Extremt dålig timing!

Att vara ute på joggingrunda i måndags var ett dåligt beslut. Fick migrän då jag kom hem. Hade känningar av den hela dagen igår. Också lite idag. Imorse vaknade jag dessutom med ett äpple i halsen. Svällt. Gör ont som f*n. Försöker kurera mig med glass och te. Ska mälla i mig lite ren honung också, hoppas att det hjälper! Verkligt dålig timing. Har inte tid att bli sjuk nu.
Men har i alla fall lämnat in 2 skoluppgifter (före deadline dessutom! + i kanten!) och fått en annan gjord idag. Pust! En sak mindre på to do listan!


Äckelbobba som bosatt sig i min hals!

38 minuter jogg + 20 minuter cykling

Är riktigt nöjd med gårdagens pass. Även om det slutade med ännu mera halsont och en för jävlig migrän.

38 minuter jogg blev allt som allt 6,1 kilometer (tillräckligt för att samla så pass många Nikefuel att jag nu erövrat Paris (och NY sen tidigare) och får ta mig an Tokyo). Cyklade sen hem, eftersom målet med min löprunda just var att hämta min cykel som stått på vinterförvaring.




Min Nike+ Minime tycker jag är kanon som springer så mycket!

Mycket bra!

Nu har jag ont i halsen, är täppt i näsan och känner lite efterdyningar av migränen. Har sovit 11 timmar och ändå har den inte riktigt gett med sig. Måste ladda upp med värkmedicin i skolan idag!
Men vet ni. Det var helt klart värt det!

Trevligt!

Har haft fullt upp på senaste tiden men har likväl hunnit träna i alla fall. Det är ju viktigt det där med träning!

Tycker det är super att klockan börjar visa kväll men solen ändå skiner för fullt. Skulle mer än gärna ta mig ut på en löprunda nu, men magen skriker efter mat och skolarbetena rullar på så då är det bäst att fortsätta. Blir en löprunda lite senare istället. Eller så blir det bara en promenad. Får se!


Dagens i ett förjävligt väder

Det blev en löprunda på 30 minuter idag. 4,93 km blev det. Hur irriterande att jag inte kollade det så att jag fick till 5km jämnt?
Nå, vädret var förjävligt. Snöyra. Blåste som fan. Snöade som fan. Note to self: spring inte nere vid vattnet/havet då det snöar. Speciellt inte då det blåser från vattnet in mot land. Dessutom var det glashalt på vissa ställen. Lyckades rädda mig själv från några vurpor där några gånger!

Trots det skitjobbiga vädret var det skönt då jag väl kom hem, även om det var extremt motigt där vid 15 och 25 minuter. Hua, då ville jag bara vara hemma i soffan.

Men nu iväg på nästa grej!



Borde man skaffa vinterlöpskor med nabbar så att man inte riskerar att halka och slå rumpan gul och blå?


Sport långkallingar och dessa var alldeles perfekt. Skyddade urbra mot blåsten! Hade vindtät springjacka + underställströja + huvtröja. Det blev kanske lite väl varmt, men hellre det än att frysa!

Dagens middag

Kör på repris från gårdagen: fullkornsspaghetti med tomatsås, matlagningsgrädde, en burk apetina snack och en burk tonfisk (den i chilisås/lag > perfekt för dem som gillar stark mat!). Till efterrätt? Jo favoriten pepparkaka med brieost. Måste äta osten före den bli gammal. Och bara som den är smakar den ju inte så gott.



Till nästa helg ska jag övertala sambon till lite tortillas också!

Skönast på länge!

Jag kommer helt klart bli en stammis på BodyBalance. Helt underbart pass. Härlig instruktör! Tungt och kämpigt emellanåt, men så skönt och avkopplande. Bäst hittills.


Har du inte testat så tycker jag absolut du ska göra det omedelbums! Den lilla träningsdvdn jag har här hemma på 20 minuter kommer inte i närheten av ett helt pass med en riktigt instruktör och en riktig grupp. Så mycket bättre. Så mycket skönare.
Märks det att jag är endorfinhög?

Hade tänkt mig en löptur efter passet, bara för att det var så fint väder, men vet ni nej. Jag var så lugn i kroppen och så skönt avslappnad efter passet att det inte fanns en chans att jag skulle ha dragit ut mig på en löptur, även om det också skulle varit skönt.

Nu ska jag tappa upp ett bad och njuta lite till.

Dagens träning

Body Balance på gymmet. Funderar på att kombinera det med lite löpning. Utomhus förståss. Eventuellt före, men kanske tom. efteråt. Måste se lite hur det går med de här skolarbetena jag håller på med. Har i alla fall en början!

Inspirerad av St Patrick's Day?!

Det var ju nyligen St Patrick's Day, och om man tittar på min frulle och på gårdagens kvällsmål skulle man kunna tänka sig att jag sökt inspirationen därifrån.
Naturell jogurt med halverade gröna vindruvor och en kiwi. Mums. Nu har jag på lite linfrön också.



Väldigt grönt, väldigt gott!

Body Balance

Det blev visst ett 20 minuters pass Body Balance nu också. Satt fint efter att ha suttit med skolarbeten hela kvällen!


Från Lesmills.com

Lite egen stretch till på det så är ja färdig för dagen. 1 timme träning såhär på måndag satt perfekt!

Dagens träning del 1 bestod av 40 minuter powerwalk med en vän. Del 2, 20 minuter BodyBalance + stretch.

Riktigt bra måndagssaldo! Imorgon hoppas jag på en löprunda i solen (?) och Body Balance på gymmet. Så ska jag i alla fall försöka få det att passa in.

Pluggsnacks

Sitter med skolarbeten. Korrekturläser. Blah så tåkigt!

För att göra korrekturläsning lite trevligare sitter jag och knaprar på lite nötter. Njuter av en eller två koppar te samtidigt. Mums. Passar bra. Hälsosamt också.

Ska försöka kämpa och hålla på en stund ännu. Sen är det dags för lite Sex and the City och så blir det nog läggdags. Börjar skolan 9 imorgon, men slutar som tur vid lunch. Har massor med ärenden att uträtta!




Måste absolut köpa hem kanelmandlar och kaneläpplen så att jag har något att knapra på då jag skriver alla skolarbeten som står på tur näst! En Nöttifrutti skulle inte heller sitta fel. Hade slut på russin, även om det hade varit gott.

Vad är dit favorit pluggsnacks?


Mmm.

I helgen åker jag ner till den bästa av studiestäder. Då tänker jag försöka klämma in ett besök i den lilla mysiga butiken som säljer nötter och naturgodis. Dessa står förstås på inköpslistan:



Kanel mandlar och kanel äpplen. Mmm.
Ja och lite wasabinötter också.

Mmm.

Groteskt!

Då jag var på massage i lördags, sa massören åt mig att vätskebalansen i kroppen är lite upp och ner. Därav kramp i bakre låren då jag tränat med pilatesboll.
Hans tips för att återställa vätskebalansen: sätt lite havssalt på en tesked. In i munnen och sug på den till saltet smält.
Jag testade nyss detta. Och jag säger bara fy f*n. Äckligt värre. Det riktigt bränner på tungan och längs strupen och nu i magen också efter saltet (inte sådär brännvins bränner som då man druckit snaps, utan bränner mera som halsbränna). Usch! Men hoppas att balansen återställs nu då. Det här är ju inget jag vill göra ofta direkt.

Tror jag i fortsättning kör på Salt Balans istället, och hoppas på att det fungerar. Även om det också är äckligt så var nog det här mycket värre.

Har du testat nån gång?


Söndagsmiddag

Det blev inte så mycket ätit igår. En fralla (mörkt bröd!) och en banan till lunch. Lite grek jogurt med bär till mellis. Lite jogurt/choklad cashew nötter. En grekisk sallad + mango till middag. Ja bättre skulle man ju klart kunna äta, speciellt med tanke på att jag var på träningar och sånt. Men nåja. Salladen var i alla fall god!

Idag försöker jag på lite bättre. Men det blir nog sallad till lunch idag igen. Passar mig utmärkt. Behöver inte så mycket!



Den här godingen åkte förstås ner i min sallad igår!

För många järn i elden

Nu har jag nog några för många järn i elden. Sitter och fyller i uppgifter till ett anmälningsprogram samtidigt som jag söker information till ett skolarbete, samtidigt som dagens middag består av en karelsk pirog. Samtidigt som jag betalar räkningar.
Dagen har i övrigt bestått av träning och skratt med vänner. Trevligt. Alltså kombinerat. Älskade vänner, vad skulle jag göra utan er? ♥

Nu ska jag stressa vidare. Försöka ta ett djupt andetag och inse att jag måste använda min tid väl och inte ödsla bort den på onödiga saker. Som att blogga.

Önskar att jag hade hunnit köpa mig en fin liten termosmugg redan förra veckan så att jag kunde få med mig te i bilen på väg till studiestaden. Men det blir första grejen som ska fixas imorgon!

Jag vill, men jag borde inte.

Jag vet att jag sa att jag skulle låta kroppen vila. Men då jag inte riktigt vill. Solen strålar från en klarblå himmel. Och här sitter jag. I köket framför datorn. Megatråk. Kanske jag sätter mig på vår trappa med en kopp te i stället. På så vis kan jag skriva på skolarbeten och njuta av solen samtidigt. Win-win situation, eller hur?



Såhär strålande solsken. Och en skidtur skulle nog inte sitta fel heller!

Har lovat kroppen lite vila

Nu tittar solen fram. Löpsuget som var stort redan från förr blir ännu starkare nu. Jag vill springa idag. Men jag har lovat kroppen vila. Efter 45 "painful" minuter hos idrottsmassören - aj som fan säger jag - förtjänar kroppen lite vila. Men då det är så tråkigt. Hur jag än vill så tänker jag avstå från även minsta lilla promenad.

Istället för att träna skriver jag skolarbeten, byker och gör andra måsten. Inte lika roligt som att träna, men det måste göras.

Då kroppen protesterar

Min kropp protesterar lite. Den är trött. I helgen ska jag till en viss del försöka bejaka kroppens viljor. Jag började med lakrits och lite choklad. För det har kroppen skrikit efter hela veckan. Nu är det veckoslut så då får jag äta godis. Fast jag vet inte om jag vill ha mera efter det här.

Ikväll ska jag ge min kropp en skidtur. Och imorgon. Då sini. Då ska den få massage ♥ Hurra för att jag äntligen kommer slippa den här huvudvärken som jagat mig ett tag nu.

Då så lite gör så mycket

42 minuter powerwalk med mamma. 0 gradigt. Lite vind. Ganska halt. 42 minuter att förbättra världen på.

Tänkt vad lite motion och pladder kan göra! Kände mig som en ny människa då jag kom hem. Tyvärr är klockan lite för mycket för att ta itu med skolarbeten nu, men ibland måste man unna sig en paus.

I bussen på väg hem idag unnade jag mig verkligen en paus. Och tänk så bra det kändes. Var tydligen behövligt.

Nu ska jag hoppa i duschen och dra mig till sängs. Tidig väckning och arbetsdag hela dagen lång imorgon!

Hälsan först

Dagens träning består av 1h powerwalk i solen. Igen. Kan ni se ett mönster upprepa sig? Jag skulle gärna säga att dagens träning del 2 består av ett besök på gymmet. Min originalplan. Men nej. Jag är så sjuk i axlar och nacke, + att jag är sjuk i musklerna från gårdagens killerpass på gymmet (träningsvärk alltså) så jag får nog helt enkelt lov att spara gymmet till nästa vecka då jag varit på massage. Måste få ordning på kroppen före jag kan pressa den till att prestera mera. Lugn träning fram till söndag alltså!

Lite tråkigt, men samtidigt behövligt! Blir lite löprundor och sånt nu istället, och hej, inte mig emot då solen strålar och det droppar från taken!

Dagens önskan

Många fler plusgrader. Mycket mindre snö. Bar asfalt.
Jag vill ju lufta dessa godingar som jag köpt från New Look.


 

Förresten så är dom mycket snyggare i verkligheten! Bilden gör dem inte rättvisa!

Klicka på bild för länk!


Efterlängtad comeback

Äntligen är den tillbaka. Efter några månader (eller ganska många, kommer inte ens ihåg?!) paus.

Frukostsmoothien! Så gott att få i sig en smoothie till frukost. Längesen sist! Ja och så en skiva av detta bröd med ost, gurka och ett kokt ägg.

Mums!

Fast jag kommer nig inte vara hungrig vid 11, som jag egentligen borde eftersom jag börjar skolan 11.45. Nå, i-lands problem!

Dagens träning del 2

Det blev ett besök på gymmet idag!

45 effektiva minuter senare var jag skakig, hungrig, trött och redo att gå hem. Körde lite kettlebell, och sen drog jag igenom hela kroppen. Mest armar dock. Rumpan var jag ju också tvungen att träna.

Har aldrig varit en gym typ, och fortfarande tycker jag ju att det är ganska tråkigt med gym, därför är 45 minuter alldeles tillräckligt för mig! Kettlebells går dock bra för det är inte lika stelt och mekaniskt!

Imorgon ska jag försöka få till ett pass till. Bara jag kan röra mig efter dagens mördarpass.


Favoritredskapet.

Dagens träning del 1

Första delen av dagens träning är avklarad. 41 minuter powerwalk i solen med en vän. Mys! Skönt.
Hade århundradets huvudvärk före. Ni vet på gränsen mellan en jävlig huvuvärk och en migrän. Det hjälpte lite med en promenad. Men så blev den värre igen.
Nu har jag tagit lite mera värkmedicin. Lite bättre är det.

Del 2 av dagens träning blir gymmet. En snabbis.


Underbara solsken!

Idag blev det lite på en timmes powerwalk i det underbara solskenet! Nån plus-grad, lite blåst, men det störde inte. Blir så glad i solen. Allt känns mycket lättare!

Och så får man ju kanske lite färg på sin bleka nuna också!

Har märkt att måndagar ofta blir powerwalk eller vilodag för mig. Men det passar bra så! Speciellt med tanke på att det oftast blir mera på helgerna då jag verkligen (okej, inte alltid) har tid att göra något - som t.ex. lördagens 10km skidning..

Har du några speciella dagar som alltid blir vila/en viss typ av träning?

Sånahär fanns det inga av idag!

Thaisoppa och dåliga matvanor

Idag är jag riktigt arg på mig själv över mina usla matvanor.

Frukost: 2 ostsmörgåsar och fruktsallad. C-vitamin.

Lunch: 2 ostsmörgåsar och en kiwi

Mellis: En banan och två chokladkex. En müslibar.

Hallå! Det här är ju ingen diet för nån som vill leva sunt och hälsosamt. Usch. Men så blir det då jag åt frukost sent, inte var hungrig vid lunch, men var tvungen att äta för att jag hade skola sent. Suck. No way José att detta händer igen! Bunkrade upp med sallad och sånt i butiken för att ha något lätt hemma att slänga i mig.

Ja och så skaffade jag ingredienser så att jag kan baka mitt eget bröd ikväll också. Kika in receptet längre ner i bloggen.

Som tur är äter jag bara mörkt rågbröd, och inget vitt med allt för snabba kolhydrater!

Nåja. Middagen blev 100 gånger bättre i alla fall!

Dagens middag blev en thai soppa. Receptet hittade jag i en veckotidning hemma över helgen, typ Allers.

Det du behöver är:

räkor

nudlar

färsk spenat

paprika

chili

morot

ärter

lök

vitlök

hummerfond

fiskbuljong

 

Såhär ser det ut då allt är klart. Nästan.

 

Hade vänt på bilden. Men tydligen ville den vända sig tillbaka.

Här är inte ens nudlarna och ärterna tillsatta än.

Dagens lärdom: en 2liters kastrull räcker inte för att koka soppa åt 4pers!

Men åtminstone har jag mat så att det räcker och blir över i några dagar!


För stora träningskläder?

Då vi var på resa här förrförra veckan passade jag på att ladda upp med nya färggranna sporttoppar. De var på rea och så löjligt billiga att jag bara måste köpa med mig några. Tyvärr så fanns inte alla i min storlek, men ja tänkte att det ju inte egentligen spelar nån roll om man tar en storlek större. Lösa är dom på mig i alla fall!

Nåja. Idag var jag ut på en powerwalk i solen med en kompis. Tänkte att jag skulle testa en av mina nya sporttoppar och kom dessutom på att den har inbyggd BH. Super tänkte jag. Nåja. En storlek för stora som dom var så är den tyvärr så lös att gummibandet som sitter under brösten inte ens tar fast i kroppen, utan helt enkelt hänger rakt ner.

Nå. Har ändå alltid sport BH då jag tränar och litar inte på inbyggda BHn. Men lite lustigt känns det med ett gummiband som bara snurrar runt kroppen! Snygg är min topp i alla fall. Av märket USAPro.

Söndagsnjutningen

Jag jobbar på att bli bättre på att unna mig själv godsaker, och inte få dåligt samvete över att jag äter dem.

Såhär på en söndag bjuder jag mig själv på:
några pepparkakor med Brie-ost på - älska brieost!
Te
Ben&Jerrys

Och Sex and the City - the movie.
Tack och godnatt! Ny vecka imorgon!

Godaste brödet!

Godaste brödet ever heter Lavabröd. Tänkte bjussa på receptet för det är ju så löjligt enkelt och gott blir det sen!

ca 3 1/4dl rågkross (250g)
ca 3 1/4dl vetekross (250g)
ca 2 1/2dl linfrön (150g)
2 dl russin
2tsk salt
1 1/2dl vetekli (40g)
ca 8 1/2dl vetemjöl (500g)
1msk bikarbonat
1l filmjölk
2 1/2 dl mörk sirap

Blanda allt i en bunke. Smöra 2 limp/brödformar. Dela smeten jämnt mellan formarna. Grädda i 150° i 90 minuter.

Ingen jäsning krävs alltså. Och det bästa?! Man kan ju ha i lite vad som helst! Jag sätter t.ex. aldrig i 81/2 dl vetemjöl, utan har i lite speltmjöl, lite grahamsmjöl. Ja lite "mörkare" och renare mjölsorter. Kornmjöl fungerar också! Sen brukar jag ibland ha i dadlar, eller varför inte torkade aprikoser, eller havrekross, havregryn, nötter kan man ha i. Ja lite hur man vill ha det helt enkelt! Brödet är gott och mättande, och man behöver inte mer än 2 skivor för att hålla sig mätt ett bra tag! (Blev alldeles proppmätt i morse då jag åt 2 skivor bröd med smör och ost, och lite jogurt - orkade inte ens med hela jogurten!)

Testa vetja! Hemlagat brld slår köpebröd med hästlängder!

PS. Om du bara vill ha ett bröd ska du halvera smeten, och då räcker det att du gräddar det i 70 minuter!

Om att slå två flugor i en smäll

Utanför vårt vardagsrumsfönster där solen skiner är det +8°! Utanför köksfönstret i skuggan är det visserligen -2°, men det hindrar inte glädjen som dök upp då jag slog upp mina blå och såg solstrålarna! Underbart!

Om 40 minuter börjar dagens träningar. Efter det tänkte jag dra ut på en löprunda direkt! Två flugor i en smäll helt enkelt! Efter det måste jag plugga, och baka godaste brödet ever. Om jag hinner slänger jag upp receptet sen!


Ska ni träna idag?

Nya träningsskor?


Jag skulle behöva införskaffa ett par nya inneträningsskor. Jag äger ett par dansskor. Som inte har nån sula under mittfoten, utan alltså bara är i mjukt tyg (för att man ska kunna sträcka vristerna), de är sköna, men inte då man år på gym. Så har jag ett par inneskor jag använde då jag spelade innebandy. Dom är bra på gymmet. Men inte då man vill värma upp med att springa på bandet. Och så har jag mina löparskor. Men dom änvänder jag utomhus.
Var bara tvungen att kika in på stadiums hemsidor, och titta vad jag hittade där:




 

Hur snygga och fräscha är inte dem här då? 299kr är ju inte helt fel heller! Kanske man borde slå till?

Bilden från stadiums hemsida, och skorna är stadiums egna märke Soc. Fanns från storlek 31-38, så jag antar att det egentligen är barnskor?! Tur man har liten fot då!


Vad mer kan man begära?

Några plusgrader. Strålande solsken. Inte ett moln så långt ögat kan nå. En timme på isen. Längdskidorna på fötterna och stavarna i händerna. Endorfiner till tusen. Röda kinder. 10 kilometer alltsomallt.

Underbart.

jag älskar att träna! Längdskidåkning är ju dessutom riktigt kul, och så tränar det hela kroppen! Bra att få mjuka upp armarna som har lite träningsvärk efter poledancingen i onsdas.



såhär. men på isen. Så nära öppet hav man kan komma, utan att vara ute på öppet hav. Underbart!

Fredagsträning

Efter dagens gymnastikträningar hade en fin solnedgång jagat bort alla mörka moln som en timme tidigare spytt ut snö i obeskrivliga mängder. Jag skuttade hemåt i blåsten och svirade om till löparkläder.

Första joggen utmohus på ett tag. Lite påfruset slask, lite halt. Men perfekt! En fin vårsolnedgång, musik i mina öron och bara jag. Underbart! Dessutom märkte jag att min kondition förbättrats! Den runda som brukar ta 26-27 minuter gick nu på ca 20 minuter. Och då tyckte jag att jag sprang långsamt! Nå jag hade ställt in Ipod och Nike+ på 30 minuter, så jag gav mig inte före jag nådde dem - och översteg dem! 35minuter jogg blev det alltsomallt. Kom hem svettig, men endorfinfylld, nöjd och glad! 15-20 minuter stretch på det och jag är redo för helg!
Imorgon tänker jag också jogga. Basta!


Löpartightsen från Nike var på! Dem och jackan från Björn Dahlie är nog vinterns bästa köp i träningsväg.

Då träningen ger resultat

Även om mitt största mål med träningen inte är att gå ned i vikt, trots att tankarna tyvärr figurerar allt för ofta, även om det inte finns orsak till dem (har nog inga extra kilon att gå ner sådär egentligen), utan mitt mål är att ha en sund, stark och frisk kropp, så blir man ju riktigt glad då man ser att träningen verkligen ger resultat!
Min kropp har blivit starkare. Efter lite idrottsmassage (nästa lördag - äntligen!) känner jag att jag kan vara ganska på topp. Jag har blivit starkare och min kondition har förbättrats. Min kropp har också ändrats lite.

Hur vet jag då det här?
Jo för det första känner jag ju mig starkare. Trots att jag nyligen varit förkyld, mår jag ändå bra. Jag känner mig stark.
Då jag var i USA förra sommaren köpta jag ett par fina mörkblåa shorts, lite sailormodell. Med knappar framtill. På grund av medicinska orsaker gick jag då upp i vikt och jag har inte använt shortsen en enda gång, eftersom jag inte tyckte om Love handles:en som kom fram i dem, eller hur de såg ut runt höfterna.
Idag passade jag på att prova dem. Och vet ni. Dom sitter som ett smäck! Rumoan ser inte helt fel ut i dem heller ;)
Jag blev så glad så glad. Timmarna på gymet har verkligen lönat sig, och jag ser framemot några fler timmar nästa vecka!



Snygg och stark!

Testa något nytt!

Idag har jag testa en ny träningsform. Och inte vad som helst heller. Nämligen Poledancing!

Den lokala poeldancing studion bjöd på en gratis provlektion och jag hängde på en kompis det. Det var mycket oflk så vi var 3-4 pers /stång, men det räckte nog väl för första gången! Mycket tyngre än vad man kanske skulle tro, och inte alltid heller så lätt som det såg ut! Kul var det, men jag skulle gärna haft lite mera action - vilket jag kan tro det blir sen på de "riktiga" kurserna då det är mindre folk (fast då lär man oftast vara 2 per stång i alla fall!).

Summa sumarum tyckte jag att det var roligt att testa, tyvärr är det dock ganska dyrt. Och för att kunna gå vidare från nybörjar till förtsättningskurser osv. så behöver man ha gått på alla timmar. Med mitt schema kan det bli ganska svårt, så jag blir nog ingen regelbunden poledansare. Inte nu i alla fall.

Det blev 30 minuter powerwalk till och från poledancingstudion också. I en sjujävla storm. Blåste så mycket så att man nästan blåste bakåt! Ordentlig träna att streta framåt på glashala vägar!

Har ni testa poledancing?

Grym låt!


Måste ju bara blogga om denna låt. Helt sjukt bra! Väldigt catchig! Gillar videon. Hörde den första gången på semestern i helgen! I like. Måste skaffas till Ipoden snarast möjligt! Kommer bli kanonbra till träning känner jag!


Och så har ju tjejen helt sjukt snyggt skivomslag också:



Bilden lånade jag från amarudontv.com


En fantastisk mini semester

Några dagar utomlands gjorde gott. Trots att förkylningen från helvetet (typ) bröt ut samma dag som avfärden så har jag ändå njutit. Nu är jag helt slut i kroppen. Håller på att repa mig. Förkylningen har blivit bättre som tur är.

Hur gärna jag än skulle ha gått till gymmet idag känner jag att det är bäst att vila och stanna hemma. Fötterna och benen har nog fått jobba ordentligt under semestern då vi traskat runt och fram och tillbaka dagarna i ända! Vardagsmotion till och från skolan och butiken idag också!

Nu ska jag fixa till lite middag, och sen hoppa i badet och bara njuta av en bra bok, en ansiktsmask och lite avslappning.

Sjuk på semestern?

Hur typiskt är det inte att man ska bli förkyld precis då man får lov från skolan? Jag som hade hoppats på att vara frisk, men nej. Inte den här gången.

För att inte göra det hela värre blir dagens träning promenader. Har ren varit ute på en 20 minuters prommis, och eventuellt blir det en till.

40 minuter + vardagsmotion

Testade både på Les Mills Body Balance och Les Mills Body Vive idag. Eftersom båda mina DVDer var gratis reklamdvd:n var passet endast 20 minuter långt. Därför blev det också av att testa båda, eftersom 20 minuter träning kändes lite väl underkant, medan 40 minuter + 5 minuter egen stretchning kändes riktit lämpligt med tanke på träningsvärken, och förkylningen som verkar vara på väg att bryta ut på riktigt nu! Vardagsmotion har det också blivit mycket av som vanligt, eftersom jag går vart jag än ska! Skönt med frisk luft, speciellt i den sköna solen, men inte så sköna blåsten.

Body Balance



Det lilla jag fick testa av Body Balance gillade jag verkligen! Känns som ett lugnt och skönt pass som ändå känns i och med att det är en blanding av Yoga, Pilates och Tai Chi. Magen fick jobba till det lite igen! Men skönt stretchande var det i alla fall! Definitivt ett pass jag tänker testa på i sin helhet på gymmet! Skulle gärna ha gått redan imorgon, men på min lediga dag vill jag inte släpa mig till gymmet till 6.45. Hua så tidigt! Får hoppa in på nånting annat istället. Kanske det blir Yoga?!

Body Vive



Body Vive kändes lite som aerobic. Men långsammare. I och för sig hade jag inte det optimala utrymmet nu, så jag kunde inte ta ut alla rörelser. Men ändå. Jag blev uttråkad. Typ direkt. Samma sak i en hel låt. 3 olika rörelser på vardera ben. Nej, lite mera action än så vill jag nog ha det! Men kanske detta helt enkelt är ett bättre pass på gymet med en instruktör? Eventuellt ger jag det en chans till. Det var helt okej, men ändå inte min favorit. Lite svettig blev jag ändå, så kanske det hade en bra effekt i alla fall?!


Har nån annan testat dessa 2, och vad tycker ni?

Bilderna lånade jag från Totally Les Mills.com

Träningsvärk

Efter gårdagens effektiva gympass har jag nu träningsvärk.

Var sugen på ett Yogapass på gymmet, men den anläggning som ordnade det ligger ganska långt från där jag bor, och jag kom tyvärr hem så pass sent från skolan så att jag inte skulle ha hunnit dit.

Då jag nu missade yogan tänker jag istället testa ett pass bodybalance. Har fått med en Les Mills bodybalance träningsdvd då jag köpt fitnessflingor och ska nu se vad jag anser om detta. Återkommer med recension!

RSS 2.0