolla över mina kosttillskott också, behöver nog mera fiskoljetabletter som innehåller omega 3 och A,D,E vitamin (åtminstone de jag äter), sen tar jag D-vitamin också.

http://www.google.fi/imgres?imgurl=http://static.devote.se/gallery/big/20080810/4ee55ff1f94c86e3ce2fbecfd6be6708.jpg&imgrefurl=http://587773.devote.se/blogs/491198/tranbaersjuice---baesta-medicinen.htm&usg=__Ifm8009pHVv6-2LcfOq-OMtu7_0=&h=391&w=500&sz=39&hl=sv&start=0&zoom=1&tbnid=qemPBcC-6vQNpM:&tbnh=125&tbnw=160&ei=ZszSTY3bA8uWOpCV8PAK&prev=/search%3Fq%3Dtranb%25C3%25A4r%26hl%3Dsv%26biw%3D1280%26bih%3D595%26gbv%3D2%26tbm%3Disch&itbs=1&iact=rc&dur=469&page=1&ndsp=18&ved=1t:429,r:12,s:0&tx=53&ty=53

Det blir en ta hand om mig helg, och verkar det inte bli bättre får det powerwalks som gäller tills det känns bättre!

Bra start på dagen!

Inledde dagen med zumba och afrodans. Kan det bli bättre?

Förresten borde jag nog ligga under 30 pass kvar till nyår nu. Men det räknar jag en annan dag. Nu: lyxfällan och kvällsmål.


Förbereder mig

Lyssnar på afromusik som en förberedelse inför lite julfester och danspass. Kul. Hoppas jag hittar nåt bra.

Lång dag

Jobbar lång dag idag. Kommer också vara vilodag efter gårdagens massage. Eller tja, jag måste dansa lite. Bara jag hittar nån bra musik.

Sådär annars ska jag jobba, jobba, jobba och jobba lite till. Kul va?

Tur att jag inte valde milen!

Herregud hörni sån tur att jag valde en kortare runda. Kroppen fungerade bra, men idag var det lite motigt och lite tungt. Och nu värker det i knät. Tur att jag ska på massage. Vet precis var problemet är - spända muskelfästen som fäster vid knäskålen. Aj.

Kommer göra ont som fan idag igen. Men det är värt det!

Uppdatering om löprundan kommer sen.

En liten paus

Har en liten paus mellan mina jobbpass, och ska på massage om några timmar. Före det tänkte jag att jag skulle ha tagit en löprunda, på sådär en timme. Alltså typ milen. Men vet ni, orken sjönk genom golvet nu. Herremintid. Finns ingen chans i världen att jag kutar iväg en timme eller så nu, men man kan alltid försöka! Ska dra på mig löpkläderna, fylla på spolarvätska i bilen, föra ett paket till posten (löpandes förstås!) och så tar jag en runda och får helt enkelt se hur långt det blir.


Run just as fast as you can

Var ute på en löprunda idag igen. Skönt. Long time no see säger jag till mörkret, dimman, löpdojjorna och iPoden. Spellistan BRA musik i öronen. Kan det bli bättre? Jo för det var perfekt väder, och det gick kanon. Inga problem nånstans. Kroppen fattade direkt vad det gällde. Benen pendlade på och andningen fungerade, allt bara klickade liksom.


Känns som om jag har ett riktigt skönt flyt på just nu.
Och det är jag så jäkla glad för.





En skön 5a på under 30 minuter. Här ser man verkligen förbättring, för det fanns en tid då 5an inte gick under 30 minuter. Kunde också ha pressat på mera idag, men det var inte planen utan jag ville helt enkelt ut och mysjogga lite. Har ju redan jobbat på 2 gymnastikpass idag, så mysjogg var perfekt!
Testade att köra lite olika löpstilar, skjuta ifrån mera, lyfta knäna högre osv. bara för att få till lite variation och lite "lek".

Mina mål tar sig också:




Här ligger jag i fas!



Här ligger jag visst 2km efter målet, så det får jag se till att ta igen nån dag! Måste nog börja jobba på ordentligt med det där, för snabbare än vi hinner blinka är nog 15.12 här.




Det här satte jag igång automatiskt utan att tänka på det. Inget jag kommer att bry mig om dess mera, men man kan ju alltid försöka.




Och här var jag visst också i fas.

Dagens pepp

Den nya träningsbloggen jag skrev att jag hittat nångång i förra veckan är alltså bloggen Smaljeansen.

Grym inspiration, speciellt resan till att komma i smaljeansen på nytt. Ni vet alla har vi ju ett par smaljeans, som ligger längst bak i garderoben och som vi alla blir lyckliga av att få på oss då och då. Mina smaljeans är ett par mörkblåa vero moda. Har knappt hunnit använda dem. Köpte dem på rea för 50kr typ. Nu är i och för sig problemet att jag ska byta blixtlås på dem, och man går ju inte runt i jeans utan blixtlås heller.

Men, för att motivera mera så ska jag satsa på att komma i mina smaljeans så småningom. På fredag ska jag på shopping med en vän, då ska jag skaffa fram ett nytt blixtlås och sy byxorna. Sen ska jag hämta ut kettlebellen som jag skulle få av sambon till födelsedagspresent. Och sen sätter jag igång. Ska på allvar ta in styrketräningen i vardagen och se till att utmana mig själv, för att se om jag kan fixa det. Fast hej, klart som korvspad att jag fixar det!

Här tycker jag ni ska gå in och se på smaljeansens resa in i smaljeansen.

Jag ligger ungefär på samma som på bilden just nu med mina smaljeans, jag får dem på mig just och just, men får inte fast blixtlåset (nog knappen!)


Grått och tråkigt

Steg upp med förhoppningen om minusgrader. Men den krossades direkt. Plusgrader, regn och lera. Igen. Suck. Jag vill ha minusgrader och vinter nu! För jag vill INTE ha vinter sen i maj.

Kikade in tiodagarsprognosen. Plusgrader hela denna vecka. Ingen minusgrad i sikte före nästa vecka, hoppas det ändrar ännu!

Skit vädret tog bort morgonpromenadslusten också, så det får bli en eftermiddagspromenad istället. Är skithungrig så måste äta frukost nu.

Helgen

Jag är : trött och lycklig
Jag har: fantastiska vänner
Jag har haft: en jätterolig helg, på alla sätt och vis
Jag har: sovit lite dåligt och haft huvudvärk, men who cares?
Jag har inte: samlat några kilometrar över huvudtaget
Jag har tränat: zumba toning ikväll
Jag har också tränat: magmusklerna efter alla skratt, och så har jag nog förlängt livet lite

Vad har du gjort i helgen?

Utmana dig själv!

Bestämde mig för att satsa lite mera på löpningen just nu och utmana mig själv lite. Så tja, 50km på fyra veckor kan ju inte va helt omöjligt tycker jag. Och som ni ser så har jag bara 46km kvar, och lite till då, för 3km är redan avverkade.

 

46/4 = 11,5km / per vecka

Det här borde jag ju klara av tycker jag! Får jag till en 7a imorgon ligger jag ju redan på 10km i den här utmaningen och då är det bara 36km kvar.

Det här tror jag kommer fungera bra för att peppa mig till att löpträna och powerwalka mera. För just nu är jag dessutom så jäkla pepp på löpningen! Känns som om jag skulle kunna springa hela tiden!


Det blev en PW i alla fall!

Kom hem och var helt slut, kämpade hela hemvägen med att hålla ögonen öppna och tänkte att nej det blir nog ingen träning idag.

Fixade mat och lite annat. Satt och trögade i soffan. Men så surfade jag in på nån träningsblogg (ny för mig - adress kommer sen!) och läste följande: den bästa träningen är den som blir av då du är som minst motiverad. Alltså. Hur bra. Det här gjorde att jag sparkade upp mig ur soffan kl 21.15 för att gå ut på powerwalk. Trots att jag var trött. Och nu känner jag att jag kommer kunna sova som en prinsessa efter det här! Det är så sant! Man blir så otroligt nöjd efter ett avklart pass som man inte varit motiverad och peppad till.

Helt underbart skönt, fast det är inte så lätt att powerwalka i blixthalka, men det gick det också! Kommer antagligen vara öm i benen imorgon då jag gått och spänt mig.



Bra fart hade jag på i alla fall, då jag avverkade 3 km på 25 minuter. Tog ut svängarna extra och istället för att ta den kortaste vägen i många korsningar gick jag omvägar. För så skönt var det. -1° och dimma. Bara jag och några bilar.


Imorgon skulle jag gärna vilja avverka 7km eller så. Men det betyder att det måste bli en tidig morgonjogg, och det är jag ju egentligen ingen höjdare på. Men det får så lov att bli ett försök om jag vill regga kilometrar i Novemberutmaningen överhuvudtaget imorgon. Ska dessutom bort över helgen så på lördag blir det ingen träning, men på söndag är jag med igen. Fast då blir det zumba så då vet jag inte om jag får till några kilometrar före eller efter, men å andra sidan vill jag nog få till några kilometrar efter några timmar i bil!


Dagens runda

Såg ut som följande:







Kändes: Kanon!
Väder: Härligt. Låg där kring 0 +- 2, 3 grader
Kroppen: Samarbetade och jobbade på hur bra som helst!







Jepp, Så kändes det verkligen idag!






Såhär ser det ut nu då. Verkar som att Nike+ raderat den där 2km powerwalken igår. Inte hela världen, men liiite liiite irriterande ändå. Åtminstone är jag över 400km! Bara 593 kvar till blå nivå!

Ja och så var det ju 16*25m sim också. På 10 minuter. Vilket skulle betyda att om jag orkade hålla samma fart hela igenom skulle jag klara kilometern på 25 minuter. Grymt bra tycker jag! Kryssade mellan pensionärerna som flöt på i bassängen, jag och en annan typ som höll samma tempo som mig. Hade inte en enda andningspaus på mina 16 längder. Så skönt att simma, men jag hade tidsbrist så därför blev det inte mera. Får ta kortare löprunda och längre simtur nästa vecka istället!

Workout completed

8,4 km löprunda och 400m simning. Check!

Check!

Egentligen har jag reggat de 8 kilometrar jag skulle idag. Var ute på en rask promenad till posten tidigare idag, och använde Nike + armbandet, men ändå hände inget då jag loggade in på Nike +, även om det stod att alla träningspass var uppladdade.

Men kanske det dyker upp imorgon?

Dagens runda




Ja och för att få till 6 jämna kilometrar så kutade jag runt runt runt på gården efteråt. Var bara tvungen att stanna av här för att kalibrera rundan, och sen då satte jag igång den igen och kutade runt tills det stod 500m på räknaren. Smart va.


Underbart var det! Hade svårt att få in takten i början, benen var visst lite ovana, men bara jag fick det så säger jag - Jess! Helt superskönt och jätte jätte härligt väder!





Lite lite kvar. Ska traska ner till posten och hämta ut ett paket. Sen ska jag laga mat och se över kvällens jobbpass. Kul. Förresten så kommer jag ju under 600 km kvar till blå nivå nu också, hooray!




Lycklig brud.nu

Dagens bästa och mest underbara: löprunda i nån enstaka plusgrad och solsken. Underbart med första riktiga löpturen på typ 100 år!

Nu har jag laddat inför kvällens jobbpass med löpendorfiner och d-vitamin. Great!

Mera uppdatering om rundan kommer, men först stretch och dusch!

Kolla här förresten

 

Det här tror jag får bli morgondagens mål. Att komma upp i 400km jämnt. Det är ju bara 8,04 km. Inte så fasligt.

 

Såhär såg det ut förra veckan, så jag har ju åtminstone avverkat 10km!

 

 


Spark i Bakens novemberutmaning

Det gäller att regga så många kilometrar på Nike+ som möjligt under november månad. Och ja jag kämpar ju med mina powerwalks. Men jag skulle ju nog ligga mycket längre fram om jag slapp ut på nån löprunda. Och tja, det tänker jag banne mig testa imorgon.

Förhoppningsvis skulle jag lyckas klämma in en 6-10km runda där på eftermiddagen mellan mina jobb. Det skulle sitta perfekt tycker jag! Då skulle jag få ökat på mina kilometrar med ganska mycket på en gång också!

Sen gäller det bara att ta igen det jag ligger efter, lite på 100km till den som ligger först på listan. Haha, lätt som en plätt. Eller? Nånej, jag tror ju knappast att jag klarar det. Då skulle jag vara tvungen att dra till med 12-15km rundor här denna vecka och helst då nästa vecka också. Men mitt mål är ändå att komma upp i åtminstone 50 km under månaden. Måste ju tänka på att jag varit sjuk och inte kunnat göra något också! Man sätter sina egna mål, helt klart!



Hoppas att morgondagens runda känns så också, och att kroppen känner sig redo för en runda!

Dagens två

Två * powerwalk idag. 30 minute och 38 minuter.

Mycket bra! Den första blev bara stegräknad, för jag klantade och glömde sensorn till iPoden och Nike+ hemma. Men hej jag kan använda Nike+ armbandet tänkte jag. Men nej, batteriet slut. Förstås. Men hej, no problemo! Stegräknande blev det i alla fall. Och det får duga!

För övrigt har jag ju undervisat i gymnastik idag igen, så lite träning där. Och så har jag hållit mina gymnastikträningar så ett pass där då också. I princip. Men dessa räknas som extra pass.


40 pass kvar då, om jag räknar med två idag. Muy bien! Om jag räknat rätt, men det tror jag allt! Det minskar!

Spam!

Är det nån annan som råkat ut för spam kommentarer? Helt plötsligt dök det upp en 10 stycken från cheap wedding dresses. Störande.

Zumba

Var på ett pass Zumba tidigare ikväll. Kul! Det var jättelänge sen senaste, så jag njöt för fulla muggar.

Kommer antagligen känna av träningsvärk imorgon också!

Öken

På senaste tiden har jag känt mig riktigt uttorkad. Konstigt tycker jag. Min hud (speciellt i ansiktet) stramar åt och mina läppar känns riktigt svullna. Lite sådär som efter en helkväll ute på krogen då man druckit alkohol som ju är jätte vätskedrivande. Åtminstone jag lider av en riktigt uttorkad och torr kropp då.


Problemet nu är att jag 1. inte ens varit ute på krogen, 2. sett till att dricka ordentligt under dagarna. Har ni nåt tips på vad jag kan göra för att inte konstant känna mig uttorkad?


Jag vet att vädret ser till att jag blir en torris, men det är inte så kallt ännu, så de torra fläckar jag fått i ansiktet borde inte dyka upp före det blir minusgrader.


Det jag ska göra nu är att se till att dricka ordentligt med vatten och ta mina vitamintillskott, så att jag säkert får i mig ordentligt! Sen ska jag försöka hitta nån bra icke uttorkande lotion att smörja mig med.





Ungefär såhär känner jag mig. Som ett torrt visset löv.

The sock bun eller doughnut:en

Alla har ni säkert hört om så kallade doughnuts som kan sätta i håret för att få till en snygg knut. Nå, jag hade aldrig ens tänkt tanken på att köpa en färdig doughnut, utan jag fixade en själv istället. Av en strumpa.

Hittade den här tjejens videor i en annan blogg och tänkte att jag skulle slänga upp den som tips. Vet ju inte hur ni gör er sockbun, men jag gör precis som tjejen visar att är hennes hemlighet. Mycket snyggare så!



Sen kom hon med ett till tips, som jag tycker är kanon!



Vad tycker ni?

Tröööögt

Vet ni, för tillfället är jag lite besviken på adlibris. Förra veckan, alltså för en vecka sen, klickade jag hem ett bokpaket. Nu får jag epost om att de skickar det från lagret idag. Jag måste säga att jag tycker det är riktigt dåligt att det tar såhär länge. Förut var ju adlibris så snabba på leveransen. Vad hände liksom? Och nu tog jag dessutom med betald frakt för jag trodde det skulle gå snabbare. My ass heller. Nästa gång kör jag med gratis frakt som vanligt, det tar ju ändå lika länge!


H. Besviken bokslukare

The ballerina project

Tycker ni ska klicka på bilden för Ballerina Project på Tumblr. Eller så kan ni gå in här och titta på en massa fina bilder. Fast allra helst ska ni klicka in er på deras facebooksida, där finns flest bilder. Helt underbara. Skulle vilja köpa allihopa!


Go went gone bananas

Borde gå ut på promenad, men är så trött så trött. Sådär femföre att jag somnar och det svider som tusan i ögonen trött. Så jag tror bestämt att det blir vilodag idag. Lär hinna med minst 2 promenader imorgon så.

Istället gick jag bananas på Nellys rea och klickade hem några klänningar. Hoppsan. Men dem var fina, och inte så dyra. Får se om dom passar då!

Aktiv dag!

Har hunnit med mycket idag tycker jag. Jobb, träning, städning osv. Perfekt. Imorgon blir det heldag på jobbet.

Dagens andra pass

30 minuter powerwalk i dimman. Skönt. Dagens träning avklarad, och de 50 passen som skulle klaras av före jul har nu minskat till 44. Tycker jag betar av dem i en rasande takt, eller hur?!

Nåja, middag och kvällspass nästa!

Dimmigt deluxe

Jösses. Helt plötsligt tittade jag ut och upptäckte att det är dimmigt till tusan här hos oss. Och för en stund sen kikade ju solen fram. Lustigt med november väder som svänger hursomhelst.

Nåja. Jag är effetkiv idag. Har plockat i och ur diskmaskinen, tvättmaskinen nummer 2 är igång och nummer 1 upphängd och utsatt på trappen för att få lite frisk luft (fast det lär ju knappast torka fortare i det här vädret). Har också jobbat undan en hel del grejer, plockat och röjt undan här hemma osv.

Nästa på tur är lunch, lite mera jobb och sen kanske jag hinner med en till PW före kvällens jobbpass.

What a wonderful world

Var ute på 27 minuter powerwalk imorse. Så skönt! Några plusgrader, dimmigt/disigt och bara jag och musiken. Stötte inte på många bilar under min promenad.


Så underbart. Bästa nya vanan. Trots att jag hade svårt att komma ur sängen, och låg och lyssnade efter regndroppar så jag skulle slippa. Men sen tänkte jag nej nufan. Sluta försöka dra dig undan, du SKA ut på PW. Och det var det bästa hittills idag (förutom frukosten efter på 2 stekta ägg och en halv skivad avokado).






Jag är nöjd. Ska försöka se till att få till PW nummer 2 senare idag, måste bara jobba lite först!






Såhär aktiv har jag varit hittills denna vecka. Riktigt bra tycker jag! Då bara powerwalks. Men jag tror jag mjukstartar denna vecka med bara PWs, för jag känner mig lite småsnuvig så jag vill inte börja springa än. Löpningen tar jag sen nästa vecka!





Och tja. Det måste jag nog. Snart 400km! Men jag tycker jag borde börja avverka den gröna nivån så småningom. Har ju hållit på med den i evigheter. 618km är ju inte så mycket, eller.. Haha, nej men, så småningom har jag nog avverkat den här också.

Har du ont i magen - gå till Per i hagen

Dagens osmartaste drag. Att komma hem från kvällspasset och tydligen vara lite småhungrig. Men istället för att äta något vettigt så åt jag lite chips. Och lite jogurtrussin.

Nu har jag ont i magen. Och så ska jag ta itu med min kost igen, för nu har jag slarvat (eftersom jag inte har planerat middagen för denna vecka - så som det blir då man jobbar 3/5 kvällar), men jag ska ta tag i det så blir det bra!

Utnyttjar tiden på rätt sätt

några timmar paus mellan mina jobbpass igen. Vad har jag fördrivit tiden med kanske ni undrar? Nå jag kan berätta att jag har gjort följande:

Jobbat
Powerwalkat i 55 minuter
Varit till butiken och köpt middag
Ätit min middag
Varit via apoteket
Tankat bilen
Tittat igenom kvällens jobbpass
Vilat lite

Ganska bra tycker jag! Mest nöjd är jag över min PW, för idag var vädret fint och klart och jag njöt så av att få vara ute. Borde ha haft med kameran dock, fanns många polaroid moments idag. Äsch. Och jag som tänkte på det imorse. Nåväl, en annan gång!

Do a split!

Yep. Äntligen är jag där. Eller ja alltså här.



Bilden plockade jag från Sportlerfrage.net.

Med båda benen dessutom! Är så glad då jag äntligen kommit ner dit igen. Där ett tag slapp jag hur lätt som helst, men på senare dar har man ju tyvärr stelnat till lite då inte dans och gymanstik varit den främsta träningen på ett tag. Men nu sitter jag där igen.

Detta är väl nästa mål då:



Från wikipedia. Fast den här var ju liite överdriven. För mig räcker det nog att kunna ha den främre foten på nån liten höjning.

3 down 47 to go.

Såhär ser måndagens rörelse saldo ut på Nike+. Jag har alltså reggat med nike+ run trots att det varit powerwalks. Men av den anledningen att jag deltar i en novemberutmaning hos Spark i Baken Terese där man ska regga så många kilometrar som möjligt i Nike+ under november månad. Så att.

Jag är nöjd med både en morgon och en kvällspromenad idag. Sätt till gymnastikträningar på det dessutom. Så egentligen ligger jag ju på 4 träningspass, 46 kvar. Eftersom jag var ombytt, deltog en del, och stretchade med flickorna i 30 minuter.


Never mind I'll find someone like you



Now playing, on repeat.

Bara vanligt vatten

Eller nästan i alla fall. Jag är så mycket bättre på att få i mig tillräckligt med vatten om jag dricker mineralvatten.

 

 

Det här är favoriten. Med citronsmak. Skärmdump här.

 

Visst dricker jag mycket vatten annars också, men jag tror helt enkelt att det ska serveras ur flaska. Jag glömmer väldigt ofta bort att dricka under dagen, och sen till kvällen före jag lägger mig är jag så törstig att jag hinkar i mig flera glas med vatten. Som ju resulterar i att jag måste upp och kissa väldigt ofta under natten. Dessutom har jag också ofta huvudvärk. Bara för att jag inte dricker tillräckligt ofta.

 

Jag ska bli bättre på att dricka dagtid också, och inte hinka i mig massor just före jag går och lägger mig.

 

Dricker du tillräckligt?

 


50 träningspass innan 1.1.2012

Sara på Träningslädje slängde upp en utmaning igår. 50 träningspass före 2012. Allt som man är ombytt till räknas, det räknas alltså inte att springa till bussen då du är sen till jobbet typ, men powerwalks, yoga ja allt annat.

Och det här tyckte ju jag lät som en kanongrej. Så jag bestämde för att haka på. 48 pass kvar nudå eftersom jag körde en morgonpromenad idag och en kvällspromenad igår. Heja heja!



Japp. Får se till att börja springa nudå!

Solen?

Enligt väderprognosen ska solen kika fram idag. Eller ja, för en halv timme sen bord den ha gjort det. Men nepp, fortfarande lika mulet här.

Nåja, den som väntar på något gott.

För övrigt väntar jag på lite minusgrader och frost. Men det ser inte ut att bli nåt sånt på ett tag.

Morgonpromenad

Började min morgon med en morgonpowerwalk. Så skönt. Jag, några bilar, dimma och dis. Perfekt. Vilken bra start på dagen! Börjar senare några dagar denna vecka, så då har jag tänkt starta dessa dagar med just en morgonpromenad.

Egentligen hade jag tänkt börja min morgon med en promenad 2h tidigare än den nu blev av, men då jag bara vänt och vridit på mig hela natten och aldrig fick tag i sömnen så kände jag att kroppen behövde få vila en stund extra istället.

Föresten så var jag ute på en kvällspromenad igår också. Najs. Min lugna träning har satt igång, och det känns bra! Ska se om jag får till en andra promenad för dagen sen då jag slutar jobbet.

Mycket smart!



Kolla vilken smart grej! Så måste man inte nödvändigtvis ha ett par Nike+ kompatibla skor för att kunna använda Nike+. En sån ska jag köpa mig. Så kan jag använda mina andra löpdojjor också, som oftast bara står och dammar nu då jag alltid använder Nike+.
Klicka på bilden för direktlänk till shoppingen på Macoteket.

Förkylning nu?

Det verkar som att en förkylningsbacill flyttat in i min kropp nu. Öm i halsen och täppt/snorig näsa. Men det här tycker jag är bra. För oftast brukar det betyga att jag är på bättringsväg. ÄNTLIGEN! Jag är så glad så glad. Den här veckan ska jag börja lite försiktigt. Powerwalks och kanske en tur i simhallen. Obs kanske. Jag ska vara duktig och lyssna på kroppen, men lite smått tror jag faktiskt att jag kan börja.

Vilken lycka hörrni! Dessutom ska jag återgå till jobbet från och med imorgon. Hurra!

A panda for halloween

Tog en titt i spegel och konstaterade att jag skulle vara perfekt som panda nu då det vankas Halloween tider. De svarta ringarna under mina ögon är skrämmande stora med tanke på att jag haft sovmorgon och verkligen vilat hur länge som helst nu. Allt som fattas är med andra ord svart vita kläder, och att dra upp håret i två bollar som symboliserar öron. Och pangbom så har ni en panda.

Men nej, ingen utklädnadsfest ikväll. Men lite gött umgänge i alla fall.

Solsken och ganska så milt väder

Idag skiner solen. Idag är det fredag. Idag tänker jag tammetusan gå på en långsam promenad. Bara för att tanka lite frisk luft och få lite naturligt d-vitamin av solskenet. Jag är evigt trött på febern och väljer att gå mot mina principer, ta en värktablett och leva livet.


What I've been up to lately

Förutom att hänga med dessa brudar:



och kolla igenom hela SATC boxen, har jag också umgåtts med följande:



Böcker såklart! Bilderna såg inte alls sådär mörka ut då jag tog dem, men ni ser nog i alla fall.

Förresten så kommer det här bli ett låångt inlägg, så gillar ni inte böcker kan ni ju hoppa över det.

Förlåt, glömde rotera bilderna också. Suck. Feber yr här hej!

'


Sigrid Combüchen - Spill (en damroman) är första. Såhär står det på adlibris om boken:

En författare får ett brev från en av sina läsare, Hedwig Langmark, som känt igen sig i ett beskrivet foto i en av författarens böcker. Genom brevväxlingen och författarens egna efterforskningar växer en berättelse om Heddas liv som ung. Men mellan författaren och den gamla Hedda uppstår en dragkamp om hur och varför hennes liv blev som det blev.

Romanen börjar med att författaren (som av en händelse heter Sigrid Combüchen) får ett brev från en av sina läsare. Det är en gammal dam på spanska solkusten som känner igen sig på ett familjefoto från trettiotalets Lund, beskrivet i en av författarens romaner. Den bilden låg en gång i en tiokronorslåda i en antikaffär och togs om hand därför att det var historia från en stadsdel där författaren själv bor.

Länge har hon haft en idé om att skriva en roman om de kvarteren. Nu låtsas hon bo i huset där flickan från fotot bodde och breven mellan norr och söder växer i antal och leder vidare till skolkataloger, Veckojournalen och hemsidor på nätet ...

Bilden av familjen Carlsson, föräldrar, tre bröder och Hedda - enda dottern - tätnar efterhand och detaljeras genom den gamla Heddas brev och författarens "bredvidläsning". Parallellt med detta växer ett berättande och en berättelse om denna dotter, Hedda, fram.

Heddas hela liv kom att formas av tillfälligheter och ogenomtänkta beslut när hon var nitton, tjugo. Slumpen, eller ödet, kastade henne ur den lugna kurs som verkade given för en flicka ur övre medelklassen. Facit blev en pensionerad hemmafru i södra Spanien.

Mellan författaren och den gamla Hedda råder dragkamp om mening. Författaren förälskar sig i dåtid och det som inte blev, Hedda intresserar sig för nuet som är. Och protesterar mot idén att hennes liv blev förspillt därför att lovande anlag och anslag inte följdes upp.

Jag tycker boken låter jättebra och intressant på beskrivningen. Jag gillar ju historiska romaner. Men så börjar jag läsa den. Och jag vet inte om det är för att jag läst en sån jättebra bok just före den här, eller vad det riktigt beror på. Men jag hittar liksom ingen ro till att läsa boken. Orkar några sidor och sen tröttnar jag. Sådär håller det på. I säkert 2 veckor (normalt läser ju jag en bok på några dagar, beroende på hur mycket ledig tid jag har/tar mig). Men sen mot slutet blir det bättre. Det känns som att det börjar hända mera efter mitten av boken, och då går det också snabbare för mig att läsa. Men ändå är detta ingen topp bok. Men visst. Helt okej säger jag.



Den här boken Niceville av Kathryn Stockett handlar om följande:

Oförglömlig roman om tre starka kvinnor i sextiotalets Södern

När societetsflickan Skeeter återvänder till hemstaden Jackson i Mississippi efter avslutade universitetsstudier, faller hon tillbaka i sitt gamla liv med bridgespel, tennis och välgörenhetsbaler. Men något hos henne har förändrats; hon vill mer och ser nu annorlunda på tillvaron. Hon drömmer om att bli författare och får så småningom ett jobb på lokaltidningen.

Genom sitt arbete får hon kontakt med den svarta hemhjälpen Aibileen, som har förlorat sin ende son men uppfostrat och älskat sjutton vita barn. Deras möte blir början på en udda och också farlig vänskap.

Tillsammans med en annan svart hemhjälp - den egensinniga och smarta Minny - bestämmer sig Skeeter och Aibileen för att skriva en bok som skildrar verkligheten i staden som de kallar Niceville. De skriver om hur de svarta har förnedrats och diskriminerats. Men också om deras drömmar, längtan och hopp. Arbetet med boken kommer att förändra deras liv för all framtid.


Alltså den här boken är bra. Shit. Sträckläste den igår. Ja förutom där ett tag då den blev så otroligt spännande så att jag var tvungen att pausa lite. För den var liksom för spännande. Igen en historisk roman, men den här var av helt annan kaliber än Spill. Å andra sidan handlar den om en helt annan sak också, men ändå. Stockett lyckas dra mig in i historien från sida 1 och jag sitter som på nålar hela boken igenom. Så läsvärd. Läs läs läs läs läs läs läs läs! Säger jag om den här! Mycket fascinerande och intressant ämne, och mycket välskriven!



Tillsammans är man mindre ensam - Anna Gavalda

Camille gör sitt bästa för att försvinna. Hon äter knappt, hon arbetar natt som städerska och bor i ett minimalt oeldat vindsrum. Hennes kontakt med andra människor är ångestfylld och begränsad. Philibert de la Durbellière är en stammande men beläst aristokrat som säljer vykort utanför ett museum. En kväll lyckas han övervinna sin plågsamma blyghet och rädda den medvetslösa Camille från hennes utkylda rum. Han installerar sjuklingen i sin stora eleganta våning en trappa ner, fast han rodnar när han avlägsnar hennes feberfuktiga kläder.

Snart möter Camille kocken Franck, Philiberts inneboende, som är mycket stilig men butter och ohyfsad. Sakta men säkert börjar de tre att krypa ut ur sina skal. Camille börjar teckna – i själva verket har hon en betydande konstnärlig begåvning, fast hon har svurit att aldrig teckna igen. Philiberts svåra stamning minskar då hanberättar för Camille om sin beundran för drottning Marie Antoinette. Franck däremot blir dagligen mer otrevlig, tills det visar sig att hans vrede bottnar i skuldkänslor över att ha placerat sin älskade mormor på ett ålderdomshem. Camille kastar fram det halsbrytande förslaget att mormor Paulette ska flytta in med de andra i våningen, vilket hon också gör.

Så småningom inser Camille och Franck att de håller på att förälska sig i varandra. Blygt och trevande berättar de sina historier för varandra.

Handlingen i Anna Gavaldas nya roman utspelar sig i Paris under loppet av ett år. Boken berättar om konflikterna, ömheten, vänskapen, utbrotten, försoningarna och allt annat som händer mellan fyra personer som bor under samma tak. Fyra personer som inte har någonting gemensamt från början och som aldrig borde ha träffats, men som alla har stora hjärtan.

Då jag börjar på den här har jag svårt att få grepp om den. Tycker den är lite konstig. Men så går det några kapitel och helt plötsligt är jag så fast i historien att jag inte kan släppa taget om boken, bara längtar tills jag ska få fortsätta läsa den. Gavalda har ett speciellt sätt att skriva, och i början så är jag lite tveksam, men sen tokgillar jag det. Började på hennes Lyckan är en sällsam fågel tidigare idag. Och den är också lite underlig i början, men bara jag kommer in i den blir den nog bra också! Den här historien fångar en, jag vet inte varför, men hon beskriver personerna så bra, och för att den tar upp ett ämne som ändå känns väldigt aktuellt. Utanförskap och om att vara annorlunda. Så fin historia! Nu måste jag se filmen också! Den här boken ska ni absolut läsa!



Sarahs nyckel av Tatiana de Rosnay

Paris 1942. Sarah, en 10-årig judisk flicka, gömmer sin yngre bror i garderoben strax innan familjen brutalt arresteras av den franska polisen i den beryktade hopsamlingen av judiska familjer VeldHiv. Hon låser garderobsdörren och stoppar nyckeln i fickan, övertygad om att hon ska komma tillbaka om några timmar. Men timmarna blir till dygn och Sarahs desperation växer.

Paris 2002. inför 60-årsdagen av VeldHiv, ombeds Julia Jarmond att skriva en artikel om denna svarta dag i Frankrikes historia. Under sitt sökande efter uppgifter snubblar hon över Sarahs nedtystade familjehistoria. Julia känner sig manad att skriva om flickans öde, och under sina efterforskningar av det förflutna börjar hon ifrågasätta sitt eget liv.

Sarahs Nyckel lyfter fram de tabun och den tystnad som omger en skamfläckad händelse i Frankrikes historia, samtidigt som den skildrar en modern kvinnas liv i dagens Frankrike och USA. Tatiana de Rosnay har skrivit en varm och inkännande roman om utanförskap, hemlängtan, skuld och familjeband, men också om människans inre styrka och hur viktigt det är att inte glömma det som varit.


Den här boken har jag läst förut. På originalspråk. Men den var så värt att läsa igen. Igen en historisk roman. Som ni ser utspelar den sig under 2a världskriget, det som alltid fascinerat och intresserat mig mest i europas historia. Och alltså den här boken. Så hemsk och så bra på samma gång. Skulle jag vara en sån som gråter till sånt här skulle jag säkert gråta till boken, men sånt gör jag inte. Jag gillar hur boken varvar mellan att utspela sig år 1942 och år 2001. Jag gillar också att den utspelar sig i Paris (precis som Anna Gavaldas bok för övrigt). Oj oj. Jag vet inte ens hur jag ska beskriva den här boken. För den är så bra. Den ger en gåshud ibland, och ibland blir man så himla arg för att nåt sånt här har fått hända och för att det finns folk som påstår att det inte har hänt. Om ni är det minsta intresserade av historia, och även om ni inte är det, läs den här boken. För den är så jäkla bra!


Nu ska jag klicka hem ytterligare ett bokpaket från Adlibris!

I have a picture of you in my mind

Jösses hörni så mycket bilder man tar och samlar på sig under några år! Sitter som bäst och för över bilder från iPhoto till en extern hårddisk. Dels för att städa datorn lite så att den inte ska vara så trög och full med bilder, och dels vill jag hellre ha dem på ett separat ställe. Ber till gudarna bara att inte hårddisken går sönder. Men det tänker jag bota med att köpa en till, där det bara ska finnas bilder. Då har jag allt i alla fall på 2 ställen.



Massor med bilder!

Vata, Pitta eller Kapha?

Hittade en intressant artikel på aftinbladet där man ska kolla vilken dosha som dominerar för just din kropp. Det handlar alltså om ayurveda filosofin, och vet du vilken kroppstyp du har, är det lättare att veta vad du ska äta för att må bra.

Av 13 punkter som man ska testa sig med, kan jag konstatera att vata dominerar mig. 10 punkter vata, 3 punkter pitta.

Såhär skriver artikeln om Vata:


Vata: Ett kreativt energiknippe som snabbt blir rastlös

Dominerande element: Luft och rymd

Om du är en vata så är du lång eller kort med lite kroppsfett och tunna muskler. Du går sällan upp i vikt, men om det skulle hända hanmnar det ofta kring midjan. Som person är du väldigt entusiastisk, du går snabbt och pratar snabbt. Du är mer aktiv än de andra doshorna och är väldigt felxibel och kreativ.

– Vata består av luft och rymd och de behöver äta varm mat för att balansera sitt luftiga tecken, säger Anjum.

Tecken på att att du är obalanserad:

Dålig cirkulation – kalla händer och fötter

Du är rastlös, har svårt att fokusera och kan inte ta beslut

Din hud, dina läppar och ögon är torra och ditt hår bryts lätt av

Orsaker till obalans kan vara:

Du äter för lite eller oregelbundet

Du är överaktiv, tränar för mycket och sover för lite

Du äter för mycket kall mat som sallader, flingor och smörgåsar

 

Du ska äta: Varm, närande mat och för att undvika magbesvär ska du äta små portioner. Ät alltid på regelbundna tider, annars finns det risk att du blir för hungrig och överäter.  Alla dina måltider ska helst vara tillagade och varma, även frukosten som gärna får bestå av gröt eller en frittata.


Du ska undvika:
Kall mat som sallader, mackor och flingor. Du fryser lätt och behöver varm mat mat som soppor och grytor. Kaffe är för uppiggande för dig och kalla kolsyrade drycker kyler för mycket. Drick istället örtteer och prova varm mjölk smaksatt med kardemumma, kanel och muskot innan du går och lägger dig, det hjälper dig att sova tyngre.


Livsstil:
Var noga med att ha en daglig rutin, det är viktigt för dig att vakna, äta och sova på ungefär samma tider varje dag.  Du har en tendens att stressa upp dig själv så lär dig att sakta ner, slappna av och ta hand om dig själv. Du kan lätt överanstränga dig inte när du tränar så satsa på lugna sporter som yoga, simning eller promenader. Du mår också bra av att ha en hobby och ska inte sitta framför datorn eller TV:n för mycket, det är du alldeles för aktiv för!

 

Copy pasteade från Aftonbladet. Redan före jag gjorde testet visste jag att detta stämde in på mig. För det passade så bra. Visst finns det sånt som stämmer i de andra också, men det mesta i det här stämmer in på mig.

 

Så jag borde med andra ord inte äta så mycket sallader utan satsa på varm mat. Jag som oftast har med mig en sallad till kvällsjobbet, så att jag inte behöver tänka på att söka fram en mikro och värma mat. Nåja. Det här ska jag verkligen försöka ta till mig, och testa för att se om min kropp börjar må bättre!

 

Det här är med andra ord bra mat för mig. En värmande soppa!

 

Vilken dosha är du?




Get me outta here

Jag längtar så utomhus. Nu har jag legat hemma i över en vecka. Och jag är så uttråkad. Trots att jag var på äventyr i helgen. Men jag längtar till jobbet och till att få diskutera med kollegorna.

Och mest av allt längtar jag efter att få gå på promenad. Jag skiter fullständigt i om det är mörkt och grått och dyster ute. För om jag fick gå ut skulle det känns såhär i alla fall.



Inget gråmulet väder skulle stoppa glädjen i om jag skulle få gå ut. Så från och med imorgon börjar "äta burana och låtasas bli frisk snabbare" kampanjen. Ja jag gillar ju inte egentligen värkmedicin och brukar inte ta det, men jag klarar inte av att sitta inomhus längre. Och hjälper det så är jag lycklig.

För jag vill så gärna gå ut.

Tävlar om en snygg vinterjacka

MissAgda har en tävling i sin blogg där man kan vinna valfri jacka från Röhnisch. Ni har ännu en liten stund på er att tävla om det är så. Skulle jag vinna vill jag ha följande jacka:



Skärmdump från Röhnisch.


Fix me

Idag ska jag till doktorn. Hoppas dom kommer på vad som är fel på mig så att jag kan återgå till att leva och inte bara dega i soffan och i sängen hela tiden.

Är så uttråkad. Och trots att jag har en mycket bra bok som jag börjat på så har jag inte ro att ligga och läsa hur länge som helst. Och inte har jag heller ro att kolla på TV/SATC mera. Jag vill ju göra saker. Röra på mig. Gå på promenad, dra ut och springa, simma. Ja nånting annat än att ligga på soffan!

Fatta att jag inte rört på mig i träningssyfte alls sen förra måndan. Huga, jag är inte gjord för att ligga i still!

RSS 2.0