Hoppsan

Har talat med mamma om att vi måste beställa böcker till vår USA resa.
 
Så jag tog tag i saken.
 
11 pocketar från Adlibris blev det. heh. Några fler än jag hade tänk mig, men I ♥ books.
2 bra jag tycker du ska läsa. Den översta ska jag skriva om imorgon, som jag sagt i flera dagar nu..

Tjejmilen

Sprang en lokal tjejmil här i trakten. Solen sken som bara den (det var mulet och blåsigt hemma) så det blev varmt, men på plats hittade jag riktigt trevligt sällskap och vi sprang i mål på 55 minuter! Mycket bra tid, länge sen jag sprungit en 10a så snabbt, tror det är rekord och allt!

Nöjd tjej hej!

Fast mindre nöjd är jag med att jag satte igång Nike+ och sedan tryckte på pausknappen! Och att jag dessutom märker detta EFTER 5km. Så jag hann bara regga 4,92. Suck. Jag som hade velat öka på kilometrarna ordentligt. Men shit happens, nöjd är jag i alla fall. Sista hela kilometern sprang vi dessutom på 5'55 - inte illa efter 8km tidigare löpning. Den allra sista gick i ungefär samma tempo!

Så tja. Imorgon ska jag försöka få till en förmiddagstur. Men vi vet ju hur det brukar gå. Fast vi åker bort i helgen, så ska jag få ihop några kilometrar så gäller det då. Ska försöka orka en 10a då också.

Den där löprundan, och lite om Nike +

Var ute på löprunda i förrgår (i går hade jag en sjuhelsikes huvudvärk hela dagen, så jag körde vila). Hade skyhöga förväntningar då det var första rundan på längelängelänge. Men tja. Alltså jag blev ju lite besviken. För att min kondis inte var lika bra som förut, för att mitt humör svängde upp och ner, för att telefonen ringde mitt i och jag blev supersur och stressad, för att knät gjorde lite ont, för att benhinnorna tog fast och värkte, för att det helt enkelt inte blev som jag ville.
 
 
Men halvvägs svängde humöret och allt kändes på topp igen! Så hade jag i alla fall avverkat 5km löpandes.
 

Ja, men sen var det den nya Nike+. Jag kommer inte åt att logga in via datorn ännu, men appen är i alla fall ny och uppdaterad (till skillnad från blogg.se's app - bitter bloggare här hej!) och jag gillar den!

Fräscht utseende, lätt navigerad.
 
 
Just här var jag ute på PW, och appen/GPSen klantade nog till det lite. Eller tja, missade att mäta hela sträckan i alla fall, men sånt kan ju hända. Men såhär ser i alla fall summeringen av en runda ut.
 
 
Så här såg det alltså ut för nån dag sen. Det som är gult ska man försöka hålla grönt, så att du alltså håller dig någorlunda inom samma snittkilometrar som du sprungit de senaste 5 gångerna. Det här var min första pw på länge, och som ni ser är den gul eftersom den inte riktigt mäter sig med mina 5 och 10km löorundor från tidigare.
 
Jag gillar också att det direkt på första sidan syns hur många gånger du sprungit och snitttiden på alla rundor. Skulle man bara springa med den skulle ju snitttiden vara lite bättre, men nu powerwalkar jag ju också med den, så det drar ju ner lite. Uppe i högra hörnet ser ni alltså run knappen, den trycker man på för att starta en ny runda - och vill man nu välja hur många kilometrar man har som mål väljer man direkt att slå förra rundan, om du inte väljer att springa mindre då..
 
 
Här ser man en lista på längsta, snabbaste loppen osv. Och ja, jag är inte så snabb som det ser ut. Har glömt på appen nångång då jag hoppat i bilen och kört hem, därav snabba kilometertider.
 
 
 
 
Sen gillar jag detta som är nytt! Du svänger telefonen och vips kommer dessa tabeller fram. För en tabellnörd som mig är detta perfekt! Som ni ser har det gått bättre ibland och inte så bra ibland.
De kilometrar som syns nere i hörnet är de jag avverkat tillsammans med iPhonen, antar jag. Eftersom jag ligger på 800 allt som allt så måste ju resten vara sånt jag avverkat med iPoden. Eller har nån några bättre funderingar? Isåfall har det ju gått riktigt bra med iPhonen, 454km sen nyår är ju inte helt fy skam heller!
 
Som ni ser har juni inte gått så bra. Inte konstigt med tanke på att jag varit sjuk och att jag dansade mycket som tog tid från löpningen. Medan maj och mars tydligen gick riktigt bra! Hur irriterande förresten att jag inte kom upp i 100 under maj? Nu har jag lite att jobba med, för ni kanske kommer ihåg att jag sa att jag ska upp i 1000km före jag åker till NY?! Nåja, nu är jag uppe i 897,7km. 900km ska jag definitivt upp i idag - who cares att det regnar liksom. Men sen har jag hela 13 dagar (idag inräknat) på mig att nå 1000 km. Det ger ett dagssnitt på 7,8km. Ganska mycket med andra ord. Och jag kommer ju inte springa varje dag heller. Så ger jag mig själv 10 dagar betyder det att jag måste snitta 10,23km på de dagarna. Hmm. Det kan bli tight. Men har jag bestämt mig så har jag bestämt mig. No problem. Jag har ju semester!
 
Nu ska jag städa lite, bodyrocka lite och skriva om den där boken jag talade om här om dagen!

Löprundan

Var skön, men frustrerande. Då Snabbheten och kondisen sinkats av nästan 3 veckors helvila på grund av en envis förkylning. Men nåväl. 5km avklarade på 30 nånting. Orkade inte kolla tiden så himla noga, det var rundan som var det viktiga.

Sen blev det lite på 7km cykling i regnet med mamma också!

Bra träningsdag. Imorgon tar jag tag i styrkan igen!

Ja, och den där pwn jag skulle berätta om. Först pwade jag nästan 40min i solen, och se are fortsatte jag i 45min i solen men vid sommarstugan. Det var underbart. Pwade i mina reetones, under rundan kändes det inget, men i efterhand har jag haft träningsvärk i inre och yttre lår + rumpa. Gjorde dessutom 10ggr utfallssteg på varje ben med dem på. Effektivt!

En riktigt bra bok

Har läst en riktigt bra bok. En eye-opener dessutom.
Jag ska berätta mer om boken och mina tankar och funderingar efter en löprunda (den första på 2 1/2 vecka!), lite styka och en dusch.

PS. Börjar bli riktigt störd på att blogg.se appen fortfarande inte fungerar.

Suck

Tycker blogg.se ska fixa appen nu så man kan mobilblogga som vanligt! Orkar inte koppla i telefonen i datorn just nu för att föra över bilder. Så jag berättar om min powerwalk imorgon istället.

Äntligen en vettig middag!

 
Hemmagjorda burgare. Med babymorötter och "snow peas" istället för pommes. Mums!
 
Hade i fetaost i biffarna och det blev riktigt yummie!

Shoppingdöden

I måndags och igårmorse surfade jag runt lite på Shopbops och net-a-porters reor. Och herremintid. Inne hos Net-a-porter dog jag både sko och väskdöden några gånger. Insåg också att det kanske lönar sig att spara lite mera cash inför mellandagsrea och sånt, för att kunna klicka hem nåt prisvärt fint som man verkligen vill ha! Ska alltså börja klicka in saker i min wishlist för att sen snabbt vid reor kunna se om de finns till lägre pris!
 
Nåväl. Tänkte dela med mig av några av sakerna som jag dog lite över.
 
 
3 Mulberry väskor, 2 par ballerinor. Och egentligen kanske 10 par heels. Men som sagt, måste spara pengar till USA.
 
För övrigt slogs jag av en tanke igår. Varför har jag inte tänkt på att söka nya löparskor på barnavdelningen för? Okej, dom finns i typ 1 färg - rosa, men då jag har så liten fot skulle jag spara ganska många pengs på det. Nån som har testat? Funderade på att testa från Nike, skulle spara nästan 50€ på det!

Alternativ magträning

Börjar äntligen känna mig på bättringsväg *pepparpeppar*, och jag hoppas att jag är helt frisk till midsommar. Vill midsommarspringa. Och så har jag ju massa kilometrar att ta igen!

Men, då man är sjuk och inte kan träna måste man få till lite alternativ träning. Något jag inte rekommenderar med som jag känt av i mina magmuskler är följande:

hosta. ta i ändå från tårna så känns det i hela magen.
snor som ska snytas ut. tar du i ändå från tårna får du med de nedre inre bukmusklerna.

Bara jag blir frisk får plankan ta över som magtränare igen.

Helgens inte så bra kost

Kosten den här helgen har varit ännu värre än vad den var under veckan.


Igår åt jag en smörgås (med ost) och en kopp te till frukost. Sen blev det en bit chokladkaka till mellis. 2 sojakorvar till lunch. Några (okej kanske 5 cookies) till middag. Och en grillad majskolv till kvällsmellis. Ja och ett glas skumpa på den, och 2 tekoppar.


Alltså hallå!

Idag har det varit lite bättre, men inte nämnvärt.

Sojajogurt (kräver att man vänjer sig, är liksom inte så gott i naturell format) med blåbär och jordgubbar till frukost. Och en kopp te. Sen faktiskt en ordentligt lunch. Eller ja. 2 köttbullar. Lite sallad. Lite lite grönsaksgratäng, och 2 bitar av nåt slags kött. Nån stek i ugn typ. Sen var det examenskaffe och då blev det några kex igen (3 ballerina). Åt ostmacka (mörkt råg/surbröd) med tomat nyss. Fick magknip. Drack ett glas innocent apelsinjuice (hurra för juice som bara innehåller apelsiner - min lilla lyx ibland). Sambon tyckte synd om mig då jag aldrig blir frisk så han köpte hem en ask toffiffee också. Min kärlek.


Men ja. Inlägget handlar ju om min icke-existerande aptit. Förstår inte vart den tagit vägen. Men inte mig emot. Skulle dock hellre ha ätit några äpplen istället för några cookies igår. Men jag var inte hungrig.
Och idag har jag mått illa, haft huvudvärk och noll energi i kroppen. Hela dagen. Mår fortfarande illa. Är doftkänslig osv. Misstänker att en migrän ligger och lurar nånstans där i bakhuvudet, hoppas den inte kommer fram. Ska försöka få i mig en kopp te nu åtminstone. Se om man mår lite bättre då.


The healthy dinner, från tidigare i veckan.

För övrigt så är han nog allt fin, han min kärlek. Vissa dagar blir jag så himla nykär, då han överraskar och gör något jag inte alls förväntar mig. Härligt att det kan hända även efter 6 år tillsammans.

Det jag sa igår att jag ville/måste/borde göra idag

Jag måste städa lägenheten.  - check! Och det behövdes! Måste bara slänga i fräscha sängkläder så är vi redo för helg!
Jag borde ringa några samtal och skicka några mail. - Så långt kom jag inte. Men mailen kan jag skicka nu, och samtalen kan jag vända till mail. Smidigt!
Jag vill gå på en promenad. - Japp. En långsam en. Med en mamma och en kamera på axeln. Och många foton blev det. Fantastiskt skönt med frisk luft!
Jag vill få till ett ordentligt yogapass. - Tyvärr. Men jag har cyklat idag också.
Jag vill läsa och bara njuta. - Njuta ja, läsa - nej. Har inte hunnit dit än, men boken väntar här bredvid mig.
Jag vill få ett mail som bekräftar lite grejs till hösten (som jag ändå vet är på klart nu, men som bara ska bekräftas alltså) - får vänta nån dag än.


Ganska bra för idag alltså!

Den perfekta längden

Just nu har mina naglar den absolut perfekta längden tycker jag. Såhär kunde dem alltid vara!


Imorgon

Imorgon har jag tänkt mig att jag ska vara helt frisk. Som en nötkärna alltså. Hostan ska försvinna över natten, och snorandet också (fast det har varit nästan helt borta idag också).

Imorgon har jag nämligen några saker jag måste/borde/vill göra.

Jag måste städa lägenheten.
Jag borde ringa några samtal och skicka några mail.
Jag vill gå på en promenad.
Jag vill få till ett ordentligt yogapass.
Jag vill läsa och bara njuta.
Jag vill få ett mail som bekräftar lite grejs till hösten (som jag ändå vet är på klart nu, men som bara ska bekräftas alltså)



Sen skulle jag gärna vilja få till en stund utomhus i solen också, kanske fika med mamma eller så.

Men får se om det blir av. Man vill ju så mycket men ibland blir det inte som man tänkt sig.


Skönt!

15 minuter yoga senare känner jag mig uttöjd och som en människa igen.

Gjorde några långsamma, lugna och försiktiga solhälsningar + en annan serie jag komponerade ihop i huvudet as I went så att säga, men sådana övningar som tar på de ställen jag kände mig som mest stel.

Fina tider!

Imorgon måste jag städa. Och sen yoga lite till. Jag känner ju mig mycket bättre redan nu, så förhoppningsvis kan jag ta en lugn och skön promenad också. I'm dying for some fresh air.





Körde en variant på den här solhälsningen faktiskt. Skippade bara mellanskedet där längst ner, det tog jag med i den senare serien jag gjorde.

Back on track!

Idag känner jag mig mera back on track. Äntligen. Snoret har minskat, hostan hänger i men i mindre utsträckning och min energi verkar ha återvänt.

På kostsidan har jag också bättrat mig, även om jag inte ätit helt rent, såsom jag önskar göra.



(Tydligen vill blogg.se svänga bilden då jag förminskar den)


Äggsmörgås på hembakt bröd till frulle. Har flera dagar tänkt baka nytt bröd, men hade tur och hittade en liten bit längst in i frysen i morse.

Åt ingen lunch, som vanligt då jag är sjuk och/eller bara hemma, men middagen var riktigt kanon istället.




Sallad gjord på isbergssallat, paprika, tomat, gruka, fetaost, oliver, kycklingstrimlor, ägg och färsk ananas.

Nu ska jag dessutom yoga lite för att stretcha ut min stela kropp, sen ska jag fortsätta läsa recensionsbok 2 av Fru Booked: Given av Sam Lipsyte.

Frontalkrocken

Hoppade på cykeln för att åka ner till en postlåda med ett kuvert. Har ju glömt lämna in en lönelapp, klantarsle.

Nåväl. Hann komma halvvägs före jag frontalkrockade. Med en humla. Som körde rakt in i min nästipp före den studsade vidare till axeln.

Inget allvarligt, men då jag kommer i hård fart och en humla kommer i hård fart gör det faktiskt ont att krocka, skulle ju ha varit annorlunda med en fluga som är mindre.


Det här är också det mest spännande som hänt idag. Förutom att jag diskat, tvättat kläder, plockat fram sommarkläderna och röjt undan lite vinterkläder och läst lite.

Vad har ni hittat på för spännande idag?

Perfekt väder för att sola benen idag. Men jag försöker att inte ligga ute i allt för lite kläder. Inomhus har vi ju ändå svalkande och sköna 26° just nu. Ute är det alltså 22°.

Yogan

Hade tänkt yoga lite idag för att stretcha ut kroppen. Men så var jag på lunch med mina kollegor. Och då jag kom hem var jag helt slut. Låg i soffan i 3 timmar och det enda vettiga jag åstadkom var att lacka mina naglar.

Sen var det dags för middag med andra trevliga typer. Kom hem vid 9 och sen har jag suttit här, i soffan. Jättetrött och så.

Imorgon vill jag vara frisk. Då ska jag försöka röja undan lite i lägenheten, byta till fräscka lakan om jag känner mig bättre, plocka in sommarkläder i garderoben och börja läsa en ny bok. Eller så ligger jag bara i soffan då också.



Vill inte ha förkylningsbaciller i rena sängkläder, så jag hoppas på ett mirakulöst tillfrisknande tills imorgon.


 

Kärlek

Här.

Hatar att vara sjuk. Det börjar liksom klia så hemskt i mina shoppingfingrar då. 1 månad kvar till USA. Vill shoppa NU. Men om jag bara beställer hem litelitelite?

På Nike+ fronten

Händer det inget. Är stuck på 878. Lär bli bråttom sen, men drar jag till med många 10 kommer jag förstås snabbt upp i 1000. Bland annat en tjejtia ska jag ju faktiskt hinna med före USA!


Då så lite gör så mycket

Tog en lång, het dusch. Härremintid så underbart skönt.


Precis som varje sommar försöker jag avvänja håret från att bli tvättat för ofta. Det gör ju liksom inget att ha smutsigt hår då man bara ligger på soffan hemma.


Men nu, sitter jag här med rent och fräscht hår. Jag har sminkat mig, och klätt mig i långklänning. Ska på lunch med några kollegor. Tänk att lite mascara, en klänning och rent hår kan få en att känna sig som a million dollars. Nå. Nästan i alla fall.


Fast det var ju inte så ekologiskt att duscha hett i en halvtimme. Tur att vi inte betalar för vattnet!


PS. Förkylningen har inte lättat. Eller kanske lite. Men hostan hänger kvar. Vaknade 5 imorse och då var det nästan kört. Svårt att somna då man hostar lungorna ur sig.





Bilden har egentligen inget med inlägget att göra. Förutom att jag borde klippa håret, och jag är så sugen på en sån här frilla. Men så skulle jag ju inte orka locka håret varje morgon, och mitt är inte riktigt sådär självlockigt.

Somrig frulle

Naturell yogurt, färsk ananas, färsk jordgubbar, lite chia och solrosfrön.
Men jag var så hungrig så jag har ingen bild att bjuda på. Nu vet jag bara inte hur jag ska kunna luncha om mindre än 2 timmar? Jag är liksom inte van att luncha då jag bara är hemma, håller mig mätt på frukosten.

För övrigt ska jag yoga lite idag. Inget tungt, bara lite stretchande för kroppen. Blir så stel av att bara ligga på soffan!


Grr

Solen gassar på vårt fönster. Termomätaren visar 38,9•. jag nyser, snorar och hostar. Ska mäta feber, hoppas på att jag inte har nån, bara förkylningen. Jag vill inte va sjuk på sommaren!

Förresten fortsätter mina sjuka drömmar. Alltså helt puckat. Undrar vart jag får allt ifrån.


Äppelblom och hosta

Är hos morsan. Försökte bota hostan med en glass, gott var det, men hostan är inte bättre.

Passade på att fota deras fina stora blommande äppelträd. Bjussar på bild med telefonen, ska försöka slänga upp nån från kameran imorgon!


Kukelimuck medicin

Gör som Karlsson på taket och hoppas på att döskallar och djungelvrål ska bota min förkylning.

Senare tänker jag masa mig ur soffan och ta kameran med på en sommarpromenad, men nu ska jag vila lite till.


hur du vet att du är sjuk

1. du kan inte sova för att du har så ont i halsen
2. frukosten som vanligtvis äts på 10 minuter tar över en timme att få i sig
3. du storkonsumerar näsdukar
4. du vaknar med telefonen bredvid dig i sängen och upptäcker att den i övrigt är tom (sängen alltså). Du har bara ingen aning om hur telefonen hittat dit och när sambon gått.

jag sitter alltså med världens dunderförkylning och nyser ovh hostar om vartannat. Trevligt sommarlov.

termometern i solen utanför mitt fönster visar 32° inte helt fel, för en stund sen var det 38°.

Mensvärk och sånt

Har mensvärk. Har aldrig mensvärk. Har ju nästan aldrig mens ens. Förutom idag då.

Men det var inte egentligen det jag ville berätta. Nej idag ville jag berätta att det där huset jag tjatat om, ja idag är vi på väg. Mr Postman var snäll och fyllde vår postlåda med olika huskataloger, och nu ska vi prata med morbror byggmästare för att se lite vad han har att erbjuda. Vi är ju lite smålata och vill helst ha ett färdighus, men blir det billigare med element + morbror som bygger så blir det ju det.

Spännande tider!



Hus från Köpenhamn passar ju in här.

Tålamodet

Försöker läsa en bok jag fått av Fru Booked. Turkanarapporten av Christian Unge. Kommer ingen vart. Eller jo det gör jag, men jag har inte tålamod att sjunka in i boken sådär som jag brukar göra. Jag är alldeles för rastlös för att ligga still, men för trött för att göra några stora saker - som att plocka fram sommarkläder, städa eller nåt sånt.

Tar tag i det senare istället.


Så var den här

Det blev ingen pre fukost morgonpromenad. Steg ur sängen och tänkte falla ihop i en hög på golvet eftersom det både svartnade för ögonen och benen vek sig under mig.

För övrigt hälsar jag nu förkylningen välkommen. Den verkar ha gjort intågande efter min första sovmorgon på sommarlovet. Tusanjävlar. Har inte tid nu. Ska dansa hela helgen.

Så nu är det te i massor som gäller. Hoppas på att det är snabbt övergående, eller pollen?

Morgonpromenaden

Ligger i sängen. Tänkte inte orka med en promenad. Men jag ska försöka. Behöver ju inte ha bråttom.
Bara det inte regnar, då får det va. Mulet är det åtminstone.


Ny app

Laddade ner en ny app idag: emoji. Med den får du olika ikoner, tex. Hjärtan och sånt. Verkar kul!


Det tar sig

Löprunda med en kompis. Skulle köra intervaller. Det blev 3 alltsomallt. Lite längre, inte lika hårda som jag brukar då jag är ensam, förutom den sista. Den gick hårt. Skönt. Solsken, varmt. Äntligen kanske sommaren är på väg? Vågar man månne hoppas?

 

Här härnder det också saker. Dryga månaden har jag på mig. Och tja, 121,7km kvar. På 30 dagar blir det 4km/dag. Så då blir det lite mindre per dag eftersom det är mer än 30 dagar kvar. Det fixar sig lätt.

 

Tänkte till exempel börja med morgonprommis imorgon.

 

Men alltså, 9,1km löpning + lite styrka (core + rumpa) och stretch på den. Weehoo!

 

Ps. nu har jag sommarlov!

 


Överraskades av regn

Pw med mami. Regnskur. Kall sådan. Men fin regnbåge som resultat!


Den där drömmen

Om det där huset. Som sambon bara tycker är dyrt. Men som jag tycker att vi kan betala för om vi ska bo där hela livet. Då vill man ju liksom ha det bra, och inte bara vilket skräp som helst.

Håhåjaja. Jag sa åt sambon att jag tycker vi ska sätta detta som sista sommaren och vintern vi bor i skräplägeheten. Eller, skräp är den inte, men för liten. Och så har vi ju ingen gård, och massa grannar. Osv.


Sötsuget!

Blev supersugen på godis. Tur att vi inte har nåt hemma, och att jag inte orkar gå till butiken...


Inspiration

Tittar på matlagningsprogram på TV och blir inspirerad till att fixa till goda och hälsosamma måltider åt mig och sambon. Mycket grillat (omarinerat förstås, eller hemma marinerat), mycket fisk och fågel. Massor av grönsaker. Somriga sallader och vinaigretter. Mums!

Redan ifjol skulle vi få mammas elgrill, men i år ska vi ta tag i saken och faktiskt ta hem den!

Har ni bra tips på somrig mat, hojta till och dela med er!

På bilden: sommarkrogen i byn har öppnat och denna asiatiska rätt var en nyhet på menyn. Sjukt god var den också (jag åt kycklingen och grönsakerna, skippade riset).


Atjo!

Igår blev det 20 minuter kettlebell. Härligt!

Idag känner jag en förkylning på gång. Något jag visste skulle komma då jag slutar jobba och äntligen kan slappna av.

Ska försöka bota den med en dansträning och fungerar inte det så blir det väl många många koppar te.



Målet

 

 

Just nu känns det här målet, att nå 1000km på Nike+ före jag sticker till USA, helt omöjligt. Och så himla avlägset.

 

Varför? Tja. Jag är trött. Så himla trött. Har inte tränat sen i tisdags, med undantag för en pw i torsdags. Och ska nog ta itu med det idag, men det får bli mot kvällen. Just nu finns ingen lust och energi till nåt. Allt bara rann av mig efter skolavslutningen igår. Men så går det då man kört på 150 hela tiden och helt plötsligt är det liksom 0 som gäller.

 

Men imorgon ska jag dansa igen. Och nästa helg går i dansens tecken. Sen hoppas jag att motivationen och orken hittar tillbaka så småningom. Gärna typ nu.

 


RSS 2.0