Så kom den

Febern. En ovälkommen gäst. Har varit sjuk sen onsdags eller torsdags. Börjar vara på bättringsväg. SKA vara frisk till typ onsdag. Så tråkit att bara ligga still och inte få träna.


Ja jag har träningsabstinens.

En mörk njutning

Mutar mig själv. Och njuter. Mörk choklad och en kopp varm kakao. Mmm!
Mörk choklad med 81% kakao är ju bara för gott. Mörk choklad med hallon 70% kakao är också gott.
Denna choklad nedan har jag aldrig smakat förut, och inte sett i den lokala Lidl butiken heller, men jag ska definitivt hålla utkik efter den. Blåbär och choklad - en kombo som inte kan slå fel!

 

 

Ibland måste man få njuta och ge kroppen vad den vill ha. Hur ohälsosamt det än må vara ;)

Underbart!

Efter 51 minuters effektivt powerwalkande i härligt solsken och riktigt mysigt höstväder, avrundat med 10 minuter styrka och 10 minuter stretch sitte rjag nu här. Njuter. Känner mig på topp!
Har njutit av en räk och nudellunch som satt riktigt bra, och nu blir det att ta tag i skolarbetena igen.

Trevlig helg hörrni!

Powerwalk på G!

Det blev aldrig någon promenad igår. Det tog ett bra tag att städa, skriva skolarbeten, byka etc och sen helt plötsligt var det kväll och mamma bjöd på mat. Jag lät helt enkelt min kropp vila (förutom några styrkeövningar som jag kör varje dag). Vila behövs också, och på senaste tiden har jag varit lite dålig med det. Vill träna hela tiden, för att visa hur ofta och mycket jag tränar. Inte för någon annan men för mig själv. Jag tror helt enkelt att jag måste få bevisa för mig själv att jag är hälsosam och tränar mycket. För att kunna hoppas på att verkligen se resultat! Vilket egentligen är ganska onödigt. Jag behöver inte bevisa för mig själv att jag tränar, för det gör jag ju. Jag håller igång och ibland är det helt okej med vila också (det är bara så tråkigt)..

Som tur skiner solen idag igen, och nu då jag njutit av en lång lördagsfrukost tänker jag gå ut på en lika lång lördagspromenad! Det blåser massor och är ganska kallt ute, men det finns inget dåligt väder - bara dåliga kläder!

Ha en skön lördag!




Typ såhär. Men myycket blåsigare.

Det perfekta vädret fortsätter

Solen skiner fortfarande, och har gjort det hela dagen. Underbart!
Lägenheten är städad och fin, och bykmaskinen går för 3e gången idag.
Nu ska jag tvinga mig till att skriva lite uppsats. Måste i alla fall få båda påbörjade före veckan är slut. Den andra har jag redan kommit halvvägs på, men har nu fastnat och väntar svar från läraren om jag kan göra som jag tänkt.
Efter uppsatsskrivningen ska jag belöna mig med en lång och skön powerwalk i solen!


Vad tränar du idag?

Det perfekta vädret

För att träna utomhus. En långlänk skulle sitta riktigt fint. Men jag tror jag nog får ta och nöja mig med en promenad tills jag är helt frisk. I och för sig tror jag att dendär äckliga ingefära blanding jag drack igår hjälpte, men jag vill inte riskera feber och förkylning i onödan.

Tyvärr är det dessutom städdag här hos oss idag. Måste städa. Och då solen skiner kan man ju passa på att kasta ut mattor och sängkläder och byk för att vädra lite. Lär nog hinna träna sen.

Alternativt blir det kanske konditionsboxning senare ikväll!

Usch!

Känner förkylningen komma sakta krypande. Precis som senast. Den vill liksom inte bryta ut helt, utan jävlas istället genom att göra mig lite tröttare, illamående och allmänt konstig.
Nu har jag bestämt att mota bort f*nskapet en gång för alla. Jag ska INTE bli sjuk.
Sitter och dricker en teblandning gjord på ingefära, citron och honung. Fy vad illa det smakar, men förhoppningsvis hjälper det! Redan lukten av ingefära ger mig huvudvärk och det är något med smaken som inte passar mina smalökar, men jag hoppas på att det hjälper då det smakar så illa.

Har ni tips på huskurer mot förkylningar? Gärna sådana som smakar gott! ;)

Stuck

De senaste två dagarna då jag lite sådär i smyg planerat in en morgonpromenad har regnet öst ner och det har varit grått och äckligt. Idag, då jag planerat in essäskrivning hela förmiddagen (i väntan på lunch date med en kompis) skiner solen och det är riktit skönt väder ute (har hämtat posten och känt efter lite). Varför? Jag vill vill vill ju gå ut på en promenad. Men nångång måste jag få uppsatsh*lvetet skrivet också. Och jag vill ju inte sitta hela kvällen framför datorn.
Tror jag ska vara duktig och skriva till 12, sen får jag gå ut på prommis, så hinner jag helt lagom till lunchdaten sen.

En ny favorit!

Efter 1h 20 minuter Kettlebell är jag säker på att det är en ny träningsfavorit! Hade riktigt roligt med min vän som lärde mig tekniken och lite rörelser!
Kettlebell är absolut den träningsform som kommer forma och tighta till min kropp. Mycket roligare, rörligare och mer varierande än maskiner på gymmet!

Imorgon skulle jag gärna gå på konditionsboxning, men ska på massage på dagen och tror det är bäst att bara ta det lugnt då. Synd. Skulle fått gå med en riktigt nära vän, men det kanske blir en kaffedate istället.

Får se om man kommer ur sängen imorgon.

Om allt går som vi tänkt


Så får jag testa på följande idag:

 

Kettlebell!

 

Hur sjukt kul som helst! Väntar med spänning!
Jag lär ju inte börja med en 32KGs kula, men jag hoppas på att jag klarar av 4 kg i alla fall ;) Här ska börja byggas muskler!

Yoga

Idag blev det ett 30 minuters yoga pass för mig. Viktig dag igår, och likaså viktig dag idag. Skönt med lite avslappning och stretch!
Håller dessutom på att bli förkyld. Halsen svider och bränner och näsan känns täppt. Skönt att kunna träna lite lugnare då!

NEJ!

Jag håller på att bli sjuk. Något som INTE får hända just nu. Har huvudvärk, har mått lite illa hela dagen. Var ute på en 30 minuters cykeltur och trodde jag skulle dö. Ont i halsen, onödigt svettig, superhög puls.

Varför?

Blir nog att kurera sig med vitaminer nu!

Mörkt och tyst

Det blev en ganska sen powerwalk för mig igår. Men att det var mörkt stör inte alls. Jag njuter av mörkret och tystnaden. Mörkret är en av de underbara sakerna med hösten. Nattsvart himmel, månen och stjärnor.


Egen bild från i vintras.

 

Idag blir det en solig powerwalk/löptur istället.


Intensiv helg

Efter en intensiv helg har jag nu träningsvärk. Skönt. Fast inte då jag ska dra 1 1/2 timmes träningar idag. Skulle ju vara bra om jag skulle kunna göra ut saker ordentligt. Men det släpper!

Efter en mycket intensiv träningsperiod i september och en lika intensiv start på oktober ska jag nu ta det lite lugnt denna vecka. Fredag och lördag är viktiga dagar då jag ska vara i toppskick. Planeringen för denna vecka blir alltså mestadels powerwalks, någon danstäning och eventuellt jogginturer. Ska försöka få in konditionsboxning på onsdag, men är lite rädd för att jag då kommer ha världens träningsvärk torsdag-lördag (eftersom det är nåt jag inte håller på med vanligtvis).

Nåja, får se! Det blir helt enkelt vad det blir!

Hur ska du träna denna vecka?


Tre pass



Hittills idag. Började dagen med frukost. Sen blev det att åka iväg på en träningsdag. Dagens första pass blev Zumba.



Även om jag inte fastnat i zumban som så många andra verkar ha gjort tycker jag att det är en riktigt rolig träningsform (jag älskar ju dans, så what's not to love?!). Jättekul pass som verkligen tog fram svetten och höjde pulsen.

Efter zumban blev det konditionsboxning. Riktigt roligt med någonting annorlunda! Ska definitivt hinna gå på ett boxningspass nu i veckan och också följande vecka. Sen fortsätter jag med det då jag hinner. Riktigt bra träning!

Sista passet för dagen blev showdans! Åh så roligt att dansa för en riktig lärare, och någon som verkligen kan!



Nu är jag hög på träningsendorfiner och adrenalin. Om några timmar fortsätter jag träningsdagen med lite mera dansträningar!



Klicka på bilderna för länk.

Fruktbomb till frukost

Frukosten är det viktigaste målet på hela dagen. Så sägs det i alla fall. Och jag är nog beredd att hålla med. Utan frukost skulle jag nog inte komma igenom en hel dag med glatt humör och som en trevlig människa. (Jag blir riktigt grinig då jag har lågt blodsocker) Ändå tycker jag om att börja dagen med en lätt frukost. Har ganska långt tröttnat på bröd och äter bara det om jag behöver en verkligt stadig frukost (fast då blir det oftast jogurt+smörgås eller smoothie+smörgås).

Tycker också det är riktigt gott att börja dagen med en riktig fruktbomb, i form av en smoothie.

En klar favorit är blåbär, eller blåbär-hallon. Jordgubb är okså gott. Och banan-äpple-kanel är helt supergott!
Imorse testade jag en ny blanding, och jag blev positivt övverraskad! Banan-äpple-nektarin var en riktigt smarrig kombination! Testa!




(Klicka på bilden för länk)

Vad äter du till frukost?

Underbar frisk luft

Att träna utomhus är det bästa! Man får njuta av frisk luft, det underbara höstvädret (även om solen kom fram först då jag kom hem idag) och så får man ju varierad miljö!

Dagens träning, består hittills av en 45 minuters riktigt effektiv powerwalk med en vän. En skvallerstund kombinerat med träning och motion går aldrig fel! Hur härligt som helst!

Om det blir mera träning får kvällen utvisa, men det känns som att det blir nån form av styrka, eller eventuellt lite yoga.

 

Klicka på bilden för länk.

Utomhusträning är skönt för både kropp och knopp!

 


Hungrig hela tiden?

I helgen har jag varit på otroligt långa och intensiva dansträningar. Tyvärr har då alltså kosten blivit lite lidande. I lördags åt jag två vårrullar och lite nudlar och igår, söndag, bestod min lunch av en smörgås, lite jogurt och en banan. Inte optimalt då man tränar i flera timmer. Därför har jag också kännt mig nästan konstant hungrig idag. Även om jag egentligen inte ätit så hemskt mycket. Jag har bara sett till att få i mig mellanmål, som jag annars är ganska dålig på, och lite fika med mockaruta och te. Ganska balanserad dag med andra ord. Men mera än jag är van vid.
Nåja efter den här dagen ska jag nog känna mig balanserad igen!

Dagens träning har bestått av lite av varje. 15 min cykling, 5 minuter promenad, 30 minuter styrka + stretch, 10 minuter styrka utspridd över hela dagen (tips om detta kommer upp senare!)

Dött på bloggfronten

Här har det visst varit väldigt dött den senaset tiden.

Det har det dock inte varit på träningsfronten, jag har tyvärr bara inte haft tid att uppdatera om mina träningsprestationer.

September är slut och vi har nu tågat in i Oktober.

För att sammanfatta september bjöd den på följande:

- Endast 3 helt träningsfria dagar. Det är den mest träningsrika månaden jag haft på länge. Har mao inte ens stoppats av förkylning. Vi hoppas att det fortsätter så.
- Mycket dansträningar. Det fortsätter så ännu några helger till
- Den första (underbara) joggingturen på 1 1/2 månad. Underbart att äntligen kunna springa igen. Så skönt! Att dessutom få springa i solsken i vacker höstnatur i den fina studiestaden gör ju bara saken ännu bättre!
- Sköna skogspromenader som ger lite mera motstånd och lite mera upplevelser än bara vanliga promenader/powerwalkar
- Varierad träning. Dans, styrka, powerwalks, löpning, simning, gymnastik etc. Precis som det ska va!

Nu går jag in i oktober med minst lika mycket träningsinspiration som jag haft i september!
Idag är det mulet, och dagens träning får nog bestå av en powerwalk senare ikväll. Helgens 14h dansträningar har satt sina spår i musklerna. Men träningsvärk är skönt, och den njuter jag av att känna och träna bort!

Hur såg din septemberträning ut?

RSS 2.0