Kvällens efterrätt

Bjöd sambon på extra god lördagsmiddag (och i skrivande stund inser jag att jag glömde matsmältningstabletten - igen). Ställde till med efterrätt också. Kladdkaka förstås, what else liksom? Stötte dock på ett problem: receptet säger 2 msk kakao. Jag hade kanske en 3/4 dels matsked hemma, och ingen choklad. Men så öppnade jag skafferiet, och vad hittar jag? Jo proteinpulver med chokladsmak. Ett som inte smakar sockerbomb sådär som oboy skulle gjort. Och riktigt gott blev det också! Sambon vet ingenting om ingrediensutbytet och nöjd var han!



Varför lyssnade jag inte på kroppen?

Stack ut på löprunda i alla fall. Dumt val. 5 km. Betongklumpar till ben. Fint väder dock. Fast tyvärr måste jag säg att jag inte är helt 100 frisk efter förkylningen än, gjorde ont i hela bröstet och ända ner i magen!


Besviken brud här hej

Det får bli vilodag idag. Eventuellt tar jag en promenad senare, men det känns inte som att min kropp är up for it. Tyvärr. Det svindlar varje gång jag stiger upp, och huvudet värker medan resten av kroppen känns svag.

Får hoppas på bättre dag imorgon så jag åtminstone får ett längre pass den här veckan också. Jag vill ju så gärna springa, precis som igår då jag stack iväg med jättepigga ben som segade ihop efter en kilometer.

Nåja. Sex and the City maraton en lördag är ju inte helt fel det heller. Synd bara då solen skiner så fint ute. En promenad måste det bli, punkt slut.


Planerna

Att springa ett milpass på förmiddan sket sig. Mega huvudvärk och en trött kropp gör att jag får skjuta upp till senare, eller hoppa helt :(


Klump i magen

Löprunda. 5 tunga km. Trots 2h sen middag satt maten som en tung klump i magen. Usch. Måste lära mig ta matsmältningstabletter.


Ett försök

Jag Måste verkligen lära mig att dricka mera vatten. Här är ett försök att få i mig mera, eller rättare sagt tillräckligt.


Äntligen klart!

Har städat. Har ju uttryckt mitt hat förut. Så länge jag springer runt med dammsugaren i högsta hugg hatar jag det massor. Men nu känns det så själva skönt sen då det äntligen är klart.



Den där första borde få flytta hem till oss och hänga på dörren till städskåpet.

Nu pausar jag med en kopp te, en kiwi och SATC. Sen ska jag fixa middag, vila lite och sen ska jag springa.

Inte OK!

Att gå ut för att hämta posten och mötas av små vita dalande flingor är inte ok. Jag hoppas på att det bara var ett skämt och att vintern inte tänker försöka göra comeback. Men det verkar ju som att jag åtminstone inte ska packa bort vinterskorna och ta fram alla tygskor och converse riktigt än. Så jag ger det till över påsk. Sen åkert alla vinterkläder bort!

Idag

Har powerwalkat med mamma och varit a busy bee resten av dan. Nu är det biggest loser final och sen sovmorgon imorgon.

På min lediga fredag ska jag dessutom städa.

Förresten så åt jag godis idag, men min bror. Helt seriöst var det bara den första som var god, och många var alldeles för söta. Usch. Tänk så snabbt jag socker detoxade mig! Tror bestämt att jag kommer sluta helt, och bara lämna kvar riktigt mörk choklad. Varför äta något som gör att jag ännu 5h senare har ont i magen, och som inte ens är gott?!


Hur ska det här gå?

Det finns en risk att jag överhuvudtaget inte kommer ur sängen imorgon. Tar jag mig upp lär nog all annan rörelse bli en pina. Speciellt trapporna till jobbet. Träningsvärk här hej! Länge sen sist, men åtminstone vet jag att jag gjort nåt bra.


Löprunda

Hurra!

Det gick bra. Lite känningar i bröstet, så jag får vara lite aktsam och försiktig resten av veckan. Men jag tror det ska gå bra.



Skönt att springa ute kl 8 och det fortfarande är ljust!

Pulsen var ganska hög men i övrigt kändes det kanon.

Nu har jag sån träningsvärk i rumpan att jag knappt kan sitta. Fina tider!

KumqWAT?

Testade köpa hem Kumqat idag efter att en elev sagt så mycket bra om dem. Påstod att dom är jättegoda.



Men alltså. Hur ska man äta dem? Hon sa med skalet på. Alltså bara att slänga in den och börja tugga där. Men det var ju så segt. Så segt. Enligt livsmedelssverige.se (eller nåt liknande) ska den också ätas sådär rätt och slätt.



Jag måste öva. Bet i den och sög ut innehållet nu. Tur att jag köpte flera.

Har du smakat kumqats, och hur äter du dem? Bara sådär? I sallad?

Uppladdning

Laddar upp inför en löprunda med allra första avsnittet av Sex and the city. Kände att det var dags att börja gå igenom boxen igen.


Spargrisens mage fylls på

Ett dyrt men oj så gott mellis idag. Dessutom belönar jag ju spargrisen och mitt shoppingpengar till USA sparkonto varje gång jag inte köper godis till mellanmål eller för att höja blodsockret utan satsar på nåt hälsosamt istället. Då får det också kosta!


Ps. Dagens insikt 1: man får packa bort vinterjackan nu och dra fram läderjackan istället.
Dagens insikt 2: att öppna fönstret för att släppa in frisk luft i en datasal som annars inte har luft över huvudtaget hjälper inte då nån står och röker utanför. Det ger bara mer huvudvärk.


Styrka och stretch

Körde styrka och ordentlig stretch med mina brudar på gymnastikteäningarna idag. En skön omgång för benen blev det. Resulterade i 45 minuter träning för min del också. Dessutom har jag träningsvärk i bålen efter helgens danstningar. Kul!

Imorgon ska jag springa. Hurra!


Back in business!

Äntligen är jag back in business då det gäller kosten. Har planerat veckans middagar och veckohandlat på Lidl. Nu ska sockersuget bort också. Godis enbart en dag i veckan, och bara om jag är sugen - inte äta bara för att jag får! Dessutom ska maten ätas i lugn takt, inte slängas in på 5 minuter!


Vårbilder!

Kameran har hängt med mig på både promenad och cykeltur ikväll, så här kommer lite våriga bilder!



Blommskelett i en lerig vattenpöl



Kråkor på telefonledningar






Och en felvänd bro. Argh då blogg.se bara svänger mina bilder.

Kanske det räcker för idag?

2h dansträning
45min powerwalk
30 cykling i hårt tempo.

Kanske det räcker?

image description

Hurtbullen i färgglada kläder hälsar!

Nåja/ kan inte sitta inomhus!

Raderade appen och installerade den på nytt. Nu borde det ju funka.

Nu tänker jag hoppa på cykeln och ta mig ut på en liten tur. Jag bara kan inte sitta inne då solen akiner och det är härligt väder. Trots att jag dansat 2h och powerwalkat 45 minuter idag. Här ska lagret med d vitamin fyllas på, och träningsendorfiner vill jag också ha!


Färgglad pw:are tidigare idag


Powerwalk igår och idag

Powerwalkade både igår och idag. Har försökt ladda upp denna bild sen igår, men iPhone appen krånglar och vägrar göra något vettigt.

Men ja, dansat har jag också gjort.

Bra helg.


Varför?

Finns det ingen Zara i grannstaden? Varför fanns inte dessa i storlek 34 då jag var i studiestaden senast? Varför har inte Zara Finland webshop?

 

 

Måste ha ett par ljusgula jeans. Nån som vet vart jag hittar? Gina tricots var väldigt ljusa, måste få känna på dem först före jag kan köpa. Har också kollat Forever 21, Mango, Nelly, Ellos, Lindex, H&M, Missguided, Asos (ja där fanns ett par, men bara i petite - och så var dom dyra), Newlook osv.


Listan

I min kalender har jag ägnat en sida åt en lista. En lista där jag skriver ner böcker jag läser om som låter intressanta och som jag själv vill läsa. Boken heter "Böcker att köpa", och snart är sidan slut. Och jag har bara fått 2 av böckerna på listan skaffade.



Tills nästa varv då jag beställer från adlibris är det härifrån jag ska plocka böcker.

Boken längst ner är ett tillskott från idag.


Tips!

Måste bara tipsa om skönaste trosorna ever.



Märket heter Gutz, modellen är en boxer, men jag upplever dom inte alls som andra boxers som har väldigt långa ben - dessa känns mera som hipster i alla fall. Eller nånting där emellan. Och trots gummibandet i midjan skär dom inte in nånstans!

Jag har köpt dem av en sportklubb som sålt, men eventuellt kanske man kan beställa från gutz.se. Dem har också SportBHar, strumpor, toppar och så åt män förstås. Fungerar superbra vid träning tycker jag, trots att det inte är träningstrosor per se. Men dom hålls i alla fall på plats och åker inte in nånstans.


Vädret.

Måste bara kommentera vädret. Och vara lite bitter på min kropp. Solen skiner från en helt underbart klarblå himmel. Termomätaren visar 11,7 utanför vårt fönster. Våren är alltså här. På riktigt.

Och kroppen då? Ja den vill ju springa nu, helst både långt och snabbt. Mest långt. Men vet ni, inatt vaknade jag med helt fuktigt täcke igen. Har svettats massor igen. Men kanske det är en bra sak, kanske jag svettas ut alla baciller från förkylningen då? För jag börjar ju känna mig bättre nu. Nå, den som väntar på något gott...


image description



Ska fota lite vårbilder idag så jag har nåt nytt att ladda upp. Men en sak kan jag lova. Conversen åker fram. Nu!

Det tar sig!

334km kvar. Och så sa jag ju att jag skulle nå nästa nivå vid slutet av året. Men alltså tja, jag tror ju stenhårt på att jag kommer dit mycket tidigare. Åtminstone i den här takten. Speciellt med tanke på att jag ju vill genomföra Stockholm halvmaraton i höst, det betyder mycket långpass bara jag kommer igång med löpningen igen. Längtar!
Måste bara vänta ut förkylningen. Den är mycket bättre nu, men har kallsvettats och svettats av värme om vartannat inatt (vaknade och gick på toa och insåg att täcke, lakan, dyna och trosor var våta av svett. Usch.) så det gäller att hålla ut lite lite till.

Från och med måndag, senast då, inleder jag löpsäsongen på riktigt. Då planerar jag 4 pass/vecka. 1 lånpass, ett intervallpass, ett kortpass och ett valfritt "myspass" som bara går på känsla. Så tänker jag. Ska försöka satsa mellan 30-40km per vecka så här till en början, och sen öka på vartefter. Naturligtvis ska jag också klämma in dans, gymnastik, yoga och styrka där emellan löparpassen för att bli en stark och framförallt frisk löpare.

 

Jag ser verkligen framemot våren, på många sätt. Men definitivt inom träningen!


En tilltalande bild

Fick hem ett nummer av IForm idag. En trevlig kille ringde och kom med ett erbjudande jag inte kunde tacka nej till: 6 nummer + löparjacka värd typ 40-50€, för en enligt mig struntsumma 23,90€.

Myser i soffan med tidningen nu.


Plättkalas

Jag och sambon har plättkalas (ja i min värld heter det plättar, inte pannkakor). Magen säger ajabaja, men resten bara njuter av det goda!


CRAVINGS!

Alltså förlåt caps locken där uppe. Men dessa måste.jag.ha. Måste.måste.måste.

Hoppas att dem finns kvar i USA då jag kommer dit, för de är ju ursöta!


Arkikengät , All Star Womens Ox , Converse - NELLY.COM



There's no way back. Jag ska ha ett par rosa converse med vita prickar. Till solbrända ben i NY i juli blir det perfekt.

Ehm. Ja tack.

Sitter och kollar i en HM katalog som kom idag. Säger bara ja tack. Älskar allt med denna.
Ps. Dålig kvalitet på bilden. Fotade med mobilen.


På gång

Sista långkvällen på gång, och jag närmar mig målet. Om 2h 15min är jag hemma igen!


En längtan

Längtar och väntar. Tills ikväll kl 21.30 och tills imorgon kväll kl 20.
Ikväll 21.30 har jag kommit hem från min allra sista marathon 13 timmars jobbdag. Och imorgon efter kl 20 är det slut med kvällsjobb för min del. Så otroligt skönt.

Hej livet, ska vi leka nu?



Ett glädjehopp. från weheartit.

Battery low

Energin är helt slut. Finns inget kvar, och då har jag haft kort dag idag!

Imorgon är det sista maratondagen ever som gäller, skönt! Ska lägga mig tidigt för att få ordentligt med sömn tills imorgon. Sen är det sovmorgon på onsdag. Skönt.


Äntligen!

Går över till nästa bok. Och nu är det dags för mig att ta itu med denna:


Premiären

Idag var det premiär för två olika saker : för det första så vart det första gången på en vecka som jag motionerade. Och för det andra så var det premiärtur med denna:


Kommer ingen vart!

Läser och läser och läser, men kommer ändå ingen vart. Det är inte det att boken är dålig, den är bara inte lika bra som Snabba cash. Tidvis dras jag in i handlingen och måste läsa mera, sen lika plötsligt faller jag ur igen. Men jag kämpar vidare. Har många olästa böcker i hyllan, och i måndags köpte jag två nya på rea så jag vill ju så gärna gå vidare och komma ut den här boken!


Det lilla som gör en så glad så glad

Som tex att termomätaren visar +10 i solen. Eller att förkylningen håller på att bli bra, bara den envisa hostan kvar.

Eller så det här. Att vägarna är så gott som bara och att den sista snön sakta smälter undan.


En ny favorit i tehyllan

En ny favorit i tehyllan.

Har förälskat mig totalt i Clippers olika tesorter. Den här är nummer 1. Hittills. Har två andra också. Dem kanske kommer på bild en annan dag.

 

Är du tejunkie som jag och inte har smakat på clippers ten, gör det!

Att förpackningarna är urfina är ju bara ett stort +. Den dagen vi har ett eget hus ska jag göra en tavla till köket, ett collage av olika Clipper förpackningar.


Granatäpple

Förra veckan köpte jag hem mitt allra första granatäpple. Var tvungen att ta foto. Gott var det också.


Nice or not

Jag har haft det här Rimmel lacket länge, men kan fortfarande inte bestämma mig för om jag gillar det eller inte. Det ser så himla fint ut i flaskan, och sen blir jag alltid lite besviken då jag får det på naglarna. Kanske det bara är brunbränd hy som fattas?

Ps. Så mycket enklare det blev att hantera telefonen då jag kortade av naglarna!


Det som blev kvar av kvällsmålet

Naturell joggi och bär.


Pigga fötter springa tripp, tripp, tripp

Mina fötter längtar efter att få stoppas ner i mina Nike löpardojjor och transportera mig runt på en lämplig runda.
Hostan och snoret vägrar dock släppa taget - så imorgon är det vila hela dagen som gäller, start med sovmorgon, massor av te och honung - och kanske lite bakande? Eller så bara soffhäng och Aldrig fucka upp, som jag fortfarande inte läst ut.


Hur du vet att du är tankspridd och stressad

1.du tänker på att du måsta tanka hela vägen hem från jobbet, tills du inser att du kört förbi tankstationen och är nästan hemma.

2. Du tänker hela dagen på att du måste tvätta håret ikväll, men inser då du är på väg att lägga dig att du glömt.

3. Du har mena och behöver således byta tampong med jämna mellanrum, och då du med nöd och näppe kommer ihåg att göra det så glömmer du ändå att sätta i ny - vilket du endera märker då du orsakat ett mindre läckage, eller då du helt enkelt känner på dig att något är fel. Oftast som tur det senare!

Ja härregud, när är det sommarlov nu igen?



Måste ha kvällsmål

Sitter i soffan och är hungrig. Måste fixa kvällsmål. I Sveriges mästerkock gör dem bolognese - och det blev jag sugen på. Men det ställer man ju sig inte och kokar den här tiden på dygnet. Det får bli något annat istället.

image description


Rivjärnet i halsen och dundernysningar

Varje gång jag hostar känns det som om ett stort rivjärn dansar polka i min bröstkorg, och jag som i vanliga fall inte ens kan nysa nyser så hårt att jag är rädd hjärnan ska komma flygandes ur mina näsborrar. Hujedamej.

Vill va frisk och dra ut på löprunda!


Täppt näsa illamåendet

Är jag den enda som börjar må illa av att va täppt i näsan och snorig?


För fy fasiken så illa jag mår nu just. Semi spyfärdig typ.


I saw this one coming

Har svettats floder inatt och vaknade med ett stort rivjärn i halsen - som inte heller har behagat ge sig av under dagen. Och näsan den tjockar till sig och kag snyter mig ännu en gång.

Det här betyder paus i burpees urmaningen och lugnare träning tills jag känner mig kry.

Usch. Har inte tid för detta nu.


Mellis

Är hemma efter en fab helg med underbara vänner, skratt tills magen krampar och dans tills tårna dör i heelsen. Efter galet sena nätter (läs tidiga mornar) är jag hemma för att ta tag i en ny jobbvecka.

För att orka veckan ut boostar jag mig med en smoothie till mellis och bra musik i hörlurarna. Funderar på en joggingrunda senare ikväll, även om jag borde passa på då solen skiner. Men mellis och jobb först, sen träningar.


Tisdagens 35

Klarade av tisdagens 35 burpees idag. Resten blir inte förrän imorgon. Kroppen var trött så jag iddes inte ta knäböjen och crazy ivansen. Så imorgon blir det 111 stycken av allt. Och då tammetusan.


Ska ta sovmorgon och hoppas på det bästa.


Nej!



Dog skodöden då jag såg dessa klackar från StylebyTyra. Sen dog jag lite mera då de bara finns kvar i storlek 40. Jag som såå gärna vill ha dem!

Den där energin till att mosa muskler

Den där energin jag skulle ha till att mosa mina muskler. Den försvann.

Nu är jag så sjukt trött. Helt löjligt. Måste vila på soffan och äta lite mellis. Sen kan jag ta itu med burpeesarna.

Då orken tar slut, men huvudet vill träna

Jag är så trött på att min kropp är så trött hela tiden. Jag vet ju vad det beror på, men just nu kan jag inte göra så mycket åt det.

Det värsta är ändå då huvudet är sjukt pepp på träning och bara längtar, medan kroppen skriker NEJ. Soffan is the shit. Men snart hoppas jag på en piggare kropp också, våren gör så himla stor skillnad märker jag.

Men idag ska jag ju avverka 108 burpees, knäböj och crazy ivans. Nu har träningsvärken i rumpa och skuldror gått om också.

Den senaste tiden har jag gjort enbensknäböj, och de gånger som nu då jag har många att göra så kör jag hälften och hälften, alltså 54 på höger och 54 åp vänster blir det idag. Effektivt. Hej killer ass, du hinner väl hit till sommaren?


Men nu ska jag jobba vidare. Är så inställd på att mosa musklerna ikväll att det måste bli bra.


Belöning för träningen? Jamenvisst!

Kanske till och med då jag besöker den allra finaste favoritstaden i helgen!

Powerwalk med en trött trött kropp

Kroppen och knoppen är så himla trötta. Powerwalkade i 4,8km med morsan i storm. Fy fasiken så kallt.

Gjorde inga burpees igår heller. Så imorgon är det 35+36+37 som gäller. 108 allt som allt. Det blir alltså styrkepass imorgon.


Mutor och pepp

Mutar mig själv med choklad för att orka jobbdagen till slut. Bara hälften kvar. (Har alltså avklarat 7h på jobb ren).

Gick till butiken för att supa in lite energi från solen, och blev så pepp på bar mark att jag funderar på att släpa fram mina Converse redan imorgon, förutsatt att det inte är -19 som det var i morse då jag steg upp då. Måste ta det där lite för stora paret så att jag får tjocksockar i dem..




Snart snart snart är det dags för tygskor igen! ♥


Ännu flera kilometrar!

Avverkade 5,7km till i solnedgången. Fina tider, älskar vädret. Skulle kunna ha semester åtminstone en vecka till!


Mera än jag trodde!

Har visst hunnit avverka en hel del kilometrar denna vecka. Typ 30 på skidor, och typ 30 till fots (iPoden strulade ju där i onsdags, så den borde egentligen visa ganska mycket mera den här bilden här under)

 

 

Riktigt bra om jag får säga det själv! Och mera kilometrar ska jag samla på mig idag. Funderar på att traska iväg hem till morsan nu bara för att ha sällskap. Tråkigt att sitta hemma helt ensam.

För övrigt var 1 1/2h i solen med en bästis helt underbart idag igen. Älskar det här vårvädret, för trots att det är ganska kyligt i luften så känns det kanon i alla fall!


Söndagens dunderfrukost

Eller, dunder och dunder - men fotogenisk är den. Trots att bilden inte blev den bästa.

Naturell jogurt med olika frön, hallon och granatäpple. Pepparmintte (clipper) och 2 små finncrisp på det. Mums


Party people

Lördagkväll hemma hos oss, klockan snart 22.
Sambon är trött och har redan gått och lagt sig. Jag sitter och gäspar och väntar på att diskmaskinen ska bli klar så att jag också får gå och lägga mig.

Långpromenad med bästis

Tiden bara rusar förbi då man spenderar en sen kväll en tidig vår med att prata bort en lång powerwalk med en fin bästa vän.

Nu njuter jag i soffan resten av kvällen.


En till underbar dag!

Alltså, det här har nog varit en av de bästa semesterveckorna på länge!
Skidåkning
Powerwalk i underbart solsken
Fotografering
Kompishäng


Fasiken sån bra dag jag haft! Och jag ska tammetusan powerwalka i solnedgången ännu idag! Men först ska jag jobba undan de 61 burpeesarna, knäböjen och crazy ivansen (hur dumt lät inte det där?) som står på schemat.



Skiddag igen!

Har mumsat i mig frulle och nu ska jag snart byta om. Ska skida lite igen. Solen skiner och där den gassar på vårt fönster så visar termomätaren +7,5°. Najs!

Fredag idag!

Vilodag

Gårdagens träningsmängd har tagit ut sin rätt. Har träningsvärk lite här och där, och är himla himla trött.

Idag tar jag vilodag. Imorgon ska jag skida, powerwalka med en vän, och göra 30+31 burpees/knäböj/crazy ivans.

Ikväll ligger jag i soffan och läser aldrig fucka upp.


Måste testa.

Det här recepetet.

RSS 2.0