Här var det tyst

Ska powerwalka nu. Har dansat och kört hårdträning med flickorna redan idag. Återkommer sen.


Powerwalk igen!

Har powerwalkat för andra dagen i rad. Och det känns så himla himla bra att äntligen vara på gång med träning och motion igen! Vågar inte ta ut mig riktigt nu direkt, för då är risken att jag blir sjuk igen för stor, så jag tuffar på i lugn takt. Ska köra lite styrka och så dansa lite mera. Det får duga för idag. Imorgon blir det ännu en powerwalk, träningar med fina fina flickor och sen kanske lite styrka på det också. Måste öka på successivt!

Träningsläger

Har varit iväg på träningsläger hela helgen. I form av övervakare och tränare för tjejerna förstås (lägret hade inhyrda tränare i toppklass). Och trots att jag bara observerat och hjälpt till var jag så himla slut igår att jag la mig vid 9 och somnade 20 över! Jösses. Vet inte när jag senast skulle ha sovit så länge!
 
Nu ska jag knåpa ihop 2 koreografier och dessutom fundera på 2 andra lite. Så tja, ni vet vad jag gör idag. Och imorgon. Har nämligen ledig dag då! Lyx!
 
 
Tycker mina fötter passar bra in här!

Skillnaden

Kör ju balsammetoden nu för tiden, något jag gjort sen i juni ungefär. Men så idag var jag tvungen att ta till sista schampot igen eftersom jag använt torrschampo som inte är BM godkänt. Och även om jag är lite missnöjd med tvättbalsamet jag har nu, så är det nog ändå mycket bättre än schampo. Tur att man kan påminnas ibland, för jag hade helt glömt hur otroligt torrt håret känns efter en schampo tvätt. Hade i lite kokosolja i topparna för att motverka allt för mycket torrhet. Borde smeta in det i luggen också, men det avstår jag nog ifrån.

För övrigt har jag fått mycket tjockare hår sen jag började med BM (och jag hade inte direkt lite av den varan från förut ska jag säga), men å andra sidan tappar jag fortfarande också en hel del. Kan inte säga om det blivit längre eller ej. Väntar på att luggen ska ta och växa ut nu, men det räcker så länge. Verkar inte hända nåt där.

Men den som väntar på något gott..

Gårdagens mat

 
 
 
Jag var ju hemma och sjuk igår. Och det brukar betyda att jag lever på smörgåsar och sånt. Men igår åt jag vettiga och bra saker. Och lite glass och kex förstås.
 
 
Frukost: Naturell jogurt med nektariner, linfrön, psylliumfrön och kokosflingor. Varm kakao till (kanske inte det hälsosammaste men ändå. Gott då man vill ha något varmt som inte är te)
 
 
 

Ägg, Avokado och mini plommontomater. Mums! Peppar och aromatsalt på.
 
 
Kyckling med morötter, lök, vitlök, potatisklyftor. Slängde in allt i ugnen med lite olivolja, salt, peppar och grillkrydda. Mums! Enkelt och smarrigt.
 
 
 
 
 
 
 
 

Sånt man blir så himla glad av

...även om man har feber: att en av de finaste vännerna fått en liten baby inatt.

Dagens bästa och sämsta

Dagens bästa:
1. att sex and the city kommer på tv. Två avsnitt!
2. De underbaraste av flickor på gymnastikträningarna. Jag har den bästa hobbyn i världen!
3. Roliga elever i skolan (den ena sa "ända orsaken vi är i skolan är ju för engelska läraren", alltså jag. Haha)
4. Fick hälsa på min kompis lilla valp. En kleinspitz. Googla. Härregud så söt och hårig. Som en liten hårig och gosig teddybjörn.

Dagens sämsta
1. Jag skulle diska min termosmugg imorse och hamnade byta kläder eftersom jag satte på vattnet för hårt ja det sprutade ner hela köket. Typ som i saltkråkan då melker fixar badbaljan.
2. En älg sprang ut framför mig på väg till jobbet imorse
3. Jag har feber. Faaaaan. På onsdag SKA jag vara tillbaka på jobbet. Ska få vicka gympaläraren och träna en pojkgrupp i gymnastik!
4. Vi måste städa. Jag har röjt undan men borde dammsuga. Och så måste jag sätta i nya sängkläder före vi går och lägger oss.
5. Hade med te i den där termosmuggen, tog en kurva i liite för hård fart och mugghelvetet flög ur hållaren och landade upp och ner på golvet. Som tur hade jag bara en första hjälp väska på golvet och allt te rann inte ut, men ändå!


Men imorgon ska jag läsa, vila och bli frisk. Tack och god natt!


Häxbrygden

Vaknade utan röst imorse. Har viskat på jobbet. Sjukt hes. Inte det optimala då man är lärare om jag säger så. Men nu verkar det ha släppt för jag hörs igen. Blev säkert värre av att jag spände mig just för att jag hade så hes röst. Bättre då jag slappnade av alltså.

Dricker en riktig häxbrygd för att råda bot på förkylning och halsont och heshet. Tevatten, mycket honung, en klyfta vitlök och så ingefära. Smakar inte sådär supergott, men åtminstone dövar vitlöken och honungen ingefärasmaken. Och vitlök är ju gott. Kommer lukta pyton resten av dagen.


Check!

Hungerspelen trilogin utläst. En must read. Så jäkla bra, trots att det ju inte slutade så som jag hade tänkt mig. Jag hade liksom tänkt mig version 2 av det lyckliga slutet.

Nu tar jag tag i en typisk chic lit bok för att koppla bort tankarna och läsa något lättsmält. Godnatt.


Houston we have a problem

I måndags kände jag mig så mycket bättre. Trodde jag höll på att bli frisk och ville gå på promenad. Igår morse kändes det lite sämre, men jag kämpade på och till kvällen kändes det bra igen. Tills jag höll i gymnastikträningar för mina tjejer. Och jag frös som en gris medan dom svettades floder.

Och så idag. förkyld till tusan då jag steg upp. Trodde jag hade feber. Nu känns det som om ett äpple fastnat i halsen och det gör så ont. Och jag har full dag på jobbet + gymnastikträningar imorgon. Hur i hela världen ska detta gå?

Och så borde jag jobba nu. Förbereda lite och sånt. Men så läser jag Mockingjay, sista boken i Hungerspelen serien. Och den är så bra så bra. Vill inte sätta den ifrån mig, men måste muta mig själv med att jag får läsa så snart jag jobbat klart.

För övrigt ska jag börja gå på hatha yoga i höst tror jag.

Äntligen!

Har haft svårt att komma in i boken hungergames tidigare. Mest för att jag inte haft tålamod att verkligen sätta mig ner och tillåta mig själv att sjunka in i boken. Men så igår du huvudvärken hade lättat och snoret inte höll på att spränga skallen så började jag läsa. Klockan var väl runt 8 kanske. Halv 1 var jag klar. Då hade jag hunnit titta på The Help som kom på viasat också. Och då var jag tvungen att direkt börja på bok nummer två. Den jag är helt fast i nu. Ja mår lite bättre idag så att läsa går bra. Målet är ju förstås att kunna börja på den tredje och sista boken ännu ikväll. Lär ju vara tvungen att pausa lite från träning i alla fall i början av veckan, så då har jag tid att läsa!



Inte skapad för detta!

Jag är inte skapad för att vara sjuk. Att ligga i soffan och kolla film är ju mysigt en dag, men nu? Nej fan. Dessutom trycker bihålorna på som fan och så bländar allt jävla ljus. Hoppas inte jag får migrän också. Lite så känns det allt.

Nu ska jag sluta klaga. Livet lär inte bli bättre av det!


Snygga karlar

 
 
 
En finsk bloggerska brukar med jämna mellanrum lista top 10 snyggaste karlarna hon vet. Nåja, jag har ju en to die for som jag har turen att bo med. Men Hollywood bjuder ju också på en del ögongodis.
 
'
Gerard Butler förstås, från PS I love you. Visst är han snygg, men i filmen är ju den härliga irländska accenten som gör det också. Men . Hot.
 
 
 
 
Jeffrey Dean Morgan. Också hot i PS I love you. Måste vara accenten och gitarren och sången. Precis som för Gerard Butler där. Är lite svag för män som spelar gitarr och sjunger (fast det kan ju vara fejk, men hursomhelst). I filmen är han snygg. Inte på alla bilder dock. + att han är lika "gammal" som mina föräldrar..
 
 
Josh Lucas. Från Sweet Home Alabama (kollar på den nu). De blåa ögonen är nog det som gör det.
 
 
Och så Adam Levine. Bilder säger det mesta. Kolla musklerna liksom. Och så är jag lite lite svag för tatueringar också. Och ja förutom allt det där så sjunger han också. Bra alltså. Och så råkar han ju sjunga en av mina absoluta favoritsånger at the moment:
 
 
 
Kan lyssna på den här om och om och om igen. Sjukt bra.
 
 
 
 
 

Paket och B&J

Förkyld som fan. Huvudet är skittungt, fullt av snor Ligger i soffan. Under ett täcke. Ska titta på PS I love you. Äta smörgås till lunch. Äta B&J till efterrätt och bara vila. Dricka varmt citronvatten med massa honung och hoppas det hjälper.


Fick paket idag. Nu ska det bli mera vettiga foton här i bloggen!


Noo!

Vaknade med sjukt ont i halsen. Har haft fortsatt ont i halsen hela dagen. Och nu snorar jag på dessutom. Så det blir träningsvila över helgen. Ska försöka få till nån promenad bara.

Men nu ska jag mysa ner mig i soffan med en kopp te.


Styrka och pw

4,5km pw med mamma. 12minuter bodyrock med fokus på ben/rumpa/armar här hemma.

Härligt. Och ja 4km cykling på det också. Nu ska jag äta kvällsmål och fortsätta rätta uppsatser.


Ganska mysigt

Idag är det riktigt fint väder ute. Solen skiner och det är hyfsat varmt. Fast så blåser det. Massor. Hårt. Sådär så det låter i fläkten i köket och viner i knutarna. Men det tycker jag är lite mysigt. Höstväder liksom. Åtminstone kommer det inte massor av smått duggregn i stora byar som det gjorde igår. Sånt där regn som gör en våt ända in på bara skinnet efter typ 5 minuter utomhus.

Men här sitter jag i solen som lyser in genom fönstret och jobbar. Och njuter av en kopp te. Och hoppas på att brödet i ugnen blir bra. Snart är det klart.

Testing

Köpte c-vitamin kosttillskott igår. Insåg att det är dags nu då många snörvlar och nyser och har sig.

Köpte detta. Ville ha svartvinbärssmak men det fanns inte. Men helt okej var den här också. Smakade ju inte supermycket blåbär, men den duger.

Igår tränade jag kl 10 på kvällen. Kanske inte the way to go, men det får gå för en kväll. Idag ska jag träna på en vettigare tidpunkt.


Waterjunkie

Har blivit riktigt bra på att dricka vatten och se till att jag får i mig tillräckligt. Dricker massor. Mycket mera än jag gjort förut, även om jag så också druckit mycket. Och vilken känsla. Min kropp mår så mycket bättre av vattnet. Imorse kände jag mig uttorkad och inte alls bra. Nu känns det kanon!

Drick vatten!


Då du ser och känner förändring

Hur underbart är det inte att både se och känna förändring?! Drog på mig ett par jeans jag använder mycket sällan tidigare imorse. Och vet ni. Dem har inte suttit såhär bra sen jag studerade på heltid och endera gick eller cyklade backe upp och backe ner i den finaste av städer. Hur underbart att min hittills ganska korta Bodyrock satsning har gett resultat? Och såhär snabbt?! Satsningen syns också på magen, som haft synliga rutor förut, men som nu har ännu mera synliga rutor och ser mer vältränad ut än förut!

Det här kommer jag garanterat fortsätta med!


Det här trodde ni (JAG) inte!

Har varit ut på morgonlöprunda med en vän.
 
5km.
 
Tänk.att.jag.gjorde.det.
 
Mina morgonrundor kan ju räknas på ena handens fingrar. Men det gick. Även om jag ville meddela att det inte blir nån löpning då jag släpade mig ur sängen och såg hur mulet och disigt det var. Men. Oj så skönt då man kom ut! Härligt!
 
Fast man kan nog inte kalla det löpning. Jogging var det nog. Hade inte samma studs i benen som senare på dygnet. Och tungt var det. Illamående och huvudvärk kände jag av lite då jag bara ätit en halv banan före. Nästa gång måste det bli en hel, annars räcker energin inte till!
 
Men härligt. Nu har jag ju liksom tränat klart för idag! Perfekt! Har ju hela eftermiddagen och kvällen på mig till annat då. Men jag tror ändå jag ska försöka få till lite yoga ikväll. Känner för att sträcka ordentligt på kroppen efter maratonmassagen!
 


 
 
Ja ni ser ju. Inte snabbaste rundan jag producerat. Men helt okej ändå! Sådär med tanke på tiden på dygnet!
 
 
Äntligen är jag över 1000km. Typ 1 1/2 månad senare än planerat, men whatever. Orkar inte fokusera så mycket på siffrorna här. Det är bara en kul grej. Det finns ju så mycket annat kul att träna också!
 
Nu: frulle (ägg + te + banan/äppel smoothie)
Snart: jobb
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0