Baseball

Lite annorlunda träning idag. En match baseball. Kanske inte enligt de helt korrekta reglerna, men kul var det!

Nu ska jag ge min kropp vad den förtjänar: vila.

Lugn träning

45 minuter powerwalk med mamma i solen. Skönt.

Igår sträckte jag nacken. Inte så bra. Måste chilla lite med träningen tills det blir bättre. Vågar inte röra huvudet så mycket, så då är det nog bäst att inte springa så mycket heller.

Godisfritt i Juni

Nu över helgen har det blivit vila, och istället alldeles för mycket godis! Så nu sätter jag ett stopp för det här, och startar en utmaning istället.

Godisfri i juni! jag äter ju inget godis i veckorna, så utmaningen startar imorgon, men blir allvar först på onsdag då juni startar, och då också mest till helgen! Hoppas på att börja må mycket bättre utan godis, och om det verkligen blir så tänker jag försöka utöka utmaningen med en månad, och en till osv.

Någon som hänger på?!



Inget sånt här, men istället sånt här:




Så vem hakar på?

Sista gången

Det blev ett sista styrkepass på gymmet idag.

Körde 15 minuters uppvärmning på Crosstrainer, på tung nivå så att svetten rann. Sen körde jag igenom armar, mage, rygg, axlar. 45 minuter skrapade jag ihop.

Riktigt skönt var det, men nu är jag redo att åka hem! Sambon borde vara här om en halvtimme, så om några timmar är jag äntligen hemma igen. Men först: mat och diska!

Hela dagen kvar!

Det känns som att jag har fått mycket gjort idag, packat lite, försökt tomma burkar och sånt som jag inte orkar släpa hem (typ ansiktskrämer och sånt) och dessutom har jag tränat, 2 olika pass. Helt sjukt!

Nu ska jag skölja av ansiktsmasken jag slängde på (behövde tömma en burk), diska och föra ut skräp och tidningar. Sen tar jag itu med städningen, plockar fram det sista som ska packas ned bara sambon kommer och hämtar mig ikväll, och sen. Då kastar jag mig på soffan med en bra bok före jag sticker iväg ett sista varv till gymmet.

Idag är en effektiv dag!

Morning workout

Gud så skönt med morgonträning!

Igår då min träningsdate föreslog en löprunda + simning med start klockan 8 på morgonen accepterade jag tveksamt erbjudandet. Hur ska jag, som måste äta frukost före jag flyttar mig nånstans kunna springa direkt på morgon? Men det gick hur bra som helst!

Till frukost tinade jag lite frysta bär och hade på en klick grekisk jogurt. Gott, mättande, men lätt. Packade väskan med handduk, bikini och sånt och joggade ner till simhallen. Slängde in väskan i min dates bil och sen satte vi av. Solen sken och en svalkande vind blåste. Vi pratade om allt möjligt, tänk att vi just träffats och ändå kan vi tala om allt! Kul! Det blev jogg varvat med powerwalk i 5,3 kilometer. 32 minuter gick det på den här gången. Riktigt skönt var det!

Såhär såg rundan ut:



Och såhär mycket har jag kvar till grön nivå:



Tycker jag har varit riktigt duktig på att minska avståndet. 51km kvar! Några av dem ska jag avverka under helgen!

Sen kom vi tillbaka till badhuset, tog väskorna och gick in. Simmade 500meter, armarna var trötta och det kändes i benen att man sprungit före. Det blev ju inte så långt simmat, men med tanke på att jag senast simmade i februari så kommer det antagligen kännas i armarna imorgon! Sen satte vi oss i bastun en stund och nu sitter jag här.

Ska fixa till frukost nummer 2 nu. Så skönt att ha det undan! Men jag kommer nog dra iväg en stund till gymmet sen också, för att lämna tillbaka mitt kort och använda det sista gången!

Lite av allt

Jag har ju bara mitt gymkort till 31.5 och eftersom jag lämnar studiestaden och tar sommarlov imorgon så gäller det att passa på att använda det så mycket som möjligt nu på slutet. Eftersom solen har visat sig från sin bästa sida ikväll ville jag dessutom ta en löprunda, så då fick det helt enkelt bli lite av båda.

Joggade till gymmet, 4 minuter, 800 meter.

Sen körde jag 25 minuter styrka. Körde igenom hela kroppen med tunga vikter, en riktig svettig utmaning blev det!

Sen joggade jag hem, tog en omväg så att jag fick till en ordentlig runda. Såhär ser den ut:



Min Mini är glad



Och, gränsen till grön nivå minskar:



Trots att kroppen är trött och jag känner att jag verkligen behöver vila och ta igen mig så känns det bra att få träna! Får se hur det känns imorgon, träningsdate kl 8 på morgonen. Måste nog stiga upp halv 7 för att få i mig frukost före!

En snabb lunch

Var i behov av en snabb lunch som mättar bra. Så det blev gröt, men inte bara hursomhelst.

Min gröt idag består av havregryn, dinkelmanna flingor, russin, linfrön och en halv skopa proteinpulver. Skivade ett päron och hade på lite mjölk. Mums.

Frukostmat till lunch igen, men jag vill inte ha mat nu. Blir illamående bara vid tanken på mat, så får se om jag får i mig hela tallriken.


Fräscht till frukost!

Grapefrukt har blivit en ny favorit hos mig! Perfekt som ett fräscht tillägg till frukosten! Jag äter den precis såhär som den är, men har sett att t.ex. PtFia sätter sin i turkisk jogurt.


 

Till först kan det vara lite svårt att få ett kärleksförhållande med denna frukt, eftersom den är lite besk i smaken, men syrligt och gott tycker jag det är, speciellt då man ätit det några gånger och vant sig vid smaken! Dessutom är den ju full av vitaminer och nyttigheter!

 

 


Dagens träning

Det blev lite träning idag. Men kroppen ville nog inte lika mycket som huvudet.
15 min löpning till och från gymmet
10 min crosstrainer
15 min styrka

Det blev ett helt hyfsat pass i alla fall! Nu ska jag fixa kvällsmål, slänga mig på soffan och titta på halv 8 hos mig men med stjärn version, åtta hos stjärnorna heter det väl?!

Orkar inte

Då huvudet vill, men inte kroppen. Då är det knepigt.

Nu är skolan verkligen slut. På riktigt. För alltid. Det är skönt, men efter en sjukt stressig vår så passar nu kroppen på att slappna av ordentligt. Det har lett till att jag nu är helt sjukt trött. Håller knappt upp ögonen.

Huvudet (och min ekonomi) vill att jag ska ta en runda på gymmet, för att använda upp mitt gymkort och verkligen dra nytta av det. Kroppen vill helst lägga sig på soffan och få i sig godis och glass. Inte röra sig en millimeter.

Jag tänker lyssna på huvudet, jogga till gymmet, ta en kort och snabb runda på gymet och sen jogga en extra bit hem. Bara för att jag verkligen behöver frisk luft och vill komma ut lite.

Sen tänker jag kasta mig på soffan och inte röra en fena ikväll.

Wish me luck!

En lite längre runda

Det blev en lite längre runda idag. Lite på 10km. Jess!
Hälften av rundan powerwalkade jag med en vän, och hälften sprang jag.



De kilometrar jag sprang gick i riktigt hyfsat tempo där mellan 5-6 minuter, oftast kring 5,05-5,20. Då vi powerwalkade var det i ett riktigt ordentligt tempo, där kring 7-8 minuter/kilometer så svettig blev man allt!

Nu ser det ut såhär på min status på Nike+:



65 kilometer kvar, så det är en bit att gå, men med några sådana här rundor till tror jag det går bra!
Har inte hunnit med nån runda efter förra veckan då jag satte upp min utmaning, det blev så mycket annat som skulle göras då och kom ivägen, men nu är jag på gång! Här ska springas!

Egentligen hade jag en springdate redan imorgon, men den blev tyvärr inte av. Tänkte försöka kombinera löpning + gym imorgon istället!

Träningssumering januari-april

Tänkte summera vårens träning lite såhär då maj nu börjar lida mot sitt slut.

Januari
Vilodagar: 7
Träning: skidning, powerwalks, styrka, simning, olika pass (Zumba, reggaeton och dylikt).
Här hade jag ännu inte gymkort.


Trots att det inte blev så jättemycket skidning på grund av det jättekalla vädret får den här skidbilden representera januari!

Februari
9 dagar vila
Många powerwalks och gymträningspass. Dansträningar blev det också ett antal. Vågade mig på min första löptur för våren. Första månaden med gymkort!



Dansbilden får representera februari

Mars
Vila 10 dagar. I början på mars var jag ju på resa 4 dagar så då blev det massor med promenerande fram och tillbaka. Har alltså trots vila inte suttit helt stilla en enda dag! I mars testade jag poledancing för första gången! Har också dansat och skidat. Vågat mig på några fler joggar.



Det blev också många powerwalkar under mars månad.


April
Vila 10 dagar. I början på april var jag sjuk några dagar, så då var jag tvungen till vila. Har hunnit med många dansträningar, samt gymmat och powerwalkat mycket!



Favoritredskapet får representera april månad.

Summerar maj sen i början på juni.

Helt okej ser det ut tycker jag. Inte så många vilodagar/ månad. Tycker dock att jag skidat mycket i vinter, men tydligen inte.
Då jag tittar i min träningsdagbok ser jag att det står något på varje dag, och som sagt så blir det aldrig helt sitta stillande vilodagar heller eftersom jag alltid rör mig nånstans, som alltså ger vradagsmotion. Men ändå känns det som att det inte är tillräckligt. Jag vill mera.
Mera.
I sommar ska jag springa, kettlebella, dansa, simma i havet och eventuellt skaffa gymkort.

Uppdaterar träningsdagboken

Kände att det var dags att uppdatera min träningsbok. Den lilla lila boken med blå-röda blommor på pärmen. Där skriver jag ner alla mina pass, vad det är, hur länge jag hållit på och så. Allt för att ge mig själv en monatlig översikt över det hela.

Och om det var dags att uppdatera den. Det har jag tydligen inte gjort på en månad. Tur att jag har bloggen då!


Lite dumt val

Tycker såhär i efterhand att det var ett dumt val att gå på zumba idag, det var ju perfekt löparväder ute. Sol, ganska varmt, inte så blåsigt. Klantigt värre.

Men imorgon ska jag på träningsdate med en person jag ännu inte känner. Vi kommer köra åtminstone 2 pass, eventuellt 3. Spännis!

Zumba

Var på ett pass Zumba på gymmet. Helt okej. Zumba med de två instruktörer jag är van med går inte att slå. Jag blev tyvärr både uttråkad och irriterad på instruktören, samtidigt som låtarna var tråkiga och rörelserna också. Visst blev jag ordentligt svettig och andfådd (annars är det ju helt onödigt att träna!), men ändå.

Helt okej pass i alla fall.

65 minuter Yoga



Är nyss hemkommen från ett pass yoga kombinerat med en lugn promenad. Så skönt att vara på ett lugnt pass på gymmet nångång och inte alltid ta ut sig så man flåsar som efter ett marathon och svettas som en gris.
Det bästa med Yoga är ju dessutom att det faktiskt känns och är tungt, och visst blir man svettig! Bara man gör allt ordentligt, och verkligen försöker!
Så skönt. Måste se om jag är kvar nästa vecka om jag eventuellt går på passet då också!

Solhälsningen. Vi gjorde en lite annan variant.

Klicka på bild för länk.

 

Har förut gått på Bikram Yoga, eller Hot Yoga som det också kallas, som utförst i ett uppvärmt rum. Jag tycker det var riktigt skönt, och kroppen blir ju snabbt varm + att man verkligen får svettas där! Det skulle jag önska att skulle finnas här nu också, men tyvärr gör det inte det. Får nöja mig med helt vanlig Yoga, eller YogaFlow som det här passet hette.

 

Skönt och välbehövligt med lite mera avslappnande träning för en gångs skull!


LCHF:ig middag

Dagens middag kändes väldigt LCHF aktig. Även om jag inte skulle kunna bli helt hardcore LCHF så var det ändå gott, och kolhydrater ska jag verkligen försöka minska på!

Middagen: Stekt kyckling och morot + blomkål + broccoli blandning serverat med groddar och stekt ägg.

Gårdagens runda i bild

 

Visar inte alls lika tydligt som det syns på själva iPoden hur kurvigt det var. Nike+ klarar tydligen inte av att visa alla backar och sånt, och hur man ökat och sänkt farten. Konstigt nog. Måste försöka se om jag hittar det på nåt vis.

 

 

Edit: Fixat! Såhär ser den ut då man plockar fram flera toppar:

 

Här syns topparna och där jag stretchat (dom som är riktigt i botten). Mina vader blev stela av allt spurtande uppför backar så jag var tvungen att stretcha vid två tillfällen, dels för att undvika kramp, dels för att kunna springa vidare.

 

Förresten ser min statistik på Nike+ ut såhär:

 

Jag är alltså fortfarande på den orangea nivån, men har "bara" 75 kilometer kvar tills jag kommer till grön nivå. Det här ska jag försöka råda bot på under de närmaste två veckorna. Det måste jag ju klara!

Det får faktiskt bli en ny utmaning. På två veckor ska jag förutom använda mitt gymkort flitigt före jag flyttar, så ska jag också komma upp i grön nivå på Nike+. Förhoppningsvis kan jag minska antalet kilometrar med mera än 5 redan idag. Helst skulle jag ta en 10 kilometers runda, men vi får se!


Dagens runda

Det blev backintervaller idag i alla fall! Benen orkade pendla, andingen fungerade som den ska och svetten bara rann!

32 minuter och nästan 5,5 kilometer fick jag ihopskrapat. Tyvärr är det nåt krångel med Nike+ nu, så hur rundan såg ut visar jag imorgon, men åtminstone syns det att jag jobbat med farten!

Tog igen helt med avsikt en backig runda. Körde den ena backen 5 gånger. Det kändes i både rumpa och vader vill jag lova. Avslutade sen med "mördarbacken". Den är brant och lång. Kämpade hela vägen upp och var verkligen slut då jag kom till toppen. Men skönt var det!

Förut hatade jag att springa. Nu är jag frälst! Jag älskar att springa, få låta benen pendla på i sin egen takt, dra in friska dofter från naturen, lyssna på fågelkvittar, mina andetag och eventuellt musik.

Mina senaste rundor har alla blivit av mha det här:



Så det har alltså inte blivit någon musik, men idag kände jag att det var dags för lite musik. Så medan jag pressade mina ben för att få ur dem allt vad de orkar så drömde jag mig bort i musiken. Skönt. Underbart. Fantastiskt!

Man kan ju konstatera att jag hade en superbra runda idag! Mycket piggare ben jämfört med igår. Stor skillnad på dagsformen här!

Bästa kvällsmålet!

Sitter och njuter av lite kvällsmål efter min runda. Det bäst man kan äta till kvällsmål består av följande:

http://www.lindahlsmejeri.com/produkter/naturell-yoghurt/grekisk-yoghurt.aspx

Blev SÅ glad då jag hittade denna i butiken. Förut har dom bara haft Turkisk jogurt, och jag har brukat köpa min grekiska på Lidl, den är för övrigt fortfarande godast. Men denna duger i brist på annat!

http://www.google.fi/imgres?imgurl=http://static.devote.se/gallery/big/20080810/4ee55ff1f94c86e3ce2fbecfd6be6708.jpg&imgrefurl=http://587773.devote.se/blogs/491198/tranbaersjuice---baesta-medicinen.htm&usg=__Ifm8009pHVv6-2LcfOq-OMtu7_0=&h=391&w=500&sz=39&hl=sv&start=0&zoom=1&tbnid=qemPBcC-6vQNpM:&tbnh=125&tbnw=160&ei=ZszSTY3bA8uWOpCV8PAK&prev=/search%3Fq%3Dtranb%25C3%25A4r%26hl%3Dsv%26biw%3D1280%26bih%3D595%26gbv%3D2%26tbm%3Disch&itbs=1&iact=rc&dur=469&page=1&ndsp=18&ved=1t:429,r:12,s:0&tx=53&ty=53

Frusna tranbär.




Jordgubbar och blåbär. Idag hade dom inte ens hallon i butiken..

Ringla lite honung på för en slutlig touch.

Njut!

Till detta blir det en kopp värmade te, och eventuellt en rostad macka för att fylla på energilagret efter löprundan!

Trots trötta ben

Igår på min löprunda var mina ben segare än segast. Trots detta tänkte jag ge dem en ny chans idag. Huvudet vill köra lite backintervaller igen, men vad benen säger är en annan sak. Eventuellt blir det bara en lugn och kört runda.

Återkommer då jag kommer hem igen!

Dagens 2

Redan då jag drog ut på min löprunda visste jag att jag ville till gymmet också. Så jag packade ryggsäcken med gymskor och sånt och sprang iväg. Kom till gymmet och hade dryga 25 minuter på mig. Bestämde mig för mage och rygg så jag körde olika övningar på maskiner och bosuboll.

Sen hann jag ännu med några minuter i en massagestol. Underbart för ryggen!

20 minuter senare hade jag en mör mage och lika möra ben. Skönt.

Dagens

Inledde dagens träning med en löprunda. Skrapade ihop nästan 5kilometer med lite fartlek. Drog avsiktligt iväg på en runda som jag visste innehöll många backar. Drog på farten ordentligt i alla backar.
Benen var jättetröga. Ville inte alls samarbeta. Vaderna var trötta, höftböjarna var ännu tröttare. Men jag kämpade på. Då jag drog upp farten och bestämde mig för backarna gick det riktigt bra, men efter det var det bara cement.

Är ändå nöjd med att nästan ha skrapat ihop 5 kilometer och att ha fått till lite intervaller/fartlek. Allt för att förbättras och utveckla!

Gårdagens runda

 

Trots mulet och regnigt väder kände jag att jag behövde lite frisk luft, så en runda fick det bli. Skönt. Så otroligt skönt. Andningen fungerade inte riktigt, men benen pendalde på som om de inte gjort annat.

Ett riktigt bra val att ta en runda i regnet. Svalkande och friskt. Dessutom är det ju så skönt i luften då det regnat. Doftar försommar!


Ett dåligt val

Har varit jättesugen på lakrits hela veckan och eftersom jag endast äter godis på lördagar så köpte jag mig en liten lakritspåse idag. Påsen är en ny sort, med bara 4 naturliga ingredienser så alltså inga tillsatser och sånt skit. Lakritsen är jättegod. Men nu har jag jätteont i magen. När ska man lära sig? Så nu sitter jag här med min uppsvällda ballongmage och funderar på vad jag ska göra till näst?

Min mage slog bakut redan igår av nån anledning, dålig matdag igen. Som vanligt. Låg med magkramp hela natten och inte kunde sova. Hoppas att det inte blir så idag. Det vankas löprunda med en kompis, så kanske motion och träning får magen att reda upp sig.

Alltså herregud

What's wrong with people?

Då den planerade löprundan uteblev

Hade planerat in en löprunda igår. Men på grund av omständigheterna och skolarbeten så uteblev den. Men då är slutarbetet också klart. På måndag eller absolut senast tisdag packas det ihop och sen är jag FRI! Eller, nja. Men nästan. Några lektioner kvar i skolan, ett inlämningsarbete och sen. Då är 16 års skolgång färdig. Och ändå funderar jag på att fortsätta. Men kanske det räcker nu?!

Nu ska jag fortsätta med lite plugg. Sen tar jag ledigt över helgen!

En dålig mat dag - igen

Det märks att stressen börjar ta på (lite för mycket) nu. Matintaget lider. Har ingen matlust alls. Idag försämrades den dessutom av ett dåligt besked som gjorde att jag tappade fästet och bara grät en stund. Så blir det då man stressar för mycket, till sist ramlar allt över en och man måste få gråta en stund.
Nu känns det mycket bättre.

Men åter till maten. Frukost åt jag som vanligt, lunch, typ inget. En glass och lite spagetti. Drack en äcklig smoothie som jag köpte i skolan. Åt en müslibar. Ja och två rostbröd med marmelad. Gott, men inte så näringsrikt (men det var i alla fall mörkt bröd!). Jag är fortfarande inte hungrig, och det enda vettiga jag faktiskt ätit idag var frukosten, för 10 1/2 timme sen.

Suck. Nå det är ju bra för Beach 11 formen, fast det aldrig har och kommer vara ett mål med min träning.



Blä säger jag idag. Är inte ens nära på sugen på en äggmacka.

Sköna vår!

Slutade skolan ganska sent, men fick ett erbjudande om parkhäng i solen - vem tackar nej till sånt? Snörade på löpkläderna och joggade iväg. Satt och diskuterade i en dryg timme och sen blev det en runda på vägen hem.

Hade ut och rastade mina nya löpbyxor och jacka från Adidas. Under jackan hade jag en träningstopp, och det räckte helt bra. Varmt blev det, nästan för varmt om benen. Hade nog klarat mig med 3/4 tights. Men snygg var jag ju i mina nya kläder!

Det blev nästan 35 minuter och typ 5,5km alltsomallt (då man räknar uppvärmning och den slutliga rundan). Riktigt nöjd är jag.

Fast jag ids inte ens berätta åt sambon att jag kört 2 pass idag. Han kommer bara tycka det är onödigt och att jag inte behöver träna. Men jag gillar't! Skönt har det varit dessutom!

Morgonträning

Det blev ett pass på gymmet imorse igen. Var trött och kroppen var lite trög.

Värmde upp med 15 minuters intervaller på cykel.
Sen blev det knäböj, biceps, triceps, rygg, mage, inner och ytterlår samt utfall. Mycket effektivt pass som känns i benen!

Sköna Body Balance

Vad trög och dum jag varit som känt mig för stressad för Body Balance. Det är ju perfekt! Är så skönt avkopplad efter ett tungt men ack så härligt pass. I början trodde jag att jag skulle falla ihop i en hög, det var så tungt åt benen! Men tänk så stark kropp man får av BodyBalance.



Mera sånt tack!

Nu ska jag slutspurta med en skoluppgift, och hicka vidare.

Lite anorlunda kvällsmål

Har ätit dåligt idag. Frukostmat hela dagen typ. Nu blev jag hungrig, och efter att ha kikat in hos PtFia bestämde jag mig för pannkakor.

Jag ville ha lite hälsosammare pannkakor, och eftersom magen inte tycker om vetemjöl och socker blev det ett helt eget recept.

I mina pannkakor hade jag: 1 ägg, lite mjölk, lite naturell jogurt, dinkelmjöl, lite grahamsmjöl och lite kakaopulver.

Serverade pannkakorna med hemmagjort äppelmos. Mums! Lite socker kunde det ha varit i pannkakorna för mera sak, men dom var goda precis så som dom var!

Testa!


Dagens runda



Kort och kraftig. Effektiv.
Helt okej för en söndag förmiddag!

Lördagslöpning

Var ute på en löprunda med en vän. Skvaller + träning, hur bra kan det bli egentligen?

Såhär säger MiniMe om träningen:



En skön runda var det. Solen sken, det blev riktigt varmt fast jag bara hade tunntunn löpjacka + långärmad topp + topp. Men skönt var det i alla fall! Tungt till en början. Benen pendlade men det gick trögt och andningen var trög. Segt helt enkelt. Inget flyt. Men efter en stund då jag var varm och vi hittat ett lämpligt tempo var det jätteskönt och hur bra som helst!

Såhär ser rundan ut:



Rakt ner där i slutet eftersom vi stod utanför grinden och talade lite mera före vi gick hemåt. Då blev det lite kallt.

7,52km blev det alltsomallt. 52 minuter.

Ganska intressant att jämföra dagens pass med två tidigare pass, samma sträcka.



Den här har vi också sprungit tillsammans. Min kompis och jag. Första dippen var för att jag var för tidig till vår mötesplats och väntade, andra för att vi talade en stund före vi sprang åt varsitt håll. Därav några extra minuter. Helt klart högre tempo på här, men också mindre eftersnack än i dagens runda.



Här har jag sen sprungit ensam. Samma sträcka. Snabbare tempo (45 minuter), men tydligen vinglat mera på vägen eller tagit nån omväg eftersom denna sträcka är typ 140m längre än idag (wow liksom).
Väldigt ojämnt sprunget om man jämför med dagens runda t.ex. Rakt streck då, här ser man var jag höjt och sänkt farten.
Kul att kunna jämföra och se hur olika man springer då man springer ensam eller tillsammans med nån annan!

Skönt var det i alla fall med en löprunda som kompletterar dagens dansträning.
Imorgon blir det kanske en till runda, hoppas jag på i alla fall! Får se! Alternativt hinner jag tillbaka till studiestaden i tid så blir det gymmet.

AJ!

Massagen gjorde ont. Trodde jag skulle gråta i nåt skede där då jag inte visste hur jag skulle överleva resten. Men nu känner jag mig som en människa igen! Rörlig och vigulant istället för en stel käpp!

Idrottsmassage är den bästa massagen!

Nu ska jag hoppa i duschen och sen ta en powernap!

Det här med morgonträning

Var ju helt sjukt bra! Ska absolut börja gå till gymmet på morgonen. Då har man det redan gjort, så kan man sätta kvällen på skolarbeten och så är det ju en kanonstart på dagen!

Under onsdagens morgonträning chockade jag kroppen och gjorde övningar jag inte brukar.

Inledde med 10 minuter cykelintervaller
Sen blev det:
situps på lutande bänk
Rygglyft (mot bänk)
Utfall och knäböj med 2*12kg kettlebell
Triceps mot bänk
Plankan (både rakt och sidan med upp-och-ner vänd Bosuboll - TESTA! Mycket bra träning!)
Biceps med Kettlebell
Triceps med Kettlebell
"Kissande hunden", lyft ena benen, sträck ut, böj, och sänk ner. Mycket effektivt mot rumpa och lår!
Rumpa på maskin - där man pressar en platta (+vikter) bakåt med ena benet. Vet inte vad maskinen heter
Inner och ytterlår på maskin + fritt (då man ligger på rygg och för ut benen, och sen för ihop dem rakt upp igen)



Favoritredskapet!

45 minuter mycket effektiv träning blev det! Hann också med några minuter stretch.

Tror det var alla! Träningsvärken har kommit smygande på, och åtminstone i magen, där jag aldrig känner av träningsvärk annars känns det idag. Rumpan känner jag också av träningsvärken i.

Men idag ska jag på massage, så dår får jag nacken fixad i skick igen! Ikväll är det sen lite dans som gäller (inte optimalt med massage + dansträningar samtidigt, men what to do?!).

top40workoutmusic.com

Såhär glad var jag, och såhär stark kände jag mig efter onsdagens pass! Lovely!

Hur ska det här gå?

Jag tänker för första gången testa morgonträning. Eller första och första. Klart jag har morgontränat förut. Alla helger t.ex. Men jag har aldrig gymmat såhär tidigt på morgonen förut.

Sitter med min frukost nu. Jogurt med hallon och blåbär. Sen ska jag hoppa i träningskläderna och sticka till gymmet. Komma hem ett varv, duscha och hämta skolväskan och sen sticker jag till skolan.

Effektiv start på dagen får man väl kalla det! Hoppas kroppen är med på noterna sen! Tänkte testa lite nya grejer idag. Chocka kroppen så att säga!

top40workoutmusic.com

Riktigt såhär fräsch ser jag ju dock inte ut nu.

Dagens pass

Då jag satt här hemma i mitt hav av skoluppgifter och hade varit sjukt effektiv och kunnat stryka några uppgifter från to do listan hade jag noll lust att gå till gymmet. Helst av allt hade jag bara velat slänga mig på soffan och lata mig.
Men samtidigt visste jag hur skönt det skulle vara efteråt. Då man får komma hem och ta en dusch och sätta sig i soffan och njuta lite. Så jag gav mig själv en spark i baken och drog iväg.

Kom dit och steg upp på löpbandet. Tänkte köra intervaller, så jag satte igång. Körde hårt i början i 5 minuter. Sen var planen att powerwalka 5 minuter. Men vid 7 och nånting tröttnade jag. Började springa igen och satte av i en ordentlig fart. Höll högt tempo hela vägen och körde ordentligt slut på mig. Blev ett intensivt 20 minuters pass på bandet. Tråkigt, men effektivt. Såhär såg rundan ut:



Riktigt nöjd är jag!
Efter det hoppade jag upp på cykeln och körde 10 minuter intervaller på den. Riktigt lätt vs riktigt tungt! Svetten bara rann! Ofräscht, men då vet man ju att det gör nytta!

Efter det körde jag mage, rygg, rumpa och inner och ytterlår. Några minuter skön stretch på det och så var det stängningsdags för gymmet och dags att gå hem.

Nu sitter jag här i soffan och är endorfinhög efter ett skönt 45 minuters träningspass! Så värt att stiga upp, lämna skoluppgifterna och ta ut mig ordentligt!

Förstår mig inte på de som inte gillar träning (jag förstår ju att vi alla är olika, men då det ju är så roligt att träna!). Det är ju så skönt!

Min allra första

Efter dagens träning dricker jag nu min allra första proteinshake. I smaken strawberry. Sött som tusan (kanske för att jag använde mig av sambons UHT behandlade mjölk för sådana med laktosintolerans. Men gott är det ju. Smakar som en milkshake!

Pulvret:




Bilden lånade jag från Dinsport.dk.


Pulvret har jag alltså haft ett bra tag. Köpte det på Lidl tidigare i vintras då jag gjorde mina egna proteinbarer. De har jag ännu kvar i frysen. Oftast orsakar jordnötssmöret som är i kväljningar åt mig. Så tja, får se när jag ska få dem uppätna. Måste bara vänja mig vid smaken.

Den första proteindrinken var i alla fall en hit! Ska börja köra på dessa efter gymmet och hoppas att de kanske hjälper lite!

Nya vanor i maj!

Jag har ju redan ett tag nu haft godisdag endast på helgerna. Men helger tycker jag är lite för diffust. Helgen börjar ju på fredan och slutar på söndan, och då blir det 3 dagar då det är ok att äta godis.
Inte okej tycker jag nu. Nya maj regler gäller alltså: godis endast 1 dag i veckan. Lördag. Punkt slut.

Glass tillåter jag mig dock in i veckan, speciellt nu då sommaren kommer. Kakor och kex och sånt äter jag så sällan, så det har jag inget behov av att sätta gränser på, men jag är en liten godisgris, och det ska bort.

Hela kroppen är helt upp och ner efter valborgsgottande. Skönt att det är måndag igen så att man kan ta itu med sina rutiner.


Den mest svårätna mackan!

Den mest svårätna mackan är nog den här:



Men åh så gott! Det blev äggmacka med paprika till kvällsmål. På mörkt rågbröd förstås! Inte skulle jag heller aldrig ha majonnäs (Ush!) och oliver på min äggmacka.

I övrigt är alla smörgåsar som har något som inte är platt på helt omöjliga att äta. Åtminstone då jag äter dem. Har alltid någon äggskiva/tomatskiva i famnen, på golvet, på bordet eller varför inte under bordet.


Till det här blev det en kopp svartvinbärste, och frukt/bärsallad.



Mina trogna goda! Har blåbär, hallon och jordgubbar hemma nu. Hoppas dem har björnbär i butiken den här veckan!

Det blev lite helgträning i alla fall!

Jag tog ju lite ledigt denna helg, och hade tänkt ta ledigt från träningen också. Men så blev det visst inte. Igår blev det vilodag. Vardagsmotion iform av shopping och promenader vart vi än skulle. Riktigt skönt med en sån dag. Bara vi två. Bara quality time. Middag med vänner på kvällen. En perfekt helg!


Idag då pojkvännen stack hemåt blev det dock lite löpning. Sadlade genast om i löparkläder och drog ut på en tur. Skönt. 5, 23km fick jag ihop på 30, 54 minuter.
Motvind hela vägen, men riktigt fint att springa längs vattnet i solnedgången!



Riktigt såhär kändes det ju inte. Skönt var det ändå!

Sen kan man ju konstatera att träning nog hjälper och gör sitt, då löpartightsen skurar ner då man springer. Mindre mysigt, men skönt att se resultat!

RSS 2.0