Ett bra avslut

Januari som träningsmånad avslutades finfint tidigare idag.

1500m simning med en kompis. 50 minuter plaskande i bassängen.


Hoppas på en varm sommar så att man kan simma i havet!

Dessutom har jag hunnit med ganska mycket vardagsmotion i och med att jag gått till skolan, till simhallen och sen hem igen!

Mera sånt här!

Imorgon hoppas jag kunna inleda februari med en tur på längdskidor. Håll tummarna för att det lyckas!

Intensivt värre

Det har varit en intensiv helg på träningsfronten. 4 pass och en övningstimme igår, ett 1 1/2 timmes gymnastikpass idag + lite powerwalk och lufsande i snön på det.

Skönt. Inte ens träningsvärken har kommit på besök.

Imorgon funderar jag på att avsluta januari med lite simning. På tisdag tänkte jag inleda februari med en skidtur. har blivit allt för få sådana turer i januari. Tiden har helt enkelt inte räckt till, eller så har det varit över -20° kallt.

Återkommer då jag gör något spännande. Nu är det dags att ge lite uppmärksamhet åt försummade skolarbeten.

Koreografen är framme

Svettas på vardagsrumgolvet just nu. Koreografen är framme.
Ska imorgon hålla en danslektion, och nu gäller det att komma fram med en trevlig, ganska lätt men ändå rolig dans. Som man blir svettig och glad av.

Hittills har jag 34 sekunder koreograferade. Bara 2,30 kvar då! Nå, det ska nog gå lätt. Har många idéer då jag kommer till refrängen, och den brukar det vara enklast att upprepa!





Den här sköna tjejen ska få stå för musiken imorgon!

Då man vet att träningen gör nytta

Igår körde jag ett effektivt 15 minuters styrkepass hemma på sovrumsgolvet med hjälp av pilatesbollen, hantlar (1kg) och min egen kroppsvikt.


Funderar även på att investera i en sån här.



Idag har jag träningsvärk i magmusklerna och triceps. Jess! Har märkt att det krävs ganska tunga övningar för att jag ska få träningsvärk i magen, alternativt något jag inte är van med. Igår satsade jag på mage på pilatesbollen. Det verkade vara effektivt.

Idag har jag vilodag. Har druckit te och myst under täcket i soffan. Såna dagar behövs ibland!

Ps. Längtar tills jag får hämta mitt gymkort på måndag eller tisdag. Att här ska tränas!

Powerwalkandet fortsätter

Januari har verkligen varit en månad som fokuserat på powerwalkande i träningsväg. Har hunnit med några till sen jag skrev sist.

Idag hann jag dock med lite styrka också! Använde mig av pilatesboll och hantlar här hemma.

Så har jag ju ändå hunnit skida några gånger också. Förhoppningsvis tillåter helgens väder lite mera sånt!

Påfyllning av D-vitamin lagret

Den här typen


som syns i högra hörnet av bilden hjälpte mig att fylla på mitt lager av D-vitamin.

25 minuter powerwalk blev det idag igen. Inte så mycket, men helt tillräckligt i denna kyla! Skönt att få vara ute och röra på sig lite!

Nu ska jag ta itu med lite skolarbeten, och städa lite till före det bär av till studiestaden!

Vad blir det idag då?

Har inte hört nåt av min vän Kettlebell instruktören. Skulle mer än gärna ta en tur på skidorna, men termometern visar -20°. Solen skiner dock, så en promenad ska jag väl få inklämd.

Fick just fnatt och började städa ur linneskåpet, byta sängkläder, byka, diska osv. Så nu är här lite städigare. Dammsuga och dammtorka får sambon göra imorgon. Om jag inte dammtorkar redan idag.

Nu ska jag i alla fall förbereda lite lunch. Sambon säger sig vara hungrig. Sen ska jag ut på en powerwalk!

Hoppas solen fortfarande skiner om en halv timme..



Idag är det sånt här väder. Fast kallt.

Impulsshopping


Jag är duktig på att impulsshoppa. Skor, kjolar, klänningar, tröjor etc. Men jag har aldrig varit bra på att impulsshoppa träningskläder. Varför vet jag inte. Kanske för att jag oftast tycker att 50€ är för dyrt för en träningstopp eller liknande. Student som man är har man inte direkt råd att köpa hur mycket och hur dyrt som helst. Annan impulsshopping sker mest på rea i alla fall.

Nu har jag dock lyckats med lite impulsshopping! För att slippa bära löparskorna fram och tillbaka mellan studieorten och hemorten hela våren så köpte jag i början av veckan ett par nya löpardojjor. På rea! 65€ betalade jag för dem. Inte så farligt dyra, och snygga är dem ju också!

Nike Air Span + 7 heter modellen.

Klicka på bilden för länk!

Som tur så kom det med en sensor med Nike + sportsband också

Så då är det bara att koppla i den i de nya skorna och springa iväg.


Blir ju all Nike för mig nu. Förutom löparjackan som är Björn Dahlie!

 

 


Powerwalkar veckan

Träningen den här veckan har inte direkt varit varierad. Har haft fullt upp precis varenda dag. Långa skoldagar, tentaläsning och tenta på fredagen, jobb och annat kvällsprogram har helt enkelt tagit bort lusten till att göra något annat. Att jag dessutom kännt mig halvkrasslig har ju inte direkt hjälpt.

I måndags var det 43 minuter med mamma som gällde. I onsdags blev det en 30 minuters powerwalk före läggdags. Igår blev det en effektiv 20 minuters powerwalk, och idag slog jag till på hela 45 minuters powerwalk. Veckans enda solskenspromenad! Tisdag och torsdag var vilodagar, som bestod av mycket vardagsmotion. Har traskat fram och tillbaka mellan skola, praktikplats, stan, skola, lägenhet, praktikplats, lägenhet, stan lägenhet. Typ. Alltsomallt har det blivit över en timme vardagsvandrande per dag. Inte så dåligt det heller.

Imorgon tänkte jag dock variera mig lite och försöka mig på ett pass kettlebell. Blir inte det av så ska jag försöka mig på en skidtur.



Finfina moln på himlen idag.

Härlig egen tid

Sambon steg upp tidigt imorse för att jobba lite. Jag som haft en stressig vecka kände tydligt igår kväll hur jag står och balanserar på kanten, faller jag kommer väggen emot. Magplask. Därför tog jag mig friheten att sova ut, och sova länge. 10.30 steg jag upp. Solen sken. Drack ett glas c-vitamin brus, och lite av en Brämhults blåbär-hallonsmoothie som jag hade i kylskåpet och packade på mig ett lass med kläder. Det visade -14° ute, men solen sken och jag riktigt njöt i de 45 minuter jag var ute på powerwalk! Fotade lite och ibland bara stannade jag upp för att titta på hur otroligt fin miljö jag lever i. Underbart! Ibland glömmer man helt enkelt bort hur fint och bra vi har det här i Norden!


Tror att jag här ställde in kameran på Snö. Därav det lite halvsepia liknande ljuset. Det ser lite gammaldagsbleknat ut. Men riktigt fint om jag får säga det själv! Taget med en helt vanlig Canon Ixus 80 IS


Den här är tagen med inställningen dagsljus. Himlen var så fint blå idag. (Vilket ju kan bero på att det varit grått, mulet och snöat typ hela veckan!)

Då jag kom hem fixade jag en sen frukost: blåbärs-banansmoothie med lite havregryn och linfrön i (gjord på naturell jogurt så klart) och ett kokt ägg.

Att ha lite egen tid idag har varit riktigt skönt. Det behövdes. Har inte gjort något av det jag kände att jag borde göra idag. Man måste helt enkelt ta tid och bara tänka på sig själv och sin hälsa ibland. Något jag definitivt borde öva på och bli mycket bättre på. But I'm getting there, sakta men säkert..

Tips!

Bestämde mig i söndas för att inte äta godis alls före helgen (delmål, kasnke förlänger det). Hittills har det gått hur bra som helst. Man måste helt enkelt bara bestämma sig!

För att ändå ha något att tugga på så köpte jag en sån här påse



Från Den Lille Nöttefrabriken.

Russin, papayabitar, cashew och jordnötter i en salig blandning. Gott!


Lättlagat och gott!

Igår slängde jag snabbt ihop en nudelsoppa åt mig och sambon före vi skulle iväg och hälsa på familjen.

1. Kokade upp vatten med en fyrkant grönsaksbuljong (man kan ju välja vilken buljong man vill).
2. Kokade upp vatten i tekokaren och hällde på glasnudlar som jag hade satt i en skål.
3. Slängde i grönsaker i den kokande buljongen (helt vanliga frysta, ta vilka du vill), saltade med soja, pressade i lite vitlök (2 klyftor), hackade en chili (blev superstarkt, en halv räcker väl!), och kastade till sist i räkor och de blötlagda risnudlarna.
4. Hade i ett halvt paket matlagningsgrädde för att dämpa chilin lite.
5. Ät!

Soppan blev klar på mindre än 10 minuter, och gott var det! Tyvärr har jag ingen bild, men ni får föreställa er hur det såg ut. Testa!


Inte direkt nudelsoppa, men väl något ätbart!

1500m

Igår var jag och en vän till simhallen. 1500m på 50 minuter blev det! Riktigt bra!
Vi funderar på att börja gå en gång i veckan. Hur bra som helst.

Idag blir det vilodag. Semiont i halsen. Vill inte bli sjuk.

Imorgon ska jag nog springa, eller skida.

Kvalitetstid

Igår med mig själv och ikväll med mamsen!
Två powerwalkar, två kvällar i rad. Skönt. Plusgrader och regn här idag. Glashalt ute, och kraftig vind. I like!

Många har säkert tröttna på vintern, men jag gillar den! Visst, det är ju inte så kul med -27°, men där kring -10° är riktigt passligt tycker jag!

Och även om alla väljer sitt, så kan jag nog ändå inte förstå dem som bara tränar inomhus hela tiden. Ni missar ju så mycket skön frisk luft! Luften ger nog en del endorfiner den också, och att få titta på allt fint i naturen!


Nu ska jag hoppa i duschen! Skolan börjar imorgon igen!

Vinterlöpning

Drog ut på en 30 minuters löprunda i dagens snöoväder.

Typ såhär.



Alltså samma som igår. Tur att jag sprang iväg då jag gjorde det, eftersom det blev värre och värre då jag kom hem. Tungt var det att springa i motvind, piskande små snöflingor och snömodd, men det var så värt det.

5,17km på 30min, riktigt bra! Enligt nike+ gjorde jag min snabbaste mile hittills (alltså en USA mile, hur långt det nu är - 3,2 mile är 5km tror jag)
Är förvånad över att det gick så snabbt och att jag kom så pass långt fastän det kändes såå trögt och såå långsamt! Gick ganska snabbt på i början medan det blev trögt mot slutet då vinden ändrade riktning och styrka och då snöfallet ökade.
Är helt klart i bättre form än jag först trodde! Kul! Och så bra!
I början på nästa vecka borde jag få mina grejer, eftersom dom inte kommit ännu. Hade velat testa vinterlöptightsen. Typ nu. 
Idag hade jag dock på mig underställ (byxor + tröja), windstopper underblus, vanliga "sommar" tights, tjocka träningsstrumpor och en skid/löpjacka. Helt perfekt för -2°! Inte ett plagg för mycket eller lite! Med vinterlöptightsen skulle jag säkert klarat mig utan underställsbyxorna. Men det får jag testa nästa vecka!

Har ni snöstorm idag, och har ni isåfall vågat er ut i stormen?

Dagens i ett riktigt snöoväder

Var ute på en powerwalk med mamsen, pladdrade bort 30 minuter medan vi traskade fram i snöovädret utanför. Endast -5,5°, men ordentlig blåst och snöyra.


Ungefär såhär. Från We♥it

Skönt var det i alla fall att få lite frisk luft.

Nu ska jag fixa till lite kvällsmål och sen fortsätta skriva, och snegla på masterchef på 3an med ett öga. Man blir ju hungrig av att se all mat!

En grön frukost



Idag är min lilla frukost väldigt grön. Limpsmörgås med en skiva ost och gurka på. Speltgröt med skivad kiwi och fettfri mjölk.
Mums!

Igår var det för övrigt första gången sen februari 2008 som jag åt Kiwi. Löjligt gott, som jag hade saknat det.

Orsaken till att jag inte ätit det på länge är att jag då för 2 år sen fick allergiska reaktioner, hela munnen gick sönder (det sved som attan vad jag än åt eller drack) och läpparna blev irriterade. Så reagerar jag på färsk ananas också. Men då det är så gott! Igår gick det smärtfritt med kiwin, men nu känner jag att det svider bara lite då jag äter den.

Nå, så länge jag inte hamnar in på sjukhus av nån allergisk reaktion så får jag så lov att leva med en svidande mun några dagar.

That's life!


1h 13min

Så länge tog det för mig att avverka 10 kilometer på längdskidor, och nästan 700 kcal tidigare idag.

Typiskt var ju att solen gick ner då jag kom hem och lunchade och att det klarnade upp så att man såg solnedgången då jag åkte hem från skidspåret. Nå, fick i alla fall ordentligt med träning och frisk luft!



Kände mig riktigt seg idag och var så trött att jag kunnat lägga mig ner i en snödriva bredvid spåret och sova, men jag kämpade mig igenom 10km i alla fall. Kanske inte så konstigt att maxpulsen var 220 idag, känner mig inte helt 100. Brukar inte ha så hög puls..

Hoppas på ganska milda minusgrader och sol imorgon, så att jag kan ta mig en förmiddagtur!

Variera mera!

Kom hem från träningar för ungefär 25minuter sen. Laddar för att åka iväg på en tur längdskidor. Solen skiner, det är -16° (ganska kallt - men hey det finns ju kläder!), perfekt uteväder med andra ord!

Laddar med en tallrik gröt. Och inte vilken gröt som helst, utan spelt/dinkel grötmed hemgjord äppelmos och lite fettfri mjölk! Gott med lite omväxling till vanlig havregrynsgröt!

Borde ha kokat gröten lite längre, men den är god i alla fal!

En lätt och nyttig lunch!

Mitt 2011

Jag avger inte nyårslöften. Helt enkelt för att jag förr inte har klarat av att hålla dem. Vill heller inte lägga upp en massa förbud: får inte äta godis, får inte göra si, får inte göra så.

Istället har jag bestämt mig för att sätta upp mål.

Mitt största mål är att lära mig säga nej. Jag har för många järn i elden, tyvärr så många att elden snart slocknar. Men då det är så svårt att säga nej. Mycket roligare att säga ja. Vill ju vara med i allt, överallt, men tyvärr går det inte riktigt.

Vad gäller träningen ska jag få in mera styrka, mest i form av Kettlebell. Sen ska jag fortsätta med mycket löpning och längdskidåkning nu på vintern. Till sommaren blir det mera simning, men det är något jag ska försöka pussla in nu på våren också. Yogan och Pilatesen ska jag klämma in några gånger i veckan också. Om jag känner att jag har råd ska jag investera i ett gymkort till våren och gå på olika klasser, men annars sköter jag alla delar av träningen själv - något som fungerat utmärkt hittills också!

Min huvudplan är i alla fall variation. Om jag varierar min träning mycket så håller jag också motivationen uppe! Och med vårens fullspäckade schema kommer jag behöva orka, och träningen kommer ge mig välbehövliga andningspauser.


Hur funderar ni kring träningen 2011?

Dagens dåliga

Att köpa en påse mandariner och sen då man öppnar den upptäcka att hälften är ruttna och andra halvan torra och ihopskrumpna.

Nå, dom går ju att äta ändå.

Den som väntar på något gott

väntar aldrig för länge, eller?

Förra torsdan, alltså dan före nyårsafton, klickade jag in mig på stadiums hemsidor, registrerade mig och lade en liten beställning. Jag väntarväntarväntar så på att mitt paket ska komma. Snälla kan jag inte få ett sms om det nu?!


Jag vill ju kunna mäta och kolla hur långt jag går och springer, och min IPod Nano tycker inte om -16° (batteriet tar slut nästan genast då det är riktigt kallt), dessutom är det ju inte alltid man vill ha musik eller så schysst att gå med IPod lurarna i öronen om man springer eller går med någon annan. Detta blir perfekt! Sändaren till skorna har jag ju redan! Snygg är den ju också!

Ett par tjockare vinterlöptights. Av pappa fick jag windstopper byxor i rak modell i julklapp, dom är perfekta för längdskidåkning och också löpning, men dessa vill jag kunna ha då det inte är så hemskt kallt utan sådär passligt. Och så är det ju bra att kunna variera också, dessutom måste man ju tvätta sina träningskläder ibland!
Snygga är dem ju också.


Bilderna är från Stadiums hemsida.

Edit 12.43: Hurra! Fick mail om att mitt paket skickats iväg. I slutet på veckan borde jag alltså ha mina grejer!

Nytt försök

Motion eller träning piggar alltid upp. Åtminstone då det gäller mig. Lite endorfiner gör så otroligt mycket ibland.
Var ute på en powerwalk med mamsen i ca 45 minuter. Skönt. Solen sken då vi gick iväg, men som vanligt hann den gå i moln före vi var hemma igen. Men spelar roll. Jag fick min promenad, frisk luft och några endorfiner.

Nu ska jag ta itu med skolarbete i ca 15 minuter och sen väntar besök och lite planering.

Mera träningar på schemat ikväll!



Det blev lite av båda idag!

Motivationen tryter

Solen skiner, temperaturen ligger där krin -8 eller -9 och små små snöflingor dalar långsamt ner.

Vill jag sitta inne och skriva skolarbeten? NEJ. Vill jag dra iväg till skidspåret? JA. Har jag något val? NEJ. 29 april närmar sig med stormsteg, och skolarbetena har fått vila under nyårshelgen. Nu är det bara att ta tjuren i hornen och göra något vettigt. Kanske kan klämma in en powerwalk med mamsen senare.

Årets första träningspass

Inledde året med en välbehövlig vilodag i söndags. Trots att jag behövde den efter riktigt intensiv träning där på slutet så kände jag mig dålig över att jag inte tränade. Men, äh, det gick om.

Igår inledde jag det nya träningsåret. Det blev 45 minuter längdskidåkning på isen. Skönt. Hade kunnat fortsätta hur länge som helst, men det började skymma (var lite trögstartad så det blev ganska sent) + att sällskapet skulle blivit så oroliga om jag inte dykt upp på ett bra tag.

Idag inleds hela dagen med träning, och avslutas på samma sätt! Dans står på schemat!



Nya favoritträningen

RSS 2.0