På tisdagar

Jobbar jag mycket och länge.

På tisdagar tycker jag det är trevligt om solen skiner, även om det gör mig lite ledsen att jag inte har tid att träna utomhus.

Just den här tisdagen kortade jag av min mellispaus mellan jobbpassen för att hinna ta en promenad till butiken. Vanligtvis stannar jag vid butiken med bilen, eftersom den är på vägen mellan mina olika jobbplatser, men just idag körde jag bilen ända fram och gick sen. Himla skönt var det. Hade inte med mig nike+ utrustning, så jag körde med endomondo istället. Fungerar bra det också, även om mina kilometrar inte reggas till Nike nu då..

Vanligtvis tycker jag det är skönt med min knappa timmes paus till läsning och mellis, men idag tror jag bestämt att promenaden gjorde gott!




Idag är det kallt, men vackert och soligt väder!

Saharaöknen här hej!

Tog torrheten till en ny nivå. Lagade mat, tvättade händerna några gånger för mycket (antar jag eftersom skinnet bara stramar av torrhet nu) - och mittiallt märker jag att mina knogar blöder. Av torrhet. För att huden spruckit. Helt sjukt.


Nu är det socker/olivoljestvätt i duschen som gäller. Och fejset får sig ett varv med honung i hopp om att mjuka upp det lite så att jag inte har så torra partier runt munnen och hakan. Ser ju ut som att man har intorkad tandkräm runt munnen då man är så torr!

Bloglovin

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/2258690/traningpag?claim=8qs48ajupfw">Följ min blogg med Bloglovin</a>


Måste ta kontroll över min blogg.

Det där knastrer under skorna

Nu just är det så där himla kallt ute (-15°) så att det knastrar sådär mysigt under skorna.


En orsak till att jag gillar vintern bara.

På måndagar



Går jag runt i långkallingar nästan hela dagen. Andra halvan är det träningstights som gäller.



Dricker jag stora mängder te. Här var det Indiskas Chai te i en kopp från Indiska.



Planerar jag inför hela veckan. Kalendern är min bästa vän!



Blir jag himla glad av att det är så himla fint väder, för det är ju så skönt att kunna gå ut i det fina vädret!

Just den här måndagen har jag också:




Gått till butiken bara för att köpa apelsiner. Så himla goda!



Har jag insett att jag har många strumpor som numera är ensamstående och inte har nån partner.



Gillat min snygga rosa sportBH från Reebok lite extra mycket!



Har jag ätit tonfiskröra, saltgurka och finn crisp till lunch.

Om jag hade haft obegränsad tid denna måndag hade jag:



Spenderat många timmar i skidspåret i sällskap av dessa.



Myst ner mig i min fina fåtölj och läst de här böckerna. (Ni får svänga huvudet för att se bilderna, blogg.se tyckte visst det var kul att svänga på den. igen.)


En kort men frisk en

Det blev 1,78km powerwalk för mig nu. Längre än så har jag inte tur-retur till banken. Men skönt var det i alla fall!

Dessutom är det 90 minuter hockey som gäller om en stund, så då lär jag nog få frisk luft och motion i alla fall!

Nu ska jag planera veckan, svänga ihop en lunch och sen städa.

Skjuter upp morgonpromenaden

Måndagar innebär ju morgonpromenad för mig. Och idag stör det inte ens att det är -13°, ganska så kallt med andra ord.

Men idag skjuter jag upp promenaden lite. Har ärende till banken, så då passar jag på att frukostmysa i soffan framför According to Jim tills banken öppnat så att jag kan gå dit.

Som vanligt på måndagar ska jag planera veckan, jobba lite, laga mat för veckan (kålllåda blir det denna vecka - och kycklingsallad) och lite sånt. En vanlig måndag helt enkelt.


Jag hoppas också på en bättre vecka än förra veckan. Då hade jag ingen energi i kroppen och var hemskt trött. Denna vecka ska jag försöka få i mig vettiga mellanmål - måste planera lite så att jag har med mig bra saker till jobbet! Och så ska jag gå och lägga mig i tid. Gick och la mig vid 22.30 igår, och tusan så skönt det var! Somnade redan före 11 och har sovit hela natten igenom. Jag msåte helt enkelt ta bättre hand om mig den här veckan!

Löpning, svinkallt

Dagens runda fick mig att vilja stortjuta. Det blåste iskallt. Det gick inte alls som jag ville. Usch. Men nu är det gjort.

Löpning, svinkallt

Dagens runda fick mig att vilja stortjuta. Det blåste iskallt. Det gick inte alls som jag ville. Usch. Men nu är det gjort.

Hoppsan.

Har visst blivit lite nätshoppande på sista tiden. Tur att man är working woman. Nya träningskläder från Casall klickade jag hem idag. En ny platt/locktång förra veckan. Och igår kom visst ett H&M paket med lite toppar, shorts och sånt.

Måste ändra fokus

I söndas skrev jag ju att jag skulle ta en vecka då jag är utan pasta, potatis, ris och socker. Allt annat har gått bra men det sistnämnda sket sig direkt. Och riktigt ordentligt.

Jag äter bra och balanserade "huvudmål", alltså frukost, lunch och middag (nå bra och bra - igår inget alls). Men det där emellan blir vad som helst.


Igår t.ex.

Frukost: Två finn crisp råg med kokt ägg + kopp te
Lunch: Morots-majspuré soppa med linser (supergott!)
Mellanmål 1: jogurtrussin och Nen&Jerr's
Mellanmål 2: En banan (ersatte middagen)
Lite godis här emellan
Kvällsmål: Naturell jogurt med blåbär och frön

Tisdagen såg ganska lika ut, förutom att middag då bestod av kycklingsallad med halloumi ost. Ja och en chokladstång och jogurtrussin, ingen glass.

Och ja, jag vet varför det blir såhär. För att jag har så himla mycket jobb, och allt fokus ligger på att göra det bra och överleva. Att orka helt enkelt, så mitt fokus faller bort från allt det andra. Jag vill ju träna hårt, köra en intensiv styrkeperiod för att öka muskler och minska fett, och jag vill äta bra. Men just nu finns inte den orken. För jag kommer hem från jobbet, sent på kvällen och är jag hungrig äter jag det som finns framme. Sambons godispåse t.ex.

Ska nog gå på godisstrejk så småningom igen, för jag mådde bättre av det (det gjorde dock inte hyn i pannan!), men först måste jag få undan jobbat den här tyngsta perioden. Själva livet får jag ta tag i då det lugnar ner sig på jobbet och jag har tid att ha ett liv igen.



Bra frukost.

Vs.



Inte så bra mellis. (Hittade ingen annan bild på godis, så det här får duga)

Måste tänka på magen!

Bjöd mig själv på lite Ben& Jerry's idag. (Ja det där med att skippa sockret sket sig. Totalt.) Och min mage fick fnatt.

Varför är man så dum att man äter sånt som får magen att slå bakut? Jag måste bli bättre!

Men vet ni, magen mår mycket bättre utan potatis, pasta, ris osv. Enda i bröd form jag ätit är finn crisp (råg) och mörkt knäcke, och det får jag inte ont i magen av.

Prommisen som inte blev av

Hade tänkt morgonpromenera idag igen. Men då klockan ringde var jag så himla trött så jag snoozade visst några gånger. Kroppen behövde med andra ord sömn.

Och ganska glad för det är jag ändå, för det är visst -20° ute idag. Brr!

Nu frukost, sen jobb.

Matintaget

I veckans let's kick it utmaning skulle vi skriva ner allt vi äter för att sen kunna analysera var det gick fel, om det gick fel och hur vi har mått.

Så att.

Måndag:

Frukost. Mango - banansmoothie (en halv mango, en halv banan, två teskedar psylliumfrön, linfrön, mjölk och naturell jogurt) + en stor kopp te (Blue fruit + tesked honung och minimjölk) och ett glas vatten
Lunch: Tacotallrik (några matskedar taco köttfärs, sallad, majs, paprika, tomat, gurka, groddar, lök, salsasås och guacamole). Guacamolen är hemgjord, salsasåsen köpis. Gott. Men då jag rör ihop allt ser det ganska oaptitiligt ut, så ni får inte se nån bild.


Till middag tänker jag mig typ majssoppa. Mums. Eller morotssoppa.

Promenera mera! Marathon utmaningen.

Tidigare i höstas fick jag på nåt vänster veta att vi nuförtiden går ett helt maraton mindre/vecka än man gjorde på 50-talet. Fatta, 42,2 km är ju mycket! Och på dagens morgonprommis (2,75km) började jag filosofera och fundera på detta. För jag har också kommit fram till att så länge jag pluggade på studieorten måste mina ben och min rumpa ha varit i sitt livs form. Varför? Jo jag gick eller cyklade överallt. Och hela tiden. Dessutom finns det några branta backar i studiestaden (inte som här där jag bor där det inte finns nån alls nästan), och dessa skulle jag uppför och nerför åtminstone några gånger i veckan. Där ett tag bodde jag uppe på en backe också, så där stretade man upp och ner flera gånger om dan.

Nå, vart vill jag komma med detta nu då? Jo, för det första är det helt sjukt att vi alltid tar bilen överallt (eller okej inte alltid, men många gör det alltid/allt för ofta). För det andra tycker jag att vi måste bli bättre på att ta vara på enkla vardagssituationer där vi kan gå eller cykla istället.

Så här kommer ett mål från mig, kanske du också hänger på?

* Då Let's kick it utmaningen tar slut (nu är det sista veckan), sätter jag upp ett nytt mål. Varje vecka ska jag gå/springa/cykla minst ett maraton, alltså 42,2 km. På nåt vänster måste jag komma upp i detta. Och om jag ser till att ta vara på möjligheterna och försöka få in en liten promenad varje dag, så tror jag inte detta är nån omöjlighet.

Du kan ju t.ex. gå ner till posten för att hämta/posta paket, gå till butiken, gå då du ska hem till en kompis osv.

* Då snön smälter senare i vår ska jag börja cykla till jobbet på måndagar. Annars har jag ju mellan 3 och 4 mil till jobbet, men på måndagar är jag på ett annat ställe, då det inte ens är 1 mil bort. Så då ska det cyklas. I och för sig kunde jag cykla nu också, det är ju inte farligt att cykla på snö - men att cykla med skidor och stavar + skidskor på cykeln lockar inte.


Så, hänger ni på i min "Marathonutmaning"?

Rensa tankarna, få frisk luft och njut av den underbara naturen!




Inkommande vecka

Ska jag äta lite mer LCHF. Minska på bröd, pasta, potatis och ris (som jag typ aldrig längre äter, har slutat gilla det). Har ju gått runt med uppblåst ballongmage hela veckan och ska testa om det hjälper. Detta innebär också att det inte blir nåt godis och inga kakor och sånt. Eller åtminstone väldigt lite sånt. Ska ta bort allt onödigt. Men mineralvatten ska jag dricka. Och vanligt vatten också. Känner mig sjukt törstig hela tiden, och sådär uttorkad. Så jag minskar på en sak och ökar på vatten. Måste få i mig mera vatten.

Let's kick it vecka 3

+ 5km i sånt som inte mätts med Nike+.

Så att 19,88km. Udda som fan, men jag kommer ju i alla fall nästan upp i 20. Kanske jag borde ta mig ut på en kortis till? Nånej, det här duger för denna vecka.

Vila deluxe

I och med att jag jobbar så himla mycket i veckorna så tänker jag nu i vår se till att få ordentligt med vila på helgerna, ja så gott det går. Det gäller alltså vila deluxe och så mycket paus från allt som möjligt.

Därför sitter jag med gott samvete i soffan idag. Bara läser böcker, slösurfar, kollar TV och dricker mycket varmt eftersom jag fortfarande nyser. Känner mig lite tung i huvudet också, men känner jag mig bättre mot kvällen blir det Zumba. Om inte så blir det promenad, vilket det nog blir i alla fall.

Jag har lite grejer att uträtta, borde ta mig över till pappsen och hämta hem mina skidor och sånt, men det tar jag lite senare. Och så hinner jag dessutom med en hel del imorogon då jag jobbar kort dag.

Nu ska jag dricka varm svartvinbärssaft och planera matmenyn för veckan.

Första boken avklarad

Blev ju lite crazy där då Adlibris hade bokrea, så jag beställde hem ett stort paket. Nu är första boken utläst.

 

En väldigt gripande bok, hemsk och så naturligtvis för det är ju helt sjukt det som Natascha råkat ut för. Men jag tycker att boken var väldigt läsvärd, för som vi vet som berättar ju inte alltid media om verkligheten utan att förvränga den lite, och det var intressant att få läsa om hennes upplevelser och hur det var för henne personligen. Så läs den här!


Lördagsfrukost



En stor kopp favoritte. Dagens önsemål: att Lipton skulle göra en blandning med bara svartvinbär och citron. De andra smakerna (Red Berries och Blue Fruit) är jag inte så förtjust i, så de lämnar alltid sist. Men Citron och Svartvinbär är alltid gott.



Favoritfrulle. Mycket blåbär. Naturell jogurt. Solrosfrön, linfrön och pumpafrön. Lite honung på. Mums.

Mina gröna djuptallrikar är förresten de perfekta jogurtskålarna.

Ät nånting då också!

Samtal med sambon:

S: jag tänkte bara säga att jag åker dit och kollar en sak, åt ren lite
Jag: okej, jag ska gå ut på PW.
S: ja men ät nånting då också så du orkar tills ikväl
Jag: jaja
S: ja det finns ju tacos sen igår. Ät Då.
Jag: ja ja äter då jag är hungrig, det är jag inte nu.
S: Ja men ät nånting då också. Vi ses sen. Hej



haha. så gulligt att han är så orolig. Han har tydligen lärt sig att jag hatar att äta ensam och oftast inte gör det då jag är ensam hemma.


För övrigt verkar förkylning har gjort nån slags comeback. Eller åtminstone nysnigarna, men eftersom jag inte känner mig särskilt dålig i skick utan bara är trött så tänker jag träna i alla fall. PW + Ketllebell eller NTC blir det idag. Ska bara dricka en kopp varm saft först.

Vad tog det åt mig?

Jag har ju tidigare uttryckt min avsky för att städa och mitt hat mot dammsugaren. Men så plötsligt hände det. Jag fick fnatt.

Insåg att jag var tvungen att byta sängkläder, vägrade lägga mig och sova en natt till i dem vi hade i.
Sen skulle ju det damma, och planerna var att städa imorgon, men jag vill ju inte damma runt nåt extra då om jag har i rena sängkläder. Så då var det ju lika bra att torka damm också. Och torkade jag damm så ville jag ju ha ut mattorna och vädra. Så då kunde jag lika gärna dammsuga också.

Så då ställde jag till med en ordentlig städning mellan 8 och halv 10 på kvällen. Men så otroligt skönt att ha våttorkat alla ytor, dammsugit, dammat av mattor och sängkläder och att få lägga sig i fräscha, rena sängkläder inatt. Underbart! Blev riktigt svettig av att fara fram med dammtrasan och dammsugaren, ett andra träningspass blev det nästan.

Dessutom kastade jag ut de sista julsakerna, så imorgon ska bara lite nya gardiner upp så är jag klar.

4,5km frisk luft

och skvaller med en kompis. Kan man kicka igång helgen på bättre sätt? Nej jag tror nog inte det!

Dancing is like dreaming with your feet

Den ska tatueras in på min högra fot en vacker dag. Bestämde jag nyss.

Ingen jävla lust

Idag har jag ingen som helst lust att överhuvudtaget träna. Fy. Inte ens en powerwalk känner jag för. Snöyra på gång igen. Inte ens så många minusgrader, men jag fryser så himla mycket.

Och NTC vågar jag inte köra igång med ännu, då jag inte känt mig helt bra i skick heller. Så det får bli en till vilodag idag då. Jag tror nog kroppen tar emot den med tacksamhet också.


Kanske ändrar jag mig om promenaden sen.

En fin kärleksförklaring

Om min sambo skulle acceptera och gå med på att laga en tatuering skulle jag insistera på denna.

Den och många andra fina hittar du här.


Som på beställning

Det måste vara någon bitter och inåtvänd typ som sitter och jävlas med mig någonstans. För varje torsdag, som på beställning så blir min mage sur och grinig och orolig. Går runt med ont i magen, den är uppsvälld som en ballong av något - som inte är luft och inte heller något annat. Och så håller det på hela dagen. Ser ut som att jag var halvvägs in i en graviditet just nu, men det är jag ju inte riktigt.


Såhär har det varit ganska länge. Varje torsdag. Min teori: det är så mycket på måndag och onsdag så då hinner magen inte med. Men på torsdag är det lite lugnare och då passar den på att berätta att hej! jag finns också.

Ifjol då jag pendlade mellan studiestaden och hemorten blev den likadan varje gång jag skulle iväg till studiestaden.

Fy. Jag måste bli bättre på att ta hand om min mage. Har dessutom ätit pasta till både middag och lunch 2 dagar nu och ärtsoppa till lunch, smörgås till middag idag. Allt sånt som inte är så bra för magen.


Är du vän eller ovän med din mage?


Ha begär.

Alltså. ha begär. Nu. Dem finns i rött också. Måste ha dessa! Inte ens dyra var dem ju!


Juhlakengät , Sussie , Nelly  Shoes - NELLY.COM


Första för denna vecka!

Ca 3 1/2 km powerwalk. Fick inte Nike+ att fungera med RunAway (i iPhonen), men sen då jag kom tillbaka insåg jag att det kanske var för att jag denna gång försökte med den  andra sensorn jag har. Första gången jag använde Nike+ med min telefon hade jag en annan sensor (ja jag har 2 eftersom jag har Nike + till iPod nano och Nike + armbandet). Så då jag kommer hem blir det att testa om jag får den att fungera med den andra sensorn istället. Hoppas.


Förresten hittade jag världens bästa backe för backintervaller på min promenad idag. Så nästa vecka, då jag ju är helt 100% frisk igen, så då ska här tammetusan springas backintervaller. Och då behövs nog broddarna, får backen var riktigt hal.

Ska försöka få till en till promenad ikväll, och så tror jag att jag ska yoga lite också.

Mera ledig tid!

Hade felberäknat ett pass ikväll, vilket ger mig 45 minuters paus där i ett skede. Wohoo! Det här kommer jag visst klara, bara jag vill och bestämmer mig för det!

Testar!

Har testat en sockerskrubb för första gången igår.

Blanda olivolja och socker till en smet, den ska inte vara för grovkornig men inte heller för olja. Du behöver ca 1/2dl.

Skrubba kroppen, skölj och torka av dig. Tvätta inte med tvål efteråt! resultat? Len hud!
Tips: tvätta håret före och sätt sen upp det om du inte vill ge håret en oljebehandling. Jag hade i en hårmask samtidigt så nu är mitt hår oljigt av oljan - men lockigt blev det, så det var väl bara hälsosamt att det fick sig en oljemask det också!

Love lasagne!

Svängde ihop en vegetarisk lasagne till middag. Hittade ett recept i Vegetariska kokboken som hette spenatlasagne, och då jag hade en halv påse färsk spenat som höll på att bli dålig slog jag till. Men så visade det sig att jag ju inte hade allt som skulle varit i det där receptet. Så jag freestylade.

Såhär:

Fräs 2 gula lökar skivade i halvmånar och valfritt antal klyftor vitlök i en hög stekpanna. Stekte i rapsolja. Ha i lite sojakross och finhackad spenat (jag körde min med stavmixen, som har ett sånt där roterande skärblad som tillbehör (alltså ett större än det som sitter fast i själva staven - tänk hushållsassistent)). Ha på en burk tomatkross och en burk matlagningsgrädde, eller vanlig grädde förstås. Låt puttra. Krydda enligt smak. Min tomatkross var smaksatt med chili så jag hade bara i salt och peppar.
Smöra en ugnsform och rada ut ett lager plattor på botten. Ha på sås. Lägg ut ett nytt lager plattor, och så sås osv. Se till att sista lagret blir sås. Ha sen på 2-2,5dl mjölk och riven ost (mängd enligt smak och tycke). Jag hade också en bit brie ost som legat i kylen ett tag så jag hade på lite sånt också.
Ha in allt i ugnen i ca 30 minuter på 225°. För mig gick det snabbare än 30 minuter, så håll lite koll.

Njut! Så gott! Bild kommer imorgon eftersom detta blir lunchlåda för oss båda.



Bjuder på en annan gammal matbild. För lasagne ser ju ut som ja lasagne. PS. Det kan vara en idé att dubbla satsen sås, för det blev ganska tunna lager för mig, så 2 burkar tomatkross och 3 dl sojakross kunde kanske vara en idé.

Duktighetssyndromet

Jag tycker ni ska läsa det här inlägget.

Ungefär allt som står där passar in på mig. Ja utom det där att hemmet ska vara perfekt städat - för det vill jag verkligen, men det är det som bortprioriteras hos mig då allt annat för högre prioritet (fast jag har ju tur som har en sambo som sköter det mesta).

Men alltså det här eviga duktighetssyndromet. Ibland blir jag så himla rädd för mig själv. Då jag ska hålla på och vara så himla duktig hela tiden. För det går inte. Man måste kunna visa sig svag också. Men det går inte. Inte för någon annan än mamma och sambon. Och de hamnar ju ut för det lite oftare då eftersom det måste gå ut nånstans.

Jag tycker det är hemskt att det är såhär idag, att pressen är så stor att prestera och att man ska vara så himla bra hela tiden. Men vad ska man göra åt det? Jag vet liksom inte riktigt?!

Har du nån lösning?

Härlig pepp!

 

Måste ju bara gilla innehållet på blogg.se's startsida nu, fullt med träning!


Rutiner, planering och struktur

Sitter här med alla viktiga saker framför mig. Datan, telefonen, kalendern och mina jobbscheman. Idag ska jag planera hela veckan, så att jag sen inte behöver stressa och fundera på det nån annan dag då jag har mycket annat jobb.


Jag hade också tänkt stiga upp en timme tidigare idag för att gå på min vanliga morgonpromenad, men insåg att denna vecka får bli ett litet undantag eftersom jag fortfarande är så himla förkyld. Med fredagens morgonpromenad i tankarna, då jag knappt orkade släpa mig framåt, så insåg jag att det inte var värt det. Ska försöka komma ut sena i eftermiddag istället. Dessutom hade jag knappt nån röst när jag vaknade, och det är ju inte så bra, för den behöver jag ju varje dag i jobbet!

Nu är det planering och jobb som gäller!

En längtan

Idag längtar jag till våren. Trots att jag inte ens hunnit inleda årets längdskidåkningssäsong (på grund av förkylningen jag dragit på mig) så blev jag så himla sugen på vår, lite varmare grader och torra vägar.

Varför? Jo för att mian ögon råkade falla på mina fina mönstrade Converse i skohyllan. Och ett par jeans + en t-shirt och snygga Converse är ju så vårigt. Och så började jag längta lite.

Men bara jag blir frisk och kan träna som vanligt blir det nog bra med vinter också, för himla fint är det ju då allt är vitt!

Hjälp!

Mina UGGs är ju helt underbara, men jag vill inte förstöra dem med väta och så. Var kan jag köpa ett sånt där care kit ifrån? Går det alltså att köpa i en vanlig skobutik?

Sånt du kan göra då du är sjuk*

*eller ja, så förkyld att du åtminstone inte kan träna i alla fall.

1. Sitta i soffan under en filt
2. Dricka te och äta en banan till lunch
3. Sätta i en av de bästa filmerna i DVDn (Dirty Dancing idag) och bara vara
4. Suras lite över att sambon ätit de sista kokosbollarna tll frukost
5. Snyta dig tills näsan lika bra kunde tillhöra Rudolf med Röda Mulen


Vad gör ni denna soliga lördag?

PS. Man kan också titta ut och sucka djupt över att man inte kan ta sig ut på långlöpning.

Ett tungt och snorfyllt huvud

Igår sa det bara KABOM då jag kom hem från arbetet och så hade förkylningen slagit ut med full kraft. Ja för värre och värre blev den under hela dagen, och nu är det alltså snor deluxe, ont i halsen och täppt näsa som gäller.


Sa jag att jag dessutom ska jobba idag? Och att jag hade sett fram emot att få dansa imorgon? Nå. Jobbet ska väl gå, dansen får jag skippa.

Planerar och redigerar

fixar inför morgondagen, wordfeudar och snyter mig om vartannat. Trevlig fredagkväll hörni!

Nu kom dom!

Mina UGGs! Igår var det den där Runaway grejen som kom! Bild får ni se sen.

I have a dream...

Den ska samla pengar till. Funderar på att köpa den redan i vår då jag jobbat arslet av mig hela våren. Ni vet osm belöning för att jag överlevt. Den är dyr, men tänk så länge jag kan ha den då!

 

 

I lila är den också snygg, och denna var ju till och med på rea!

 

 

En Alexa skulle inte heller sitta helt fel. Den persikofärgade är ju underbar!

 

Skärmdumpar från Mulberry.com


Den kortaste av dem alla

1km morgonpromenad fick jag ihop. Jubel och fanfarer. Löjligt kort. Men vet ni då man vaknar och känner hur halsen är svullen och gör ont och näsan är igen täppt. Kroppen formligen skriker NEJ. Och trots att knoppen nog noterat den hårda vinden som viner i knutarna och kroppens mindre braiga tillstånd så säger den ändå: men kom igen, du klarar det, bara en kort bit, det tar ju inte ens en halvtimme. Ibland önskar jag att min knopp inte var så bra på att övertala min kropp som den faktiskt är.

Så ja, klädde på mig och gick ut, och kände efter en stund att det här går inte. Benen orkade inte och huvudet var tungt. Så jag svängde om. Hoppas på bättre lycka ikväll, och så hoppas jag på att den här förkylningen inte bryter ut heller.


Nu sitter jag istället med min frukost, ett semi löskokt ägg (det perfekt kokade ägget faktiskt, då en lite yttredel av gulan hunnit bli hårdkokt och resten är sådär mjukt och geggigt typ.), grekisk jogurt med hallon och frön, och så en stor kopp te på det.

En powerwalk

Det här var allt jag fick ihop idag. Har igen nysit fler gånger än normalt, så det blir en lugn dag i hopp om att morgondagen är bättre. Dessutom innebär morgondagen en morgonpowerwalk och sen en långpromenad på kvällen. Så tänker jag i alla fall.


Hemleverans

Det verkar som att mina uggs äntligen har kommit, och brorsan är snäll och kör dem ända till dörren...

Löpning i underbart väder.

Man kan inte bli annat än glad då solen skiner och man hinner ut på runda under solnedgången. Älskar att springa i solnedgången, speciellt på vintern.

Idag var första gången jag sprang med iPhonen, och jag vet inte om jag vill göra det igen, för jag var ju tvungen att stanna flera gånger för att ta foton av den underbara utsikten.

T.ex denna.



8km skrapade jag ihop. Det tog 20 minuter innan jag hittade flytet och kände att benen fattade vad jag höll på med, men det var så skönt i alla fall! Underbart, lovely!



Riktigt lämpligt pass.



Och helt bra tider också.



Efter det här blev det simhallen. 250m simning, bastubad och dusch.

Imorgon blir det löpning i mörker, först då jag slutar jobbet, och ingen morgonpromenad. Hoppas att morgondagen bjuder på en lika löpsugen kropp!

The vurpa

Årets första vurpa är avklarad, och plötsligt kommer jag ihåg varför jag avskyr dessa skor på vintern - trots att de är skitfina. Nåja, kan ju vänta mig ett blåmärke på låret och ett på knät imorgon då...

Morgonpromenaden avklarad

Var ute på en morgonpromenad idag igen. Skönt med frisk luft direkt från morgonen, speciellt då nästa chans antagligen kommer först till kvällen.

Ska dock försöka få till en löprunda idag i något skede.

Let yout body decide, och lyssna på den!

Egentligen skulle jag ha tid med en löprunda nu. Och jag skulle så himla gärna vilja, speciellt med skönt väder ute. Men idag igen lyssnar jag på kroppen, som ställde till med en dundrande huvudvärk som kändes som förstadiet till migrän, vilket gjorde att jag missade ett möte på jobbet.

Första kvällspasset för 2012 börjar om 2h, vilket mao ger mig tid för en runda + dusch och mat. Men en promenad får det bli efter kvällspasset sen om jag orkar, nu lyssnar jag på kroppen och ligger på soffan. För trots stark värkmedicin är huvudvärken inte borta - och trots att folk springer bort sin migrän till höger och vänster nuförtiden, så tänker jag inte springa med denna huvudvärk utan väntar tills den gått om.

Hur man vet att det är vinter

Du sitter vid matbordet i bara badrock efter duschen och inser att ena foten börjar kännas som en isklump på väg att få sendrag. Allt på grund av att det drar så mycket längs golvet, som det ju alltid gör - men med -10 utomhus känns det liksom så mycket tydligare.

Butt Buster

Körde 15 minuter Butt Buster med NTC. Och lite stretch på.


Hoppas på lite lite träningsvärk imorgon, men inte så mycket så att jag inte kan springa!

Nu är det smoothie på minimjölk, svartvinbär och en kiwi som gäller. Sen dusch och godnatt!

Suget efter mera

Idag har jag tränat följande:

24 minuter morgonpowerwalk
1h 5 minuter promenad med eleverna
10 minuter benstyrka på gymnastikträningarna
20 minuter stretch på gymnastikträningarna

Och ändå känner jag ett sug efter mera. Borde jag köra 15 minuter NTC i alla fall, borde jag ta en till löprunda för att få till ännu mera kilometrar? 119 minuter har jag fått ihop. Nästan 2 timmar, och ändå känns det inte tillräckligt. Så det får bli lite NTC i alla fall. Samtidigt som jag tittar på Sveriges Mästerkock!

En till



Lyxigt att få träna på arbetstid! Var ute på promenad med mina elever idag.

.


Jag gillar sifforor och statistik

Över min träning alltså. Så jag passar på att slänga upp en bild som beskriver dagens morgonpromenad:




Och två från förra veckans träningsstatistik:


Let's Kick It vecka 2

Hur gick första veckan? Var det svårt att hinna med? Svårt att hitta nya recept eller inspiration? Jag hoppas ni har kommit igång lite i alla fall. Nu är det dags för den andra veckan och därför kör vi också lite hårdare!

Veckans utmaningar:
- Träna minst 300 minuter under veckans gång! (0/300)
- Varje kväll innan du går och lägger tittar du dig i spegeln och säger till dig själv hur grym du är som gör detta! (0/7)
- Genomför minst 5 träningspass under veckan. (0/5)
- Ha en vecka fri från godis, snacks, läsk och andra sötsaker.

 

(Har Copy pasteat från Malins blogg som vanligt).

Ett personligt mål denna vecka är dessutom att komma över 30km, var ju så himla nära förra veckan! 920m var det som fattades då. Så nu sätter jag ribban högre. 35km ska jag komma upp i. Och så ska jag ju klara av mina morgonpromenader också. 3/3 gick galant förra veckan. Hittills har vi 1/3 denna vecka, som dessutom kan bli svårare i och med att jag jobbar tidiga mornar.


Let's Kick It vecka 1

Veckans utmaningar:
- Träna minst 200 minuter under veckans gång! (200+/200) (Orkar inte räkna ut slutresultatet men det blir typ 250 eller över)
- Testa minst 1 nytt recept (1/1) Ett recept taget ur huvudet, men ändå var det nåt nytt!
- Prova en ny träningsform eller använd ett nytt träningsredskap (1/1) Har ju testat NTC som jag räknar som ett träningsredskap här.
- Ge dig själv egentid! 60 minuter fördelat hur du vill under veckan. (60/60) Tog ju med mig kameran ut och fotade i lördags, och det var underbar egentid enligt mig. Dessutom har jag ju haft semester ännu förra veckan, så jag har haft ganska mycket egentid med mina böcker, lacka naglarna och bara ta det lungt och sånt.
- Sätt upp mål inom träning, kost och hälsa för det nya året - check!

Förra veckan gick riktigt bra, nu ska jag se vad Malin bjuder på för utmaningar denna vecka. Kanske du också vill se? Kolla här.

Wake up!

En morgonpromenad på knappa 2 kilometer gjorde så att jag definitivt vaknade upp idag. Molnen sprack upp, det såg ut som att en sol eventuellt var på väg fram och det var uppfriskande 9°! 1,96km blev det. Inte så mycket, men alltid nåt. Dessutom fick jag lite bankärenden fixade på samma gång. Tömde spargrisen, så nu är sparkontot på bättre humör åtminstone!

Nu ska jag jobba lite hemifrån, sen åka till jobbet, komma hem, sen träningar och sen ja är det jobb imorgon igen.

Lugnet före stormen

Tidigare idag har jag känt lite panik över att jag börjar jobba igen imorgon. Och främst kanske arbetsbördan under våren. Men nu känns det lugnt. Jag måste bara ta en dag i taget och se till att överleva. För det ska ju nog bli kul att börja jobba igen!

Idag blev det PW

Det blev en helt vanlig powerwalk i alla fall idag, trots att jag där tidigare inte kände för nånting.

Knappa 3 kilometer blev det,

och såhär har det gått i Let's Kick it umaningen denna vecka:


Trötter

Idag är igen en sån dag då jag är så himla trött. Då jag blir trött på allt och sådär gnällig då nåt inte går som jag vill. En dag då man bara vill ligga under täcket och gråta typ.

Det som just nu gör mig grinig:



Blogg.se som svänger på mina bilder då jag laddar upp dem.[Här följer många många långa fula ord som jag inte ids skriva ut.]

Inte har jag heller lust med längdskidor som jag hade tänkt idag. Och det blir det nog då inget av före nästa helg, om jag inte får till det imorgon. Istället samlar jag kilometrar till Let's Kick It utmaningen och går ut på powerwalk istället. Kanske jag blir på bättre humör efter det.

Dessutom väntar på eftermiddagen nåt som jag kanske inte ser fram emot så himla mycket. Så som sagt. Idag är ingen bra dag. Sista dagen på jullovet kan ju också ha något med saken att göra.

Ja och så saknar jag solen, den som sken igår. Såhär såg det ut (rätt väg) i solnedgången.


It's always times like these when I think of you and I wonder if you ever think of me



Älskar den här låten. Förknippar den med en av de finaste brudarna som spelar den så fint på piano och sjunger så vackert till.

Den här kunde gå på repeat 24/7 utan att jag skulle tröttna!

2,79km till

En powerwalk med mamma resulterade i 27 minuter träning till. Det lämnar mig på 1h47 minuter idag. Mycket bra tycker jag! Ja och 16,23 km idag!

Nu ska jag slacka i soffan resten av kvällen. Börja på en ny bok (den 7e eller 8e under jullovet) och bara njuta av ledigheten och min fina sambo.

13,44 km i solen

Jag tänker låta statistiken tala ganska mycket för sig själv. För jag behöver liksom inte säga så mycket om detta. Underbart. Benen var inte helt 100 med på min idé om långrunda men snällt följde de med i alla fall. Kroppen var lite ovan med såna här rundor, så där kilometrarna avverkats på längre tid har jag gått lite emellan. 7an tog länge för att jag stannade och stretchade och bara njöt av utsikten!



Såhär ser snitten alltså ut. Jag är riktigt nöjd över min tid. För planen var att få till kvantitet och ett kvalitetpass som går ut på att jag skulle må så bra som möjligt, lyssna på kroppen och bara njuta. Och det gjorde jag. Och snabbt gick det visst i alla fall! Jag är som sagt nöjd.



Ojämnt sprunget som vanligt. Har svårt att hålla takten då jag springer ensam, men värre brukar det ju se ut!



Minin är lika glad som jag.


Rundan jag sprang idag är ju helt sjukt fin, både vintertid och sommartid. Och jag ska försöka unna mig själv just den här långrundan en gång varje vecka nu i vår (tills snön smälter och den blir en oframkomlig lerpöl). Får jag till ett sånt här långpass i veckan så är jag glad och nöjd. Jag ska försöka. Som mål hade jag ju att bli bättre på långpass, och det här är en bra början!

Jag är så nöjd över mitt långpass så ni vet inte heller. Och det här är inte allt för idag! Har powerwalkat med mamma också. Och om jag överhuvudtaget kan stå på benen imorgon tänker jag inviga skidorna för i år och ta årets första längdskidpass!

In a winterwonderland

Det var helt underbart väder här idag. -8° och solsken från en strålande klar himmel. Redan under min löptur insåg jag hur många otroliga foton jag skulle fått där och då. Men att springa med en systemkamera på ryggen är ju inte direkt nån bra idé, så jag fick bara drömma mig bort och ta vara på så många av de fina ögonblicken som möjligt, försöka etsa fast dem i minnet.

Istället åkte jag iväg en stund efter att jag hade duschat och värmt upp mig. Med kameran i högsta hugg och med mycket kläder på åkte jag iväg. Här kommer några av de bilder jag fotade.


Det blev alltså solnedgång innan jag hann ut och ta bilder, men fina blev dem i alla fall!





 

 

På hemvägen hade månen kikat fram

 

Det här är samma runda som jag sprang tidigare. Många bildsköna ställen, det här var bara 3. Försökte ladda upp en 4e bild, men blogg.se skar ihop varje gång jag testade. Nytt försök imorgon!


Dagens långpass avklarat!

13,44 km i -8° och strålande solsken. Underbart! Nu ska jag äta lite och sen ta med kameran och åka ut och fota. Fast den här gången hoppar jag i bilen och åker iväg!

Mera info om passet kommer sen, dem håller visst på och uppdaterar Nike+ nu.

So far

Veckans utmaningar:
- Träna minst 200 minuter under veckans gång! (175/200)
- Testa minst 1 nytt recept (1/1) Ett recept taget ur huvudet, men ändå var det nåt nytt!
- Prova en ny träningsform eller använd ett nytt träningsredskap (1/1) Har ju testat NTC som jag räknar som ett träningsredskap här.
- Ge dig själv egentid! 60 minuter fördelat hur du vill under veckan. (20/60)
- Sätt upp mål inom träning, kost och hälsa för det nya året - check!



Perfekt för långpass

Vädret är perfekt för långpass nu! -6,9° och solen skiner. Fantastiskt. Och så har det snöat också. Underbart vinterväder är det. Och det betyder också att det är helt perfekt väder för långpass. Ska satsa på cirka 12-13 km idag har jag tänkt. Har redan funderat ut rutten också.

Samtidigt får jag testa mina nya broddar och se hur det går att springa med dem !

Idag

Började dagen med en morgonpowerwalk. Skönt. Jag var typ den enda som var ute. Såg två andra människor. Så det var sådär ganska rofyllt.

Sen har jag snurrat ihop en kladdkakassmet. Så nu är första kakan på gräddning. Medan den gräddas hade jag tänkt köra 15 minuter med NTC, men körde 5 och insåg att jag måste äta frukost före jag fortsätter. Det fanns ingen energi i kroppen.

25 minuter powerwalk har jag i alla fall hittills fått ihop. Och med 15 NTC tilll så är jag uppe i 40 minuter sen.

Vad blir det för mat?


Jo en röra som ser ut såhär:

 

Du behöver:

kycklingstrimlor

quinoa

sesamfrön

sesamolja

en gul lök

fryst spenat

sötsursås

kycklingfond

ett paket apetina snack fetaost och oliver

 

Gör såhär:

Hetta upp en stekpanna och ha i sesamolja. Släng i kycklingbitarna. Då de är färdigt brynta (åtminstone någorlunda genomstekta) ska du ha i löken, spenaten och sesamfröna. Ha i lite sötsursås också. Salta och peppar lite. Hade på lite curry också.

Följ anvisningarna på quinoapaketet. Ha i lite kycklingfond i kastrullen just före allt vatten kokat bort.

Blanda i allt i kastrullen med quinoa och ät. Njut. Så grymt gott!

 

Jag gjorde allt det här bara på känsla, inga mått ingenting. Och det blev himla lyckat ska jag säga!

Smakar lite sött av löken, sesamoljan och sötsursåsen, och sältan får den från fetaosten och oliverna.


Ab killer - core crunch

Körde 15 med Nike Training Club igen. Har kört med den nu två gånger och jag måste säga att I like. Big Time!

Sjukt effektiva övningar, sjukt tungt. Helt toppen på alla sätt och vis! Bra med inspiration och sällskap och nån som hejar på också. Tack Nike för denna app, det var bra gjort!

Idag körde jag Core Crunch, ett 15 minuters program. Vad det tränar kan ni nog räkna ut. Sjukt tungt. Kommer nog inte kunna skratta imorgon, eller överhuvudtaget sträcka på mig.

Hade tänkt köra ett till program efteråt, nåt för ryggen. Kollade igenom övningarna och insåg att det inte finns nån chans att kroppen pallar ett till lika tungt pass. Känner fortfarande en förkylning ligga och lura nånstans, och idag är jag sådär allmänt seg (kan bero på soffhäng hela dagen också) så det får räcka med ett.

Imorgon tar jag itu med nåt annat program. Tror det bli rygg + ben då. Ska föröska köra två.




Kanske man kan få liknande Killer Body som Miranda Kerr om man kör NTC ofta?

Fototips!

Har suttit och läst på om fotografering, kamerans funktioner osv. Kände att det var dags att uppdatera mina kunskaper lite och repetera! Bland annat Nevnarien bjuder på många bra tips och tricks och sånt.

Dessutom har jag klickat hem en fjärrlösare från Scandinavian Photo så att jag kan börja ta självporträtt också!

Nu ska jag först leka lite i kamerasimulatorn och sen ska jag testa stativet som jag köpte på julrean.


Ett till mål för 2012

Jag ska ta vara på Nike+ pepp som jag får varje gång jag loggar in, och...

 

 

Komma mig upp till nästa nivå. 500km kan ju inte vara omöjligt på ett år. Jag har ju 51 1/2 vecka kvar att klara av det här. Vilket betyder att jag måste snitta under milen varje vecka. Får jag till 3 morgonpromenader av 3km varje vecka ligger jag redan på 9km/v. Vilket ger mig 9 * 51 = 459km. Så det och några löprundor till borde ju gå galant då. Och om jag ändå ska bli bättre på långpass så borde ju inte det här vara nåt problem alls!


Dagens "morgonpromenad"

Fast egentligen kan man nog inte kalla det för morgonpromenad, förmiddagspromenad är nog mera rätt. Fick mig inte släpad ur sängen före 10.20, så halv 11 kom jag mig ut. I snöfall, igen. Blöt snö precis som igår, såndär som piskar dig i ögonen om du tittar rakt fram.

Men det var så superskönt! Som vanligt. En riktigt bra start på dagen är det nog att få gå ut och röra på sig. 24 minuter blev det idag. Knappa 3 kilometer.



Och såhär ser det ut på Nike+. Nästan 500 km! Det ska jag klå lite senare. Får ta mig ut på en till powerwalk i något skede bara.



Dessutom klarade jag av Sydney i Nike+ Active, så nu tar jag mig an följande ställe:



Spännande! Fast jag får nog se till att börja springa lite också om jag vill samla några kilometrar. Hoppas på att det ska frysa på lite till kvällen, var ganska halt att gå i blöt snö. Fötterna gled undan, men fryser det på lite kan jag testa mina nya broddar också!

Ett nödvändigt ont

Har dammsugit hela lägenheten. Och det är verkligen en av mina hat sysslor i hemmet. Jag kan inte alls tycka att det är avkopplande eller roligt eller nånting. Dessutom blir det inte alls nån sån där skön känsla av satisfaction som vissa får då de har städat klart. För jag är aldrig nöjd med resultatet.


Fast å andra sidan är det gjort nu. Så slipper jag det ett tag framöver.

Nu ska jag njuta av en kopp te i soffan.

Nu är det bara att vänta.

Klickade hem två olika iPhone skal. Ett genomskinligt och ett med mönster - BigBen och en röd dubbeldäckare. Snyggt!

Hoppas dom kommer snart! Billiga var dem också, så tips! Vill ni ha nytt skal till er iPhone utan att betala en förmögenhet - kolla ebay!

Oskulden

Har nu officiellt blivit av med min Ebay oskuld. Shoppade hem denna Runaway till Nike+, så att man kan använda det med andra skor än Nike också! Passar bra nu till vintern då jag vill powerwalka med kängor om det är riktigt kallt!

 

 

Nu ska jag surfa vidare på ebay efter ett snyggt iPhone skal också!


PS.

Uppdaterade inlägget om mina mål och tankar angående 2012. Kolla här.

Let's kick it utmaningen so far, vecka 1 - tisdag

Veckans utmaningar:
- Träna minst 200 minuter under veckans gång! (87/200)
- Testa minst 1 nytt recept (0/1)
- Prova en ny träningsform eller använd ett nytt träningsredskap (0/1)
- Ge dig själv egentid! 60 minuter fördelat hur du vill under veckan. (0/60)
- Sätt upp mål inom träning, kost och hälsa för det nya året - check!

Morgonpromenader 1/3

Morningwalk - check!

Startade morgonen med en 21 minuters powerwalk i snöslask, snöfall och stormbyar. Men det var skönt. Så otroligt skönt.

Gick bort huvudvärken jag vaknade med också. Ännu skönare!

Nu är det smoothie som gäller till frukost. Gjord på: 1 banan, 1 kiwi, minimjölk, linfrön, solrosfrön, psylliumfrön och kakaonibs.


2012 mål och tankar

1. Få in morgonpromenader som rutin, från och med imorgon och åtminstone 3 gånger i veckan.

2. Springa snabbare och längre - få in mera variation i löpningen och försöka få till en utvekling i min löpning. Träna utanför bekvämlighetszonen!

3. Klara av en halvmara
4. Bli bättre på att ge mig själv tid för mig själv och ta vara på den tid jag har. Inte slösa tid på onödiga saker

5. Läsa mera böcker, lite varje kväll före jag sommar
6. Ta mig tid för resor, försöka med små korta weekendtrippar för att få variation i vardagen.

7. Slappna av och stressa ner. Inte hetsa upp mig för onödiga saker, utan bara låta sånt gå förbi obemärkt. Fokusera på det som är viktigt och ignorera det som inte är så viktigt.

8. Se till att få kvalitetstid med fina sambon mellan alla jobbpass och allt annat



Utstretchad

51 minuter Yoga senare känner jag mig inte som en stel pinne mera. Det var tungt, men så otroligt skönt.


Kilometrar samlar jag imorgon sen.

Dagens lunch

Inspirerad av smaljeansen består dagens lunch av följande:

Tonfiskröra gjord på (gräddfil, tonfisk, vitlök - 2 stora klyftor, och de saftigaste jag någonsin sett, salt, peppar, ett ägg)
Ett kokt ägg
Sallad gjord på två små tomater, en halv avokado och gurka

Mums!

Ett litet glädjeämne

Var till butiken och storhandlade. Nu har vi återigen fyllt på lite basgrejer och sånt man kan tänkas behöva.


Och vet ni vad som gjorde mig gladast av allt? De har nu börjat ta in färsk spenat i sortimentet! Tidigare har de bara haft den djupfrysta varianten, och jag gillar ju att använda spenat i sallad och sånt. Hurra! Jag tror bestämt att det dessutom blir att testa nåt nytt imorgon.

Jag tänker mig kalkonfiléer med spenatfyllning. Eller så blir det till kvällen. Mums!

Let's Kick It! Hos Maliniform.com


Då kör vi! Är ni taggade? Som jag har sagt innan går själva utmaningen ut på att gå eller springa så många kilometer ni bara kan. Under dessa fyra veckor kommer jag dock att lägga upp lite mindre utmaningar varje måndag morgon för att hålla uppe lågan. Dessa små veckoutmaningar kommer att innehålla både träning, kost och välmående.

Veckans utmaningar:
- Träna minst 200 minuter under veckans gång!
- Testa minst 1 nytt recept
- Prova en ny träningsform eller använd ett nytt träningsredskap
- Ge dig själv egentid! 60 minuter fördelat hur du vill under veckan.
- Sätt upp mål inom träning, kost och hälsa för det nya året

Lånat från Malins blogg.

Har gått med i Malins Let's kick it utmaning. Tisdag idag. Och hittills 0 träningsminuter. Körde helvila igår, är riktigt stel i benen efter NTCs better butt träning i söndas. Men idag blir det dansträning och promenad, och eventuellt lite NTC också. För jag är ju med i Spark i bakens NTC utmaning också. Härligt med utmaningar.

 

Men nu ska jag samla kilometrar och minutrar, och så ska jag söka fram nåt smarrigt recept att testa på!



Noo!

Vaknade med ont i halsen, visste att jag inte borde ha sprungit igår. Men dumt huvud får kroppen lida.ska försöka bota med en stor kopp te nu till frukost. Hoppas det går om. Får ta det lite lugnare nu då..

Better Butt

En 5a avklarad på 30minuter about. Borde kanske inte ha dragit ut, men nu då man duschat och chillar i soffan känns det bra.

testade NTC - nike training club appen direkt efter löpturen, programmet Better Butt. 15 hård rump och benträning. Har jag inte träningsvärk i rumpan imorgon är det nåt fel nånstans! Så ja inte så smart att ta ben/rump träning efter en löprunda, för jag orkade inte riktigt, men kämpade på hårt i alla fall!

Jag var bara tvungen

Att gå med i följande utmaning på Nike+. Nysningarna har dessutom varit få nu på eftermiddagen och jag känner mig riktigt bra, förutom att jag är en aningen trött. Tänkte dock bota tröttheten med en liten liten jogg. Ska försöka satsa på en 5a, det får räcka. Blir samtidigt en bra start på det nya året!

 

Egentligen ska man ju inte träna då man är bakis. Men jag har ju inte ens varit bakis idag + att all alkohol nog gått ur kroppen för ett bra tag sen, så jag räknar med att det inte är nån fara om jag tar mig ut på en långsam och lugn jogg. Behöver ju inte stressa och pressa tiden här inte! Målet är att det ska vara lugnt och skönt. Och så tänker jag testa min nya löpjacka också. Den ska ni få se bild på sen efteråt!

 

 


Ett av de nya lacken i min samling



Mavalas black velvet i mitten. Lovet at first sight säger jag till den. Använder Mavalas base och minute quick finish för att fullända lackeringen.



Färgen skiftar i svart lila. Här ser den mera svart ut, medan man ändå ser en liten lila skiftning i flaskan.



Här igen ser det mera lila ut. Jag älskar det här lacket. Så snyggt och stilrent!

Mera lackrecensioner kommer. Alla är tyvärr inte såhär positiva.

Baksmällan

Inleder mitt 2012 med vila. Har nyst lite för många gånger sen igår kväll för att det bara ska bero på damm eller liknande. Känner hur det packar på på näsroten också, vilket brukar vara ett säkert tecken på förkylning. Håller tummarna för att det inte ska bryta ut, utan backa istället.

Sitter i soffan nu och lyssnar på sambon som suckar och stånkar i sin baksmälla. Själv känner jag som vanligt ingeting av gårdagen - tacksamt nog! Men en hiskeligt bra nyårsafton hade vi i alla fall, med det trevligaste party folket.

Och vet ni. Jag klarade min godisutmaning och trots att jag trodde att godis inte skulle smaka efter den långa pausen, så var i alla fall Djungelvrål hemskt gott tidigare idag.

Sista för 2011

Blev en powerwalk igår. Typ 45 minuter eller där kring.


Så då klarade jag 50 pass före nyår. Trots att jag kanske tvivlat lite ibland. Men jag är nöjd. Hoppas år 2012 blir ett lika bra träningsår som 2011. Det tror jag bestämt att det blir också.

RSS 2.0