Träning idag

3h dansträning. Ja tack. Nu är jag trött så trött. Ska stretcha och sen bädda ner mig i sängen med en ny bok!

Men det är sista dagarna nu, om en vecka vankas World Gymnaestrada 2011 i Lausanne, Schweiz. Ska bli kul, trots att jag just nu känner att jag inte skulle orka resa iväg, meen det blir nog bra bara vi kommer dit!

Gårdagens rester - dagens lunch

I den här värmen så blir jag aldrig ens så pass hungrig att jag skulle vilja ha ordentliga middagar med potatis/pasta/ris kött sås och sallad. Istället räcker det med sallad och lite kött.

I förrgår var det sallad + grillade biffar och grillade majskolvar som gällde
Igår var det sallad + stekt kalkonfilé som gällde
Idag är det gårdagens resten som gäller till lunch.

Gott!

Salladen består av: isbergssallat + kinakål, tomat, gruka, lök, fetaost och majs

En alldeles lämplig lunch och/eller middag i sommarvärmen!

Mera boktips!

Varvar träningsinläggen med lite boktips igen. Sysselsättning nummer 1 under min semester.

För en stund sen läste jag ut den här boken:Kyrkdjävulen av Mikael Niemi
Det här är en ungdomsroman som skrevs före Populärmusik från Vittula, som jag antar att de flesta känner igen.

Jag gillar Niemis sätt att skriva, hur han blandar svenskan med fraser på tornedalsfinska. Hur han beskriver personerna, omgivningen och miljön, händelserna. Niemis böcker får mig att vilja resa iväg till Tornedalen och utförska pajala själv.

Såhär beskrivs boken på boksidan.net, där jag också lånade bilden:

Matti bor i Pajala och går i sjuan. Hela hans liv förändras den dagen då en lärare visar klassen den gamla djävulsstatyetten i kyrkan. Matti och hans kompisar dras in i en rad skrämmande och övernaturliga händelser som de kan påverka på ett sätt de aldrig kunnat drömma om.

Utdrag ur boken:
Någon spolade i toaletten som låg vägg i vägg, det strömmade i rören. Och med ens uppfattade jag något. En svag, nästan ohörbar stämma mitt i bruset. Som om någon stod mitt i en fors och ropade.
-Auta meitä...hjälp oss...
Med ett ryck drog jag tillbaka handen. Röret slutade brusa, rösten försvann.
-Jag har lagt av, mumlade jag ut i luften och kände hur jag började att svettas.
Sedan öppnade jag dörren. Ljuset forsade in, allt blev knivskarpt och fick färger. Skolklockan ringde och eleverna strömmade mot sina salar.

Boken lär ska handla om samma Matti som sen är huvudperson i Populärmusik från Vittula.
Jag tycker boken är kanon, och har slukat den på några timmar. Eftersom den är en ungdomsroman är den lättläst och språket flyter bra. Gillade du Populärmusik från Vittula ska du absolut läsa denna också!

En annan bok, som jag läste ut igår är den väldigt hypade Snabba Cash av Jens Lapidus.Såhär står det om boken på adlibris hemsida, där jag också lånade bilden:

JW är Stureplanskillen som säljer kokain på de hetaste inneställena. Han gör vad som helst för att nå dit han vill.

Jorge är latinon som kan allt om koks och som går i land med en osannolikt tjusig rymning från Österåkeranstalten. Ingen kan k-branschen bättre än han.

Mrado sköter indrivning åt bossen Radovan. Han drömmer om ett bra liv för sig och sin dotter, men det ligger riktigt långt borta.

Den kriminella världens egen logik för de tre samman, och det kan bara sluta på ett sätt: en kamp om liv och död. Och varför, egentligen? För snabba cash.

Jag gillade den här boken, men jag tror att på grund att den varit så otroligt hypade och då alla sagt hur otroligt bra den är så var mina förväntningar lite för höga. Då jag väl fått flow på läsandet har jag haft svårt att sätta boken ifrån, men redan det att det tagit ett par dagar för mig att läsa boken säger nog lite. Jag har inte helt haft tålamod att sätta mig in i den, och ibland känns den lite väl långdragen. Trots det är handligen spännande och intressant och jag vill ju gärna veta vad som händer och komma vidare. Betyg får den här nog 4/5, den var bra, men inte kanon. Tycker ändå absolut att ni ska läsa den om ni inte gjort det, för det är den absolut värd! Jag tror att jag som är van att stressa nu har svårt att sätta mig till ro med en så lång bok, det gick ju hur bra som helst med Kyrkdjävulen som bara var 200 sidor, men nästan 500 blev liksom lite för mycket. Jag vill ha mera omväxling - samtidigt som det är bra att nånting tar lite längre också!

Har du läst nån av dessa böcker? Vad tyckte du om dem?

It's getting hot in here

Nu tror jag det har blivit lite för varmt. Vår termometer har åtminstone fått solsting. Den växlar mellan att visa 24° och 77° för innetemperaturen, och 32,5° och 90° för utetemperaturen!

Tur att det inte är 77° inomhus och 90° utomhus i alla fall! Trots att jag trivs i värmen skulle det nog vara lite att ta i tycker jag!

Ny del i fotoskolan!

Imorgon kommer en ny del upp i Happy Days' fotoskola som jag skrev om förra veckan! Nästa del kommer handla om ljuset, och jag ser massor fram emot denna vecka, eftersom jag tror man kan få värdefulla tips nu!

Det lönar sig inte ens att duscha

Efter 30 minuter vardagsmotion i form av cykling är jag lika svettig som efter löprundan tidigare. Måste väl hoppa i duschen ett varv till före jag sticker iväg till en vän ikväll då. Man vill ju inte komma och va svettig heller..

Dumt huvud får kroppen lida/ wohoo grön nivå!

Mamma brukar säga "dumt huvud får kroppen lida". Och tja hon har väl en poäng. Då ena mätaren visar på +32° i solen SKA man inte dra ut på joggingrunda. Men jag hade bestämt mig, och då kom den envisa jäveln i mig fram och vägrade ändra mig. Suck.

Nå. Mitt eget fel. Skönt visserligen. Men trots en kall dusch svettas jag fortfarande efter rundan!
Jag hade bestämt mig för 30min/5km. Minst. Och tro mig. Det räckte!Det blev liksom jogg/spurt/flåspaus - vila/spurt/pw/jogg/spurt/fålspaus om vartannat typ. Ja ni ser ju hur otroligt vågigt det är! Så kan vi ju också konstatera att kaliroräknaren på Nike+ armbandet inte stämmer. I 32° tror jag nog jag bränner mera än 26kcal på 30 minuter jogg. Enligt pulsklockan var det 317kcal. Då glömde jag sätta på den direkt, så jag sprang utan den i 1,5 minuter..
Medelpulsen låg på 181 och max på 204 (i spurtarna). Såhär i efterhand inser jag ju att fartlek/intervaller var ännu dummare i denhär tropiska hettan. Men vet ni, då jag sprang ut på en sandväg/skogsväg och då det var så skönt för benen att få springa på mjukare underlag så ökade jag automatiskt farten. Inte det smartaste, men det var så skönt att bara låta benen gå, pendlade på för allt de klarade av.Samma runda springer jag gärna igen, och kommer nog göra det ganska så snart, men inte i den här värmen! Får nog spara mig till sena kvällar så temperaturen hinner sjunka lite!

Nåja, i alla fall har jag nu kommit upp till grön nivå på Nike+, och då kräver det tydligen mera aktivitet för att få ordentligt med Nikefuel i Active delen också, där jag ju försöker erövra London..Nu ska jag dricka upp min återhämtnings/lunch/powersmoothie och cykla emot mamma till jobbet.

Gårdagens "träning"

Eller egentlligen var det ju vardagsmotion, men ca 22km på cykel tycker jag räcker bra som motion för en dag!

Cyklade runt med mammsen, var på glass, åt lunch, gick i butiker och så. Riktigt skön dag!

Sen har jag också hunnit med chill på sommarstugan, börjar närma mig slutet på Jens Lapidus bok Snabba Cash nu. Recension kommer på den också bara jag läst ut den!

Cykling

Det blev ingen löpning idag, men istället blev det about 30 minuter cykling. Transportcykling i och för sig, men med denna hetta så svettades jag som efter vilket löppass som helst!
Skönt att köra nånting annat än löpning också, trots att jag ju verkligen gillar det.

Dagens lunch

Slänge ihop en omelett till dagens lunch. Gjorde den på 2 ägg, en skvätt matlagningsgrädde (hade bara sambons låglaktos mjölk hemma och den gillar jag inte) lite feta ost, lite halloumi ost och cocktailtomater. Mums! Gott, snabbt och enkelt!Bilden lånade jag från recept.nu. Tyvärr blir mina omeletter aldrig sådär snygga!

Something's wrong

Känner på mig att nånting inte är riktigt som det ska vara med min kropp just nu. Ena stunden kallsvettas jag. Andra får jag världens värmebölja och svettas av att jag har hett (alltså som värsta klimakterietanten).

Har bara en punkt på schemat idag. Och jag tror bestämt att det är bäst så. Det verkar som att jag behöver vila, vila och lite till vila. Så jag kanske måste chilla på träningsfronten också. Tråkigt, men sant.

Sömntuta?

Jag är så trött så trött. Så det blev ingen powerwalk eller nånting idag. Har chillat i soffan med sambon.
Var nere på allt för lågt blodsocker i ett skede och blev en gnällig och jobbig bitch. Tur att sambon tycker om mig i alla fall.

Nu ska jag bädda ner mig i sängen och inte stiga upp före jag känner mig utvilad igen!

Mera sport-rea!

Måste också passa på att tipsa om Nelly.coms rea! Dom rear ut en del sportkläder till bra priser, t.ex. följande:

Active Run Jacket EUR 35,50, Craft - NELLY.COM

Löparjacka från Craft 35,50€

Reload Zip Hoody Q3 EUR 32,95, Adidas Performance - NELLY.COM

Adidas hoodie för 32,95€

Cool Boxback EUR 19,95, Casall - NELLY.COM

Fräscht träningslinne från Casall för 19,95€

Dri-Fit Singlet EUR 11,95, Nike - NELLY.COM

Träningslinne från Nike (Dri Fit) för 11,95€

Premier Zigfly Shoe EUR 60,95, Reebok - NELLY.COM

Coola löpardojjor från Reebok, 60€

Pumpin III Pure EUR 45,95, Reebok - NELLY.COM

Träningssko från Reebok, finns bara kvar i strl 36-38. 45€

Det här var ett urval av det som finns i storlek XS/37 (på Nelly kan du ju välj att söka endast på en viss storlek, något jag tycker är supersmidigt eftersom man då inte riskerar att hitta massa snygga saker som sen inte ens finns i din egen storlek!) , men söker du på andra storlekar kanske det finns flera godbitar! Jag ska fundera på dem båda trningslinnena, men hade också vart intresserade av byxor, som det inte verkade finnas av..

Midsommarlöpning

På midsommarafton stack jag ut på en löprunda, för att inleda midsommaren på bästa sätt.

Har tydligen på nåt vis klantat till det och ställt in det här Nike+ armbandetpå att visa engelska mil istället för kilometrar. Först trodde jag att det var nåt fel, att batteriet höll på att ta slut i sensorn eller nåt liknande, då armbandet visade att jag snittade på 9,30min på 1,5. Som jag ju trodde var kilometer, men sen insåg jag att jag lyckats ställa om den, eller nollställa den så den visade fel. Nåväl, slutet gott allting gott, och såhär långt kom jag:Nästan 7km (så irriterande att vara 20m ifrån! Hade jag vetat skulle jag ju stängt av klockan lite senare än direkt då jag kom in på tomten). På 41 minuter. Snitt 5,56! Very good för att springa ensam måste jag säga!

Pulsklockan stannade på samma tid, men med aningen mera kalorier. Snittpulsen låg på 175, ganska högt. Under löprundan kändes det bra i benen jag hittade snabbt en takt jag kände mig bekväm i och så, men andningen ville inte riktigt funka. Fick faktiskt ta 2 andningspauser också då pulsen skenade och andningen vägrade samarbeta. Men det gick ju vägen i alla fall! Skönt var det!
Dessutom fick jag direkt gå i en varm bastu och ta mig ett dopp i havet! Svalkade skönt efter en löptur, men kallt var det nog! Några simtag blev det dock. Hoppas på varmare väder och mera sol så att vattnet värms upp några grader till före jag vågar mig på längre simturer!Nästa löprunda (imorgon) spräcker jag dessutom den gröna gränsen!

Igår blev det vila, kalas och party med vänner. Nu ska jag se om jag lyckas locka med nån ut på powerwalk!


Glad midsommar!

Om en stund inleder jag midsommarfirandet med färskpotatis och sill tillsammans med sambon.

Efter det åker vi iväg och firar lite födelsedag. Sen tänkte jag svira om till löpkläder och ta en runda medan bastun värms upp på sommarstugan. Sen hörni, är det dags att fira midsommar. Lugnt i och för sig, men med vänner blir det i alla fall.

Rea på Stadium

Nu har jug sommarrean kickat igång ordentligt i de flesta butiker, så även hos stadium. Jag valde ut några godbitar jag själv skulle klicka hem. Visar priserna i €.

ADIDAS
Snygg löptröja från Adidas. Tyvärr finns den bara kvar i storlek 38.
29,90€ alltså typ 299kr.
NIKE

Snygg vindtät från Nike. 39,90€ alltså typ 399kr.

Tyvärr verkar det som att alla kläder som jag fastnar för bara finns kvar i större storlekar och inte i 34 som jag oftast har. Synd, men man blir van med det också.NIKE

Dessa fanns inte heller i min storlek. Synd för färgen är så otroligt fräsch och snygg tycker jag! 59,90€ så dessutom helt billigt för ett par löpardojjor.


CASALL

Ni som läst förut vet att Kettlebell är ett av mina favoritredskap då det kommer till styrka. Nu kan man få en 8kg Casall kettlebell för 24,90€!

Sista jag bjuder på är en snygg vattenflaska i rostfritt stål från Nike

NIKE

14,90€ går den på!

För övrigt bjuder stadium på billigare pilatesbollar, gymbollar, inlines, badmintonutrustning etc.

Det här var ett litet urval av vad som finns på rea just nu, kika om du är i behov av billig sport och träningsutrustning! Stadium är snabba på leverans dessutom så man måste inte sitta hemma och vänta länge på sina grejer!

Idag blir det vila

Idag känner jag mig trött igen. Jag skulle vara lite småsugen på en joggingrunda, samtidigt som jag känner att jag verkligen inte orkar. Så igen ska jag vara duktig och lyssna på kroppen och inte tvinga den. Jag kör med andra ord vila idag. Bra så!

Imorgon tar jag nya tag med en löprunda midsommarn till ära!

Ny länk!

Det var visst problem med länken till Happy Days bloggen och fotoskolan. Så HÄR kommer en ny länk!

Fotoskolan del 1: bildkomposition

I fotoskolans första del skulle man fundera på bildens komposition. Rak horisontlinje, sned horistonlinje? Vad är motivet i fokus, från vilken vinkel tar man fotot osv.

Jag har valt att fotografera lupiner. Eftersom jag bloggar anonymt kommer jag inte heller att ta foton på människor, utan försöker istället hitta andra motiv.

Här kommer några bilder, tror jag gör ett skilt inlägg sen med placering av motiv, förgrund, mellangrund och bakgrund.

Men here we go:Nåja, det här blev ju lite av förgrund och bakgrund också.
Här testade jag fota en blomma rakt uppfirån, eftersom lupinerna med sin speciella uppbyggnad ser ganska roliga ut rakt ovanifrån.Här försökte jag fånga en på bild så långt nerifrån som möjligt. I vanliga fall skulle jag lagt mig ner för att få till vinkeln ännu bättre, men kände att jag inte ville lägga mig ner i lera och smutsa ner nytvättade kläder.. Får se till att ta en ny liknande bild där jag får med mera av stammen också!

Jag måste säga att jag är riktigt nöjd över mina bilder, fast jag är en riktig nybörjare med systemkamera!

Fotoskolan!

En till kategori finns nu: fotoskolan. Tjejen som skriver bloggen Happy Days har startat en fotoskola i 10 delar (till en början) och som jag skrev tidigare har jag en ny kärlek: Canon Eos 550D. Därför har jag också beslutat mig för att delta i fotoskolan. Här hittar ni första lektionen.


Mycket bättre dag för dans!

Idag, men nymasserade ben, gick dansen galant! Mina ben ville och min kropp ville släppa loss lika mycket som mitt huvud! Älskar att dansa! Och träningen blir ju dessutom så mycket roligare då man får träna tillsammans med människor man tycker om att umgås med!

idag är jag lite av ett stort men trött lyckorus efter träningen :)

Ny kategori!

Som ni ser så har jag satt till en kategori. Böcker. För att få lite variation på bloggen så tänkte jag också tipsa om vad jag läser för tillfället och bra böcker jag läst. Detta eftersom böcker också är en viktig del av mitt liv och eftersom jag älskar att läsa!

Semester

Nu har jag anpassat mig till ett riktigt semester - mode. Och för mig innebär det läsning och böcker. Jag älskar
böcker. Slukar dem. På de senaste 31/2 dagarna har jag avverkat dessa.
Sofie Sarenbrants deckar var jättebra! Språket flyter bra och är lättläst och handlingen dras jag in med direkt! Så här står det om den på adlibris (därifrån jag också plockat bilden):

Sommarsäsongen i det lilla fiskeläget Brantevik är över för den här gången. För familjerna Winter och Malm har det varit en regnig semestervecka och stämningen är inte på topp. De bästa vännerna Johanna och Agnes är båda gravida och inom några få veckor kommer de att vara mammor.

I ett försök att ändå avsluta vistelsen på ett bra sätt bestämmer sig paren för att gå och sjunga karaoke på den lokala hamnkrogen. Men något går fruktansvärt fel och på morgonen när de andra vaknar är Agnes borta.

Agnes försvinnande blir veckans stora nyhet och polisen och media arbetar var och en på sitt håll för att finna en lösning på gåtan. Men det blir en kamp mot tiden och allt tar en oväntad vändning när en död kvinna hittas uppspolad på en strand ...

LÄS DEN!

Den andra boken är den här:Den här var nog också helt bra. Typisk chic lit. Men skönt att kunna läsa en bok utan att behöva tänka över huvudtaget. Vissa saker störde jag mig lite på, som att Sofi själv nämns som kändis på en fest, men okej det är väl bara jag som tycker så. I början hade jag lite svårt att komma in i den också, men då jag efter några kapitel väl kom in i handlingen och så, så flöt läsande på hur bra som helst.

Handlingen (från adlibris):

Andra delen i Elsatrilogin är här! Elsas resa tar läsaren från Stockholms modekretsar till New Yorks hippaste nattklubbar och från Los Angeles kändisfester till det årliga luciafirandet i Åre.

Efter en fantastisk semester på Franska rivieran tillsammans med Hugo är Elsa tillbaka i Stockholm - med fler problem framför sig än någonsin. Som Bladets nya modeankare blir det första uppdraget att rapportera från New Yorks modevecka, vilket ju hade varit jättekul om Elsa bara inte hade haft problem med sitt visum ... Och Mikaela von Platzer på den konkurrerande kvällstidningen är henne ständigt hack i häl och tävlar om samma scoop! Till råga på allt har Elsa ingenstans att bo - hennes och Marias andrahandskontrakt är på väg att gå ut och Elsa har varken tillräckligt med pengar eller kontakter för att skaffa sig en egen lägenhet. Dessutom är Hugo fortfarande deprimerad efter Den Stora Katastrofen med den förra kollektionen. Det mesta skulle ju förstås ordna upp sig om Hugo bara kunde be henne flytta in hos honom ... Men självklart kommer Hugos häxa till mamma i vägen och ingenting blir riktigt som Elsa hade tänkt sig.

I Elsas värld möter vi på nytt Elsa och hennes entourage. Wingmannen Maria och pojkvännen Hugo samt ett gäng nya, spännande karaktärer, till exempel nattklubbschefen Jonas - kanske den nya mannen i Elsas liv? Vi följer med Elsa bakom kulisserna i modevärlden och på kvällstidningsredaktionen, och vi får ta del av hennes allra bästa modetips, resor och partykvällar.

Välkommen tillbaka till Elsas värld!

Nu ska jag plocka nästa bok ur hyllan, får se vad det blir!

Tack till mina välfungerande ben!

Så underbart att ha fått massage igår. Även om det gjorde ont. Nu fungerade mina ben precis som dom ska igen!

Vad har jag då gjort idag? Jo det här:En ny runda där ungefär hälften bestod av en skogsväg + sandväg. Så skönt för mina knän som inte riktigt gillar att springa på asfalt! Benen kändes lätta hela vägen, andningen fick jag flyt på ganska snabbt också. Då vi sprang i skogen kändes det som att jag flög fram! Härregud sicken fart vi fick till där. Vid de två dipparna gick vi. Dipp 1 förbi ett hus där hunden alltid är lös - min löpkompis är livrädd för hundar. Dipp 2 - telefonsamtal till sällskapet. Så skulle vi ha sprungit hela vägen skulle vi varit lite snabbare, men jag tycker vi fick till en ritkigt bra tid i alla fall! Snabbare än sist om jag inte minns fel!

Och vet ni vad. Kolla det här:
En till sån här runda så är jag inne på grön nivå! Yippie! Ska försöka klämma in nån runda över midsommar tror jag, och sen tänkte vi faktiskt ta en gemensam långrunda igen över helgen!MiniMe:n är kanonglad!Och London har jag börjat avverka i Nike+ Active.

Nu känns det som att jag fått flyt på mitt löpande, och jag gillar löpningen massor just nu! Funderar på en tjejmil och midnattsloppet i höst. Fast sambon å andran sidan tycker jag måste chilla lite. "Man behöver ju faktiskt inte springa så långt, åtminstone inte längre än 11km det får nog räcka". Säger han ja. Men jag gillar't, så jag kör på så länge jag mår bra av det!

Kvällsmål

Blev lite hungrig här på kvällskvisten eftersom jag inte fått i mig så mycket mat idag.

Var varken sugen på smörgås eller grekisk jogurt som brukar vara det vanligaste. Istället var jag sugen på mera ägg.

Resultat?

Omelett gjord på 2 ägg, en skvätt minimjölk, salt, peppar
En tomat i klyftor
4 skivor stekt halloumi. Imorgon tänker jag förresten testa grilla halloumin på smörgåsgrillen, nån som vet om det fungerar?
En kopp te.

En promenad

Det blev en promenad/powerwalk i riktigt lämplig takt med mamma idag.

1h promenerade vi på, i varvat solsken och moln. Skönt tyckte jag! Mina ben orkade också, och jag tror bestämt att detta var en perfekt dagens träning efter gårdagens supertrötta ben.

Nu har jag just kommit ur duschen efter en idrottsmassage. Aj som tusan vad ont det gjorde, men så nödvändigt!

Nu tänker jag bestämt slänga mig på soffan med en bok resten av kvällen!

Ett ovanligt inslag i frukostenIdag ser min frukost lite annorlunda ut än den vanligen gör. Oftast äter jag jogurt (naturell/grekisk) med bär och frön till frukost, men idag sitter jag och mumsar i mig äggmackor. På hembakat bröd med mycket frön och hälsosamma ingredienser i!

Det som dock skiljer sig mest är detta.

Från spisa. nu

 

Det är väldigt sällan vi har juice hemma i kylskåpet. Överhuvudtaget. Och har vi så är det sambon som dricker. Men idag råkade vi ha apelsinjuice. Och jag var faktiskt sugen på det. Normalt tycker jag juicer är för söta eller gillar dom annars bara inte i allmänhet men idag smakar det riktigt gott med lite juice!

Kul att förnya frullen lite ibland också, och inte alltid köra på te som jag brukar.


Samarbetet fungerar inte

Samarbetet mellan min kropp och min vilja har nog tagit paus nu. Kroppen vill inte alls som jag vill.
Själv vill jag ju vara pigg och kry och glad, och ha en kropp som gör det jag ber den om. Och visst gör den ju det ibland och så, men just nu vill den inte riktigt. Fast å andra sidan är det väl bara att gilla läget. Acceptera att kroppen är trött och behöver vila och bara ta det lungt.

Min kropp gör så otroligt mycket som jag ber den om, så om den behöver vila lite måste jag ju kunna acceptera det och låta den vila.

Jag måste bara lära mig att vila är en bra sak ibland! Jag måste lära mig att ta det lugnt helt enkelt!

Då benen inte bär

Nu har det visst varit lite för mycket program för mig igen. 2 korta resor på 2 veckor och jag är helt slut.

Idag har vi haft givande, intressanta och bra träningar. Det värsta var att mitt i så vägrade mina ben bära. Ett varv då vi dansade skulle jag gå från stående ner på knä och bara segade ihop. Resten bara kände jag hur pulsen skenade, andningen fungerade inte och benen varken orkade eller ville bära mig.

Jag behöver helt klart en paus. Och nu är det skönt att jag får chilla lite och bara ta det lungt. Nu tänker jag hoppa i en dusch, och läsa en bok medan jag väntar hem sambon.

Det blev inget idag!

Min kropp var trött. Huvudet var trött. Ja hela jag var helt slut idag. Så ingen träning här inte.

Men myspys och årets första dopp har jag hunnit med!

Trötta fötter

Efter en heldag i Stockholm med promenerande fram och tillbaka, gata upp och gata ner i en hel dag + en hel kväll så kan jag minnsann säga att det känns i fötterna och benen! Trött är ordet. Men så skönt!

Stockholm var fint. Dagen var mysig och trevlig. Och så vi har promenerat! Åhléns bjöd på 4 pockets betala för 3 och H&M på en kavaj för 150 spänn. Ja tack. Det var den enda shopping. Resten satsade vi på mat och fika istället. Bra så tycker jag!

Under semestern får man njuta, och det har blivit både glass och kladdkaka och sånt i och med fika, men det tycker jag att man får äta ibland. Trots att jag ju försöker hålla mig till hälsosamma matvanor utan en massa socker.

Summa sumarum har jag haft en kanon resa! Idag ska jag försöka mig på en långsam joggingtur. Imorgon blir det dans och en lång löplänk med en vän. Ja så ser planen ut i alla fall! På måndag ska jag äntligen på massage igen!

Pre-semester löpning

Imorgon tar jag lite semester. Igen. Förra veckan var jag på en en-dags tripp med mamma, var alltså borta i en och en halv dag. Imorgon är det dags igen. Då är det Stockholm tillsammans med en vän som gäller!

I och med att jag kommer missa några dagars "riktig" träning (dock många många steg i Stockholm i och med att vi kommer traska runt hela dan på torsdag) så passade jag på att köra ett ordentligt pass idag istället.

Fick ett lockande sms där det frågades om jag var intresserad av en 10km löprunda. Och vem tackar väl nej till sånt? Inte jag i alla fall!Fortfarande ojämt, men inte lika ojämnt som då jag springer ensam. Båda kände att vi hade extremt tunga ben som inte ville samarbeta, och vid slutet av runfan var vi båda extremt törstiga också, vilket saktade ner oss. Men 1.06 är en riktigt hyfsad tid i alla fall, speciellt med tanke på att det var första 10km runda sen förra sommaren för min del!
Mina ben kändes verkligen som 300kg klumpar, och vi kände båda att övrekroppen låg flera 100 meter före och benen släpade efter. Mina känns stela och jag har kännt av eventuella kramper på sistone. Dessutom flyttade sig sulan i min ena sko och skavde under hållfoten där på slutet, så det störde också.

Inte den bästa känslan på dagens runda, men vi stod ut och det gick ändå bra!Den här minskar också! Vi planerade in en till runda på söndag, så förhoppningsvis kan vi halvera detta tal då! Dessutom tänkte jag mig nog en runda på lördag också, så då minskar det ännu! Snart mindre än 20km kvar! Woop woop! (Dessutom har jag nu sprungit igenom Sthlm, på 28 dagar i Nike+ Active, nu har jag tagit mig an London!)

Min MiniMe var glad över rundan:Själv är jag nog också nöjd med rundan, trots att allt inte gick som på räls idag! Men det kan man ju inte vänta sig att det ska göra varje dag heller!
Perfekt väder för en joggingtur!

Efter att regnet öst ner hela dagen blev det äntligen uppehåll till kvällen, och då passade jag förstås på att snöra på löpdojjorna igen!

Som vanligt, nästan, blev det en 5km runda, på lite mindre än en halv timme!Ojämt värre här! Varierar verkligen fart då jag springer ensam! Är i alla fall nöjd. Igår sprang jag lite snabbare, men då hade jag ingen motvind (som idag var väldigt stark) och inga tröga och trötta ben heller. Tror bestämt att jag är i behov av massage igen. Det drar i baklåren och det hjälper tyvärr inte att stretcha heller..

Är i alla fall mycket nöjd med dagens runda! Det var jätteskönt att springa i den nu friska luften efter dagens urladdning (ordentlig åska och ösregn), hoppas på dylikt väder imorgon!Imorse körde jag dessutom 15 minuter styrka med fokus på ben och rumpa! Skönt det också, men tungt!

"Du måste äta för att hållas frisk"

Så tycker min sambo.

Mittiallt har min aptit flygit sin kos. Trodde att det berodde på värmen, men idag har regnet öst ner hela dagen, det har åskat och bullrat, och inte har jag fått i mig mera mat för det. Och det är inte så att jag bara legat på soffan hela dagen heller. Nej har nog varit igång och utpå och gjort av med energi.

Själv tycker jag ju förstås inte att det är ett problem att aptiten försvunnit. Jag är ju inte hungrig, så varför skulle jag då äta? Jag förstår inte resonemanget bakom det där. Dessutom mår jag ju finfint! Lite huvudvärk och så, men det beror på min rygg och nacke som borde få sig en massage.

Sambon tycker ju i och för sig också att jag inte borde "godisstrejka" för jag är ju redan smal. Och ja, jag vet. Men det är ju inte orsaken till att jag inte äter godis. Det gör jag ju för att jag vill minska på sockret i min kost. Får nog i mig tillräckligt av sånt i alla fall.

Men tänk så tur jag har, som har en sambo som bryr sig så mycket ♥

Om att inte äta godis

Nu har jag klarat mig 2 veckor utan att äta godis. Och vet ni, det har ju varit hur enkelt som helst!

Mitt sötsug har försvunnit nästan helt och jag ångrar inte ens för en sekund att jag beslutade mig för att testa. Får se om jag forlänger det hela sen i slutet på månaden.

Jag ser inte det här som godisstrejk, utan ett val om ett lite bättre, hälsosammare och mera välmående liv. För välmående, det är jag! Magen mår finemang och jag känner mig helt bra!


Äntligen löpning!

Äntligen blev det en löprunda igen!
Då termometern konstant visat mellan 27-30°, även kvällstid! så har jag inte direkt känt för att dra ut på löprundor. Jag pallar inte att springa i allt för varmt väder, det fungerar inte! Speciellt inte med tanke på att matlusten sprungit och gömt sig i värmen och att jag inte ätit ordentligt på flera dagar.

Men nu har det svalnat till lite, och imorgon lär det regna och bli ännu svalare, så nu passar jag på att springa!Idag blev det under 30 minuter, men väl över 5 kilometer. Jag är nöjd!Snart kommer jag dessutom in på grön nivå! Det tog ju längre än de 2 veckor jag hade gett mig. Men ibland måste man helt enkelt lyssna på kroppen! Det är väl dags att jag lär mig att göra det, och detta är ett framsteg!


MiniMe:n var glad att jag äntligen sprungit igen! På sista tiden har det ju mest blivit promenader.
Så skönt att äntligen få springa! Jag njöt! Förhoppningsvis blir det en ny runda imorgon!

En pina

Att äta då det är så här varmt (30,8° visar det i skuggan hos oss nu) är en riktig pina!

Ska bort några dagar, åker om nån timme och måste ju äta före vi drar. Men alltså fy. Sitter här och försöker tvinga i mig gröt (inte den bästa sommarmaten, men vi hade inte ingredienser till en sallad och det är ju dumt att köpa färskvaror då man ska åka bort!). Inte ens godaste sylten gör det hela bättre. Men några munnar till sen får det va!


Idag


En 1 1/2 timmes powerwalk med mamma. I typ 30° värme. Sjukt varmt.
Svettigt och cirkus 1000 myggor och lika många myggbett.
Älska sommar ♥

Var ute och provfotade en ny kärlek.

Canon 550D

Tycker bilden blev sjukt fin om jag får skryta lite om mina fototalanger!


♥ Hemlagat

I ♥ hemlagat!

Idag stod följande på tur:Rabarber!

Nu har jag nyss kokat färdigt första satsen sylt.

Eftersom sylten är löjligt god och löjligt enkel tänker jag dela med mig av receptet.

Du behöver:

1kg morötter
ca 1 1/2l rabarber (jag hade nog i mera)
ca 1kg socker (mycket ja- men tänk på att rabarber är jättesurt!)
1/2dl vatten


1. Skala morötterna och hacka dem i små halvmånar. Koka tills de är så pass mjuka att du kan mosa dem. Häll av vattnet och mosa morötterna.

2. Skala och hacka rabarbern i skivor medan morötterna kokar (de behöver mycket tid för att bli ordentligt mjuka)

3. Blanda morötter och rabarber i en stor kastrull (samma du kokade morötterna i) och ha i 1/2dl vatten och socker (jag hade på sockret lite an efter)

4. Låt koka ihop. Rabarbern kommer att släppa vätska så häll inte i mera vatten även om det verkar "torrt" i början.

5. Smaka av. Häll i lådor och frys ner.

Tips: Jag körde min sylt med elvispen lite då den var klar, för att få den mera mosig och fast. Hade lite för stora rabarberbitar så dom kokade inte riktigt sönder.

Tips 2:  Sylten passar också utmärkt som marmelad på rostmackan!


Om mitt andra experiment lyckas slänger jag upp det som tips också!

Cykeltur

Var på en cykeltur med mammsen och min moster idag. I ca 40 minuter trampade vi runt i hettan och kvällssolen! Så skönt! Ganska lugn takt, men tack vare värmen blev man ändå svettig!

Har varit på en jobbintervju idag, och efter många långa timmar i en stekhet bil (ingen AC här inte!) så är kroppen mör. En cykeltur räckte alldeles väl som träning idag!


Mera powerwalkar

Det blev ännu en powerwalk idag. 45 minuter i stekhetta och solsken.


Hade tänkt mig en löprunda till, men nu blev jag så otroligt trött helt plötsligt så jag överväger att skippa den. Hinner ju nog en annan dag också! Ska fundera en stund! Skulle vara skönt då det fortfarande är 22,7° i skuggan, men får se.

Långpromenad

Långpromenad med en vän i solskenet idag. Mys!

Nu ska jag slänga mig i soffan med senaste IForm och lite kvällsmål!

Favoritfrullen!

Sitter och myser med sommarens favoritfrukost.

Grekisk jogurt (LIDLs denna gång. Den absolut godaste grekiska jogurten! Turkisk jogurt kan slänga sig i väggen..)


http://www.lindahlsmejeri.com/produkter/naturell-yoghurt/grekisk-yoghurt.aspx
Den här är inte närapå lika god som Lidls.


Färsk ananas (har aldrig gillat det där sliskiga äckliga som finns att köpa på burk. Tyvärr får jag ju lite allergiska symptom av färsk ananas, men det är en bisak!)
Solrosfrön
Pumpakärnor
Linfrön
Lite honung ringlat över.

Mmmums!


+ 1h powerwalk

Gårdagen bjöd på powerwalks i två omgångar. Lite över en timme alltsomallt. Först ensam, sen i solskenet med mamma.
Nu ska jag också kasta på mig lite kläder och gå ut och vandra. Solen skiner!

RSS 2.0