Årets första och sista

Då vi äntligen släpade oss ur sängen imorse visade termometern på -17°. Jag blev genast lite nedslagen och ledsen, eftersom jag hade sett framemot att få testa min nya windstopper skidbyxor (inte tights modell!) jag fick av pappa i julklapp. Hade också verkligen sett framemot en skidtur!

Nå, vi förberedde lite för kvällen. Handlade, städade, och stressade. Tyvärr. Steg upp på fel sida idag. Nu känns det bättre i alla fall!
Helt plötsligt visade termometern bara -12,5° och jag dök genast ner i källaren för att hämta upp skidor, stavar och skor.

Solen sken, och även om det var lite kallt till en början gick det riktigt bra att skida! Tog det lungt och njöt av den friska luften och det härliga vädret. Språkade med bekanta jag stötte på i skidspåret (okej 15 minuter gick åt till att prata med bekanta).
Slutligen stannade pulsklockan på 1h 3minuter. 7 lugna kilometrar avverkade jag (lovar att det nog brukar gå snabbare i vanliga fall!). Skönt var det också. Nu känner jag mig mycket bättre än jag gjorde före min skidtur! Tänk så mycket lite träningsendorfiner kan göra!


Årets första skidtur på årets sista dag. Men vinterns sista skidtur var det verkligen inte! Hoppas på milda köldgrader så att jag kan ta mig en tur imorgon också! I planeringen finns dessutom en vandringstur på isen, så håll tummarna för att vädret blir kanon!





Varför gå då man kan springa?

^För att citera Miranda, en tjej jag blir superinspirerad av, och som hela tiden imponerar med sina löparäventyr och bravader!

Istället för att ta en promenad ner till posten tog jag några extra omvägar, ett varv via banken, till posten och hem. Helt plötsligt hade jag joggat ihop 30 minuter. Första snölöpningen för i år! På årets nästsista dag!Jag hade klätt mig alldeles för varmt för de -7,5 ° som mätaren visade. Hamnade vänta i kö på posten, och svetten bara rann längs med ryggen. Men å andra sidan är det ju efter sånt svettbad och skön träning som det är extra skönt att ta en dusch också!

Att springa i snö med "sommarlöparskor" var inget problem alls. Gick hur bra som helst. Att det snöade störde inte heller! Knappa 4,5 kilometer blev min runda, fast egentligen blev den nog närmare 5 eftersom jag hade Ipoden och Nike+ på paus den sista biten till butiken och mellan butiken och banken. Orkade inte krångla med hörlurarna där emellan.

Att springa sista biten hem med en stor låda under armen var ju inte heller optimalt, så den sista kilometern gick nog mycket långsammare än den annars skulle gå. Drog helt klart ner på medeltempot som blev 6,52 min /km. Men å andra sidan var det skönt med en mysjogg, var ju inte ut för att ha bråttom heller.


Välkommen åter

Säger jag åt gamla tanten. Hon är här på besök igen. Gör det svårt att stiga upp, sätta sig ner och lyfta armarna. Orsaken? Ett tungt och jobbigt, men f*n så kul pass kettlebell i förrgår!


Körde med 2* 8kgs kulor. Tungt, men bra träning!
Det var länge sen sist, så det gjorde susen att gå på passet. Min vän som drar passet varnade mig då jag kom in "idag blir det tungt" sa han, men jag kunde ju inte föreställa mig hur tungt det skulle bli. Ibland trodde jag allt att jag skulle spy, men det gick ändå! Det var bara att bita ihop och kämpa på!

Tränigsvärken som kom efteråt är välkommen, men lite mildare kunde den allt vara. Det här med att knappt kunna stiga upp och sätta sig ner är aningen jobbigt. Men den går säkert om idag!
Hade tänkt ta mig ut på en längdskidåkningstur idag, men får nog spara det tills imorgon. Även om det säkert skulle göra gott. Måste se vad jag hinner med.

Igår blev det en 30 minuters svettigt effektiv powerwalk med mamsen. Skönt. Trodde ju att det skulle hjälpa mot träningsvärken, men den blev nog bara värre. Skönt var det i vilket fall som helst!


Nu ska jag se till att få i mig lite frukost, sen blir det en promenad ner till posten. Ska hämta ut ett H&M paket med ett par nya snygga nyårsheels, även om det bara blir mat och lite folk hemma så kan man ju passa på att piffa till sig i alla fall!
Om jag inte hinner med längdskidåkning idag tar jag det imorgon, så kanske jag smäller till med ett pass yoga idag. Skulle säkert vara välbehövligt och skönt för kroppen!

Pilates skulle också vara skönt.


Smoothie till frukost skulle också sitta fint. Men kylskåpet ekar ganska tomt för tillfället. Finns varken mjölk eller yogurt att basera den på.

Hur avslutar ni ert träningsår, och gör ni det redan idag, eller först imorgon?

40 svettiga minuter

Det blev en riktigt svettig powerwalk med min kusin idag. Superskönt! Att pladdra bort 40 minuter gick hur lätt som heslt, och då jag kom hem kände jag hur svetten rann!

Ryggvären jag hade tidigare idag gick som tur om, och jag tror definitivt att det gjorde gott att röra på mig lite!

Imorgon blir det mellandagsrea, kettlebell och skolarbeten som gäller!




Det hann bli kväll och mörkt före vi gick ut på PW, och tyvärr har nog inte dagen varit såhär solig heller.

Som en gammal tant

Aj. Har tydligen legat opassligt i natt. Sovit gott har jag gjort, men nu känner jag mig värre än en gammal tant. Har ont som bara f*n i ryggen, och värkemdicinen vill inte ta bort det. Gör så ont att jag inte ens lyckas försöka koncentrera mig på praktikrapporten som ska skrivas och sånt. Tror jag ska värma vetedynan och slänga mig på soffan en stund.

Återkommer då jag kan sitta normalt utan att hela ryggen värker.

Nej se det snöar

Var ute på en effektiv 42 minuters powerwalk tidigare idag. Snön öste ner och yrde runt. Kinderna blev riktigt röda av alla små piskande snöflingor som virvlade runt.
Trots att vädret kanske inte var det mysigaste att träna i, så var det i alla fall riktigt skönt att få röra på sig lite efter julmaten. Har inte frossat som många andra verkar göra, varken i mat eller godis - även om det blivit mera godis än vanligt. Har ändå prioriterat familj, vänner och umgänge framför egen tid i form av promenader och träning. Men nu är jag på gång igen!


Jag vill ju så gärna!

Jag vill dra ut på en löptur, men med mitt sjukt låga blodsocker idag (svindlar även om jag ätit frukost!) och något som känns som snuva (jävla snor!) så borde det väl vara bäst att inte springa i alla fall. Men jag känner ju att jag har sprätt i benen!

Tog en lång sovmorgon som verkligen behövdes. Slutarbete står på schemat idag igen, men känner att jag borde dra ut i friska luften före.

Ska packa på mig mycket kläder och sen åtminstone gå en julkortsrunda - dvs en promenad och dela ut julkort!

Kort och kraftigt

Har varit duktig och jobbat med skolarbeten nästan hela dagen. Och dessutom har jag hunnit rulla köttbullar med mamma också.

På grund av allt annat jag varit tvungen att göra blev dagens träning kort och kraftig, en 15 minuters powerwalk i riktigt bitande vind. Det räckte mer än väl eftersom jag gick med sån fart att jag blev svettig trots kylan och den iskalla vinden!

För övrigt har jag bestämt mig för att minska på sockret. Har känt mig riktigt trött och slö på sista tiden, och misstänker att det beror på socker - överdos. Nu ligger sambons godispåse och stirrar på mig här på bordet, och jag har klarat av att hålla mig från att stoppa handen i påsen och sen ta en godis. Starkt! Vanligtvis faller jag för frestelsen, men nu har inte ens chokladplattan som fanns (sambon åt den) i kylskåpet lockat. Något som händer med chocklad då det närmar sig jul (jag hinner liksom tröttna före alla pralinaskar man får i julklapp), men i alla fall!

Jag är riktigt nöjd och hoppas att jag klarar mig ända fram till jul, eller åtminstone över helgen. Sen ska jag börja köra med godisdag. Lördagar. Yey me!

Ha en trevlig lördag, nu fortsätter jag med skolarbeten!

Koffeinchock



Sitter här och skakar helt hysteriskt. Och jag fryser inte. Tror bestämt det beror på en koffeinchock.
Då jag och sambon handlade julklappar köpte vi hem Pentiks julkaffe med smak av kanel och hasselnöt. Jag som aldrig dricker kaffe bestämde mig för att smaka detta idag, och för att kanske få lite bättre energi till att tillbringa lördagen framför datorn med näsan begravd i skolarbeten.
Inte så bra idé.
Tror min kropp har fått en riktig chock.
Har också sprungit på toa ca 20 gånger den senast halvtimmen. Kaffe är visst extremt vätskedrivande, till och med mer än te (men det kan ju bero på att jag är van att hinka i mig te).

Nej, det blir nog inget mera kaffe för mig på ett tag. Ont i magen har jag också, och det känns som att kaffet fräter i magsäcken.
Får nog så lov att hålla mig till te i fortsättningen.


Perfekt avslutning på fredagskvällen


Avslutade arbetsveckan och fredagskvällen med ett pass pilates. Använde mig av en DVD jag köpt för att tag sen, för ett billigt pris i nåt varuhus. Helt okej, inte så avancerat, men skönt i alla fall!
Såhär ser DVDn ut.



 

 

Idag blir det nog nåt liknande tror jag. Känner mig lite småsnuvig, nyser och snorar så jag vill inte göra något som får det att bli sämre. -15° ute igen dessutom.

Nu ska jag i alla fall jobba lite med skolarbeten och sen ser vi vart det bär av!

Ha en kanon lördag!

En helg i skolarbetets tecken

Hade sett fram emot en löprunda idag. Men just nu känner jag mig lite öm och sår i halsen. Vill absolut inte att det ska bli värre, så därför blir det nog ett lugnare pass hemma idag. Lite styrka, lite yoga eller pilates. Kommer göra gott för min kropp, definitivt!

Resten av helgen tänker jag försöka kurera kroppen, vila, vila, vila. Följa kroppens egen inre klocka, ingen väckarklocka, inga måsten. Ska skriva på en praktikrapport och mitt slutarbete. Njuta av naturen och vädret - kanske man till och med kan ta sig en skidtur?

Hur ska ni träna i helgen? Och vad tänker ni ta ut resten av tiden med?



Hoppas på så här fint väder i helgen också så att man kan passa på att njuta av lite solsken!

Crazy?



Är man månne helt tokig då man helt frivilligt och gladeligen går ut på en effektiv 30 minuters powerwalk då termometern på väggen visar på -20°?
Det var kallt, håret blev frostigt och höger stortå känns sådär semiförfrusen, men jag menar - kan man motstå det här?

Jag skulle ju gå ut medan solen sken, men helt plötsligt då jag hade kollat så att julkorten var rätt skrivna och jag hade alla adresser så var solen redan på väg ner. Synd. Men det här vädret med lite solnedgång och mörka moln som rullar in, skymningen som faller var inte helt fy skam det heller1


Träningsvärk

Har träningsvärk i lår och rumpa. Gör ont och går lite vaggande som en anka, men nog är ju träningsvärk skönt ändå!

Hade tänkt ta mig ut på en ordentlig powerwalk idag, men termometern utanför vardagsfönstret kryper allt längre ner, -16,2° för tillfället. Tror jag stannar inne istället. Har dessutom ganska bra flow på med en skoluppgift så jag vill inte bryta det.

Körde styrketräning i takt med Iform Med Anna Anka reprisen i söndags, och det känns som sagt i ben och rumpa. Tyvärr inte lika mycket i överkroppen, därför tror jag dagens träning får bli styrka övrekropp och ett välgörande pass yoga. Var sugen på en tur till simhallen, men fastnade framför skoluppgifter istället. Får bli en annan dag! Blir nog bra att köra skiten ur armar, mage och rygg i alla fall!


Samtidigt som jag skriver njuter jag av te och favoritsnacksen: kanelmandlar.




-12,8°

Graderna kryper längre och längre ner å gradstocken.

Jag hade tänkt ta mig an lite intervaller ikväll, men jag tror nog jag får skippa det. Har gått runt och nyst hela dagen idag och känner mig lite täppt i näsan, halsen känns också lite skrämmande. Får nog bli vila idag och intervaller imorgon istället! Aternativt kanske man kunde ta en tur till simhallen imorgon?!

Igår blev det dans för hela slanten. Skoj!


Hur tränar du i helgen?

Massage

Ska iväg på massage om en timme! Kommer va superskönt. Vaknade imorse och kände mig riktigt trött i högra halvan av övrekroppen (nacke och axlar mest), ungefär som efter ett hårt träningspass då man knappt orkar stå och gå.. Har också haft spänningshuvudvärk länge, och känner att jag får kramp i baklåren av att göra vissa övningar på pilatesbollen (t.ex. då man ligger på golvet och har upp benen på bollen, och sen lyfter upp rumpan och ena benet rakt upp i taket (hänger ni med?) - den ger kramp direkt!)

Har också kommit igång med träning igen. Eller motion kanske man ska säga. Powerwalks i det fina vintervädret och styrka med gummiband, hantlar och pilatesboll hemma på sovrumsgolvet. Dansa har jag också fått gjort. Kettlebell nästa vecka!
Underbart.


Dagens i-landsproblem

Jag var hungrig. Men inte sugen på nånting. Ville inte ha helt enkelt. Men nåt måste man ju äta (speciellt med tanke på att jag har några timmars träning framför mig idag, och inte hann luncha igår).

Dagens lunch blev därför enkel: havregrynsgröt med russin, linfrön och äppelmos (de tre sistnämnda kokades alltså ner i gröten). Gott, hälsosamt och mättande.


Vad åt du till lunch idag?

Snabbt, enkelt och billigt!

Igår bjussade jag sambon på en ny maträtt till middag. Kållåda. Eller kålgryta.

I min kållåda hade jag:
vitköl (valfri mängd)
1/2 stor lök (rödlök var det enda vi hade hemma, men gul skulle nog passa bra!)
Köttfärs 400g
2 morötter

Fräste löken i lite olivolja, hade i köttfärsen och lät det mesta bli brunt. Strimlade vitkålen och morötterna och hade i dem i stekpannan. Hällde i lite vatten så att inte köttfärsen skulle bränna i botten. Saltade, pepparde och kryddade med både köttfärskrydda och grillkrydda. Grillkrydda passar på riktigt till allt!

Då både kålen och mörotterna var mjuka tog jag av det av spisen och serverade. Löjligt gott, och så enkelt!
Vi åt den precis som sådan, men man kan också äta med potatis eller ris till. Köpte hem sojakross som jag tror jag ska laga med åt mig själv till lunch. Kanske tillochmed idag. Kål är gott, sojakross är gott, morötter är goda, och lök är ju gott. Man kan inte kräva så mycket mera tycker jag!

Testa!

RSS 2.0