Maratonmassagen

Var på massage igår. Idrotts blandad med heta stenar. 3,5h var jag där. Bara vaderna tog väl 1,5h. Gjorde ont men var fasiken så skönt.

Dessutom ringde massören idag för att kolla att jag lever och om jag överhuvudtaget kan röra mig. Underbart då nån faktiskt bryr sig och vill hjälpa. Och ja jag mår bra idag, men är öm på flera ställen. Och känner mig sådär slut i musklerna som man gör efter ett tungt tungt träningspass ni vet. Härligt. Och så har jag lite blåmärken här och där och sånt.

Ska njuta av ett långt och skönt bastubad sen ikväll. Skämmer bort kroppen lite till.


Matchar

Matchar naglarna med sängtäcket. Att få till en bra bild som gör färgen rättvisa så går inte. Det är i alla fall ett HM lack i en mörklila färg. Typ plommon. I love it! Och med tanke på priset är hållbarheten riktigt bra!


Igår och idag

Igår: en egen komponerad bodyrock. Squat jumps, squat with lift, planka med rumplyft och så fällkniven.

Idag: 1 1/2h promenad i skogen. Plockade svamp. Det blev svettigt. Skönt var det. Rogivande. Älskar att gå i skogen.

Ska på massage imorgon. Äntligen! Borde alltså träna skiten ur mig idag då det blir vila imorgon. Men då det gjort så ont i övre ryggen idag så räcker det med en promenad. Fint så. Lär nog hinna träna skiten ur mig sen!


Dagens fråga

Sambon: ska du dricka te? Nu?
Jag: ja hurså? Är det nåt fel eller?
Sambon: men vi åt ju nyss.

Haha. Fina sambon. Som inte skulle kunna tänka sig att dricka te för att vi nyss ätit.
Jag dricker i alla fall en stor kopp. För att 1) jag fryser som fasiken 2) jag är rädd att nån förkylning håller på att smyga sig på 3) jag är trött, vilket betyder att ett sötsug som kommer hoppa på mig. Speciellt då jag måste sätta mig och jobba en stund. Clippers lakritste är så sött i sig att det motar bort vilket sötsug som helst!


Sexy satisfaction workout

Körde ett pass Bodyrock också. Efter powerwlaken. Så skönt att få en supereffektiv workout på 12 minuter. Och jag svettas floder!
 
Dagens:
 
 
 
Wohoo! Ska köra lite plankan och sidoplankan ännu för jag tar en dusch. Sen te och bok i soffan!

Måndagsseg

Idag är jag riktigt måndagsseg. Jag är trött. Men besvikelsen från häromdagen har lagt sig och vi har startat om och funderat om. Det rullar igen. Jag är lycklig.

Hade tänkt minska sockret denna vecka. Igen. Men alltså, jag är ju så sötsugen. Samtidigt som jag vet att jag måste komma över det.
Jag ska bara kämpa emot, för det är ju bara ett sug. En känsla, och det kan jag tammetusan övervinna.

Vet inte heller vad jag ska träna idag. Borde yoga för ryggen, men då det har ösregnat hela dagen känner jag att det skulle vara skönt att ta en liten löprunda eller en skön powerwalk. Men jag får se. Ska byta kläder och se hur benen känns då jag kommer ut. Sen tänker jag ta mig en kopp te (lite elaka känningar i halsen som jag måste mota bort: honung och ingefära är vad som gäller!) och bädda ner mig i soffan och läsa en bok. Håller på med Hungergames. Nån som läst?

De här var råddigt. Big time. Massor av tankar som flög fritt som behövde komma ut. Men nu ska jag klä på mig och ta mig ut.

Tackochhej.

Besvikelsen

Då något man trott och hoppats på plötsligt går i kras. Då ögonen svämmar över och du inte kan påverka det ett dugg!


Sexy&tight body workout

Blev ett bodyrock pass såhär på kvällssenan. Kl 22.20 satte jag igång. Det blev lite sent, men har inte hunnit tidigare och ville verkligen få in träning idag då jag knappast kommer hinna imorgon... Ja om det inte blir ett lika sent kvällspass då. 9 av morgondagens timmar kommer nämligen spenderas i bil. Usch. Men what to do?

Skönt var det. Och svettigt värre. Kommer kännas i benen sen. och kanske magen också!

Hoppsan

Jag hittade en hel del fint. Lite träningskläder bland annat. Det blev att kosta, men jag kommer knappast behålla allt. En del vill jag bara testa.

Nelly.com. Superrea. Med koden Blondinbella kommer du in redan nu.


En snabb runda

Bara 4km, men i snabbare tempo än vanligtvis. Första kilometern var snabbaste på länge, se. Sackade det lite väl mycket. Hade kanonbra tryck i benen, men hade en obehaglig bränna i halsen och bröstet. Andningen inte helt med alltså. Sprang för första gången i mina new balance minimus. Kändes i benen! Speciellt akilles senan, men också i låren som stelnade till ganska bra där i mitten då jag var in ett varv och snackade med morsan.

Härligt härligt! Ny ska jag borsta tänderna och krypa under täcket och läsa lite. Har smaskat i mig en blodapelsin till kvällsmål också.

Imorgon blir det förhoppningsvis en lite längre runda igen, med sällskap!


Myggjävlar

Är helt söndertuggad mest överallt efter blåbärsplockningen igår. Jävla mygghelveten alltså. Och inte hjälper myggspray ett dyft! I eftermiddag vill jag plocka mera bär. Men vet liksom inte riktigt hur jag ska ta mig till för att komma undan myggen - eller undvika att bli biten. Tjocka kläder känns ju ändå inte som ett alternativ då det är hyfsat varmt ute. Långbyxor och långtröja självklart, men inte tjockare än så.
 
För övrigt är jag fortfarande sjukt glad över löpturen igår. Gud så härligt alltså! Endorfiner till tusan. På fredag kör vi igen. Tänkte vi.
 
Dötid på jobbet. Ska rätta uppsatser så jag får undan det.

Första på länge!

Wohoo! Här behövs inga förklaringar. Ingen kanontid, men fasiken så skönt!


En succe'

Maten var en succe. Tyckte jag. Sambon sa mmm då jag frågade vad han ville. Vad jag dock inte fattar är hur jag kan vara proppmätt på grönsaker?!

Aubergine, zucchini, champinjon, kantareller, röd lök, linser + tomatkross och matlagningrädde. Mums! In i ugnen i ca 20min. Men det borde ha varit liite längre, eller så skar jag för tjocka zucchini bitar..


Ett experiment

Genom en äckligt flottig ugnslucka. Måste tvätta ugnen!


Det där sockret

Nu har det plötsligt gått hur bra som helst. Har inte ätit nåt extra socker alls. Inget godis, inga bullar, ingen läsk, ingen glass.
Det socker jag fått i mig har varit ur ett glas svag saft, och blåbärskesella till efterrätt på jobbet idag. Hemlagat alltihopa! Och det går bra. Har inget sug alls.

Jag är så nöjd. Om en stund ska jag plocka blåbär. Härligt! Speciellt nu då det verkar klarna upp. Hurra! Sen ska jag på löprunda med en vän. Om planerna blir av. Annars springer jag upp till morsans jobb och springer hem med henne ikväll sen.

When dining alone

Då kan man slänga ihop en enkel sallad med kyckling, stekt ägg och smörstekta kantareller och läsa lite nya tidningar som följde med hem i veckohandlingen!


Bär!

Har laddat frysen med några liter bär till. Förra veckan var det röda vinbär, nu blev det svarta från svärmors buskar. På onsdag ska jag försöka fylla på med några liter blåbär. Och så ska jag passa på att tömma frysen på lite annat som finns där (Ni vet då man hittar ett paket fiskpinnar längst in, längst under alltsammans. Då man inser att man borde tömma den lite oftare och kanske rensa ur?!) så att vi får rum med mycket mera!

Ska även plocka lite hallon ur svärmors buskar, och antagligen ännu mera bär. Mums!


Vad ska man träna idag?

Träningen kommer att förläggas till efter 20.30, så det blir väl inlines eller löppass. Löpning skulle vara superskönt så det var länge sen sist, men vi får se hur det känns halv 9. Kanske är helt jäkla slut också!


Då det sket sig

Jag som skulle sluta med onödigt socker från och med idag.

Chokladcheesecake till efterrätt på jobbet gjorde att det sket sig. Men från och med nu är det sockerfritt och vettig mat som gäller!


Svettigt värre

Men alldeles underbart. 18,4 km cykling + 1,8km powerwalk har jag avverkat hittills idag. Solen gassar och i skuggan är det 24,6 grader. I solen varmare.

Nu ska jag slänga k mig lite mat, hoppa i fräscha träningkläder och gå och dansa lite.


John Lennon och jävla apphelvete!

Han har tydligen sagt: Life is what happens while you are making other plans. Måste komma ihåg det. Att i te överplaner och vänta på perfect moments utan leva livet till max.

För övrigt tycker jag app helvetet ska sluta krångla nu. Bloggen på riktigt också! Blir så less på den där förbenade kon varje gång man ska kommentera. Såhär var det inte förr. Ja och så var det andra gången denna vecka jag fick radera appen och ladda ner på nytt. Den bara stänger av sig. Dags att fixa detta nu blogg.se!


Idag har jag tränat

Igår var det vilodag.

Idag blev det följande:
step-up på bänk hö+vä
squats
Utfall bakåt (växlande utfall med hopp)
50sek jobb 10 sek vila. Hela passet tre varv igenom.

Sen en massa benkast och sånt med tjejerna på gymnastikträningarna. Och så 25 minuter stretch på den.
Fina tider.
Nu njuter jag i vår soffa. Med te och B&J glass. Skönt. Första kvällen på hela veckan som jag ligger i soffan!

Gympaträning och Bodyrock

Har hållit 21/2 h gympaträning idag. Körde lite bodyrock (12min magpass) med den äldre gruppen. En ordentlig 30min stretch och en massa andra övningar jag gjorde med där. Svettig blev jag också. Härligt! I love gympaträningar. Så kul att va igång igen.

Nu körde jag dessutom 20 utfall bakåt i väntan på att det ska bli min tur att duscha. Fina tider! Killer ass och abs - here I come!


14,35km inlines

Igår stack jag ut med inlinesen för första gången sen ifjol. Och så kul det var. Varför gör jag det inte oftare? Knon flåsträning dessutom.
 
Min muskelvärk från lördagens bodyrockande har till största delen gett med sig, så ikväll tror jag att det blir lite löpning. Eller så en till tur med inlines!

Kvällis och OS

Rytmisk gymnastik i trupp i OS. Perfekt efter en dag gymnastik med kollegan.

Kvällsmål till. Jordgubbar linfrön i turkisk jogurt. Pepparmint te och ett ägg.


Shoppingsugen

Jag vet att jag nyss var i USA och storshoppade som en toka där. Men alltså gud så jag är shoppingsugen! Vill bara klicka hem lite nytt, eller mycket nytt egentligen. Lite snygga heels, lite snygga tröjor och skjortor, kanske nån kjol och sånt.
 
 
Juhlakengät , Forget Your Boyfriend , Nelly Trend - NELLY.COM
 
I love these!

Dagens träning: check!

Har hela dagen funderat och funderat. Springa eller styrketräna. Cykla eller springa. Powerwalka eller cykla eller springa eller styrketräna.
 
Det blev styrka.
 
Körde två pass Bodyrock.
 
Började med detta.
 
Kändes skönt i musklerna. Pustade ut. Drack lite vatten. Skrev ner passet så att jag inte behöver följa videon nästan igång (även om det är härligt peppande att följa med och köra med dem)
 
Sen körde jag igång detta också:
 
 
 
Och eftersom jag inte kände mig tillräckligt svettig (missförstå mig inte, jag var svettig allt, men eftersom det inte är lika varmt som vanligt här hemma hos oss svettades jag inte heller lika mycket som tidigare i somras) så körde jag 25 kettlebell svingar på den.
 
Skönt! Och det brände lite överallt. På måndag kommer jag säkert ha sjukt mycket träningsvärk. Imorgon kommer den väl smygandes kan jag tro!
 
Men nu är det allt skönt med lördagsmys i soffan. Herrarnas spjutfinal i OS, lite plockgodis och en bra bok. Kanske ett glas vin också!

Vad jag gjort idag

Detta:

Åkt båt
Sträckläst en bra bok
Cyklat 30min = dagens träning. Måste va försiktig och trappa ner. Kroppen inte helt okej nu just.

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/2216076/images/2012/pic_50256631ddf2b345c5000016.jpg" class="image">


Idag

Dagens bästa: träffa kollegorna efter semestern.

Dagens värsta: att mobilen fått se botten av utedasset! Jäkla klåpare att ha den i bakfickan och gå på toa. Tur att den föll snett och hamnade på sidan. Ännu mera tur att ingen bajsar i sidled. Supertur att man kan lita på att svärmor har allt - antisept för sår fungerar lika bra på en iphone, efter att den fått sig med lite fairy. Den blev ju inte ens smutsig sådär massor, men nu är den i alla fall ren och bacillfri!

Sommarens roligaste: mobilen i dasset. Ett gott tecken på att jag är hyfsat utvilad. Bara skrattade. Hade detta hänt i juni hade jag blivit hysterisk och börjat stortjuta, och det gjorde jag inte - även om jag är helt slut!


Ett experiment

Blanda en halv avokado, två teskedar chiafrön, två teskedar hampaprotein, en näve svarta vinbär, apelsinmandarin juice och naturell jogurt.

Jag var lite tveksam pga avokadon och hampaproteinet. Men den är god! Obs, mycket vätska behövs då den annars blir ganska tjock.

Voila min middagssmoothie!


Gårdagens 5a

Igår sprang jag en femma. Andningen och flåset var inte med på noterna, men benen var pigga och njöt av att pendla på. Pressade lite i några snabbare intervaller.
Det var mulet och hade regnat hela dagen så luften var sådär oförskämt fräsch och härlig! Helt ljuvligt alltså!

Idag ska jag springa igen. Med sällskap denna gång. Härligt!

Avslutade förresten mitt pass med lite styrka igår. Och likadant får det bli idag!


Det där höstmyset

Pt-Fia skrev sitt senaste inlägg om höstmys och hur hon längtar till kvällar i soffan med en bra bok under en filt och regn som smattrar mot rutan. Jag sitter mitt i det nu, trots att det inte är höst ännu (jag väljer att kalla det sensommar även om jag ser fram emot hösten). Minus filten. Det har regnat som fasiken hela natten. Jag har sovit dåligt och drömt drömmar om en massa män (snygga såna förstås, en del kändisar (lite snygga musiker och så) andra inte så kända, men även dem musiker). Konstigt värre. Ännu konstigare var att jag drömde att jag jobbade i en verkstad av nåt slag, sambon säger åt mig vad som ska göras men jag fattar inte ens hur man stänger av och sätter på maskinen så istället trycker jag ut gafflar i paff för hand. Ja ni hör ju. Helt twisted. Så nu sitter jag här med min bok och njuter, och undrar hur i helskotta hjärnan kan dra fram allt möjligt konstigt som den hittar på. Vart kommer allt ifrån liksom? Bjuder på random bild till den.


Sånt man bara kan höra på sommaren.

Bada bastu på sommarstugan nästan varje dag och vilken tid på dygnet som helst. Härligt att vara nybadad då man går och lägger sig! Det här är bästa sättet att vila och ta igen sig. Att dessutom ta sig ett nattdopp är ju inte heller helt fel!


Nya Nike+

Var in på den nya Nike+ sidan. Och jag gillar. Den ser bra ut. Snygg och fräsch och lättnavigerad!
 
 
Det här ser ju bra ut!
 
 
Och sist jag sprang såg det bra ut!
 
 
I övrigt var det ganska ensamt förra veckan.
 
 
Men tydligen är jag en nattuggla.
 
 
Och hastigheten går visst lite i vågor.
 
 
Och dessa måste jag göra något åt. Försöka nollställa eller så. Hade glömt på Nike+ appen då jag hoppade i bilen och körde hem en gång. En liiten miss där. För ja jag lär ju inte ha sprungit 5km på 3: 40 inte!

Om att inte kunna bestämma sig

Ibland vill man träna och vissa dagar känns det som en självklarhet. Andra gör det helt enkelt inte det. Idag har jag i och för sig skogspromenerat och plockat kantareller, och trots att svetten rann där jag gick så känns det inte som att jag tränat.. Konstigt. Det får i alla fall duga idag, imorgon ska jag dansa igen!


Nytt Nike+

 
 
 
Ja jag fick ett nyhetsbrev. Från Nike. Om en ny Nike+ grej. Nike + training. Som alltså mäter antal reps och intensitet då du kör t.ex. NTC. Kul tycker jag. Laddade ner appen för jag tänkte att man kanske kunde använda samma sensor som för Nike + running. Men nehepp serrni. Det går inte för sig. Skilt ska det vara! Och en skild sko ska man också ha. Jag kikade in på Nike + och hittade denna. Snygg var den ju. Men för tillfället kunde man bara köpa sport pack (sensor + laddare) med den svarta modellen av skon. Och då kostar den 200€. Ganska saftigt tycker jag, som dessutom föredrar att träna barfota.
 
 
 
 
 
Men appen verkar ju lite kul ändå. Och det bästa just nu då Nike+ sidan ligger nere är att man ser sina Nikefuel i den.
 
 
Men så här ser det ut i appen i alla fall.. Helt kul tycker jag. Och verkar vara en kul grej, men jag tror nog jag klarar mig utan det här faktiskt.
 
Vad tror du?
 
 
 
 
 
 

Har tillbringat kvällen med bästa brudarna. Många skratt! Underbara vänner!


Wohoo!

Mina 34 olästa böcker i bokhyllan får vänta ser det ut som!


RSS 2.0