Sega och trötta ben

Solen sken idag och det har varit närmare 20° här. Fatta och det är den sista september! Helt sjukt. Bara för det, och för att det var fredag så bestämde jag mig för att fira med en längre löprunda - 10km skulle det bli. Och ja, det blev det. Med en liten drickapaus hos mamma så sprang jag 10,5km på 1h1minut.



Eller ja, 10.49 kapade den tydligen av till då. Men whatever. Snittpulsen låg på 169 och max på 190. Ganska högt, men å andra sidan så sprang jag lite terräng och då pressades pulsen lite. -625 kcal säger pulsklockan. Inte så stor skillnad med andra ord.

Jag hade bestämt mig för en viss runda, men i sista stund - då jag redan hade sprungit ut hemifrån - så ändrade jag mig och sprang åt ett helt annat håll. Bestämde mig för att jag ville köra så mycket grusväg som möjligt. Så då blev det lite terräng på det också. Sprang på geggiga skogsvägar i stora traktorspår nersjunkna i leran. Tungt åt benen, men lite utmaning måste man ju ta med. I början hade jag svårt att hitta flowet, men vid 1km så släppte det.

Men då jag hade så otroligt trötta vader, jösses så de inte ville jobba med mig idag. Smalbenen var likadana. Nästan sådär 5 före kramp hela tiden. Måste nog beställa tid till idrottsmassage igen tror jag, för såhär kan vi ju inte ha det!

På grund av benen tog jag vattenpaus hos morsan också. Måste få vila dem lite. Och nu tror jag faktiskt jag ska slänga upp vaderna på spikmattan en stund!

Trots lite sega ben är jag ändå otroligt nöjd över min runda! Så bra det gick!


Precis så är det! Fast idag hade jag känningar i båda knäna. Det värkte. Det är inte bra. Men jag misstänker att det är muskelfästena som krånglar, eftersom jag hade sån värk i smalbenen också. Ska be massören känna efter lite sen. För ja, värken i vader och smalbenen släppte, men då började det kännas ovanför och under knäna = där muskelfästena sitter. Har i övrigt också haft allmäna känningar i muskelfästet ovanför höger knä. Borde nog fixa det.



Det här var ju lite intressant. Har tydligen varit duktig denna vecka!

Sen säger jag också Adios Rio, Bienvenudo Mexico City!



Hit kom jag. Inte så långt alltså. Har med andra ord en bit kvar. Men den ska nog avverkas så småningom!


TGIF!

Thank god it's friday! Som jag längtat efter denna dag! Tänker ligga på soffan, äta god mat, springa långrunda och bara mysa med sambon. Och ja, läsa den där bra boken jag håller på med (recension kommer då jag läst ut den!).

Typ så. Imorgon förutspår sambon en shoppingrunda. Så vi får se vad det blir till.


Frustrerande! Men hög på endorfiner i alla fall!

Var ute på en löprunda. Och vet ni. Hur otroligt frustrerande är det inte då det i övrigt går helt perfekt, men så är det nån liten onödig grej som krånglar?!

Jag menar, +16° (jag hade allt för mycket kläder - som vanligt, men det blåste så mycket tidigare så jag tänkte att jag tar på mig ordentligt. Men det blåste ju varmt!), en skön vind, benen som pendlar på som om de inte gjort annat, andningen som bara fungera. Och så orosmomentet. Eller irritationsmomentet kanske. Magen. Har haft lite småont i magen hela dagen och den har mullrat och bullrat. Och jag fick en brännande känsla, som halsbränna men nere i magsäcken, som ju gjorde mig riktigt illamående. Huga. Fick stanna flera gånger och bara stå och andas tills det värsta illamåendet gick över. Men då jag väl andats en stund och den värsta spyvågen gått över så gick det hur bra som helst igen! Så skönt. Hade en riktigt bra fart på kände jag.

Summa kardemumma blev det såhär:



Fast jag lyssnade inte alls på senast tillagda, utan på listan Bra musik, hade bara igång fel först. Enligt pulsklockan är medelpuls 133 (tack care andningspauserna antar jag) och max 190, -204kcal på den. Skulle vara kul att veta hur Nike+ räknar dedär kalorierna, då pulsklockan säger något annat. Men whatever, det är inte det som är det viktiga!

5,36km fick jag ihop. på 32 minuter. Helt okej, helt okej.
1km - 5.29
2km - 5.45
3km - 06.02
4km - 06.07
5km - 06.02


Inte några supersnabba kilometrar, men hej. Jag är nöjd i alla fall. För jag kände att min kropp vill så mycket nu. Och den fungerar. Benen hade mycket att ge ikväll, det var bara magen som inte ville ge mig nåt nöje av träningen. Fast nöje tog jag ut av träningen ändå, och nu mår jag som en prinsessa! Nyduschad och i myskläder ska jag stoppa i mig en banan och ett glas o'boy (gillar inte bara mjölk!) och sen ska jag krypa ner under täcket med en bok.



Gud så himla mycket jag gillar det här! Jag älskar att träna!



Fast den här typen börjar ju bli lite tjatig då hon säger samma sak om och om igen.

Mera powerwalks

Mycket powerwalks på sistone. Men idag ska jag jogga!

Kom förresten på varför jag har sån träningsvärk i rumpan - jo för jag har börjat jobba mera med den då jag pw:ar. Jag skjuter alltså ifrån riktigt ordentligt och spänner baken då jag gör det (läs kniper ihop skinkorna) och vet ni - det känns! testa!




Äntligen fick jag Nike+ Active att fungera. Halleluja moment! Såhär lite kvar i Rio. Men det krävs en ganska lång runda för att komma upp i det där just ikväll.



Tydligen har jag i alla fall gjort bra ifrån mig i veckan.




Det här räckte ingen vart. Just so you know.


För jag kom bara hit. Och behöver 850 nikefuel, vilket innebär -850kcal före jag kommer upp till toppen av det där berget och får flytta mig vidare till nån annan stad. Men hej, får jag till åtminstone hälften idag så åker resten imorgon sen!

Dagens besvikelse

Att paketet jag beställde från Adlibris FÖRRA ONSDAGEN skickats iväg först IDAG. Jag menar kom igen. Trots att jag valde gratis frakt stod det att paketet skickas från lagret 2-3 arbetsdagar efter beställningen. Alltså fredag eller måndag senast. Inte en vecka efter beställningen.

Kanske de haft beställningsboom där nu?

Prommis

Var ute och powerwalkade med en vän i cirka gurka en timme. 6748 steg avverkade vi. Bra bra. Har dessutom avverkat sammanlagt 8210 steg idag då jag också haft gymnastik och hade på stegräknaren då.

Ja och så har jag ju gått massa annat också, men då har jag ju inte haft stegräknaren.

Skönt med promenad och frisk luft. Ska göra en sista kraftansträning inför morgondagen, sen är det dusch och sängen som gäller för denna brutta. Trött är bara förnamnet!

Föresten blir jag lite less på Nike + Active som inte fungerar idag.


PS. Har massa träningsvärk i låren, 1 timme skogspromenad med mamma igår, varav hälften bestod av att klättra i berg och stiga upp på och ner från stora stenar. Autsch. Men skönt :)

Sugar overdose

Har helt od:at på socker idag känner jag. Bakade New York Fudge Brownie (Leilas recept) igår och förde det till bygget där vi mumsat på det till kaffet. Det är alltså fråga om en riktigt kraftig kladdkaka. Mumsig som tusan!

Den har vi fortsatt att mumsa på idag och på eftermiddagen. Den var godare såhär dagen efter! Ja och sen var vi på kalas också.

Behöver nog inget socker whatsoever nästa vecka.

What?


Vad fan hände med Bloglovin? Senast jag kollade såg det verkligen inte ut såhär, och det här hände helt plötsligt då jag gick igenom bloggar.

 

Fattar noll.

Så jag skippar datorn och kollar på Coyote Ugly istället. En av de bästa filmerna!


Varför gå när man kan springa?

Sådär för att citera coola Miranda.
Löprundan idag var så otroligt skön. Njöt i solen. Försökte supa in så mycket D-vitamin som möjligt av solen som sken och förstås fylla lungorna med krispigt fräsch höstluft.

Dagens pass gick ut på att känna av kroppen, låta den bestämma takten, inte hålla nån koll på tiden (bara lite på kilometrarna) och ja, helt enkelt njuta. Och njöt, det gjorde jag minnsann!



48 minuter blev det. 8,39km. Lite sådär ojämnt, försökte få till 8,5 men lämnade visst en liten bit från det. Nåväl, det gör inget. Hann dessutom klämma in lite backträning där vid 6km. Kom till en korsning där cykelvägen går under huvuvägen som en tunnel, den består av 3 förgreningar som alla består av små backar. En lite brantare än de andra två som sluttar mera. Sprang 2 gånger uppför den brantaste och 2 gånger uppför den nästbrantaste och sen en gång uppför den som sluttar mest, den som ledde hemåt. Det kändes i benen, och det var bra, för jag ville ge dem en liten utmaning efter att ha nött asfalt i 6km.

I början hade jag lite svårt att få benen att fungera, de ville inte riktigt hitta takten, men det gick bättre och bättre och då Nike+ tanten sa att jag hade sprungit 4km infann sig flytet. Benen pendlade på otroligt bra, andningen fungerade utmärkt och jag mådde helt superbra!

475kcal visar Nike+, 496 säger pulsklockan. Bra där, nästan likadant! 178 låg snittpulsen på, och max på 190. Mycket bättre än under det där långloppet då max låg på 201 och snitt nånstans där kring 190. Såhär ska det ju va!

Och ja, trots att jag inte gillar att nöta asfalt så var det så otroligt skönt! Sprang i dikeskanten så långt det gick, eftersom det är skönare för benen!



Nike+ Active bjuder på pepp.



MiniMe:n bjuder också på pepp!



I Active är jag i Rio fortfarande, men snart byter jag stad:




Nu då jag stretchat, duschat och njutit av en kanonmiddag i form av hemmagjord klyftpotatis, grisyttrefilé och sallad är jag nöjd för att ta helg och bara njuta av kvällen. Läsa lite, titta på film med sambon och bara mysa!


Wohooo! Solsken!

Vet ni, äntligen skiner solen. Efter typ 3 veckors konstant regnande. Jag är så glad, så jag skiter fullständigt i de tunga blå molnen som jag ser där borta i horisonten. För vet ni, nu hoppas jag på sprätt i benen.

Jag tänker ta mina första löpsteg sen det där loppet förra helgen! Hurra vad kul det ska bli att springa. Och inte blir det nån 5km runda heller, nej jag satsar på 7-8. Hur lång den nu blir, kanske drar till med en 10a om jag känner mig riktigt pigg.


I'm so excited.. And I just can't hide it ;)

Dagens önskan

Att jag får ett positivt mess av en kompis som säger: men såklart vi drar kettlebellpass på helgen också. Eller, men du det är bara att komma in och köra för dig själv, vi har ju öppet.

 

 

Snälla snälla snäällla. Vill så gärna. Måste börja träna styrka igen!


Fräsch frulle

Idag blev det en riktigt fräsch och vitaminrik frulle för min del.

Grekisk jogurt, färsk ananas och färsk mango. Mums! Och så ett kokt ägg på det.

Nu vankas det mellanmål, äggmacka. Sen ska jag ställa mig och baka lite. Brorsan beställde muffins, så då får det bli muffins då.

Bästa fredagen

Lite pyssel pyssel med mamma.
Kinesiskt med sambon. Gong bao räkor åt jag. Söker alltid efter det som är starkt i menyn. Och starkt var det. Gott också.

Nu är det soffmys, idol och ett glas vitt som gäller. Så jag slår av datorn nu.

Dagens 2do

Det ser ut att bli lite sånt här idag igen.



Hittills har jag inte gjort annat än legat i sängen. Läst, druckit te och bara chillat. Gött med ledig dag. Dessutom vaknade jag med halsont, så det blir väl dåligt med träning i helgen. Men det är okej, för sambon lovade att bjuda på kinesiskt ikväll.

Bilden redigerade jag lite i iPhoto. Nämligen såhär:


Bilden är tagen med min 550D


Vad sysslar ni med denna fredag?

Välkommen fredag!

Välkomnar fredagen med öppna armar! Helt freackin' underbart med en ledig dag! Sovmorgon nästa!

Dagens frukost kost

Sitter med dagens tredje tallrik grekjogurt med frukt/bär nu. Det var frukost och middag.

Det var ju såhär det inte skulle bli. Men jag var inte hungrig före jobbet, och är inte så farligt nu heller. Så då passar det utmärkt med frukostmat!

Höstig soppa

Dagens lunch blev en god purésoppa. Uppiggande på en grå dag, och riktigt höstig i färgen tycker jag.



Det är alltså morots och blomkålssoppa som jag kokade ihop häromkvällen då jag insåg att jag måste ha lunchlåda fixad till nästa dag.

Smarrig värre då jag dessutom hackade i en liten gul chili. Den fick det där perfekta stinget som jag gillar!

Receptet är busenkelt och billigt, det du behöver är:
500g morötter. Skala, skiva i ganska tunna mynt och släng i en kastrull med kokande vatten
1/2 blomkålshuvud. Eller så mycket du vill ha. Bryt sönder i mindre knippen och släng ner med morötterna.
1 grönsaksbuljongtärning som åker i med resten.
Chili om du vill

Då morötterna och blomkålen är ordentligt mjuka rör du ner en burk crème fraîche och tar av kastrullen från spisen. Om du har massa vatten kvar i kastrullen så häll av lite, så blir inte soppan jättetunn.
Ta fram stavmixern och mixa. Smaka av, salta och peppra!

Voilà, med minsta möjliga ansträning (nästan) så har du en sammetslen och god perfekt-till-hösten soppa!



Den ser lite ut som barnmat, och utan saltet, chilin och pepparn kan jag tänka mig att den funkar som det också!

To do list

Idag ska jag:

Knåpa ihop ett prov - check!
Planera resten av morgondagens lektioner
Planera kvällens kurspass - check
Se över kvällens kurspass
Kanske hinna med en promenad (före eller elfter jobbet spelar ingen roll)
Fundera lite på den nya telefonen


Ja, jag har alltså klarat av 2 av 6 punkter på dagens lista. Och hur jag ska få resten gjort vet jag inte. Men å andra sidan så är det ju bara att ta itu med det, så att man sen kan stryka lite mera från listan.

Edit: about en timme senare. Har hunnit se över kvällens kurspass, men ska diskutera och rådfråga en vän lite också. Har funderat på den nya telefonen - resultat? Tja, en HTC Wildfire S i lila eller vitt börjar också se bra ut. Har också planerat resten av morgondagens lektioner, måste bara skaffa fram lite rekvisita och få hjälp av en kollega för att kunna utföra det.


Simmardagen

Tisdag betydde alltså simning. 30 minuter 1km. Jag har blivit snabbare! Kanske havssimningen i somras hjälpte? Hurra i alla fall!

Nu borde jag passa på att springa en runda också, då jag ska på jobb igen ikväll. Men först ska jag knåpa ihop ett prov och planera morgondagen. Sen kan jag ta mig en runda.


Ska presentera dagens smarriga lunch också!

Den där hetsen om vikten

Jag har gått och funderat på det här ett tag. Och jag vet inte om jag skrev om det tidigare, men gjorde jag det så fine. Här kommer det igen.

För jag blir så trött. På den här jävla vikthetsen som råder omkring oss. Gå ner 4kg på 2 veckor, minska 10cm i midjemått på en vecka och sånt. Varför?

Okej, jag gillar träningstidningar, som skriver om olika nya träningspass, olika tips och idéer till övningar som stärker ryggen eller vad som helst. Och visst läser jag reportagena som heter "Gå ner 4kg på 5 veckor", men jag läser dem med ett öga, tittar på matlista och suckar och bläddrar vidare. För trots att jag har komplex för min vikt, och ibland tycker att jag är mycket större än jag är (eller okej, ganska så ofta) så är jag så trött på att detta manglas ut i alla tidningar till alla tjejer i alla åldrar.

Varför kan inte fokus ligga på "du är fin som du är" istället, som Lady Dahmer skriver om i den här krönikan som hon skrivit för cravingz.se?

Varför måste alla våra tankar kretsa kring vikten hela tiden? Jag förstår inte, och jag orkar inte.

I lördags då vi sprang loppet hade vi en bekant med oss. Då vi var färdiga sa hon "jaha, nu var det färdigtränat då, för nu har vi ju sprungit loppet så då fortsätter jag ju inte träna efteråt. Och jag som ska gå ner i vikt".

Då fick jag sån lust att bara skrika. Härregud. Vuxna människa som har familj, jobb etc. Varför ska fokus ligga på att få bort lite put från magen eller lite celluliter från låren? Kan vi inte fokusera på det som är bra här i livet och njuta istället för att gå miste om en massa bara för att vi står och drar i magen, håller andan och spänner oss, så att inte nån i misstag ska få syn på oss från en osmickrande vinkel?

Jag blir så arg på mig själv då jag ibland fokuserar på det här. För det är ju så onödigt. Min sambo älskar mig för den jag är, och han lär inte sluta älska mig om jag lägger på mig nåra kilon. Det är bara jag som slutar (eller tja, sluta kan man ju inte säga då man inte ens har börjat, men ni förstår i alla fall) älska mig själv och min kropp då. För några "förbjudna" kilon.

Visst säger jag inte att alla ska strunta i att tänka på vikten och så, men jag tycker fokus borde ligga mera på hälsa och välmående istället för på en ynka siffra.

Vad tycker du?



Sånt här gottigt gör mig osäker och ger mig dåligt självförtroende. Men varför ska det vara så? Varför kan vi inte bara njuta av det istället?

Den bortglömda frukosten

Idag återvände jag till den godaste av frukostar. En som jag inte ätit på väldigt länge. Och som jag saknat den!

Grekisk jogurt, Lidls såklart
En halv banan
Blåbär i valfri mängde
Linfrön
Solrosfrön
Honung


Mums! Så gott. Och snabbt gick det att äta det också.

Nu tar jag mitt pick och pack igen och styr kosan mot jobbet.

Megalång dag

Gud sån lång dag. Åkte iväg till jobbet kl 7. Kom hem 21.30. Jag är trött.

Tack och godnatt.

Simmardagen

Härmed inför jag tisdagar som min simmardag. Ibland kanske till och med gymmardag också.
Jag har nämligen en så bra arbetsplats, att jag en gång i veckan får gå gratis till simhallen. Och på gymmet får jag reduceratpris. Det här är ju verkligen ett bra sätt att peppa sina anställda till att ta hand om sig själva och att tänka på hälsan. Sparar förhoppningsvis pengar om folk håller sig bättre friska.
Nu ska jag bara avsluta här, sticka via butiken för att köpa nåt att äta tills efter simhallen. Simma en timme. Sen är det dags för kvällskurser! Iik. Lite nervös är jag, men det ska nog gå bra. Språkkurser som gäller hela kvällen alltså..

Det där loppet då

Ja så var det det där loppet jag sprang i lördags. 16km skulle jag springa. Ungefär hälften går på terräng och resten på grusvägar.

Och jag är så otroligt jävla besviken på mig själv och på min kropp. Det kändes bra de första kilometrarna, tills vi kom in på terrängdel 1. Min puls sköt i höjden och låg där kring 198, 199 mest hela tiden. Benen kändes som stockar. Jag fick inte andningen att funka och jag fick inte benen att funka. Så jag fick gå i uppförsbacken. Joggade en bit. Fick gå igen. Joggade en bit. Fick gå igen. Alltså tammetusan. Jag gick nog mera än jag sprang, eller nåja kanske inte. Men jag gick mycket. Allt för mycket. Och jag var så ledsen. Då det enligt skyltningen var 11km kvar, alltså då jag sprungit 5 (fast då hade jag sprungit över 6km enligt iPoden) så hade det tagit 42 minuter typ. Och jag visste att mina chanser att förbättra tiden var minimala.

Vid 8km hade jag 42 minuer på mig. Och jag visste att det var möjligt. Att jag har det i mig. Men jag visste också hur kroppen skulle reagera. Och det var inga positiva reaktioner. Jag visste att jag närsomhelst utom då skulle klara 8km på 42 minuter. Och 7km på 35 minuter.

Jag sprang alltså samma lopp 2009. Då kom jag in på 1.39. Nu kom jag in på 1.57. Så pinsamt dålig tid att jag knappt vill skriva den.

Det var tungt. Kroppen ville att jag skulle avbryta redan vid fösta vätskestationen 3km in i loppet, men huvudet sa nej. Har du börjat ska du tammetusan slutföra det också. Ibland borde man lyssna på kroppen, inte på huvudet och den där jävla envisheten, som jag ju uppskattar annars.

Jag borde alltså ha fattat, att med sköldkörtelproblemen, illamåendet, huvudvärken och svindelproblemen som jag haft på senaste tiden då jag inte kunnat träna som vanligt så borde jag ju inte ha sprungit alls. Jag har ju knappt klarat av att cykla 1,5km på den senaste tiden. Hur tänkte jag då att jag skulle klara av att springa 16km?



Slutsträckan blev 18km enligt iPoden. Maxpuls låg på 201, medel på 188. Bara för att jag gick så mycket och stannade så mycket på slutet. Kcal enligt pulsklockan -1350.

I slutet är det typ 4,5km terräng. Först över ett kalhygge som var en enda stor gyttjepöl, sen utefter skogsvägar och en spånbana. Eftersom det regnat konstant i typ 2 veckor kan ni ju tänka er hur vått det var. Halt och tungt. Fydå. I slutet ville jag bara gråta. Huvudet ville så jäkla mycket men inte kroppen. Och besvikelsen bara växte och växte. Hopplösheten också. Trodde aldrig jag skulle komma imål igen. Orkade inte ens springa då. Försökte peppa mig, bara 2km kvar. Men det gick inte. Inte ens en fot framför den andra tänket. Nej du, helt omöjligt!



Såhär kände jag inte.



Det tar sig. Bara 668km kvar. Men det minskar ju om jag börjar dra av mera 10or och sånt!



Lite Nike+ pepp. Den orange är från Active där det inte hänt nåt denna vecka, men massor förra istället.

Nåja, revansch sen nästa år. Då ska jag ha tränat mera, inte ha haft hälsoproblem just före, och tammetusan vad jag ska bräcka den där 1.39 tiden då!
Nu blir det intervallträning, backträning och terrängträning som gäller. Och förstås distansträning! Jag ska bli så bra på 10km så ni kan inte tro det heller. Sen efter det bräcker jag 15 och 16km också!

Haha. Ja motivationen finns ju i alla fall! För nu har jag lyckats släppa besvikelsen och ledsamheten och är glad över att jag överhuvudtaget tog mig igenom loppet. Och det är ju det som räknas!

Tråkigt väder.

Borde hinna jobba lite ikväll. Men skulle vara sugen på lite träning utomhus. Men regnet det bara öser ner.

Men okej, har gått mycket på gymnastiken idag, och dessutom en lång ordentlig stretch på den andra gymnastiken. Sitter i spagat med båda benen igen! Hurra! Ska stretcha lite till nu, split nästa!

Vi klarade oss

Som tur kunde vi ha cykelorientering idag åp gymnastiken. Och tur att jag hade lektion precis då jag hade den. Nu öser regnet ner igen.

Myser med en kopp te och en bok i soffan.

Och ja, ett ägg + en äggmacka med ost på mörkt mörkt rågbråd till mellis.

Mycket bra inlägg!

Blondinbella skriver ett inlägg ikväll där hon berättar hur otroligt nöjd hon är över sin kropp och hur hon trivs med den. Hon skriver att hon inte bryr sig om siffran som vågen visar utan att hon tycker är vacker precis som hon är. Hon sätter dessutom upp gamla bilder där hon är jättesmal och bilder på nu, där hon är stolt över sina kurvor.

Jag gillar att storbloggare som Bella skriver såna här inlägg. För hon har ändå större chans att påverka än vi med små bloggar. Jag gillar också att det finns såna som öppet vågar dissa size 0 modet och istället förespråkar mindre vikthets och så.

Bellas inlägg kan du läsa här. Linn Herbertsson skrev också ett inlägg om samma tema häromdagen, det kan du läsa här.

Nystart!

Imorgon ska jag få till en nystart har jag tänkt.

På senaste tiden har kosten blivit väldigt ologisk och ogenomtänkt. Jag har inte planerat matveckorna, och det har blivit snabblagat och tråkigt. Från och med imorgon ska jag alltså börja matplanera igen. Jag har också ätit mycket kex och sånt på senaste tiden känns det som, så nu kapar jag bort allt sött in i veckorna och tar det på helgerna istället.

En tredje sak gällande kosten är att jag måste bli bättre på mellanmål. Jag är så dålig på att äta mellanmål på förmiddagen, mellan frukost och lunch, och detta lider kroppen av eftersom jag är så känslig för blodsockerfall. Detta har lett till illamående, svindel, huvudvärk och allmänt dålig känsla den senaste tiden, så nu ska här införas mellis på riktigt! Det ska vara planerat och finnas i väskan hela tiden och varje dag!

En annan grej jag ska bli bättre på är att ta mig tid till att åka till gymmet eller gå på Kettlebell. Mitt gymkort står bara och dammar för tillfället och det är helt oacceptabelt!

Och så ska jag bli bättre på att springa långa rundor! Har en sån träningsvärk efter gårdagens pass att jag knappt kommer komma ur sängen imorgon. Så detta ska vi råda bot på. Jag vet ju att jag är bra på korta rundor, för dem springer jag hela tiden. Men nu måste jag bli bättre på att ta mig ut på långa rundor - själv också! Och inte bara i sällskap. Måste få till några 10km rundor nu inom den närmsta framtiden!

Så skulle jag också vilja satsa lite mera på Yoga eftersom det är så skönt för kroppen!

Så en sammanfattning av detta lång och råddiga inlägg:

♦ Regelbundna mattider och planerade matlistor! Måste räcka till lunch och middagslåda för både sambon och mig dessutom!
♦ MELLANMÅL! Härregud. Jag måste börja äta mellanmål för att kroppen ska orka och så jag inte går runt och mår illa varje dag!



Torkad frukt är ju ett bra mellanmål att ta on the go. Inte så stadigt mellanmål, men på morgonen behövs inte det heller.

♦ Blir bättre på långrundor. Springa minst en 10km runda/vecka.



Jag och en ännu bättre springmaskin ska det bli av mig!

♦ Öva yoga oftare. Försöka få till ett pass yoga varje vecka.
♦ Gå till gymmet och använda mitt gymkort! Återintroducera Kettlebellsen i mitt liv. Hej styrka liksom!



Ja sen skulle jag också vilja få in simningen i mitt liv. Och det kanske jag satsar på redan på tisdag.

Tråkig

Jag känner mig som en tråkig lärare just nu. Borde hitta på något revolutionerande kul till morgondagens lektioner, men det blir ganska sådär vanligt och traditionellt imorgon. Men så är det ibland. Man kan liksom inte alltid lyckas.

Men hej, jag tror jag ska sätta eleverna i lite självständigt jobb istället. Det blir bra!

Gårdagens lopp

Skulle skriva om gårdagens lopp på 16km. Men nu håller dom tydligen på med nån Nike+ uppdatering så jag kan inte regga träningspasset och få tillgång till passinfon som jag alltid slänger upp, så uppdateringen kommer senare ikväll.

Ska passa på att plocka undan lite här hemma under tiden istället.

Orienteringskontroller

Nu sticker jag iväg och placerar ut orienteringskontroller tills morgondan!

Förmiddagsyoga

 

 

Här har jag startat söndagen med lite förmiddagsyoga. Är stel och har träningsvärk efter löploppet igår så jag tänkte att lite yoga och stretch kan vara bra. Och skönt var det ju också! Tills sambon kom hem och började prata på konstant. Han satt sen och suckade i en kvart för att han inte fick tala..

 

Jag använder den här yoga dvd:n, men känner att det nu är dags för nya utmaningar. Den här är liksom lugn och enkel, och övningarna är sköna stretch övningar. Men jag skulle gärna göra lite mera utmanande övningar mellan varven.

Har ni tips på bra Yoga DVD:n som är lite mera utmanande än denna som är för absoluta nybörjare?

 


Effektiviteten själv!

Trots att jag bara slappat och chillat en stor del av dagen har jag ändå lyckats få massor gjort. Och nej, jag har inte lyckats med att planera måndagen eller tisdagen, eller nån annan dag i nästa veckan heller. Men jag har bykt så bykkorgen nästan är tom, jag har diskat och skrubbat köket så det glänser och är fint!

jag har dessutom hunnit läsa mycket, vila, piffa till mig, packa, betala räkningar, fixat musik till morgondagens löppass osv.

Och ja, jag har redan idéer på vad vi ska göra i skolan nästa vecka, så no panic, det borde gå ganska snabbt att fixa imorgon eller på söndag!

Dessutom ska jag bestämma mig för en telefon till måndag. Då ska den beställas.

Det lutar förresten mot iPhone nu igen..

Sånt som jag gillar idag

♥ Att solen skiner så att jag kan hänga tvätten ute. Älskar doften av tvätt som fått torka ute. Att det dessutom var så pass varmt att jag kunde stå i solen och hänga tvätten i kortärmat utan att frysa gör ju det bara ännu bättre!

♥ Att jag ska få springa lopp imorgon, och sen kanske shoppa lite efteråt!

♥ Att öppna fönstret och vädra och höra hur barnen på granngården skriker och tjuter av glädje då de hoppar på trampolinen! Tänk så bra att de hoppar där, istället för att sitta inne vid datorn, som jag gör..

♥ Att det är fredag

♥ Att kanske hinna ut på en prommis före vi ska på kalas. Men det kan bli tight. För jag måste packa och städa klart köket före också.



Bildbomb på annat fint jag gillar!

Orienteringskontroller

På måndag ska jag orientera med mina elever på skolgympan. Måste hitta på några bra kontroller. Helst mera än att de liksom bara ska kryssa av att de hittat kontrollen. Nånting så att de inte kan kryssa av utan att verkligen ha hittat den. Tips?


Not the way I planned

Idag hade jag planerat att:

ta sovmorgon - det lyckades!
jobba lite inför nästa vecka - det har jag inte ännu gjort.
byka - det ska jag göra. Måste kasta ut bykställningen direkt så att det som ligger där nu hinner torka. Måste få mina springtights rena och torra tills morgondagens lopp!
Plocka plommon - orka
Ladda mammas och min iPodar - har laddat mammas. Min egen på tur.


Men så kom sex and the city boxen idag. Och nu vill jag ju börja titta direkt. Och så läser jag en bra bok som jag vill fortsätta med. Och så har jag fortfarande Runner's World tidningen på hälft. Shit hur ska jag hinna med allt?

Då ska jag dessutom packa och så ska vi på kalas ikväll.

Som då man var barn

Då jag tittar på den här bilden som jag tog på sommarstugan för nån vecka sen så slängs jag direkt tillbaka till barndomen. Ni vet då man sprang runt med ett platsrör i handen och en näve rönnbär i den andra, satte in ett bär i munnen, satte röret till läpparna och blåste iväg bäret. Helst för att pricka nåt mål, eller för att skjuta så långt som möjligt.

Har ni skjutit rönnbär som barn?

Jag kommer ihåg då vi brukade skjuta rönnbär hos min kompis pappa. Han hade en bondgård med kor. Vi gjorde allt för att pricka korna. Skjöt rönnbär i rumpan på dem för att se om de reagerade. Men det gjorde dom ju inte.

Det var ju inte så snällt av oss. Men vi var små och tyckte det var kul. Fast då dem aldrig reagerade gav vi ju upp efter ca 5 minuter och sprang in i skogen och lekte istället. Det var mycket roligare. Det var dessutom jättefint i den skogen som gick runt deras hus.


Pling!

Ibland kan man göra storslagna upptäckter av en liten grej.

Igår t.ex. hämtade vi hem en liten iPod shuffle åt mamma, ni vet den smarta lilla spelaren som har ett clips på baksidan så att man kan knäppa fast den t.ex. i kragen på jackan.

Jag skulle ladda den, fixa in musik och så, och kunde inte för nånting i världen få varken iTunes eller Finder/skrivbordet att hitta iPoden. Då orkade jag inte kämpa med det, men nu idag har jag kämpat. Och läst support sidor på iPod.se osv. Det var inte förrän jag kom in på diskussionsforum och på den engelska supportsidan som jag upptäckte felet.



Jag hade kabeln i tryckt som på bilden till vänster. Då den ska vara i tryckt som å bilden till höger. Det var alltså kabeln som inte var ordentligt i! Och vet ni, såhär jag jag ju gjort med min egen iPod nano också, i över ett år nu! Jag har inte haft kabeln till hörkurarna intryckt, vilket har resulterat i att iPoden spelat skithög musik utanför hörlurarna (alltså så att man kunnat lyssna på musik utan hörlurar!) Alltså DAH! Inte konstigt att musiken hoppat, att den slagit på paus av sig själv då man haft den i fickan och så, eftersom den varit så känslig då kabeln rört sig.

Det här revolutionerar ju min iPod användning helt! Det blir bättre ljud, med högtalare och i bilen, och sambon behöver inte tycka att jag spelar för döva öron. För det gör jag ju inte mera!.


Haha, lite som att dumförklara mig själv nu, men jag har aldrig tänkt på att tynga in kabeln med kraft i iPoden, utan tänkt att den ska gå in hur lätt som helst!


PS. skärmdump från apple.com

En kortis

24 minuter löpning. Med mammsen. Inte ens 4km, men hey, bättre än ingenting.



Springer så mycket långsammare då jag har sällskap, och det kändes ju på pulsen också, den hamrade inte på lika mycket som den brukar. Men det är bra med variation, att jobba med pulsen ibland och att chilla lite ibland.



Gillar att Nike+ peppar en såhär då man registrerar olika pass! Så kul! Stort + för att de tänkt och satsat på detaljer!



I Rio De Janeiro går det också bra. Pinnar på, har kommit about halvvägs nu. Antar att jag kommer en bra bit efter lördagens lopp.

Nu ska jag gå och krypa ner under täcket med en bok. Är helt slut.

Lediga fredag

Jag har ledig dag imorrn. Förutom att jag ska jobba undan lite tills nästa vecka så ska jag i alla fall börja med sovmorgon. Gött!

Om att bestämma dig för att börja

X talade om att man måste vilja något för att verkligen lyckas, men att enbart tänka positivt fungerar inte. T.ex. ett matematiskt problem kommer du inte förstå bara för att du tänker positivt. Det finns andra faktorer som spelar roll.

En annan grej är att du måste vilja nå målet själv. Detta kopplade han ihop med hälsa och träning. Du går t.ex till doktorn som säger att du borde börja motionera eftersom du har högt kolesterol. Då gör du det för läkarens skull, för att han vill att du ska gå ner i vikt lite och få bättre kolesterolvärden. Inte för att du själv vill det.

Man måste fundera på vad borde jag göra? Vad måste jag göra? Vad vill jag göra? För det är så mycket lättare att göra något och faktiskt se resultat om man vill själv, än om man gör det för att man borde eller måste.
Eller hur? Det låter ju helt jättelogiskt, åtminstone i mina öron!


Jag vill börja med barfotalöpning, men enbart positivt tänkande och vilja hjälper inte här.


Han sa också, att träning är det bästa för att släppa på stressen. Och det behöver inte vara mera än en promenad. Under tiden man promenerar eller om man nu vill springa eller vad man gör så lösgör kroppen stresshormoner, och kroppen går tillbaka från jakt/flykt mode till chill mode. Och jag håller med. Gud så gott en löprunda eller en promenad gör då man är stressad. Tycker det är dumt då folk säger att de inte hinner träna. För tränar man blir man så mycket mera effektiv i slutändan. Man jobbar ändå inte aktivt hela dendär tiden man sitter inne, utan en halvtimme lägger man säkerligen på TVn, Facebook eller nåt annat mindre nödvändigt.

Alla kan om man vill, och man ska inte se omöjligheter i allt, samtidigt som allting kanske inte lyckas på första försöket. Det var det där med att inte säga det går inte, utan säga det kunde gå om..

En annan bra grej som han talade om, som kanske främst riktar sig till sådana som vill sätta igång med träningen är att man ska bestämma sig för ett datum då man ska börja. Han sa att annars är det så lätt att man hittar på orsaker till att skjuta upp det.
T.ex. Nämen nu regnar det och blåser. Och så har det ju blivit så mörkt på kvällen, jag sparar mig tills det kommer snö så blir det lite ljusare.
Nästa steg. Nämen, nu är det ju halt, det är nog bäst jag sparar mig till våren då snön smälter.
Följande steg. Nej usch så lerigt och vått det är ute, jag sparar mig nog till sommaren då det är soligt varmt och skönt.. Men så på sommaren kommer man ju på att det finns massa mygg ute, och att det är för varmt etc. etc. så bestämmer man sig för att spara sig till hösten istället.

Och helt plötsligt har man skjutit upp det ett år, med gott samvete.

Det är nog bäst att bara ta tag i det tycker jag! Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder!



Träning gör att du känner dig såhär bra! Och dessutom slappnar du av lite och slipper några stresshormoner. Du tänker dessutom mycket bättre och jobbar bättre efter en liten paus i friska luften!

Social samvaro och stresshantering

Föreläsningen idag med X var bra.

Han pratade om att sätta upp konkreta och realistiska mål. Hur vi ska visualisera målet för att verkligen ta oss dit. Som han sa så sätter sig ingen arkitekt ner och börjar rita på ett hus utan att ha en idé om hur slutresultat ska se ut, varför ska vi då sätta igång med något utan ett vettigt mål? Speciellt som lärare ska man tänka på detta i sin undervisning, och det märker jag har varit lite suddigt i en kurs som jag nu haft problem med, pga vissa omständigheter.

Sen sa han att vi ska tänka på mål som en taxifärd. Vi säger ju åt en taxi chaufför att vi vill nånstans. Men då vi tänker är det så lätt att vi tänker vad vi inte vill (jag vill inte bli en jobbig sambo, jag vill inte bli en tråkig lärare - istället för att tänka, jag vill bli en kul sambo och jag vill bli en bra lärare!) Vi ska bestämma oss för vart vi vill, vi ska TA HJÄLP PÅ VÄGEN, och vi ska visualisera målet. Tror det var så han sa. Eller det är dendär sista grejen jag är osäker på.

Sen sa han också att man ska skapa sig en bild på en mental time out, som man kan plocka fram när man känner att man håller på att stressa upp sig. Helst ska inte bilden (som ska vara av då man känt sig lycklig och mått bra, t.ex. en situation) inte innehålla andra människor, för som han sa, tänk så är du osams med frugan och stressar upp dig, och plötsligt tar du en mental time out och så ploppar en bild på frugan upp i ditt huvud. Inte så lyckat. Sen ska man också förknippa bilden med en rörelse, en diskret sådan, som t.ex. att knipa sig i öronsnibben.

Han sa också att man verkligen ska fundera på om man är så stressad som man säger åt många människor att man är, eller om man bara har mycket att göra? Skillnaden? Jo är man stressar börjar man göra irrationella saker, som att tala med laptopen, sitta i bilen och skrika på chauffören framför osv. Ja och istället för att springa runt som en yr höna så ska man ta långsamma rörelser, för då lurar man hjärnan att allt är lungt. Det är liksom vår flykt/jakt instinkt från vår stenåldersmänniska som sätter igång där.

Jag är nog stressad många gånger, då jag pratar med chaufförerna i andra bilar, pratar med telefonen då den inte fungerar osv.

Men föreläsningen var grymt bra, önskar bara den hade varit lite tidigare och att jag hade orkat anteckna. Men det var bra att bara lyssna också.

Han sa att vår hjärna styr så mycket, istället för att direkt säga att nej det går inte, ska man säga ja det kunde gå om... Om vi bestämmer oss för ett realistiskt mål så går det om vi bara vill. Hjärnan ställer in sig på det, och kan du visualisera slutresultatet så är du en god bit på väg.

Vad vill du med ditt liv? Ett mål behöver ju inte vara kortsiktigt, det kan ju vara långsiktigt också, men då ska man dela upp det i delmål så är det lättare att förverkliga.

Oj, det blev långt. Ska skriva ett skilt inlägg om en separat motions/träningsgrej som han talade om.

Bling bling

Sitter och kikar på olika smyckessidor. Jag gillar smycken, men använder dem sällan. Använder samma halsband som jag fick av sambon i början av förhållandet, samma ringar som jag haft jätte länge (den ena sen jag var 14!) och mitt nomination armband. Men ändå är jag sugen på nya smycken att piffa upp outfits med.

Carro ordnar en tävling i sin blogg där man kan vinna ett smycke. Kika in här om du vill vara med och tävla.

En annan, nyöppnad sida, som erbjuder fina smycken till billigt pris är WeStyle. Tycker absolut att ni ska kika in där. Företaget är stationerat i Helsingfors, men leverar också till Sverige.

Här är några av mina favoriter från We Style
En cool silverfärgad ring med en smal snirklande orm, överströdd med genomskinlig strass.
Ring med silverfärgad orm från WE STYLE


Kika in dessa fina egypten inspirerade armband. Så coola!

Otroligt tjusigt armband i gladiatormodell.
Armband 'Egyptian' från WE STYLE
Otroligt tjusigt armband i gladiatormodell.'

Armband 'Egyptian Pharao' från WE STYLE

Det här halsbandet var fint också:

Ett jättefint silverfärgat halsband med kort kedja och en stor berlock i form av ett egyptiskt öga som är lamerat i vitt och blått.
Halsband 'Egyptian Luck' från WE STYLE


Sen upptäckte jag en ny webbutik idag. Eller, jag tror jag vart in där förut, men ny har dom en ny linje. Kika in här.

Rings 'N Blings har många fina enkla stilrena smycken, men också mera dekorativa och färggranna. Kika in vetja!

Det lutar hitåt

HTC Desire i vitt. Snygg tycker jag. Inte fullt lika snygg som iPhonen, men i alla fall. Den blir dessutom billigare att köpa fritt från elgiganten än om jag tog den med abonnemang. Fast den finns ju förstås inte i lager. Typiskt.

iPhonen å sin sida blir ganska mycket billigare att ta med abonnemang. Intressant. Men som sagt, har inte fullt bestämt mig ännu.

 

Bilden är förresten skärmdump från elgigantens hemsida.


Klar!

Nu har jag planerat klart. Så nu ska jag sätta mig med en bok i soffan före jag drar vidare till jobbet.

PS. Hoppas på att Nelly paketet kommer imorrn så att jag får mitt schampo!

Har ni sett?



Jag var nästan tvungen att lipa lite åt romantiken i det här. Och jag lipar inte åt sånt här sådär i allmänhet.

Trots att jag föredrar lite enklare metoder så var ju dethär mäktigt. Och så älskar jag ju dendär Forever låten.


Ååååååh

Suck. jag får ingenting gjort idag. ingenting. vad fan liksom. har legat i soffan med datorn på magen sen klockan 12. jag orkar inte.

måste planera inför morgondagen, för halv 5 ska jag iväg på en jobbgrej igen. ska iväg på en föreläsning som jag tror kan vara riktigt intressant, den handlar om social kompetens och stresshantering. förväntar mig några konkreta tips.


men nu måste jag ta itu med morgondagen.


förresten så fingrade jag på en vit iPhone idag. gud så fin den var. jag vill ha. jag tror bestämt att det blir den också!

Velar

Alltså vet ni, det är helt sjukt så mycket jag velar över den där telefonen nu. Var igen in till butiken idag och funderade. Och diskuterade.

Synd då de inte kan ha utställt iPhone:arna. Så att man liksom kunde få fingra lite på dem. Jag skulle ju också gärna se att telefonerna var igång så att man verkligen skulle få en känsla över hur den fungerar. Jag menar, hur ska jag kunna veta om jag gillar den då jag bara ser en såndär standard pappbild som dom satt in bakom skärmen (eller hur en modelltelefon nu sen fungerar) ?

 

Nåja, nu har jag i alla fall börjat fundera på att köra på en mera basmodell. Huvudsaken att jag kommer åt nätet med den, och det viktigaste förstås - att jag kan ringa och messa!

 

Ja så nu funderar jag på en HTC Wildfire

 

 

 

Gillar dess utseende. Dessutom är den ganska liten i sitt format.

 

Men ändå, ändå så är jag ju så otroligt sugen på den här.

 

 

Men då jag vet inte. Den kostar ju liksom en himla massa pengar. Som jag kan sätta på nåt annat. Men då jag är så sugen. Jag vill. Men behöver jag? Det är liksom frågan. Tänk om jag inte använder den till allt detdär braiga som man kan använda den till.

Jag kommer inte börja träna med den, för jag föredrar iPoden som är liten och smidig. Jag använder den inte som kamera för jag har ju min canon eos 550D. Ja osv. Alltså hjälp. Kommer ju aldrig bli av att jag blir av med det fanskap till telefon jag har nu om jag ska vela såhär mycket.

 

Men jag måste bli av med den. Man får liksom träningsvärk i fingrarna av att messa, för knapparna är tröga och sitter så otroligt nära varandra!


Slaggprodukter

Efter massagen idag sade herr massör att jag säkerligen kommer börja frysa, eftersom kroppen har så mycket slaggprodukter att göra av med nu då han fått igång blodcirkulationen ordentligt och löst upp mina muskler som var ihopklumpade i stora knutar.

För att dessutom förhindra att jag imorgon är helt blå så har jag suttit och druckit mineralvatten. Och kroppen gör verkligen av med slaggisar nu.

Tycker jag springer på toan stup i kvarten, men det är väl så det ska va. Hoppas på en frisk och kry kropp imorgon. Och en mindre öm kropp. Nu är jag så öm överallt efter den hårda massagen, så förhoppningsvis ska en varm dusch och tillräcklig sömn göra susen.

PT-Fia på radio

Sitter och lyssnar på PT-Fia som pratar i radio. Intressant tycker jag att lyssna på ett program om träning och hälsa.

Det är ungefär vad jag ska syssla med ikväll. Har varit på idrottsmassage som gjorde skitont. Så nu ska jag ligga på soffan resten av kvällen!

Jag och godisgrisen

Sitter i soffan bredvid sambon och tittar på Glee. Sambon äter godis. Ni vet testar typ hur många han får in i munnen på en gång. Smaskar och försöker få mig att bli sugen.

Men vet ni, det lyckas inte. Jag vill inte alls ha. Det känns så otroligt bra!

Återhämtning

Som återhämtning efter ett träningspass borde man ju äta nånting. Och det var precis vad jag gjorde idag.

Det blev bara lite annorlunda mot det man ska äta.

Jag åt kladdkakemuffinssmet. Det var gott. Muffinsarna blev megagoda dom också! Mums!

Dagens runda

 

Samma som igår men i lugnare takt. Skulle kalibrera iPoden, men tryckte fel så det får bli en annan gång.

benen var tunga i börjar, men det gick helt bra i alla fall.


Långa mysiga söndasgfrukostar

I många bloggar kan man under helgerna skriva om långa mysiga söndagsfrukostar. I den här kan man inte det.

Min sambo är expert på korta, omysiga med effektiva frukostar, medan jag är en sån som gärna sitter länge och njuter och bara tar det lugnt. Här hos oss har sambon oftast ätit klart före jag ens brett min smörgås eller hällt upp jogurten. Ber jag honom sitta kvar sitter han bara och suckar, till den grad att jag inte orkar lyssna på honom och säger att det är lika bra att gå.

Fast vet ni det börjar gå bättre vid lunch och middag. Jag har försökt säga att hur ska vi nånsin kunna lära våra barn bordsvett om han stiger upp och går fastän andra är mitt i maten? (Såhär är det alltså då vi äter hemma hos hans familj också, han går och jag sitter kvar med familjen - men efter 5 år blir man ju van.).

Så ja, här är det mysiga helgfrukostar ensam som gäller.

Hur fungerar det hos er?

Trötta ben

Nu har jag verkligen trötta ben. Främst vaderna och fötterna. Så trötta att de värker. Lite skakis är jag också. Men fasiken så skönt med en sen kvällsrunda!

Perfekt väder, klart, fullmåne, 11°, ingen vind, knappt några människor ute. Fina höstlöv. Jag, mörkret, mina steg och mina andetag. Musiken som pumpade i mina öron som hjälpte mig framåt. Psyket som tvingade mig framåt då jag var tvungen att stanna och stretcha vaderna eftersom jag kände att en kramp attack var på väg. Psyket som tvingade mig hålla takten och springa, trots att jag var trött och nästan kände mig spyfärdig, speciellt där på slutet. Men jag lyckades, jag är nöjd och det gick och kändes bra!

Jag bestämde mig alltså för en snabb runda på 5km, som skulle gå under 30 minuter. Och ja, då var det bara att låta benen gå och springa för allt jag var värd. Eller nåja, nästan i alla fall. 



Såhär ser rundan ut. 5,25km på 28 minuter. I did it! Och jag är såå nöjd! Hög puls, max låg på 212 (min maxpuls är 220) och medel på 178 tror jag det var. Lite mera kalorier med pulsklockan.

Vad gillar ni förresten namnet på min spellista? BRA musik. Bästa listan att spela då man springer eller tränar i allmänhet, för där har jag såna låtar som jag aldrig tröttnar på, som jag kan lyssna på om och om och om igen.
Förresten har jag en ny lista på gång som heter Run as fast as you can. Den ska ha samma princip som denna lista, men mera tempo låtar. Blir så trög av att springa till långsam musik - ibland åtminstone.

Enligt Eniro är sträckan 5,5km. Så då stämmer ju den här riktigt bra! För jag har ju genat lite här och där, på såna ställen där en bil inte kan gena (och eniro räknar ju utefter bilar). Hurra! Nu ska jag kalibrera iPoden efter den här också, så håller den bättre koll!





Min Mini är lika glad som jag är just nu (trots att hon knappast har lika trötta fötter som jag ;))



Här minska det ju också. Bara 695km kvar tills nästa nivå. Men hej, jag har ju inte brått nånstans. Så småningom minskar det nog där också!

Kvällsmänniska

Jag är definitivt en kvällsmänniska vad gäller träning. Tycker det är skönt att springa i skymningen, då det blir lite lugnare, med få bilar ute och få människor. Bara jag och den friska luften liksom.

Därför har jag inget emot att sätta en lördagkväll på träning heller. Så nu tänkte jag ta mig ut på ett snabbt pass. Ska köra en 5 kilometrare, men försöka pressa på den så snabbt som möjligt.

Om det lyckas. Har laddat med kycklingfilé, klyftpotatis, sallad och gott mineralvatten.



Längre än såhär ska det bli, och ja lite längre tid får det ju ta också!

Ganska lite träning

Det blir ganska lite träning här i bloggen nu. Och det har det blivit på sistone också. Mest för att jag nu ett tag satsat på vila. För det ska man ju också göra ibland.

Men det blir bättre, jag lovar! På tisdag ska jag på massage, så efter det är jag förhoppningsvis fit for fight igen. Det behöver jag dessutom vara då det är dags för ett lokalt lopp på lördag!

Fredagsnjuter

Med nya numret av Fitness Magazine (den är ju bra, den vill jag ha prenumeration på!) och ett glas rött.

Going Bananas @ Nelly.com

Jag har gett mig in på att försöka hitta ett ekologiskt shampo, eller mera naturvänligt shampo som förhoppningsvis inte skulle ha sönder min hårbotten allt för mycket. Just nu är min hårbotten inte alls min vän. Den är torr och irriterad, och om jag i misstag skrapar så börjar den bränna - ni vet som då man varit i solen och verkligen bränt hårbotten. Men nu har jag ju inte varit så mycket ute i solen så att jag skulle kunnat bränna mig.

Så ja, nu är jag helt crazy på Nelly.coms hårvårdsavdelning. Hur ska jag kunna bestämma mig mellan följande?:

Seaweed Schampoo EUR 10,95, Faith In Nature - NELLY.COM
Den?


Colour & Shine Conditioner EUR 11,50, Mádara - NELLY.COM
Eller den? (det här var ju balsam flaskan, men förstås ska jag ha schampo också!)


Detox Shampoo EUR 13,50, Unique - NELLY.COM
Eller kanske Detox schampoo?
Gingko Biloba Schampoo EUR 10,95, Faith In Nature - NELLY.COM
Det här ska vara för tunt och ljust hår. Ljust hår har jag ju, men inte tunt. Så kanske den inte passar mig?

Shampoo Aloe & Soapwort EUR 13,50, Korres - NELLY.COM

Eller Aloe Vera schampoo? Den här tror jag var lugnande för hårbottnen, och det behöver jag sannerligen!

Shit så svårt det här var. Men åtminståne så ska jag ha Lee Staffords torrschampo, så nåt har jag ju på klart!




Okej, det blev första och sista.
För övrigt får Nelly.com stora + poäng för sin ekologiska hygien avdelning. Har ni kikat in på den? Där finns massor!




Funderar på att klicka hem flera och testa. Det skadar ju inte direkt, och så skulle man ju ha shampo för ett bra tag framöver också!

För kommande sjuklingsdagar

Lade en beställning på CDON igår. I början på nästa vecka flyttar den här hem till mig.


Ser framemot att få börja plöja igenom hela serien från början!

Nästa på tur är Friends säsongerna.

Beslutsångest

Hjälp mig! Jag behöver en ny telefon. Jag kan inte bestämma mig mellan följande:



Skärmdump från Apples hemsida.

Eller



Skärmdump sonera.

Nån som har erfarenhet av iPhone 4 och HTC Desire?

Ja för sen vet jag liksom inte heller, behöver jag det som telefonerna erbjuder, eller är det helt onödigt att ha en smartphone? Jag har alltid sagt att jag inte behöver telefonen till mera än att ringa och messa, men att kunna surfa och så kan va bra. Och jag är ju sugen på alla appar som finns till iPhonen. Men vad ska jag då göra av min iPod, i telefonutiken sa dem att jag inte behöver dem mera. Men det gör jag nog, för skaffar jag en iPhone åker nog inte den ut med mig på löprunda!

Ja, så vad tror ni?


Isbitar

Har två isbitar till fötter. Tidigare idag trodde jag att jag skulle få migrän, kallsvettades och hade världens klimakterie hetta om vartannat. Hade huvudvärk. Och illlamåendet. Herreje, trodde jag skulle spy då jag kom in i klassen och eleverna hade kokat kaffe. Urk så det doftade (normalt tycker jag ju att kaffe doftar gott, men smakar illa). Nåja, det gick om. Som tur var. Att få migrän då man ska jobba är ingen höjdare. Har fått det en gång, var tvungen att åka hem. Eleverna undrade om det var deras fel, för att de varit stökiga. Men det var det ju inte.

Nu har sambon dessutom lagat mat. Men jag är inte alls hungrig..

Löpning i höstrusket

Det regnade och nästan stormade, regndropparna verkligen piskade i ansiktet och jag fick kämpa emot vinden. Men det var skönt.

Där mitt i fick jag gå en bit, för att lugna ner pulsen som hamrade på som en tok, men efter det flöt det på hur bra som helst. Så otroligt skönt.







Inte så långt. Men tillräcklit. Har dessutom blivit snabbare på rundan. Där vi bodde förut blev den typ 4,2km så 600m längre och då sprang jag den på 26-28 minuter. Och 600m tar ju inte så länge att springa som 5 minuter. Så jag är nöjd.

Efter en paus kändes det bra att springa, speciellt som benen pendlade på bra.

Nu ska jag ta lite att äta och sen blir det godnatt!

Jädra svindel!

Är så trött på att lida av svindel nu och ha problem med att det svartnar för ögonen och att benen viker sig under mig.

Var till farbror doktorn idag som ökade på min dos medicin. Förhoppningsvis löser sig detta alltså mycket snart! Dessutom ska jag på massage på tisdag.

Medicinen borde förresten också hjälpa mot tröttheten. Men idag ska jag försöka mig på en lugn löprunda i regnet. Tror det blir skönt.

Tillbaka till lågstadiet

Under helgen då vi var i Stockholm åkte vi ut till Aspudden för 2km loppis. Vid ett bord kastades jag tillbaka till lågstadiet, då jag var en flitig prenumerant i Läslusen, som tjatade på mamma varje gång en ny katalog kom att jag skulle få beställa mera böcker. Det fick jag ju inte varje gång, men många gånger fick jag, och många gånger kom samma serie hem till mig.

Visst, jag gillade Tvillingarna böckerna av Francine Pascal, men jag var aldrig en tvillingarna tjej som många av mina kompisar. Nej jag var en Kitty tjej, eller Nancy Drew som originalet heter på engelska.

Vid ett bord sålde ett par B.Wahlströms rödryggade ungdomsböcker, och däribland hittade jag 4 Kitty böcker. 2 av dem hade jag från förut (tänk att jag fortfarande kommer ihåg). 2 av dem hade jag inte, och jag kunde helt enkelt inte hålla mig. Hej, jag är 23 år och köper Kitty böcker, men seriöst. Dom var så bra då, jag var bara tvungen att köpa dem!

Snabbt gick den ena att läsa ut igår, och trots att jag tyckte att en del saker var lite löjliga och så, så gillade jag dem fortfarande. Det är något med de böckerna som jag dras till.

Hemma har jag fortfarande åtminstone en låda med bara Kitty böcker. Och nu beslutade jag mig då jag på Wikipedia ser hela långa listan på alla som getts ut (tänk att den första kom ut 1952 i Sverige, och att nya titlar publicerades ända fram till 2010!) att jag vill ha hela samlingen. Med tanke på mina framtida barn som jag hoppas blir likadana läslusar som mig, och helt enkelt för att jag.vill.ha.hela.samlingen. Bara för att alltså.

Tycker ni jag är helt knäpp nu?

Orsaken till att jag forfarande kommer ihåg vilka jag har är att jag läst de flesta ca 5ggr. Min absolut största favorit, den som går snabbast att läsa för att jag alltid vet vad som komma skall (jag kan den i princip utantill. Fy fasiken så bra den är), den som var den allra första boken i serien som jag fick är den här:



Den kom ut 1992. Fortfarande tycker jag ju att den är kanon! Den här plockade jag från den där Collage sidan.

Såhär ser den ut i gammal upplaga:



Den här plockade jag från typ bokus eller nån liknande sida.



Förresten så hittade jag en svensk blogg om böckerna, kika in här! Hittade också ett galleri med pärmbilder från böckerna, här.

För nån helg sen visade TV3 en ganska ny filmatiserad version av en Kitty bok, men jag säger nog Nej tack! Inge bra alls. Böckerna är ca 1000 gånger bättre.

Måste nog ta ett varv via pappa och hämta hem min låda med böcker. Nostalgi på hög nivå!

Var ni Kitty tjejer, eller föredrog ni Tvillingarna?

Tröttare än trött

Att komma hem efter 2 på natten, stupa i säng efter en intensiv helg och sen pallra sig iväg till en full dag på jobbet där vid 8 på morronen är ingen hit. Att sen bara köra 1 1/2 paus före man drar 1 1/2 timme träning är inte heller så bra.

Nu ska jag knåpa ihop ett förhör tills imorron, och sen är det nog soffan som gäller resten av kvällen. Bloglovin, nya Runner's World och nya Fitness Magazine.

Styrka!

Fick till 30 minuter styrka hemma på vardagsrumsgolvet tidigare idag.

Nu ska jag slänga ner handbagaget i en väska och sen är vi redo att åka till Sthlm.

Lite sugen

Jag är lite sugen på att springa. En riktigt skön löptur ute i 18° och mulet väder. Höstluft. Skönt. Underbart. Men jag vet inte. Jag vågar inte tro att kroppen vill. Känner av en huvudvärk också.

Istället ska jag spela lite wii. Sen kanske köra ett yogapass och så göra mig redo för resan.

Noll koll

Nu har jag packat väskan. Den är full. Vi ska ju vara borta i 2 1/2dag så.

Ja och som vanligt har jag ingen koll på vad som åkt ner i väskan. Suck. När ska jag lära mig att packa vettigt? Får nog ta en genomgång av innehållet sen senare.

Varför var det så mycket enklare att packa åt sambon igår?

Last weekend and this weekend

Förra helgen gjorde jag följande:



Gick i skogen och försökte hitta svamp. Fotade lite lingon istället då vi inte hittade några kantareller.



Försökte fota i mörkret. Det gick ju sådär, men effekten blev ju snygg!

Den här helgen, befinner jag mig här istället:



Stockholm!

Den här filen får jag förresten inte upp i iPhoto. Kommer bara upp ett utropstecken. Weird. Men den fungerar nog att titta på sådär separat om man inte använder iPhoto. Nån som vet var problemet är?

Liten miss

För nån dag sen kom en katalog från Ellos. Där gjorde de reklam om Levi's byxa Curve Id, ni vet de där jeansen som finns i 3 modeller, anpassade för olika kroppar (höfter, rumpa, midja osv). Ellos gjorde en liten miss i att de använde samma modell till alla 3 paren jeans. Lite dumt tycker jag. De borde ju ha använt olika modeller till de olika byxorna.

men kanske det bara är jag som märker sånt här?

No matter how tired you are

Så känns det alltid 1000 gånger bättre efter ett träningspass. Ja alltså gymnastik med tjejerna. Finfint fast man inte är aktiv i dendär 1 1/2 timmen så hoppar och studsar man ändå på. Och tja, stretchningen på slutet är ju bara underbar!

Förresten så har jag tydligen drömvristerna, eller ja alltså jag kan sträcka mina vrister så pass att det är liksom målet alla vill nå.



Drömvristerna i olika randiga strumpor! Det syns ju lite dåligt här då bilden är tagen med PhotoBooth och i soffan som ger med sig under fötternas tyngd, men målet är alltså att då du sitter på golvet ska du sträva efter att kunna stäcka dina vrister så pass att tårna tar i golvet. Och det gäller att sträcka hela vristen, inte bara böja från tårna neråt. Så det så.

Men det tyckte jag var mycket trevligt att höra!

Just a guess

Antar att sambon haft lite bråttom till jobbet efter lunhcpausen idag, eftersom jag hittade en halvt uppäten brödbit på vår hatthylla!

Lycklig

Fy fasiken hörni så otroligt lycklig jag är nu! Har haft en bra dag på jobbet. Konstaterat att en manlig kollega doftar riktigt gott (det var mina elever som uppmärksammade mig på detta - och nej jag sprang inte efter honom och sniffade i luften, men doften av hans parfym hängde kvar i kopieringsrummet), sett på film och haft det trevligt med mina elever.

Då jag kom hem kunde jag inte hålla mig längre, utan rev plasten av ett av de finaste minnen som finns. En fotobok med bilder från ett av våra äventyr med flickorna. Är så otroligt lycklig över att få vara med om allt det fina och roliga med dem, alla medgångar men också alla motgångar, som sammansvetsar oss som grupp ännu mera. Hlet fantastisk att få dela glädje och skratt, blandat med tårar och saknad med några så fina typer som de.

Det gick rysningar ut efter hela ryggen då jag bläddrade i boken och jag är så otroligt glad. Dessutom får jag imorgon träffa en av de fina i Stockholm och ha en trevlig helg tillsammans. En annan av finingarna träffade jag igår, och en tredje flyttar ner till Malmötrakten imorgon. Då blir det långa avstånd, men som tur så ses vi med jämna mellanrum i alla fall!






Slänger med två bilder också. Naturen är en annan sak som får mig att må bra och bidra till min lycka..

RSS 2.0