Powerwalken och det nya rekordet

Alltså. Nu just är jag imponerad av mig själv. Från att gå från att ha varit sjuk 2 veckor och superfrustrerad under en 5km löprunda, till att springa milen på 55 minuter (allt inom 1 vecka dessutom). Ja härregud. Det trodde jag inte. När jag sen såg resultatet av min sena powerwalk igår trodde jag då verkligen inte att det var sant.
 
Men vi tar det från början.
 
Jag hade ju det där målet, om att komma upp i 1000km före den 10.7 då jag sticker till USA. Kände att det var hopplöst då jag bara lyckades regga 4,9km under den där tjejmilen nästa vecka. Men så tog jag mig i kragen och tänkte att har jag bestämt mig så ska det tammetusan gå vägen också. Så då var det bara att börja samla på sig kilometrar. Precis då jag satt med telefonen i handen och skulle ragga sällskap (morsan förstås) så knackade det på dörren, och så står hon där. Perfekt. Så vi traskade iväg. Och sicken händelserik powerwalk det var!
 
Vi traskade iväg glada i hågen. Den längre rundan vi brukar gå (tur-retur till morsans hus är den ca 5). Tur-retur hemifrån blev den 7,5 för mig. Inget underligt. Förutom på sista 500 metrarna. Vi gick i allskönsro och jag såg nåt som låg ihoprullat på marken, vilken tjock daggmask tänkte jag - vad gör den ute på det torra gruset? Steg över och så rullade den till, och jag skrek rakt ut, hoppade iväg och skrämde halvt ihjäl mamma på samma gång.
 
Det var ingen daggmask, det var en liten huggormsbaby. Behöver jag säga att jag har ormfobi och att hjärtat slog 200 slag i minuten resten av vägen hem + att jag hoppade till varje gång nån insekt råkade nudda i mig? Ja alltså fyfan. Jag fyller snart 25 och det här var första gången jag såg en orm, livs levande ute i naturen. Och då har jag bott på landet nästan hela livet. Sjukt. Tur att det inte hänt förr.
 
 
Här ser ni lite perspektiv. På nära håll (jag stod en bit bort och zoomade) ser den stor och fet ut, men ser man perspektivet så är den ju inte såå stor. Haha. Och den här skrämde ihjäl mig. Fy, får obehag bara av att titta på bilden också! Dessutom sa både mamma och sambon att dom små är giftigare. Hua!
 
Usch. Var tvungen att scrolla förbi bilden, fick sånt obehag.
 
 
 
Nåja. 7,5km alltså. Not bad. Här hamnade jag då. 922km. Ja, alltså bra är det ju. Men jag hade uträknat att jag måste gå minst 8,5km om dan om jag ska springa/pw:a varje dag och inte vill dra till med sträckor över 10. Så då hade jag inget annat val än att dra till med en PW till.
 
2,5 var ju enda jag hade behövt gå. Och jag hade 30 minuter på mig. Så jag tog ett varv runt byn, 2,7km. Men så hade jag gått nästan hela varvet på nästan 20 minuter och då tänkte jag att jag ju måste komma över 10km istället, då jag hade så bra fart på.
 
Och ja, slutligen blev min runda 4,5km. Och jag gick den på 31 minuter! Alltså helt sjukt! Jag kan inte fatta. Jag som springer 5 på 28 typ. Senast jag sprang den för att pressa tiden. Nu misstänker jag att det kan gå liite snabbare än så.
 
 
Så igår stannade jag här. Och jag är nöjd. Det betyder att jag bara har 73,1km kvar. på 8 dagar, eller i princip 7. Så då måste jag snitta 10,4km/dag nudå. Men det tror jag bestämt ska gå, för jag har en långrunda inplanerad med en vän mot slutet av veckan. Och idag ska jag se till att springa en 10, och kanske powerwalka en bit också. Och tja, det tar sig!
 
Fast det jag är mest nöjd med igår, det där rekordet, det kan ni se här:
 
 
Den där andra kilometern har ju gått helt sjukt snabbt alltså. Jag kan inte ens fatta! Sen tog jag det lilla lugna på kilometer 3 och 4, men nöjd nöjd nöjd är jag i alla fall! Om jag kan powerwalka 1km på 5'30, hur hårt kan jag då inte springa det?
 
 

Kommentarer
Postat av: Carro

Kan man ens powerwalka så snabbt? :O jag springer fan i det tempot :P Men grattis!!

min mobil får inte heller plats helt i fickan, men den ramlar inte ut ändå ;)

åh, så skönt att höra att det inte är bara för mig som nike+ hemsida bara laddar och laddar och laddar.. trodde det var nåt fel bara för mig typ.. att det inte går med firefox eller nåt sånt!? men det är ju sjukt för det kommer ju mail och sånt från dem ändå.... fattar inte varför de håller på såhär :( astråkigt!

2012-07-03 @ 10:15:09
URL: http://carolineannamarie.blogg.se
Postat av: Annika

Usch, jag hatar ormar :(

2012-07-03 @ 17:54:42
URL: http://blogofphoto.webblogg.se
Postat av: felicia

å blää va äcklig ormen ser ut.. tvii.. :S

2012-07-05 @ 20:35:11
URL: http://tkhl.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0