Ett lätt sommarregn

Det föll ett lätt sommarregn tidigare ikväll, som bäddade för en löptur i det redan före regnet svagt kyliga vädret (trots att det var hyfsat varmt kändes luften rå). Tyvärr blev det ändå ingen löpning för mig i det perfekta vädret (Fräsh och sådär krispigt frisk luft - helt underbart, 19,5° det ultimata löpvädret helt enkelt!), eftersom jag inte hade ätit sen lunchen och var hungrig. Man ska inte springa på hungrig mage. Trött var jag också, så än en gång prioriterade jag vila.

Fast jag och sambon hann med 30 minuter cykling före regnet i alla fall! Och det här med att riva tapeter var ju precis som träning det också!

En helt fantastisk sommar

Vilken otroligt skön och fantastisk sommar jag har haft! Och än är den ju inte heller slut. Bara för att jag börjar jobba betyder det ju inte att det blir kallt och löven börjar trilla av träden, nej här ska ännu njutas av grillad mat och dopp i havet. Solsken och värme, båtturer och lösglass.

Har hunnit göra massa roligt i sommar. Har plöjt igenom en och annan bok. Kul. Älskar att läsa. Nu då jag börjar jobba ska jag fortfarande se till att ta mig tid för läsning, lite varje kväll före jag somnar blir bra.
Jag har hunnit träna, både löpning, dans, gymnastik, inlines och simning - det roligaste sommartid. Jag har också hunnit cykla mycket.



Tänk att få simma i det här underbara ljuset. Bara jag och vågorna, och eventuellt en och annan båt. Eller att bara få sitta på brygga, dingla med benen i vattnet och njuta av solnedgången. Underbart!

Jag har också hunnit få mig en systemkamera och övat mig på fotografering. Bilden ovanför är ett bevis på det. Jag har hunnit bli klar från skolan och fått inte bara ett, utan några jobb. Jag har haft lite kalas, gått på fester i söta sommarklänningar och höga klackar och dansat och sjungit med mina vänner.

Och så har jag ju hunnit vara på Gymnaestradan i Lausanne, Schweiz en vecka, med några av de finaste vänner man kan tänka sig att ha. Vi skrattade så vi fick ont i magen, njöt för fulla muggar och hade ett fånigt leende på läpparna konstant.

Jag har också hunnit med att säga adjö. Inte så roligt, men sånt händer. Istället får vi nu chans till lite resor och sånt!

Men mest av allt, har jag njutit. Av den fina naturen och sommaren vi haft. Av långa sovmornar och ännu längre sommarfrukostar. Av sena kvällar och nätter, fina solnedgångar. En kall öl på bryggan. Umgänge med fina vänner, umgänge med finaste sambon osv.



Den här sommaren hamnar nog högt i topp på bästa-somrar listan. Den ligger jämsides med förra året!

Ny start

Idag är sista dagen på semestern/Sommarlovet. Imorgon börjar jag jobba. Imorgon tar jag också itu med godisutmaningen. Aj aj så spännande!

Ja att börja jobba alltså. Får se vad vi hittar på idag, på denna fina sista dag.

Borde gå och sova då man är trött

Där vid 9 var jag helt slut. Hade kunnat somna stående. Orkade inte ens simma vid sommarstugan. Satte mig bara på en sten med fötterna i vattnet.

Nu är jag fortfarande trött, men absolut inte lika trött som tidigare. Hungrig är jag också. Ska nog gå och sova i alla fall. Behöver all vila jag kan få.

Mit good girl syndrome har tagit överhanden igen och jag känner mig helt slut. Trots att jag inte gjort så fasligt mycket ändå. Hoppashoppashoppas jag överlever hösten utan allt för mycket sånt.

Inga krafter kvar

Idag har vi igen rivit tapeter. Eller, man kan liksom inte kalla det för att riva då man måste skrapa bort dem från väggen för att de sitter så jädra hårt. Min högra hand är död. Nå nej, men jättetrött. Och öm. Kommer att ha träningsvärk imorgon! Vänstra handen är också lite trött.

Trots att det inte är träning i sig har svetten runnit i alla fall, och åtminstone övrekroppen har fått sig en ordentlig omgång. Imorgon fortsätter vi igen.

Dans och svett

Har dansat idag igen. About 30 minuter. På första stället rörde sig luften inte alls. Det var tsekhett. Svetten rann och man fick knappt luft då man försökte andas. Andra stället var utomhus. Trots att det var aningen blåsigt och hade blivit lite svalare så hjälpte det noll. Var lika svettig i alla fall.

Men askul har vi i alla fall haft!

Housework

Har rivit tapeter i några timmar idag. Igår rev vi tapeter i 5 timmar. Bara 2 idag. Förnyar lite. Mycket jobb, men slutresultatet blir säkert bra!

Motto inför hösten

 

I nåt tidigare inlägg nämnde jag ju att jag från och med 1.8 inte tänker äta godis före efter nyår, alltså åtminstone fram till 1.1.12. Det här är en utamning som jag tror jag kommer klara galant, men som jag också tror kan vara lite svår ibland!

Imorse då jag vaknade var jag trött och kände mig lite allmänt nere, och då kände jag hur jobbig den här utmaningen kommer att bli (sista dan semester, förklarar allt). Men så gick jag in på Olga Rönnbergs blogg där jag hittade den här bilden:

Och det här inlägget:

 

"

För mig är det viktigt att få det bästa jag kan få av min träning och min kost. Annars kan jag lika gärna lägga av. Om jag vill uppnå optimala resultat inom en viss tid så är det bra att båda delarna komplitterar varandra.

Nästa gång du stoppar något i munnen, fråga dig själv:

- är det någåt du vill ha eller något du behöver?

- vad är syftet med måltiden?

- leder denna måltid mig närmare dit jag vill eller tvärtom?

Jag vet att många har problem med sin kost pga en massa frestelser, helger osv. Det viktiga är att man känner sig mätt, men mätt på dem rätta sakerna.  Inte bli mätt på en rätt där tallriken består av en massa fet ost, en liten köttbit och noll grönsaker, det är möjligen ok om man är sjuk ch inte kan röra på sig eller helt enkelt för lat för att träna. Men är du frisk, tränar, vill bli starkare, bygga muskler så ska du tänka annorlunda. Ingen någonsin blivit fet på grönsaker eller fisk – tänk på det!

Måste allt man gör ha syfte? Ja, om man tränar för att få resultat. Mindless träning och mindless kost ger sällan effekt.

"

Inlägget hittar du i Olgas blogg här.

 

Det här inlägget peppade mig ordentligt, och jag är glad att jag av misstag surfade in på Olgas blogg imorse. Jag vill ju se resultat med min träning, få en starkare kropp osv. Och inte vill jag heller att min mage ska vara en avfallsplats. Perfekt att få ett motto att följa såhär en fredagsmorgon!

Vilka tankar väcker inlägget hos dig?


Äggfrukost

 

 

Igår märkte jag ju att jag borde försöka få i mig mera proteiner (och fett och kolhydrater för den delen med) så idag tänkte jag att jag satsar på äggmacka till frukost. Mums så gott! Men herregud så många kalorier två ägg innehåller! Hela frukosten blev ju 560kcal, så nu har jag lite mera än hälften kvar att få i mig - under hela dagen! Fast å andra sidan tänker jag ju träna också, så då jämnar det ut sig!

 

Man kan åtminstone konstatera att jag startar dagen med en stadig frukost :) (Till skillnad från sambon som startade sin med en chokladmuffins och daim godis)


En evighet

Det känns som en hel evighet sen jag sprang sist, men det är det ju inte alls. 9 dagar bara. Tydligen. Trodde det var typ 3 veckor.



Glömde bort det där eventet jag var och sprang på. Men det känns ändå som en evighet. Antagligen för att det är semester och för att vi gör så mycket annat.

Jag har hunnit läsa massor, simma ännu mera, mysa med älsklingen, kolla på bilar, slått klackarna i taket lite, umgåtts med underbara fina vänner, grillat, vart ute med båten och så vidare. Helt sjukt. Och på måndag börjar jag jobba. Ännu sjukare. Men spännande!

Jag har haft en helt fantastisk sommar, och än är den ju inte slut heller, trots att jag börjar jobba så har jag ju helgerna till mitt förfogande!

Har du haft en bra sommar, och när sprang du sist?

För övrigt har vi lite planer på ett lopp i höst med mamma. Och jag är lite sugen på Sthlm Marathon i vår, men jag antar att de flesta platser gått ren, eller?

Back on track

Har haft lite problem med min Nike+ Active här på sistone. Den har inte direkt reggat några träningar, inget har gått vidare och varje gång jag försökt klicka mig vidare på sidan har jag blivit utslängd. Logga ut knappen har inte heller fungerat. Men nu äntligen fungerar allt igen!

101 Nike fuel samlade jag på mig, och samma mängd kalorier brände jag på promenaden jag tog för en stund sen. Det blev så varmt här inne då flickorna va här, och jag kände att jag behövde få frisk luft och få röra på mig lite så det blev en powerwalk. Lyssnade på bra musik och diggade. Hade lust att dansa, och även om det var folktomt så "vågade" jag inte - som om jag ändå skulle bry mig om nån nu såg? Knappast..

1,955 kilometer blev det tydligen. Tror nog att rundan jag gick är liite längre ändå. Har säkert ställt in för kort steglängd på stegmätarn. Dock är ju detdär svårt, för ibland tar man långa steg och ibland kortare. 2915 steg samlade jag på mig, och 26 minuter var jag ute.

Sicken skön avslutning på dagen!



Har ingen solnedgångsbild, så jag slänger upp den här härliga molnbilden istället. En av de första jag tog med systemkameran. En jag är mycket nöjd med!

Underbara brudar!

Har haft en helt fantastisk kväll med tjejerna! Att man kan ha såna underbara vänner att ha så fantastiskt roligt med!


Lyckoendorfiner, trots att vi snart splittras åt olika håll i världen!

Det man borde få i sig

Jag borde tydligen få i mig 70g protein/dag, 279g kolhydrater och 52g fett. Som ni ser så är det bara proteinerna jag lyckats få i mig lite mera än 50% av hittills idag. Hoppsan. Nåja kolhydraterna kommer nog öka under kvällen, och den gränser spräcker jag säkerligen, men proteinerna kan det bli dåligt av.

Intressant det här med shapeupclub, nu ser jag ju vad som lite fattas i min kost också!




Antar att den inte härifrån räknat bort nånting fastän jag fyllt i dagens träning. Det vore ju dumt då det här sammanfattar dagens kostintag.

Inlines

Idag blev det inlines som fick hjälpa till under träningspasset. Bestämde date med morsan, hon på cykel, jag på inlinesen då. 45 minuter träning i solsken och hetta blev det.

Snittpuls 148, max 173. 360 kalorier enligt pulsklockan.

Jättetungt där ett varv, motvind, stekhet sol, vind som inte ens svalkade.

Nu när jag fått mig en dusch och så är det ändå superskönt!

Får se om man hinner med en cykletur senare också, beror på hur länge tjejerna är här.

Tjejkväll

Mina brudar kommer över för lite umgänge ikväll så då passar jag på att bjussa på lite gott.

Chokladmuffins, av typ kladdkaka hittar du här.

Förövrigt tänkte jag bjuda på morots och gurk-stavar med dipp.

Kommer bli kul!

Hurra!

Nu är getingboet borta och vi kan äntligen sitta på terassen igen :)

Pirrigt!

Nu gick han. Sambon. Med insektsdödande medel i handen. Med grova handskar, huvtröja och tjocka byxor. Fy fasiken så nervös jag är. Det värsta är att han inte ens får komma in på en kvart efteråt. Hoppas han ringer och att han inte blir stucken. Jag får ju inte ens gå ut för att föra honom till sjukhuset då.

Problemet? Jo ett stort jävla getingbo rakt ovanför vår ytterdörr. Not so nice.

Det vanliga

Samma träning som förut:

I förrgår 5 minuter simning
Igår 15 minuter simning

I havet förstås.

Lite lugnare

Det har blivit lite lugnare med träningen för min del nu på sistone. Orsaken är att jag har kännt mig trött. Kroppen behöver vila, och jag behöver ladda batterierna inför hösten och det nya jobbet.

Nu börjar det kännas lite bättre, men jag har ännu ingen större längtan till ett löppass eller nåt sånt. Visst huvudet vill, men benen skriker nej vi orkar inte. Så då är det bara att vila lite extra. Nu just tycker jag det är skönt att simma och cykla och powerwalka. Det räcker alldeles väl!

Tids nog kommer benen skrika efter en löprunda också!

Suck

Började med nya p-piller för 1 1/2 månad sedan. Har sedan jag senast fick mens haft det nästan konstant (i 2 1/2 vecka) och börjar nu vara lite trött på det. Googlade och hittade ett forum där folk skriver att de med den sorten jag äter haft mens nästan konstant i upp till 7 månader före de tröttnat och bytt sort! 7 jävla månader! Tammefan att jag tänker går runt med mens konstant så länge!

Om det här inte slutar snart blir det gyn undersökning och krav på nya piller! Synd bara att dessa var dom bästa då jag också lider av migrän.

Sommarstugan!

Sticker till sommarstugan ett varv igen. See ya later!

Så mycket på så kort tid!

Tänk så otroligt mycket man kan hinna med på så otroligt kort tid.


Blev sugen på ägg till kvällsmål så jag satte på plattan och kastrullen på spisen för att koka äggen. Under tiden konstaterade jag att lägenheten ser ut som ett bombnedslag då vi knappt varit hemma på sista tiden, och har vo varit här så har vi bara svängt via, packat om, ätit och sånt. Tvättkorgen är överfull, diskmaskinen var överfull osv. Så på de 15 minutrarna det tog för äggen att koka och svalna av hann jag organisera det mesta kaoset och nu ser lägenheten hyfsat snygg ut igen, sådär så att man kan bjuda hem folk utan att skämmas över röran.

Skönt att vara effektiv och få nånting gjort - speciellt nånting som man ser resultat av direkt!



Idag håller jag inte alls med om det här. Det var väldigt skönt att få organisera och städa lite!

Om jag skulle få välja fritt

Inför hösten skulle jag gärna lägga upp min träning lite såhär:

Morgonsimning några dagar i veckan (simhallen här i trakten har upp typ må-ons-fre för morgonsim och det tycker jag låter så skönt!)
Löpning några dagar i veckan, det har blivit lite av det på sistone men jag njuter av att springa i den friska kvällsluften i mörkret, bland nerfallna gula och orangea löv.
Bikramyoga - om det ändå fanns en studio här i närheten, men tyvärr!
Gym - behöver bygga muskler, och vill bygga muskler. Förhoppningsvis kommer nåt av de nya som öppnas också erbjuda roliga klasser!
Kettlebell - har några gånger kvar på mitt 10ggrs kort och hoppas på att jag ska få det uppanvänt i höst! Gillar kettlebell massor som styrketräning!

Dans och gymnastik. Naturligtvis. Min stora kärlek, min första kärlek. Den jag aldrig ger upp, hur mycket annat jag än har att göra!



Tänkte hålla den här typen fortsatt glad.


Skulle vilja pyssla med det här, men då måste det ske hemma med träningsdvd och det är inte lika givande!

Till vintern kommer också längdskidor förstås, men det är ett bra tag fram tills dess!


Rastlös

Min sambo är en rastlös typ. Han kan inte sitta still en hel dag. Måste ut och kolla om gräsmattan behöver klippas, eller kanske tvätta bilen, eller... Normalt är jag lite likadan (fast jag tänker inte så mycket på gräsmattsklippande eller biltvätt) men idag är det riktigt skönt att bara hänga i soffan, slösurfa och titta på TV.

Men nu är jag hungrig. Ska bjuda sambon på kinesiskt idag. Mums!

Det finns så mycket fint!

Nelly rear ut så många fina klänningar att jag blir alldeles svag i knänan, och bara vill dra på mig heels och dansa hela natten lång. Men jag måste lägga band på mig!

De rear också ut många fina träningsplagg. Man borde ju passa på då adidas och craft t-shirts ligger på 200kr, det är ju hur billigt som helst!

Shoppingtips!

Måste bara tipsa om att Nelly har slutspurt med rean och att de faktiskt har satt ner priserna ordentligt! Klickade t.ex. hem ett par stövlar inför vinter för 9,5€ alltså typ 95 kr! Sjukt billigt.

Det här blir dyrt..

Inte ens då man är desperat!

Imorse var jag otroligt sugen på o'boy. Problemet var att jag inte hade nån mjölk hemma. Sambon hade ju förstås mjölk hemma, UHT behandlad eftersom han är laktosintolerant. Om ni inte har smakat kan jag berätta att den är sötsliskig och äcklig. Men så farligt kan det ju inte vara om man blandar i o'boy tänkte jag. Men fy. No more. Det var som att dricka brunt flytande socker. Förstår inte hur sambon kan dricka det och tycka det är gott! Men man blir väl van..

Numera vet jag att jag satsar på min egen minimjölk istället, då är det nog värt turen till butiken för att få vettig o'boy!

Klackarna i taket!

Det händer i sommarstaden! Ikväll är det party som gäller (ajja bajja säger ShapeUpClub till det här) så nu ska jag hoppa i duschen för att sen dra fram en söt, somrig outfit och ett par snygga klackar. För ja, ikväll ska jag dansa i high heels! Det blir inte så ofta, men nu känner jag att det är dags!

Det här blir dyrt!

I höst öppnar det 2 nya gym här i trakten. Jag tänker definivt kika in utbudet och förhoppningsvis kan jag bli medlem i ett av dem. Hoppas på att nån av dem ska ha upp dagtid också!

Sen hittade jag ju allt för mycket fint i H&Ms höstkatalog som jag vill ha. Måste beställa snarast. + att jag har funderat på att köpa lite nya träningskläder av type Nike, nu då jag ändå börjar jobba så tjänar jag lite bättre och kan investera i bättre kläder!

Morgondopp

Imorsen sken solen från en klarblå himmel och det var jättevarmt redan då jag masade mig ur sängen vid 10. Kastade i mig lite frukost och hoppade i bikinin. Det visade på 22° i havet, kl 10.30 på morogonen! Sagt och gjort och det var dags för morgondopp!

36 minuter (varav några av de minutrarna vila/paus) 10 längder och lite på 500m avverkade jag, ungefär. Idag var vattnet krusigt och eftersom det var lite vettigare tid än midnatt så körde det förbi ganska många båtar. Det var med andra ord vågigt och strömt och gav armarna och hela kroppen en utmaning! Tungt men så otroligt skönt!

Framöver satsar jag på morgondopp varje morgon vid sommarstugan!

Midnattsdopp

Igår var den perfekta sommardagen. Sol, värme, båtutflykt, nån kall öl, vänner, skratt och sånt. Kom hem där kring 11 och vid midnatt var bastun varm och det var dags för ett dop.

Herreminje så skönt att simma då himlen ännu har några rosa/orangea strimmor kvar från solnedgången, vattnet är kavlungt, frånsett vågor som orsakas av tysta båtar i natten. Temperaturskillnaden mellan hav och luft var inte heller så stor och jag hade kunnat plaska runt precis hur länge som helst. Så otroligt, fantastiskt underbart. Tänk sån jävla lyx att kunna doppa sig precis när som helst! 15 minuter simmade jag på.

Har jag sagt att jag älskar att simma i havet på sommarn?

Enligt Må bras motionstabell på förbränning som ni hittar här så förbränner simning såhär:

Simning, lätt 195     
3900
Simning, medel 255    
5100
Simning, tuff 345     
6900


Eftersom simning i havet tar på mera då vattnet inte är stilla som i en simhall utan förhållanden påverkas av vind, väder, strömmar, båtar och sånt så räknar jag med att simningen är tuff (får alltid upp ordentligt flås då jag simmar ihavet och armarna blir trötta!) så då förbränner det alltså kring 345kcal /30 minuter och motsvarar 6900 steg. Ganska bra.

Nånstans har jag läst att 30 min simning i havet förbränner 4ggr mer än träning på land, men hittar inte det nånstans nu och vet inte heller om det stämmer. Vet du?
Ska i alla fall kolla upp om min pulsklocka är vattentät, isåfall åker den på nästa gång!

Blixtar och dunder

Vanligtvis tycker jag det är mysigt med åska. Lite buller och bång och några blixtar. Men idag är jag otålig och uttråkad. Trodde det hade slutat så jag kopplade i datorn och modemet, men nu bullrar det igen, lampan flimrar till ibland, så det är väl bäst att koppla ur allt igen då. Vill inte att datorn ska gå sönder, och helst inte modemet heller, för nätet behöver vi ju!

Lite för mycket

 

Enligt ShapeUpClub åt jag visst lite för mycket igår. Men så går det visst då man är på kalas! Och nu kom jag visst på att jag glömde fylla i att jag också drack ett glas vin. Hoppsan! Nåväl, man kan inte komma ihåg allt. Nu vet jag ju i alla fall ungefär hur mycket jag fick i mig igår. Och så kan man ju inte hålla stenkoll varje dag heller! Några dagar här nu har jag ju legat under kaloriantalet, så det är helt okej att ligga över nån dag också!

 

Har du redan testat ShapeUpClub?


Fotoskolan del 5: Barn

Precis som förra veckan vid porträttfotograferingen så kommer jag inte heller redovisa nån fotoläxa denna vecka. Den gör jag för mig själv.

Igår fick jag dock till några fina porträtt på kalaset som jag är riktigt nöjd med! Nu den här veckan måste jag bara klura ut var jag ska hitta några barn att fotografera. Kanske måste åka till mina kusiner (som jag typ aldrig träffar) för att dem är nästan dom enda barnen i vår släkt, de andra bor så långt borta.. Vi får la se vad det blir till!



Slänger in en bild på godaste glassen i stan istället. En bild jag är riktigt nöjd med!

Som att äta en degklump

Idag blev det surmjölkslimpa till frukost. Sambons favorit. Enda brödet vi hade hemma. Förut gillade jag den också. Nu har jag ändrat mig.

Det känns som att tugga på en degklump av vete och vatten blandat med lite ost. Hua! No more säger jag bara! Slängde i mig lite nougatkuddar också, eftersom det fanns några på bottnen av ett flingpaket. No more för dem heller! Idag kommer min mage hata mig, eftersom jag startade dagen på ett dåligt sätt. Men man kan inte alltid vinna!

Gårdagens

Tisdagen innebar totalvila för mig. Låg på en soffa i 5 timmar och läste en bok. Me like. Det behövdes. Jag är helt totalt slut i kroppen.

Igår var jag och sambon på en 30 minuters cykeltur. Vi upptäckte nya vägar och nya hus. Det var mysgit. Klockan var halv 9 men det var fortfarande full sol och varmt. Efter det blev det bastu och 10 minuter simning i havet. Lugna tag i ett spegelblankt vatten i solnedgången. Jag testade med ett snabbt varv men blev så trött så jag var tvungen att gå upp i bastun ett varv. Efter det gick det bättre då jag insåg att jag inte kan stressa.

Idag blir det säkert vila igen. Jag är jättetrött. Dessutom ska vi ha kalas idag.

I ♥ lugna lata dagar på sommarstugan och dopp i havet

Fotoskolan del 4: porträtt

Den här veckan kommer jag inte publicera några alster till fotoskolan. Varför då? Jo för att temat är porträtt och då jag bloggar anonymt vill jag inte heller hänga ut familj och vänner på foton här i bloggen. Så istället håller jag allt för mig själv.

Min tanke var att porträttfota en docka istället, men det ser ut som att jag inte hinner få tag på nån i tid, så då får det va!

Fast då finns det ju en liiten chans att det kommer ett fotoskolan inlägg senare i alla fall!

Vit pasta

Förra veckan var ju som sagt gymnaestrada vecka i Schweiz. Då jag inte är så stort fan av kött och sånt så hade jag beställt vegetarisk mat. Och tja. Det var ju ingen höjdare. Första dan fick alla andra makaroner kokta i tomatsås och en köttsås. Jag fick makaronerna. Andra dagen fick de också nån köttsås. Jag fick makaroner kokta i gräddsås. 3e dagen fick jag nån sorts gryta med hårda potatisar, squash och tomat. Sen fick jag makaroner igen. Sista dan fick jag nån sorts paella med ris, blomkål och broccoli. That's it. Ingenting på hela veckan som ens lite skulle motsvara proteinet de andra får från köttet och korven. Ganska futtigt tycker jag.

Vi kom på att det säkert inte är så vanligt att vara vegetarian i Schweiz, eftersom de helt klart hade 0 koll på vad som behövs. Jag menar, en burk bönor hade de ju kunnat slänga i, dem är inte ens dyra! Salladen var dessutom helt dränkt i dressing, så den var ingen höjdare heller!

Magen var helt kaos hela veckan, och nu då det blev pasta till lunch idag kände jag direkt hur den knep ihop sig och började göra ont igen. Blir nog pasta/makaroni detox för mig nu!

ShapeUpClub

 

Hittade ShapeUpClub via bloggen Twiceas

Tyckte det verkade intressant och registrerade mig. På sidan kan man alltså först välja program: håll koll på vad du äter eller gå ner i vikt. Jag valde att hålla koll på vad jag äter. Sen knappar du in vad du ätit till frukost, lunch, mellis, middag och också vad du tränat. Programmet säger åt dig vilken nivå du borde ligga på och då kan man själv enkelt ta och kolla hur mycket man stoppar i sig!

Intressant tycker jag! Ett kul sätt att veta lite vilken kalorimängd man ligger på också! Jag tänker ändå naturligtvis inte börja räkna kalorier och just nu tänker jag inte lägga av med godis och sånt. Men det ska bli kul att se sen hur det blir från och med augusti då jag sätter igång med min "inget godis före 1.1.12" utmaning. Sådär för att se om det blir nån skillnad eller inte.

 

 


Gårdagens träning

Under gymnaestrada veckan i Schweiz lev det ingen direkt träning. 4 uppvisningar då vi dansade, sen lite övande och en massa promenerande fram och tillbaka och hit och dit.

Nu då jag kommit hem vill jag ju komma igång igen efter en vecka indirekt paus. Så igår blev det lite löpning. Deltog i ett lokalt evenemang där jag skulle springa en 9km runda. Det var det sämta valet jag gjorde igår! Hua!

Det var tung. Efter ca 2km började jag må så illa att jag var spyfärdig. Gick ganska mycket. Benen växlade mellan att orka bra och att knappt orka bära mig alls. Efter första vätskekontrollen kändes det bättre. I 2 minuter. Sen återkom spykänslorna.

Trots att jag var helt ur form och nog borde ha skippat löpningen så gick det ändå helt hyfsat.



Knappa timmen och lite på 9km. Det kunde ha varit värre! Enligt Ipoden -502kcal, enligt pulklockan -608 (som jag glömde sätta på direkt så den kom på först efter 5 minuter).

Jag är nöjd. Normalt springer jag ju milen på 1h, så att igår då jag mådde apa lyckas springa lite på 9 på 59 minuter tyckte jag var riktigt bra! Jag skulle alltså om jag hade velat kunna klämma ur mig lite till för att få ihop 9,5 på 1h. Men det orkade jag inte. Hela jag skakade då jag kom i mål.



Vissa like:ar i alla fall!

Tror att det blir lite lugnare idag. Simning eventuellt på sommarstugan, men inget mera. Känner mig inte helt hundra nu heller så.

Helt fantastiskt!

Veckan på Gymnaestradan i Schweiz har varit helt fantastisk! Rolig, inspirerande, pirrig ja allt på en och samma gång. Vi har skrattat massor och förlängt våra liv med några år.

Jag är löjligt lycklig som får göra det här med några av mina alldeles fantastiska och underbara vänner!

Pre-avfärd

Det blev lite styrka så här just före avfärden.

30 minuter styrka + stretch körde jag hemma på vardagsrumsgolvet med pilatesboll + gummiband + mina egen kroppsvikt som hjälpmedel. Hann köra igenom hela kroppen!

Nu sticker jag iväg på gymnaestrada!

Äsch!

Hade tänkt gå på en powerwalk (har hunnit med en liten promenad idag, men det räcker inte) men nu öser regnet ner och molnen ser sådär väldigt hotfulla ut. Väntar en stund och hoppas att det bara är en åskskur. Längtar efter frisk luft!

Fotoskolan del 3: manuella inställningar

Den här veckan skulle vi öva på manuella inställningar till fotoskolan, bländare, exponering och ISO tal. I läxan ingick att vi fritt skulle tolka sommar. Här är vad sommar är för mig:









Största (och godaste) glassen i stan. Samma motiv, lite olika inställningar. Den första aningen överexponerad, men jag gillade den då den blev lite diffus så att man knappt ser vilken sorts glass det är (citronlakrits förstås!) På båda bilderna är glassen i fokus och bakgrunden suddig.



Havet vid sommarstugan.





Gräslöksblommor.

De två sista bilderna är tagna på kvällen. Glassbilderna på dagen, vädret var molningt/soligt.
Jag hade velat ha med en bild på nån som plaskar i vattnet så att jag skulle få öva på att fånga dropparna, men tyvärr har jag inte hunnit med. Och att ta en nattbild med ljus som rörs, som jag också skulle vilja göra går ju inte direkt nu då det är ljust dygnet runt. Så det kommer några såna bilder sen istället!

Hoppas på godkänt i läxan denna vecka :)

Pack-angst

Jag gillar inte att packa. För hur ska jag idag kunna veta vad jag vill ha på mig nästa fredag? Helt omöjligt liksom! Önskar att väskan skulle packa sig själv, men det gör den ju tyvärr inte.

Det jag åstadkommit hittills är att sängen är full med kläder. I kappsäcken finns bara sovsäck och handduk. På matbordet står alla hygienartiklar jag kan tänkas behöva uppradade. varför? Jo för att jag bestäma mig för att tvätta necessären. Just nu. Man borde ju kanske komma på sånt där tidigare, men nej. Just nu skulle det ju ske.

Nåja. Måste väl fortsätta och försöka få nån ordning på det hela, men det känns så dumt då jag har hela morgondagen på mig också!

PS. För en gångs skull har jag med mig migränemdicinen. Hoppas jag inte behöver använda den!

Vilodag

Idag tänker jag bjussa kroppen på lite vila. Det tycker jag den förtjänar efter ganska hård träning de senaste månaderna.

Igår på massagen gjorde det ont som vanligt. Då vi nästan var klara sa massören "vet du, då du kom hit idag och jag kände på din rygg trodde jag aldrig vi skulle få det här fixat, men det blev ju ganska bra". Så att sånt. Han tyckte också att mina 25/31 träningsdagar i maj var lite i överkant. Och att det inte är konstigt att man är stel överallt om har 3 timmars dansträning ofta.

Det enda jag tänker göra idag är att packa, sy lite sånt som måste fixas inför resan, cykla iväg med kameran och fota lite till fotoskolan och sen umgås med fina typer ikväll!

Ny del i fotskolan!

Nu har Josefin på bloggen Happy Days slängt upp en ny del i fotoskolan! Den här veckan ska vi tolka sommar på vårt eget sätt och jobba med bländare, isotal och exponering! Kul! Jag har redan en liten idé om vad jag vill ta bild på, måste bara se om jag kan få nån modell!

Dagens träning avklarad!

För ovanlighetens skull är dagens träning redan avklarad för min del!

Mamma ringde imorse och frågade om jag kommer över, och sen med upp till hennes jobb bara som sällskap. Vi skulle cykla. Men på väg ut såg jag mina inlines ligga i ett hörn och se ledsna ut, kommer inte ens ihåg om jag var ute på inlines i fjol, så då tyckte jag att jag lika gärna kunde ta dem istället!

5 minuter hem till mamma. 28 upp till hennes jobb. Och 12 hem. 45 minuter alltsomallt. Satte tydligen av i en jävla fart hem, eftersom det gick så mycket snabbare! Visst var det en bit kortare, men det var ju bara demdär 5 minutrarna det tog mig att komma hem till mamma! Skönt att bara sätta av i en ordentlig fart och susa fram längs vägen!

Här i vårt vardagsrum där solen gassar på termometern visar den 33° just nu, så då ligger det alltså närmare 30° utomhus. Varmt! Då jag kom hem bokstavligen droppade det svett av mig! Men det märker man ju inte då man rullar fram på inlinesen, eftersom vinden fläktar och det fläktar av farten man får upp. Jättekul var det i alla fall, och det kändes i benen då det var ett tag sen sist! Ska absolut ut på dem igen, kanske redan imorgon, vi får se!


3h senare

Idag har vi haft dansträningar i lite på 3h. Nu är det skönt att bara slappa i soffan! Sista träningen inför gymnaestradan, med publik! Det gick bra, och nu är vi redo att åka iväg!


Visa ord



Från den här sidan.

Ensam eller med sällskap?

Jag började fundera lite på det här med att träna ensam vs att träna med sällskap.
Jag är en social och pratglad typ som gärna har sällskap på mina powerwalks och löprundor. Gärna också i simhallen och på gymmet. Samtidigt som jag gärna gymmar själv, då jag inte vill "vänta" på nån utan få ta det i egen takt. Att gå på olika pass är också roligt om man har sällskap.

Men ibland. Då kan jag tycka det är så jävla skönt att inte behöva tala med nån alls. Att det bara är jag och musiken, eller jag och naturen. Ibland är det så skönt att få vara ensam med sina tankar, ta ut aggressioner på en löprunda och inte behöva tala eller låtsas vara social. Bara vara inne i sin egen värld lite och få reflektera utan att nån stör.

Orsaken till att jag kom att tänka på det här vara att Terese, som driver bloggen Spark i Baken, hade skrivit ett inlägg om att sportindustrin fördubblat sin omsättning under de senaste åren, eller nåt liknande. Då kom jag att tänka på den träningsboom som rådde här efter nyår. Det verkar som att det var många som haft som nyårslöfte att de ska börja träna, och det är ju bra. Men många av dem gick ut hårt. Gymmet varje dag typ osv. Nu verkar det som att en del nästan slutat helt.

sen kom jag onekligen att tänka på en bekant som ifjol då jag drog ut på inlines sa att åh vad det skulle vara roligt! Jag sa ju då att men häng på, eller det är ju bara att dra iväg när du vill. "ja men då det är så tråligt att åka ensam". Då hade jag nyss erbjudit sällskap. I efterhand har jag funderat på det här lite. Går det bara att träna om man har sällskap? Då är det ju inte konstigt att det inte alltid blir av, för du kan väl inte alltid kräva att någon ska hänga på?

Hur tänker du? Tränar du hellre ensam eller med en kompis? Har du märkt av träningsboomen efter nyår?

Lite mindre idag

Det blev ingen powerwalk. Inte blev det heller löpning.
Nej idag blev det 10 minuter simning i ett vågigt, blåsigt, stömt och kallt hav. Alldeles tillräckligt tycker jag!

Hela jag har varit så trött så trött idag. Men efter ett långt bastubad och lite simning i det kalla vattnet känner jag mig bättre.

Mina 5-före-lipen stunder gick över också. Då jag fick nånting att äta och komma bort hemifrån en stund. Kanske det var allt som behövdes, mat? Tänk om jag kunde fatta att äta regelbundet för att bespara mig stunder som dessa, och för att bespara sambon från mina bitchiga moments då mitt blodsocker är i botten och jag är sur och gnällig.

Så att. Dagens lärdom: ät regelbundet!

Ibland..

Ibland är jag så trött att jag bara vill lägga mig ner på golvet och gråta. Över ingenting och allting. Vad som helst kan utlösa mina attacker, som innebär att jag sitter och febrilt blinkar bort tårarna för att inte börja stortjuta. Sambon skulle inte förstå varför jag gråter, och han vet inte hur han ska trösta heller. Då gråter jag hellre med mamma. Hon kan inte förstår helt 100 heller, men hon kan trösta.

Jag har redan haft 2 blinka frenetiskt så du inte börjar gråta attacker idag. Kanske det bara skulle va enklast att släppa det och låta tårarna rinna? Tömma kanalerna helt enkelt?

Nu just vill jag bara gräva ner mig i sängen och inte stiga upp före jag känner mig som en vettig människa igen.

Träning i maj och juni

I maj blev det ganska varierad träning mellan löpning, gym, dans, lite lugnare pass som yoga och bodybalance, powerwalks och sånt.
6/31 dagar vila. Oj. Det var inte mycket det! I maj körde jag också spinning igen, längesen sist!

I juni blev det 11/30 dagar vila från riktig träning, men 6 av dessa var jag på resa, så det blev ändå massor med promenerande fram och tillbaka. Aktiv vila blev det i kanske 2 dagar. Främst powerwalks och löpning dominerar min juni månad. Lite cykling och årets första dopp i havet har jag också fått med!

Just nu orkar jag inte räkna hur mycket det blev av varje. Men det ser bra ut i alla fall!
I juli har jag hittills också tränat 4/4 dagar (räknar inte med idag, för jag hinner ju ännu!). Tror faktiskt att det blir endera powerwalk senare ikväll, eller så ska jag vila helt. Men det tror jag inte. Ska försöka få med mig mamma istället!

I trötthetens grepp

Nu har tröttheten fått fast mig igen. Det går lite i perioder, upp och ner och hit och dit, som en bergochdalbana.
Sitter här och skulle kunna somna med tekoppen i handen. Fattar inte. Ser ut som ett spöke och känner mig som en zombie. Great!

Nu ska jag ta och skriva ner min träning i min lilla träningsdagbok! Tur att man har bloggen, för jag har inte antecknat nåt sen 21 maj! Herrejösses. Har visst haft mycket annat på schemat. Beroende på antalet vilodagar och sånt på senaste tiden så tror jag att det kanske blir vila idag. Alternativt en promenad nu om en stund. Om jag hinner.

Trögstartad

Jag är så otroligt trögstartad om mornarna då jag inte ska bort nånstans så det är helt sjukt.
Jag har massor att göra inför resan på lördag: börja packa, se till så att allt är rent och tvätta det som ska tvättas, printa ut biljetter och andra vettiga papper osv. Sen borde jag också hämta några grejer från mitt gamla flickrum som jag behöver, sen ska det tränas + att jag har några ärenden att uträtta. Och vad gör jag? Jo jag sölar mig igenom frukosten, läser bloggar, läser tidningen och allt sånt onödigt (inte tidningen!) som jag kan göra sen på kvällen då jag fått ärenden uträttade. Suck.

Ibland blir jag trött på mig själv. Så nu ska jag hoppa på cykeln och uträtta några ärenden.

Powerwalk på schemat

Det blev ingen löprunda idag. Städandet tog musten ur mig, och sällskapet var också extra trött idag, så det blev en powerwalk istället!

1h 1 min var vi ute och powerwalkade. Vi gick i snabb takt, och avverkade 7617 steg! Riktigt bra tycker jag!

5,108 kilometer blev det till sist. Bra det också. Kändes dock som att vi gick mycket längre. Vet inte hur bra det här stämmer, måste testa springa samma sträcka för att se om jag klarar den på samma tid som andra 5km rundor tar. I och för sig borde det nog stämma ganska bra, eftersom vi oftast går på dubbelt vad det skulle ta att springa en runda!

Denna promenad gav mig 264 NikeFuel, vilket gör att jag lyckades avsluta BigBen och ta mig fram och in på Buckingham Palace.

 

 

För övrigt har jag nu hållit på i 19 dagar i London. Den räknar alltså sen första dagen jag "äntrade" London, och inte bara antal registrerade träningar. Jag har samlat på mig 2397/4000 NikeFuel. Snittiden för de som avverkat London har varit 24 dagar. Så jag borde med andra ord speeda på lite. Men, jag kör i min egen takt och bra så.

Det här får definitivt räcka som dagens träning, mina fötter är jättetrötta och hela jag är trött. Så nu är det chill i soffan och Halv åtta hos mig som gäller!


Äntligen klar!

Äntligen är hela lägenheten storstädad!

Nu har jag torkat damm, dammsugit, våttorkat golven, bykt, piskat mattorna, diskat och städa badrummet.

Nu är det bara att föra ut skräp, gamla tidningar, sortera bland lite papper och sånt smått kvar så är jag äntligen klar med precis allt!

 

Ungefär såhär känner jag vad gäller städning. Bild från Kaboodle.com.

Nu är jag helt svettig av allt stök, så det blev ju som ett extra träningspass att städa!

Dessutom har jag hunnit vara till butiken med mamma på lite matuppköp också.

Snacka om effektiv dag!

 

PS. Med bra musik på hög volym blir städningen mycket roligare, och snabbare går den också! Då kan man dansa fram med dammsugaren och golvmoppen!


Dagens program

Idag måste jag börja ställa till och byka och fundera inför resan. På lördag åker vi till World Gymnaestrada 2011 i Lausanne, Schweiz! Helt sjukt att resan närmar sig nu. Det kändes ju som att vi började planera det här för 100 år sen. Eller tja, det var väl där kring 08-09 som vi bestämde oss för att vi ska dit, så några år sen var det allt ;) Ska blli så kul! Men först har jag en del att fixa.

Nu ska jag ta och gräva fram alla housewife skills jag har, för jag tänkte överraska sambon med att ha städat då han kommer hem på lunch/efter jobbet. Trots att jag avskyr att dammsuga och ännu mer avskyr "vår" dammsugare (den är sambons, han påstår att den är av bra kvalitet och jäääättebra. Nej det är den inte. Den är skit, men jag vill inte gå ner i källaren och hämta upp min egen, avskyr källaren ännu mera). Men om jag gör ett till försök kanske vi kan komma överens i alla fall!


34 dagar utan godis

Nu är juni och min inget godis i juni utmaning slut. Det har gått bra. Lätt som en plätt helt enkelt.
Idag då jag gick till butiken var suget efter saltlaktits stort, och jag hade tänkt tillåta godis åtminstone i juli - men i vettiga mängder.

Så visst. Det är gott. Men det smakar konstigt i munnen. En känsla av ja jag vet inte vad. Onödigt. Onyttigt.
Nåja, nu har jag ju smakat igen. Och tja, jag klarar nog mig utan också. Tror bestämt att jag från 1.8 då jag börjar jobba kör en nystart. Inget godis fram till 1.1.12 till att börja med.

Hänger du på?

Tung backträning

Åkte iväg till det som på vintern är det lokala skidcentret med mamma. Där satte vi av i en ganska långsam jogg för att snabbt komma fram till en backe. En sån som skruvar sig uppåt, ganska långt och ganska brant. Den sprang vi upp och nedför 5 varv. Sen joggade vi lätt vidare. Nån kilometer tills vi kom till nästa backe. Väldig stigning, lång backe. Den sluttar brant i ca 1km. Tungt för benen, men jag hade bestämt mig att jag skulle jogga hela vägen! Gick ganska långsamt - dock kändes det i benen!, men om man inte är i topptrimm och tränar flera timmar/dag skulle jag nog inte sätta av i desto högre fart uppför den heller! Efter den backen gick det mest utför, och då fick vi upp ett bra tempo och benen pendlade på ordentligt! Så skönt!




6km fick vi ihop allt som allt. Jag lite längre eftersom mamma sprang långsammare så ibland satte jag av i mera fart för att sen vända om och "hämta" henne. Mycket långsammare snittempo än vad som vanligtvis gäller då jag springer. Dels för att underlaget var mycket tyngre: spånbana/sandväg (sån med lös sand, som på stranden, inte packad grusväg), dels för att mamma inte sprungit på över 1 år och ville springa långsammare. Men det var bra för mig också som alltid kör på hög puls! Nu snittade jag på 169, normalt snittar jag på nånstans 170-180. Max var "bara" 187 eller nåt sånt! Kul att få utmana kroppen lite också, så går man förhoppningsvis lite framåt, än om jag bara skulle nöta asfalt varje gång.

Nu stämmer kaloriräkningen med Nike+ armbandet också, eftersom jag fick ställa om vikten! Endast lite ljuger den om jag utgår från att pulsklockan visar rätt. Den visade nämligen på 371 kcal efter avslutad träning (och armbandet 337)!



Hade jag fått regga pulsklockans kaloriantal så hade jag kutat uppför hela BigBen, men nu har jag alltså lite kvar, det ska avverkas imorgon!



Minin visar det jag känner! Nu just älskar jag löpningen, och dansen förstås. Dans och gymnastik är mina första kärlekar, och trots att jag älskar löpningen nu så hamnar den ändå på en god andra plats.



Här var det dock några kilometer kvar före jag kommer till blå nivå. Bara 738, lätt ;) Haha. Nämen, det skulle ju vara kul om jag kunde uppnå blå nivå till nyår typ. Då har jag ju i alla fall nästan ett helt halvår på mig!



Dagens första

Dagens första träning är dans. 2h dansträning såhär på söndag förmiddag är en riktigt bra avslutning på veckan!

Igår blev det också dans som enda träning, men inte lika länge!

Senare ikväll väntar en joggingtur med mammsen.

Fotoskolan del 2: ljuset

Nu kommer ett gäng bilder till fotoskolan igen. Motivet är olika på alla, men på de olika bilderna har jag också lekt med ljuset och testat ljussättningen, för att få till så olika bilder som möjligt, trots att alla är tagna på nästan samma ställe, men med olika saker som motiv.



En vindvimpel (eller vad det nu heter) i motljus. Bilden blev lite väl ljus, men den är tagen ganska tidigt på eftermiddagen då solen var väldigt stark. Gillar att man ser hur solens strålar drar fram över vimpeln!



Samma vimpel, men från andra hållet, tagen underifrån dessutom! Här lyser alltså solen rakt på vimpeln!



Här faller ljuset snett ovanifrån på stenarna.



Medan ljuset på den här faller rakt uppifrån. Bilden är alltså tagen på solens och molnens spegling i vattnet!



På den här faller ljuset igen från sidan, delvis skymt av ett staket!

Vimpelbilderna och solbilden är väldigt ljusa, och kunde kanske ha tonats ner lite. Med bättre inställningar hade det alltså blivit bättre bild. Men jag lär mig hela tiden! Är fortfarande nybörjare med systemkameran, men jobbar i manuellt läge eftersom jag verkligen vill lära mig! Nu känner jag också hur jag börjar förstå sambandet mellan exponering, slutare osv och ljus. Och jag känner att jag verkligen blir bättre, och vet ungefär hur jag ska ställa in kameran för att få någorlunda snygga bilder. Istället för att bara testa mig fram och ta ca 10 bilder innan jag lyckas få till en bra som var läget då jag fick kameran!

Nike fuel

Nu fattar jag! Man får lika många nikefuel som det antal kalorier man bränt enligt mätaren! För nu fick jag 302 nikefuel i nike+active, då jag gjort av med 302 nikefuel på förra löprundan! Därför fick jag bara 26 nikefuel senast också då nike+ armbandet räknat att jag bara gjort av med 26 kalorier! Måste kolla armbandet nu och grundinställa det igen tror jag, för att kolla om det kanske fungerar bättre så!

Varje dag lär man sig nånting nytt :)

Edit: haha, nu förstår jag varför den visade fel. Den har visst ställt min vikt hur den själv tycker, för lite mera än 5kg väger jag ju nog ;)

Bästa kombon!

Äslkar att först dra ut på en skön löprunda i solen, och sen genast man kommer hem hoppa ur de svettiga träningskläderna, hoppa i bikinin och slänga sig i havet på en simtur. Älska sommar, semester och sommarstugan!

Så skönt!

Igår hade vi världens åskväder på gång här, men till kvällen klarnade det upp så då vi kom fram till sommarstugan packade vi upp och sen bytte jag om till träningskläder medan sambon satte eld i bastun så att den skulle värmas upp.

Det här åstadkom jag:



Lite på 5km på lite på 30 minuter. Very well done! 302kcal enligt Ipoden (den räknar helt tydligt bättre än Nike+ armbandet), men enligt pulsklockan typ 315kcal eller nåt sånt!

Snittade riktigt bra på 5,43 om jag får säga det själv! De första kilometrarna gick på snitt 6min, men sen mot slutet ökade jag takten, + att jag spurtade nästan hela sista kilometern!

Så skönt att sen genomsvettig kunna slänga sig i vattnet! Det blev 2 simpass i havet, à tillsammans ca 15 minuter! Räcker riktigt bra, men tanke på att det vågade lite och var strömt, så det ger kroppen en ordentlig utmaning i alla fall!

Nu ska jag luncha och sen hoppa i träningskläderna igen!

Jag är på G med träningen nu!



Jepp. I can do anything, there's nothing in my way. (Det där är nån sång, men nu kommer jag ju inte på vilken!)

RSS 2.0