Not the way I planned, igen.

Hde sett fram emot denna nya vecka och tänkt att jag nu skulle ta tag i träningen och livet igen. Alltså jobb, vänner, träning etc. Men nehepp då. Över 38 i feber igår igen, efter att jag känt mig bättre över helgen. Så nu ligger jag här i sängen med datorn i famnen och tråkar. Så tråkigt. Dessutom skiner solen från en klarblå himmel ute.


Jag hoppas på att jag är bättre imorgon, för jag kan omöjligt vara borta från jobbet en vecka till. Hoppas det här fanskapet går över snabbt också. Måste ringa doktorn imorgon.


Nu behöver jag tips på alla huskurer ni har på lager! Hjälp mig! Jag vet att ingefära ska vara bra, värst bara då det smakar så illa. Men kanske det blir ingefärste i alla fall.

Nya träningstights

Köpte ett par nya, coola träningstights från stadium idag. Först var jag lite tveksam, men de var på rea och så coola såå.

SOC

Snygga va? Bilden gör dem förresten inte rättvisa ALLS. Inte överhuvudtaget. Färgerna är mycket mera knalliga och snyggare på riktigt.

Att baka eller inte baka

Ska ha lite födelsedagskaffe här ikväll, trots febern. Och nu kan jag inte bestämma mig för om jag ska orka baka (att svänga ihop en kladdkaka tar ju inte så himla länge) eller om jag ska köra the safe and fast choice och köpa en frödinge kladdkaka från frysdisken. Frödinge kladdkakan är ju god den också, men inget slår egentligen hemlagat. Å andra sidan hade jag tänkt laga fisk iväll, men vet inte om jag orkar. Kanske kör på tortillas istället, som ju egentligen var vår söndagsmiddag.

Får se. Eller så lämnar jag i soffan och del två av SATC säsong 5. Jepp. Jag närmar mig slutet.

Vill träna igen!

Har haft feber i två dagar och är redan nu så uttråkad att det inte är klokt. Missförstå mig inte, att chilla i sängen och kolla SATC dagarna i ända är ju helt trevligt. Men att vara såhär osocial, att inte få träna - ja det får mig att bli tokig. Måste väl ta och kolla tempen nu igen, så man får se om det blir nåt jobb imorron eller inte. Jag vill ju så gärna, för jag har det roligaste passet på hela veckan - men är man sjuk ska man inte jobba.



Det har varit solsken och grymt fint väder idag. Och jag har legat inne hela dagen. Tråk.

I want chocolate!

Usch så jag är sötsugen just nu. Och glassnål. Och så vill jag ha choklad. Borde kanske äta lunch, men då jag inte är sugen på nåt sånt. Blir väl ett ägg och jogurt, precis som till frukost.

Blä vad jag hatar att va sjuk. Och det känns inte som att det blir bättre heller. Fryser som fan om fötterna och resten av kroppen har jag så varmt så jag vet inte vart jag ska vända mig eller hur jag ska ha det.

Dagen rinner iväg

Sitter här och får inget gjort. Vilket ju typ är meningen då man är sjuk. Men jag kan liksom inte låta bli att bli stressad över att jag suttit för många timmar vid datorn, läst lite, läst tidningen och bara slappat.

Jag blir så arg på mig själv. För jag måste sluta stressa! Ska titta på lite SATC så blir det säkert bra.

Feber

Så ligger man här då, med feber.

Vaknade klockan 7 för jag hade inte riktigt bestämt mig om jag skulle stanna hemma från jobbet eller ej, men sambon fick mig övertalad. Men trots att jag vaknade med igentorkade ögon fulla med sömngrus så kan jag inte slappna av och somna om. Klockan är 8.42 och jag ska säga att det är riktigt irriterande att inte kunna sova.

Dagen kommer ju att bli sjukt lång om jag ska ligga klarvaken i sängen hela tiden.

Ska läsa en stund och hoppas att jag blir lite tröttare då.

LCHF ish- for real!

Den här veckan tänkte jag verkligen satsa på lite mera LCHF:ig mat. Ska skippa, pasta, potatis, bröd och definitivt sötsaker och se om det hjälper.

Kan ju säga att det sket sig direkt vid lunchen idag då skolan serverade korvsoppa. Jag äter ju inte korv, så då var det bara att se glad ut och äta potatis då. Men jag överlevde.

Nu ska jag dessutom göra det man absolut inte ska göra. Åka till butiken vrålhungrig. Men jag har inget annat val. + att jag ju faktiskt har en lista på det jag ska ha, så chansen att köpa nåt impulsivt finns inte riktigt. Nu ska här bunkras upp med grönsaker, frukt och annat gott!

Förresten tar jag gärna emot tips på vad ni brukar äta då ni äter LCHF. Obs att jag inte äter skinka, korv, avskyr majonnäs och är allmänt kinkig. Men som sagt, tips tar jag gärna emot - kan ju modfiera dem då :)

9799 steg

avverkade jag i torsdags på min 2h 27 minuter långa promenad. Powerwalk ibland, lite lugnare ibland, stå ich vänta på grönt ljus, stå och vänta på sällskap ibland. Men så skönt. Bara jag och den finaste staden. Det var så skönt att bara få njuta av nuet och bara ta det lugnt. Det var egen tid på hög nivå, och den bästa av egentiden då man fick kombinera det med träning/motion.


Som en milkshake, men bättre

Och utan glass förstås!


Banan-blåbär-havrerynsdrink med minimjölk till frukost. Och så ja ägg på det bara dem kokat klart!


Hem och vilar

Hade några timmar ledigt mellan de olika arbetspassen, och för ovanlighetens skull kom jag hem för att vila. För idag mår jag illa. Fryser och skakar om vartannat, eller så svettas jag och har så varmt så varmt. Feber eller? Det verkar så. Min puls lever dessutom sitt eget liv, ibland studsar den till och hoppar på i bröstet en stund, sen så lugnar den ner sig igen.


Ja illa mår jag också. Ska kolla några avsnitt SATC ännu sen blir det att åka iväg till jobbet och bara genomlida kvällen. Ska försöka få till en powernap här emellan.

Min underbara - mitt ♥

Min underbar finaste kom hem från butiken. Var glad och sa, titta, jag köpte saltlakrits - det kan du väl ändå äta?
För jag äter ju inte godis. Och det bestämde jag ju mig att jag inte ska göra före 1.1.12. Men tänk så gullig han är, då han vet att saltlakrits är min absoluta favorit och största last.

Min fina typ. Men idag får han äta påsen själv - sen hoppas jag att han köper hem en exakt likadan påse åt mig till julklapp, som jag kan njuta av 1.1.12.


Addicted

Jag kan inte sluta. Jag är inne på sista avsnittet av säsong 2 nu. Som tur är det 4 hela säsonger kvar!

 

Sex and the City förstås!

 

Men ni vet var jag finns om det blir hemskt tomt här!


Gårdagens skogsfärd

Vi åkte alltså iväg till skogen på förmiddagen igår för att plocka svamp. Och oh my god så mycket svamp det fanns sen! Ska iväg nån annan dag igen för att plocka mera. Helt sjukt. En timme var vi i skogen - för övrigt bästa starten på en söndag förmiddag - helt underbart - och en hel Gina Tricot plastpåse full blev det.

Helt fantastiskt. Gratis mat, bara sådär. Kräver inte ens så mycket ansträngning, utan mest bara njutning! Så får man samtidigt tanka energi från skogen också - inte illa!



Där stod dem och väntade på oss.



Det fanns massor. Bilden har tydligen svängt på sig då den laddats upp. Konstigt.



En av de största i skörden. Fanns många såna här bamsingar.




Den absolut minsta i skörden - ja den syns ju knappt!


Måndagsmys

Här sitter jag och måndagsmyser för mig själv. From. onsdag förmiddag har jag höstlov, och jag tror bestämt min hjärna har tagit lov nu redan. Men det känns bra. Har dessutom helt julkänslor då det här ingår i mitt mys:



Bara ljusen och jag. Och grek jogurt med blåbär, solrosfrn och linfrön + lite honung, ägg och en kopp te. Det här blir en evighetslång frukost. Men det gör inget. För jag har ingen stress nånstans! And this is a good thing - att jag kan sitta här utan att känna mig stressad över att tiden går så fort!

Atjo!

Nyser och känner mig seg. Usch. Hoppas på att inte bli sjuk. Ska bädda ner mig i sängen med en bok och ta en ordentlig sovmorgon, igen. Det behövs.

Dagens nike+active i bilder




Stretar på i Rio fortfarande, men som ni ser har jag inte kommit så långt.

Det här har jag gjort denna vecka. Borde bli lite aktivare, eller? Men hej, jag har ju morgondagen kvar också!

Powerwalkjogg

Solen sken så fint idag, så jag tänkte att jag ska ta mig ut på promenad för att tanka lite D-vitamin och solsken. Och frisk luft framförallt. Men så var det så härligt väder och så tänkte jag, men äsch ja testar springsteget istället. Ett bra tag sen jag sist var ute på löprunda så det kunde ju inte skada att testa.

Men hallå! Har man haft känningar i halsen några mornar nu, och kännt sig allmänt seg så ska man väl inte dra ut på löptur heller?!

Nåja. Började med powerwalk för att värma upp kroppen lite. Sen sprang jag en bit. Powerwalkade en bit, sprang lite och powerwalkade lite. Svängde in på en sandväg som jag visste tar mig ut mot skogen. För det var dit jag ville. För att tanka underbar frisk skogsluft och underbart fint och friskt väder. Skönt var det. Tog 3 rundor in i skogen där jag hoppade och skuttade i mossan och över stockar och stenar. Det känns i benen och pulsen sköt i höjden. Kändes i lungorna kan jag säga. Första varvet in i skogen hade jag lyckats pausa nike+ på iPoden, så egentligen borde nog slutrundan legat på 5,7 kanske, inte på 5,42 som det blev nu. Men spelar roll. Ett tag bara stod jag och drog in den underbara skogsluften också. Så skönt.

Jag hade ingen brådska alls, och orkade inte bry mig om tiden överhuvudtaget. Mitt främsta syfte var liksom att tanka enerig och bara njuta. Och det var skönt. Knappa 45 minuter blev det allt som allt. Helt underbart! Bästa vädret.
Idag orkar jag inte fokusera på siffror och tider och kilometrar och sånt. Så därför blir det ingen bild på rundan eller nåt heller.

Förresten gjorde jag utfall där längs med vägen, och hemma värmde jag upp med lite benlyft!


Och imorgon ska jag och sambon ut och plocka trattkantareller. Ännu mera skog! Ljuvligt! Lär ska finnas massor av dem!



Älskar hösten och alla underbara färger! Fast nu börjar nog de sista löven falla av träden också!

PS. blogg.se vägrar tydligen ladda upp mina bilder idag. Jag som tänkte visa mer fina skogsbilder - men nähä då. Bjuder på en uttråkad MiniMe från Nike+ istället:


There's a first for everything

Har just dekorerat min allra första egengjorda smögåstårta. Inte världens vackraste, men spelar roll. Det är ju smaken som avgör det mesta! Mamma hjälpte mig och gav tips, så vi gjorde två tårtor parallellt. Hon med skinka och jag med tonfisk. Sen testar jag på att göra egna krutonger också. Det blev bröd över då vi gjorde smörgåstårtan, så nu har jag hackat det i bitar, hällt på lite olivolja och pressat vitlök över. Och det doftar gott kan jag säga. 50° i ugnen räcker, men en stund ska de nog rostas där.

Återkommer med resultat för båda två sen!

Flygbiljetter

Skulle gå ut på promenad egentligen, men istället började jag titta på flygbiljetter.
Mamma och jag har planer för New York i sommar, men nu började jag titta på nåt till våren istället. Amsterdam skulle jag vilja se, och så vill jag ju till Paris. Men sen tänkte vi om vi skulle ta London igen. Det fanns så mycket vi inte hann se, och som vi vill se igen, och så skulle det va kul att inte behöva stressa med sevärdheter nu, utan istället bara chilla, gå runt och njuta av stan.

Men jag vet inte. Får se vad vi bestämmer oss för!


London i våras



NY förra sommaren

A bit like LCHF

jag ska börja äta lite mera lchf. Inte pga av att jag behöver tänka på vikten, utan på grund av att jag behöver tänka på lilla magen som inte mår så bra. Åt pastasallad här en dag och hade så helvetes ont i magen resten av dagen, likadant sist vi åt pannkakor. Så nu minskar jag på bröd och onödiga kolhydrater för att se om jag skulle må lite bättre efteråt.

Dagens osmarta

Att stilla sötsugen med en hyfsad portion glass typ 30 minuter före man borde äta middag.

Och energin som rann ur mig

Gjorde några styrkeövningar. Alla i utmaningen förutom benlyften faktiskt. Och vet ni. Nu finns ingen energi kvar. Armarna nästan skakar för de är så trötta. Gick ut till postlådan för att hämta in posten, och för tillfället får det räcka som motion.

Det finns ingen extra energi i den här kroppen som just nu skulle kunna ta mig ett varv runt byn eller ut på några andra vägar.

Så nu ska jag lyssna på kroppen, kasta mig på soffan med en bok och vänta på att mamma ringer.

Förmiddagspromenaden



Man kan väl inte bli annat än lycklig om man får gå på promenad i det här vädret?

Tisdagssimningen

Igår jade jag ju tänkt kombinera min tisdagssimning med lite tisdasgymmande, men det blev inte av. Orsaker?
1. Helt sjukt med träningsvärk i lår och rumpa - fast jag ändå hade tänkt köra överkropp
2. Frös som fan (riktigt sådär ända in i märgen) och mådde så otroligt illa så jag inte visste hur jag överhuvudtaget skulle kunna gå in i simhallen.

Nåväl. Stod en lång stund under en varm dusch före jag vågade mig ut i bassaängen. Tänkte att bara jag klarar 10 längder (alltså 250m) så är jag nöjd. Nå, dök ner i bassängen och satte av i en ganska så hygglig fart. Kryssade mellan pensionärerna som flöt på i snigeltakt och pressade på ordentligt. Hjärtat jobbade kan jag säga. Och det kändes bra. Så jag drog till med 26 längder. Sen hade jag inte så mycket tid kvar, och jag ville verkligen hinna njuta av värmen i bastun också, ja och så var det fullt av flytande pensionärer att kryssa mellan. Så då gick jag. 20 minuter tog det mig att simma 650m. Lite irriterande att jag inte ens kunde klämma till lite extra så att jag skulle kommit upp i 700, eller helst simmat den där kilometern. Men jag är nöjd i alla fall!

Och efter bastu och en varm dusch kände jag inte av träningsvärken så mycket heller. Fast lite finns den nog kvar idag i alla fall.
Det blev alltså inte till att få till några minuter eller reps till min lilla utmaning heller, men det ska jag ta itu med nu.
Hade tänkt gå på förmiddagspromenad, för solen sken från en klarblå himmel då jag åt frukost, men nu pendlar den bakom några moln. Men det blir i alla fall lite plankan, lite stålmannen, lite knäböj och utfall och sen en promenad.

I ♥ sovmorgon! Och simning!

Skön promenad

Var ute på powerwalk i dimman och mörkret med mamma. Det var superskönt. Frisk luft, få prata av sig och få låta benen göra det dom gillar. Bara gå. Hjärtat fick pumpa och så fick man upp värmen, ett till varv idag.

Har ju tidigare hållit 1,5h gymnastikträningar, och idag gjorde jag en del själv också. Visade mycket, assisterade och så tänjde jag med dem i slutet. Det behövdes. Har ingen aning om hur jag ska klara av ett gympass imorgon - helt sjuk träningsvärk i lår (både fram och bak) och rumpan. Men det får bli ett överkroppspass isåfall, och så blir det ju simning till.

Sådär surprise surprise så fungerar inte Nike+. Igen. Eller ja åtminstone inte Active. Suck. Blir så trött på det! Hoppas att dom får till några bra uppdateringar på det, för såhär kan det inte va!

43 minuter var vi ute och gick, 4698 steg fick vi ihop. -163kcal.

På skolgymnastiken idag fick jag ihop 1343 steg, så sammanlagt är jag uppe i 6041 steg. Ganska bra. Och det här är då bara då jag varit aktiv med avsikt, och alltså inte allt annat jag gått av och an här hemma och i gymnastiksalen osv.


Jädra lingonvecka

Jag vet ju inte hur ni har det. Men sen jag började med mina nya preventivmedel har lingonvecka kommit och gått precis hur den vill. Där då jag just började hade jag ju konstant mens i flera veckor. Sen dess har jag inte haft mens på några månader.

Men så kan vi konstatera att lingonveckan har gjort comeback. Och den tog med sig det där sötsuget som förut alltid inföll samtidigt, men som inte dykt upp här på senaste tiden. Men serrni nu. Herremintid så jag är sötsugen. Och jag som ville minska på sockret.

Det är helt sjukt. Skulle kunna äta en hel Frödinge kladdkaka just nu. Jag lovar. Samma var det igår. Och ingenting hjälper. Ingen skillnad om jag är proppmätt eller vrålhungrig. Jag är så otroligt sötsugen.



Synd att inte den här portionskladdkakan finns i min närbutik. Den hade vart utmärkt just nu! Från frodinge.se lånade jag bilden.

Och jag vet att jag måste försöka stå emot. Men idag är det tammetusan så svårt så svårt. Det hjälpte inte med att dricka te kan jag säga. Ska äta lite mellis och se om det blir bättre (grek jogurt med blåbär blir det).



Blåbärspaj skulle inte heller sitta helt fel.

Eller kanske favorit glassen?



Fredagens gympass

Såhär såg träningspasset ut i fredags. Fast så ser jag också att det står fel. På cross-over cables ska det alltså va 2*12 10kg. Ju.

Helt bra pass. Jag kan berätta att det känns i benen ännu idag. Och i ryggen också. Axlarna och rumpa fick sin beskärda del av träningsvärk dem med. Hurra. Nytt pass på gymmet imorgon! Woop woop!

 

Förresten, min utmaning ser ut såhär nu då: (sammanställning från förra veckan)

Plankan: 3:08:48

Höger: 1:51:43

Vänster: 1:50:98

Benlyft: 40 (dvs. 20+20)

Knäböj: 46 (inklusive knäböj med platta från gympasset)

Utfall: 40 (dvs 20 + 20)

Stålmannen: 2:05:61

 

Utmaningen blir med andra ord inte så stor denna vecka i och med att jag inte fick till så mycket - jag menar, det blir ganska lätt att slå 3 minuter i plankan och sådär.

Blev inte riktigt till så mycket som jag tänkt förra veckan. Fick till lite på måndagen. Sen var jag på massage på tisdagen. På onsdagen var kroppen helt slut på grund av massagen. På torsdag var jag fortfarande helt slut och hade annat program. På fredagen gym. På lördagen flytt + träningsvärk och igår var jag på kurs hela dagen. Där gjorde jag förresten knäböj under 45sek, men glömde räkna dem. Klantigt. Plankan gjorde jag där också. Men kollade inte tiden. Vi skulle göra klättrande planka (alltså då du klättrar med armarna, går upp och stöder på raka armar och sen ner igen) men under 45sek varade det också.

 

Nåja. Dags att ta itu med denna vecka då istället!

Mål: 5 minuter vardera plankorna, 5 minuter stålmannen, minst 50 knäböj/utfall


Snälla tomten

Kika in här för att se vad jag önskar mig mest i julklapp.

PS. För att det här ska lyckas behöver jag ju naturligtvis få det där drömhuset i födelsedagspresent.
PS2. Jag menar ju inte mattan som det där inlägget egentligen handla om.


Where art thou?

Suck. Hittar inte min virkade mössa som jag köpte på H&M förra hösten. Den som jag skulle vilja ta i användning nu då det börjar bli lite kallare. Jag fattar liksom inte vart den kan ha försvunnit? Måste kanske fråga typen jag hyrde lägenhet av i våras om han har hittat nån. Kanske jag glömde den dit? Men då jag liksom har för mig att jag haft hem den och inte satt undan den, utan satt den i lådan för mössor och vantar.

Alltså jag blir tokig. Måste fråga mamma om den är hos henne. Och så ska jag kolla med hyresvärden från i fjol om den är där.

Det här blir en dyr historia!

Surfar runt på Nikes sidor, Stadiums hemsida och Casalls hemsida. Shit så mycket fint det finns.

UNDER ARMOUR

Snygga tights från Under Armour, finns på stadium 49,90€.




CASALL

Gillar detaljerna på dessa 3/4 tights från Casall, men priset ligger på 69,90€. Ganska dyrt tycker jag!


NIKE


Gillar denna randiga sportbh från Nike. 29,90€ kostar den. På Stadium.

Cotton Jacket EUR 70,95, Nike - NELLY.COM

Snygg jacka från Nike, hos Nelly.com

Elin Long Sleeve EUR 71,95, Röhnisch - NELLY.COM

Löpartröja i härlig orange färg, Röhnisch. Hos Nelly.com


Viola Zip Tights EUR 83,95, Röhnisch - NELLY.COM

Matchande tights, Röhnisch hos Nelly.

Förresten så är jag lite sugen på en sån här också:

Stars N Stripes OnePiece EUR 167,50, OnePiece - NELLY.COM

Oj oj. Varför måste det finnas så mycket snyggt? Och lön får jag först om nån vecka :S

Träningstrosor?

Måste fråga runt lite här nu. Använder ni speciella träningstrosor när ni tränar? T.ex. som dessa från Champion?

CHAMPION

Om ni använder träningstrosor - gör det någon skillnad?

Starke Adolf

Yup. Jag ska bli som starke adolf. Fast imorgon kommer jag nog vanka på som en gammal kutryggan 90-årig tant.

Drog alltså en timme på skolans gym idag efter jobbet. Inte de nyaste och fräschaste apparaterna, men skit det samma. Det fungerade.

Ska slänga upp programmet, eller det jag gjorde lite senare. Men nu måste jag över till butiken, Tortilla friday här hos oss!

Kan bara säga att jag redan nu är sjukt trött och slut i benen, och höger axel. Hur jag ska kunna röra mig imorgon, och på söndag - ännu värre - då jag dessutom ska på en väldigt fysisk kurs, ja det vete gudarna. Men det tar väl sig. Får se till att stretcha ordentligt ett till varv ikväll, trots att jag naturligtvis stretchade efter träningen också! Sen blir det väl en ny runda stretch imorgon också!

En bra idé!

Fia som numera bloggar här för VR tipsade om en grej som verkade kanon.

Hon hade gjort en omelettrulle: alltså stekt en omelett (mjölk ägg vatten) och sen slängt i lite godsaker i den färdiga omeletten och rullat ihop den. Som en tortilla men gjord på ägg. Helt kanon! Det här har jag faktiskt inte tänkt på, men tänk så enkelt: omelett + god röra + annan god fylllning = det perfekta mellanmålet som dessutom är stadigt = då kan jag kettlebella direkt efter jobbet nästa torsdag!
Mycket bra tänkt!

Ps. Om du klickar på länken till Fias blogg så kommer du direkt till inlägget jag pratar om.

TorsdagsKB

Fan. Hade tänkt torsdagskettlebella lite idag. Och jag skulle ännu hinna. Passet börjar om en kvart. Men så kom jag hem från jobbet för en kvart sen. 11h jobbdag idag. Och plötsligt började jag må illa. Som fan. Är hungrig och det beror nog på det. Och så har jag huvudvärk. Och då insåg jag att tusan - jag måste nog få i mig mat före jag kan göra något i träningsväg alls idag. Suck!

Måste se till att få med mig bättre mellis och nån mat nästa torsdag då jag kör detta pass. Så att jag kan åka direkt till KBn. För jag kan inte träna på såhär tom och illamående mage. Då klarar jag inte ens uppvärmningen.

Men jag är besviken. För jag hade så gärna velat. Så jättejättejättegärna.


Tisdagssimningen

igår fick jag till lite simning igen. Men det blev inte så mycket. Mest hängde jag i bubbelpoolen och i bastun. 250m fick jag ihop - men jag är nöjd, för jag åkte inte till simhallen för att simma egentligen. Mest för dendär bastun. Jag var nämligen på idrottsmassage före. Och autch. De gjorde ont. Ville gråta, skrek aj nästan rakt ut, fick panik några gånger och sånt. Men hej, nu är jag en normal och rörlig människa igen!

Nu ska jag mysa ner mig i soffan med en ny bok, en kopp te och mysbyxor. Fryser och har några småkänningar i halsen. Sånt ska botas!

Mumsfilibabba!

I helgen då vi var till sambons morföräldrar fick vi hem en påse äpplen från deras träd. Sambon var snabb med att säga att äppelpaj ju är gott. Men istället för en traditionell paj, gjorde jag istället såndär äppelmums som t.ex. en glutenallergiker också kan äta. Och tammetusan så gott det är!



Skiva äpplen och rada dem på botten i en ugnsform (jag smorde in formen först!) krydda med kanel. Som ni ser satte jag mycket kanel. För det är ju så tusans gott.



Rör ihop smält smör, havregryn, socker och mjöl. Denna smet ska du sen bre ut på äpplena och sen in i ugnen. Tyvärr har jag ingen bild på slutresultatet. Min ni kan ju tänka er då den där smeten där blir ett krispigt knäckigt lager. Mmmm. Njuts med vaniljglass eller sås. Eller bara som den är!



Här är receptet. Jag hade inte havregryn hemma, men havrekli fungerade precis lika utmärkt det också! Bra för magen är ju både havregryn/kli och äpplen. Förresten så satte jag inte ens en hel dl socker. Det behövs inte så mycket tycker jag som vill få fram syrligheten hos äpplena också. Men sambon tyckte nog att det var lite surt.


Frisk luft och rosiga kinder!

 

Har suttit inne och läst halva eftermiddagen för jag höll på med en så spännande bok. Men så sken solen så klart och fint och då kände jag att det helt enkelt var dags att gå ut på en ordentlig powerwalk. Bara för att få röra på sig lite, andas frisk luft och få fina rosiga kinder.

 

2,407km är inte så mycket, men jag är ändå nöjd. Travade på i 34:05, var in ett varv via loppis och körde lite trappspurter på vår trappa här hemma. Skönt. Inte så mycket sådär kilometermässigt. Men det är inte allt. Idag var min powerwalk tänkt som en rogivande men ändå uppiggande stund för mig själv. Och det var precis vad den var det! Jag är nöjd med andra ord. Och nu tror jag det vankas tupplur. Jobb igen om 2h.

 


Äntligen!

Äntligen kom paketet som jag väntat så länge på. Det innehöll följande:



Jag har redan börjat på Wannabe. Lovande!

Bara 2h

Så kom den. Tröttheten. Efter futtiga 2 timmar på jobbet.

Är så trött att jag inte ens orkar plocka bort den nyvikta tvätten som ligger på vardagsrumsbordet. Den får ligga där. Själv ska jag powernappa lite, och äta fruktsallad till mellis.

Mycket tänkvärt!



Klicka på bild för källa. Så, ska vi komma överens om att förvalta våra sekunder väl denna vecka? Och inte ödlsa bort dem på onödiga saker?

En utmaning

I oktober tänker jag utmana mig själv lite. Jag måste börja få in mera styrka i vardagen, och känner att jag vill stärka bålen, ryggen, ben/rumpa speciellt. Så tja, here it goes.

Under oktober månad ska jag veckovis utmana mig i följande övningar:

Plankorna (rak och åt sidorna)
Benlyft (tränar höftmuskulaturen bl.a.)
Knäböj
Rygglyft
Utfall


Tanken är att jag under vecka 1 ska göra så många repetitioner som möjligt av övningarna, och så många minutrar som möjligt i de 3 olika plankorna. Sen vecka 2 gäller det att försöka göra flera än vecka 1. Vecka 3 gäller det att slå vecka 2, och vecka 4 gäller det att slå vecka 3.

Jag uppdaterar bloggen varje dag så att ni kan se hur det går för mig, och så att jag själv också har koll på hur det går. På så vis kan jag utmana mig dagligen dessutom. För lyckas jag hålla några sekunder plankan längre och göra några fler knäböj - ja då har jag ju utvecklats och blivit bättre!

top40workoutmusic.com

Svettigt värre!

Det är ju svettigt värre att dammsuga ju!

Nu ska jag googla lite fotbollsregler. Hurra för att solen skiner. Hoppas den gör det om 3h också!

I ett svagt ögonblick

I ett svagt ögonblick igår kväll när jag höll på att somna lovade jag sambon att jag skulle dammsuga idag. Jag.avskyr.att.dammsuga. För det blir aldrig rent till 100%, och ska jag städa, då ska det tammetusan vara rent efteråt också.

Men, det är väl bara att ta tjuren vid hornen och hoppas på det bästa.

Stronger than yesterday!

Orkade inte släpa mig ut på träning ikväll, och har ju funderat på att jag måste få in mera styrka i min vardag. Så då körde jag styrka här hemma på vardagsrumsgolvet istället. Värmde upp med 5minuter dans till kanonbra låtar och 5 minuter hopprep. Sen körde jag olika övningar mha gummiband och min egen kroppsvikt. Passade på att köra igenom hela kroppen. Sen stretchade jag 5minuter på slutet.

Mycket bra pass! Svettig blev jag, och trött i musklerna också. Får se om träningsvärken dyker upp under morgondagen.

Kroppen kändes inte riktigt i toppskick. Gjorde 10 burpees och kroppen ville inte riktigt hänga med. Men det gick och jag är nöjd!

Hur mycket behöver man riktigt?

Har röjt ur mitt klädskåp idag. Plockat bort sommarkläder som shorts, kjolar och klänningar och istället plockat fram varma tröjor, tjocka strumpbyxor och mera höstiga kläder. Man kan också nästan sammanfatta det med att jag tog bort en massa färg och mönster, och tog in mörkare och dystrare färger. Samma sak gjorde jag med skorna.

Då jag hade plockat bort massor (gäller både skor och kläder) fanns det underbart med utrymme i både skåp och på hylla. Det var luftigt och man hade bra koll. Men så kom höstkläderna fram. Och så blev det packat och fullt igen. Ändå känns det som att jag inte har några höstkläder alls.

Alltså man borde ju verkligen röja ur och skänka till röda korset eller försöka sälja på loppis, istället för att bara samla på sig mera och mera. För jag menar, hur mycket behöver man riktigt?


RSS 2.0